icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

tomiholjubavi
28. jún 2015

@zuzana76 no tak aj mne poradte 😀 ked nam uz to maroko padlo...v chorvatsku byvam, takze som 9 mesiacov z roka na mori a zvysne 3 cestujeme po miestnych pamiatkach. je tu krasne, zakazdym vidime nieco ine a vzdy sme spokojni. ale kazdy rok si doprajeme aj jednu zahranicnu dovču..a teraz nevieme kam ist. ☹

mircalla
28. jún 2015

@krtikcertik ved to pisem od zaciaktu ze jedina motivacia je cena,konecne to niekto priznal
@fra zial je to autom pre nas daleko, ale laka to. my sme boli este bez maleho v rime, benatkach, potom taka poznavacka v toskansku, alpy, lago di garda (uz s malym), pred 2 rokmi caorle (nic moc), pred rokom cinque terre, sestri levante....teraz ideme za janov -alassoi, finale ligure....musime to ale breaknut,nerada cestujem tak dlho - takze 2-3 dni na vychodnom pobrezi a potom pokracujeme dalej
ja vzdy len rezervujem ubytko cez www.booking.com a ostatne sme autom flexibilni....moc neberem do uvahy kam chodia vsetci, riadim sa netom a trip advisorom...nemam tiez rada mega velke letoviska. dolezita je cista voda a pekna plaz, atmosfera...kedze talianske hotely su dost drahe, tak sa snazim bookovat nieco primerane podla honoteni na www.booking.com, ale uricte hra rolu aj cena...hlavne aby to bolo ciste a bol tam balkon ci teresa...nepotrebujem all inclusive, v taliansku sa da najest uzasne kdekolvek

zuzana76
28. jún 2015

@tomiholjubavi ostende belgicko, nadherne mesto, alebo dansko by som napr ja rada navstivila

fra
28. jún 2015

@mircalla och, cinque terre je super, boli sme tam len raz, doteraz spomínam na tie háje z jedlých gaštanov a malebné dedinky

mircalla
28. jún 2015

@fra my sme boli v monterosso al mare - ma to mensiu plaz, ale vlakom sme presli vsetky mesta..isli sme pozriet dalej aj portofino, ale tam by som s financiami nevydrzala ani 3 dni, to bolo hrozne snobske a predrazene, len taky vylet

fra
28. jún 2015

@mircalla my sme na juh Talianska lietavali so Sky Europe a Ryanairom a potom sme si požičali auto - viem že Ryanom opvrhujú, ale kedže je nás 6 musíme šetriť - boli sme 2 x na Sicílii, raz v Kalabrii a v Sardinii- všade je tam fantasticky ... a minuly rok sme boli autom v Toskansku, tiež úžasné, tam sa ešte ako- tak dá zájsť po diaľnici, to myslím ani nie je moc ďalej ako Cinque Terre

mcdog
28. jún 2015

@linduska86 vacsi predpoklad?A to si s coho usudila?Z dvoch utokov?A keby to urobili na SVK,tak sa odstahujes?
Nebezpecne je to vsade.A v Afrike to bolo vzdy o inej mentalite.Mna osobne ich menatlita uchvatila a dojala.Naozaj sa k nam spravali krasne.Vsetci a vsade.S usmevom sa zdravili.
Mas tam x hotelovych komplexov a nasi reporteri to brutalne nafukli a vystrasili ludi.Aj ja som bol a riadne.Ale nestresoval som.Sadol som si,zapalil si a ukludnil sa-vycistil hlavu.A vedel som,ze ja musim byt kludny,obozretny a urobit vsetko preto,aby moja rodina bola v kazdom pripade ok.
To,ze sa daka pipinka stazovala v telke,ze jej na hoteli nic nepovedali?
A co jej mali povedat?Sami boli s toho mimo a bytostne sa ich to dotklo.Hned tam boli tajni policajti.
Ze odrazu videli s autobusu vojakov a checkpointy?
To tam boli aj predtym,len sa bolo trebalo viac venovat okoliu,ze ano.

linduska86
28. jún 2015

@mcdog no ja mam info nie od slovenskych reporterov.- inak bola tam kocka tuto z MK priamo v tom hoteli - takze nic nieje nafuknute.. dojala ta ta mentalita?! fajn.. mna teda nie . no vies mozno ty si si zapalil a mal na haku - akoze?! z coho usudzujem vies co z nicoho normalne?!

habibi26
28. jún 2015

ahoj ja som chodila do tunisu stále a mám tam velmi vela priatelov a aj rodinu som v šoku po tom čo sa stalo nedaleko miesta kde sama chodím často aj 2/ 3x do roka. je pravda že stať sa ti može hoci čo aj doma ked máš svoj osud ak naň veríš každý ho má a ja tomu verím. je mi velmi lúto čo sa stalo a chápem potom ludí že majú strach ako by ho nemali ja sa sa tam chystám lebo mám tam rodinu a vela priatelov a zvlášt po ttejto tragedií tužim vidieť moju rodinu a priatelov aj ked sú to moslimovia . lebo to sú čiež len krestania ako katolíci a iné viery.
Ja mám správi s priamej ruky čo tam sa naozaj zažilo a chápem ludí aký majú strach no jedno sa mi nepáči že odsudzujú v celku tunis a egypt ale nikto nevie prečo v skutočnosti teroristi utočia .
útočia preto lebo ich manipuluje líbia a tuhý štat čo verí v hlboké moslimstvo atentáty na tunisko a egyp su koli tomu lebo líbia nechce aby tunis a egipt boli ako europa .
čo aj tuniský prezident sam hovorí že tunisko je ako europa len 1 percento ludí v tunisku sa obieka do habitu 99 percen nosí a správa sa ako ludia v europe ved doba postúpila a v egypte sa to čiež takže tuhý mošlimovia chcú ako libia chcú dosiahnuť aby si moslimovia držali svoju vieru nesobášili sa s turistkami atd .
lebo doba stúpla a v tunisku sú moslimovia ale nie taký ako boli kedysi .poznám ich vela a dlhé roky viem ako sa správajú neberú to ako kedysi že nosiť habity oni nie sú ako salská arabia ,líbia a iné preto tieto iné štaty chcú sa zmocniť tuniska aby boli ako pretým. a preto chcú vyštvať aby tam prestali chodiť turisti a to dosahujú utokmi .sú to špiny ludia čo páchaju také zlo . A neviete si predstaviť ako trpia ludia moslimovia čo tam žijú tým že medzi nimy sú aj zlý ludia a škodia celému narodu ,kazia im povest . moslimovia žijú v tunisku hlavne na hoteloch pre turistov kolko miestnych ludí ma koli tomu prácu žijú pre turistov to je ich živobytie prečo by si školidi ludia s tuniska. ten kto to to pácha je iný arabský štat ktorý manipuluje istých ludí ako toho 21 ročného čo spáchal ten krutý čin. A ak pozerávaš správy určite si videla že v kuvajte prišiel terorista do mešity to je ako kostol pre moslimov nachádzalo sa tam 2000 mužov a 227 ludí tam jeden terorista zabil. a vyhlásil to je koli tomu že si nedržia svoju vieru a sú neveriaci. 26,6 sa den nazval ako čierny piatok lebo v kuvajte zabili 227 moslimov, v tunisku 38 ludí mrtvych medzi nimy aj tunisani a briti a vo francúzku a všetky tieto teroristické utoky mali jeden den a podobný čas . Nie je to iba útok na turistov turisti si odniesli to že nemožu prežiť to že tunisko sa stáva skor europov ako arabským štatom.
Ak to tak pojde dalej može sa stať že tunis začnú opúštať turisti koli nepokojom čo je pravdepodobné a tak ludia v tuniscu prídu o prácu a o živobitie o príjem ktorý živý ich rodiny . A tak ako tu na slovensku a inde sú zlý a dobrý ludia tak aj tam sú dobrý aj zlý ludia . asi nevie vela ludí že tuniský chlapi na pláži sa postavili pred teroristu urobili ako reťaž a bránili vlastnými telami turistov aby mohli utekať a medzi mrtvimy sú aj moslimovia aj turisti. je to hrozné čo sa stalo ale bohužial tento svet má aj pozitýva aj negatíva je to život či sa nám to páči alebo nie.

mircalla
28. jún 2015

@fra ja chodim ryanairom vsade,kam sa da...naco by som platila 2-3krat tolko za letenku...🙂..len my sme taki autovi kvoli malemu, teda aspon zatial...kopa kolegov chodi do sardinie ryan airom

sardinka32
28. jún 2015

@linduska86 vzdy to tak nebolo...bolo dobre, par takych dovoleniek mam za sebou...zober si aj ten pripad, ze mnohi ludia cestuju k moru, aby si preliecili alergie, kozne problemy, mnohe zeny na dovolenke pri mori otehotneli...atd. Modlime sa len za to, aby vdaka migracii, ktora teraz nastala, sa taketo nieco nestavalo aj v krajinach EU a dokonca aj na nasom malom SVK...nikdy nevies.

linduska86
28. jún 2015

@habibi26 ale ja netvrdim, ze vsetci moslimovia su zli- ale ze privrzenci ISIS su nebezpecni.. práve preto, co si vymenovala.. a ja sa proste cudujem, ze tam niekto teraz ide.. ze sa neboji.. ja mam tiez vela znamych aj priatelov aj v Saudskej Arábii takze viem akí su a co im vadí.. mne vravel kamarát, ze napr. egyptania - resp. ti arabi su akoby uz taki "europski" ze moc tie zvyky nedodrziavaju , ale ked on pride do Saudskej Arábie tak sa na dievca ani pozriet nemoze lebo to ma zakazane.. ze proste sa to neda porovnavat..

mcdog
28. jún 2015

@linduska86 mal na haku?Nie len som sa ukludnil a zhodnotil situaciu.A dobre som vedel,ze stresovanim a panikou nicomu nepomozem.Ano ti ludia su dobrosrdecni a hlavne obchodnici.Vedia s coho ziju a toto nieje dobre pre nich.Si tak zaslepena alebo iba neuvazujes?A nebavime sa o Souse.Ale vseobecne o Tunisku.Inde v hoteloch bol absolutny klud.
ISIS je ale vsade moja.To len ty sa snazis vsugerovat sebe a okoliu,ze su iba v Tunisku,Egypre a etc a ze inde si v bezpeci.Niesi a ani nebudes.

mircalla
28. jún 2015

@habibi26 ked som tam davnejsie bola, tak nam vraveli ze napr. zeny tam zo vsetkych moslimskych statov tam maju najvacsie prava....bola som tam v roku 2009 a vtedy to bola bezpecna krajina a nemala som vobez ziadne obavy...ale casy sa zmenili

gazgaz
28. jún 2015

Ja osobne by som nesla a uz vobec nie s detmi...ano, moze sa stat hocico hocikde...ale ist do krajiny, kde zavrazdili tolko nevinnych turistov...naco zbytocne riskovat?

fra
28. jún 2015

@linduska86 minule mi vysvetľoval jeden chalan ktorý sa práve vrátil zo Saudí že aj tam to miestna mládež obchádza- všetci mladí tam majú telefon s bluetooth s názvom rovnakým ako má meno na nejakej socialnej sieti- ak chalan prejde okolo dievčaťa a má záujem- alebo naopak, podla bluetooth zistia svoje nicky, potom si napíšu a už si niečo dohovoria... - láska je láska...

linduska86
28. jún 2015

@mcdog no po prve niesom zaslepena a po druhe ani tvoja.. 😀 takze skludni hormon a diskutuj tak ako sa ma! ale my sa tu bavime o Susse a presne o teroristickom utoku, ktory sa tam v piatok stal.. - citaj celu diskusiu 🙂 a pak hodnot.. ja sa to nesnazim vsugerovat nikomu je to moj nazor a menit ho kvoli tebe a inym nebudem!

mircalla
28. jún 2015

@mcdog kolko prislusnikov IS denne stretnes v komjatichach a blizkom okoli? no definuj vsade....antarktida, finsko, slovinsko, slovensko,kuba, paraguaj.....to je tiez vsade, nie?

linduska86
28. jún 2015

@fra mile 🙂

linduska86
28. jún 2015

@mircalla Dakujem

katucka2
28. jún 2015

Omyl

fra
28. jún 2015

@tomiholjubavi ja by som sa na vašom mieste šla trochu ochladiť- nejaké Lotyšsko, Litva a podobne - kym sa dá a kým aj tam nenabehne Putin a nestane sa dalšou nebezpečnou destinaciou 🤐

mircalla
28. jún 2015

@katucka2 vidim,ze si tam tiez bola....

mircalla
28. jún 2015

@katucka2 dufam, ze ste uz doma

azzflo
28. jún 2015

Ach baby, niektore teda viete vymysliet pekne blbosti. Keby ste si zistili viac informacii ako vam naservirovali slovenske media, tak by ste si asi nedovolili tvrdit, ze ludia, co boli v tych hoteloch vyberali najlacnejsiu dovolenku aku mohli. Mala som tam svagrinu s celou rodinou, spolu sme precestovali skutocne takmer cely svet, svagor dokonca zil rok v Irane a teda tvrdit, ze ti ludia boli lakomci co nechceli dat radsej o par dolarov viac za inu krajinu je maximalne scestne. Teraz su hrdinovia uz vsetci, ale ako som uz raz pisala, ked ste vsetky vedeli, ze vystrielaju turistov na hotelovej plazi, mohli ste to pokojne oznamit na akejkolvek ambasade alebo hocikde inde. Ako preboha mali podla vas oni predpokladat nieco taketo? Info z prvej ruky od Britov, nemali absolutne ziadne informacie o planovanom utoku. Ze policia nezvladla situaciu? Ako myslite, ze by to riesili na SVK? Na toto sa pripravit neda.
Moj muz priletel v noci do Tunisu, na pozostalych cakaju na letisku vojaci, dopravuju ich na ambasady a som si ista, ze samotnych Tunisanov to stve milionkrat viac ako cely zvysok sveta. A toto ani zdaleka nie je o Araboch, Moslimoch, ci nejakych narodnostiach (a ano, cuduj sa svete, existuju ludia, ktorym je arabska kultura blizka). To, ze teraz niektori Europania zacinaju nenavidiet ich vsetkych bez rozdielov je istym sposobom podobne tomu, co robia tam ti, ktori su za toto skutocne zodpovedni.

zuzana76
28. jún 2015

@mcdog off topiť si z komjatice?

danulkaja1
28. jún 2015

@libka1 prosím ťa mohla by si poslať link v ktorom hotely ste.ďakujem

dynnora
28. jún 2015

Áno, nevedeli, že sa im niečo tak hrozné môže prihodiť, ale vedeli, že Tunisko nie je pokojnou krajinou.

jovanka81
28. jún 2015

@azzflo a o com to teda je? Ked nie o araboch ani moslimoch?? O ivch fanatickom nabozenstve?

tomiholjubavi
28. jún 2015

@zuzana76
@fra praveze my mozeme ist na dovolenku len v oktobri, novembri a dalej...takze v destinaciach ako su pobalstke krajiny by mi moj dalmatinec premrzol na kost. mame radi krajiny, kde je aj v oktobri cca 15-20 stupnov. 🙂 rozmyslali sme nad greckom, napr. zakynthos, alebo atheny...a laka ma aj transylvania, kedze som sa dozvedela, ze mam odtial korene 😀 , chcela by som pozriet, kde to zili moji predkovia. len tam to tiez asi neni dvakrat bezpecne, hoci zase z inych dovodov.