icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

mircalla
26. jún 2015

@vintage_lady z tych destinacii je nabezpecnejsie podla mna chorvatsko, do bulhaska by som sa tiez nebala.....nie su (zatial) zaujimave krajiny pre teroristov

kikina84
autor
26. jún 2015

@vintage_lady to asi hovoris o ibize..tam su same party a chlast..ale malorca je uplne idealna pre deti..aspom ta oblast kde sme boli mi..bolo uzasne ..kopec programu pre deti 🙂

babulka82
26. jún 2015

@mircalla a ktore su zaujmave pre teroristov?

mircalla
26. jún 2015

@babulka82 To sa pytas vazne? ja by som urcite nesla ani do egypta, ani do tunisu a uz asi ani do turecka...

wicka5
26. jún 2015

podla mna uplne bezpecne uz nie je nikde ... bohuzial ...

lucinkaboz
26. jún 2015

tomuto prispevku nechápem...každy si viesnad utvorit svoj nazor, nato čo sa deje a čo sa stalo v tunisku, predsa kazdy mame rozum nato,aby sme posudili či tam pojdem,alebo nie, ked sa na toto niekto pyta v diskusii....tak to je vazne sila
Moslimske Turecko, Egypt, Tunisko... alebo španielsko, taliansko-calabria,portugalsko, francuzko , či chorvátsko,alebo podpora slovenskeho ruchu a našich tatier.....ako podporovat takych zmrdov

babulka82
26. jún 2015

@mircalla no važne,prečo? myslim ktore su take najviac ohrozene? ja nejak tieto africke štaty nemusim asi viem prečo.

blackcrystal
26. jún 2015

@wicka5 my uz chodievame bez cestovky. Lebo s dvoma detmi (su extra aktivni, takze potrebuju byt stale v pohybe) je strasne otravne cakat na cely zvysok skupiny, kym sa vsetci odbavia na letisku atd. Taktiez vzdy velmi usetrime a sluzby su ovela lepsie pre jednolivcov, v hoteloch vzdy robia maximum pre nasu spokojnost co sa nedalo povedat ked sme boli s cestovkou, lebo vedia, ze ti sa vzdy vratia aj tak.

vintage_lady
26. jún 2015

@kikina84 nie. Naozaj som myslela Mallorcu, sak viem ne 😀 😀
@mircalla ano, tiež váham nad tými dvoma krajinami, keďže v Bulharsku sme už boli, Chorvátsko bude fajn.
Ozaj, že vraj do Chorvátska neletia lietadla? Autom sa mi veru nechce.

mircalla
26. jún 2015

@lucinkaboz presne tak..ja uz aj to taliansko trochu lutujem, ze sme bookli (zatial vzdy bez najmensich problemov),mali sme ist do tatier.....mne sa celkovo moslimske krajiny proti srsti a tunisko pred 7 rokmi bola pre mna najhorsia dovolenka

wicka5
26. jún 2015

aj ja som nad tym uvazovala, len sa bojim, ze je tazke vsetko dat dokopy - hotel, letenky, transfer z letiska atd ... asi je to pohodlnejsie cez cestovky, aj ked isto aj drahsie

mircalla
26. jún 2015

@vintage_lady tam nizsie ano, ale boli sme tam len raz a to busom....tak moc neporadim...split a dubrovnik urcite hej. mallorka je moc rusna...co takto kanarske...? je to ale uz drahsie

vintage_lady
26. jún 2015

Už ani cesta do Tesca nie je bezpečná 😀

emogeon
26. jún 2015

@vintage_lady mallorca je fajn pre deti , to nie je len s arenal stredisko

rainee
26. jún 2015

@vintage_lady kanare, tam vyzera byt klud a ani utecenci tam hadam nedoplavu 😉 u nas jeda z top dovoleniek.

wicka5
26. jún 2015

@vintage_lady cim nizsie, tym krajsie 🙂 my sme boli autom, ale asi do Dubrovnika sa da aj lietadlom.
a baby co hovorite na Ciernu horu?

lucinkaboz
26. jún 2015

@mircalla
Parit sa v Turecku pri 40 ,dostať tam sra..cku cela rodina, a nakoniec lezat v bazene, v egypte vsade len so sprivodcami, byt len na hotely. s ochrankou, ..a bat sa ešte aj o život, to je vždy velke riziko v moslimských štatoch....predovšetkym teraz, je to z roka na rok horšie.
Nemám rada moslimske krajiny, moslimovia nemaju radi europanov, všetko je to len faloš za peniaze

vintage_lady
26. jún 2015

Pane Bože, starý si zmysel, že Malta 😀

wicka5
26. jún 2015

@vintage_lady podla mna super vyber 🙂

vintage_lady
26. jún 2015

@mircalla no tak Kanarske to už hej, ale možno inokedy 😀 tak skúsim pozrieť to Chorvátsko, uvidíme.

emogeon
26. jún 2015

kanarske su fajn len tam nie je moc teple more v lete

libka1
26. jún 2015

@lucinkaboz s tym tureckom si trochu mimo, to je neporovnatelne s egyptom alebo tuniskom, aspon z mojho pohladu... boli sme 4 krat s uplne malickymi detmi, ziadne sracky a podobne nikto z nas nikdy nemal 😅 a to ze sa kazdy usmieva na teba lebo na tebe zarobi, to plati vo vsetkych hoteloch sveta, malokedy je to o skutocnych sympatiach, to mas jedno ci si v turecku ci na liptove 😅

wicka5
26. jún 2015

ináč tiež si myslím, turecko je uplne ina kategoria - tam by som sa nebala ist - mne vadia tie horucavy, a ja mozem cestovat len v hlavnej sezone

mircalla
26. jún 2015

@libka1 to hej, sluzby su uplne inde...to som pocula...len sa bojim ci tam daco neprepukne,kedze syria je blizko...moj sef tam tiez teraz bol s krpcom....a pohoda....ale som tehotna, tak asi som uz aj trochu paranoidna
@vintage_lady no mna to tiez laka, ale teraz na to nemam financie, musim setrit

libka1
26. jún 2015

@mircalla takto ti poviem, po rokoch som opat v chorvatsku, tento rok si turecko odpustime, aj ked tam chodim velmi rada, ale nebudem nic riskovat, kebyze som sama s muzom mozno, ale s detmi by mi muselo preskocit 😉

blackcrystal
26. jún 2015

@wicka5 vies co vobec to nie je tazke, pokial vies anglicky, mne to trva cele max dve hodky a riadim sa tripadvisorom. Podla recenzii objednam hotel, priamo cez original hotelovu stranku, na mail mi chodi info o lacnych letenkach, cez slovensku poistovnu vybavim rychlo poistenie a cez net objednam limuzinu, sofer nas caka na letisku s cedulkou s menom hned po pristati. Nic viac nepotrebujes. Niekedy ked nemam cas a chut mi to da dokopy jedna scestovana kamoska za symbolicku stovku.
A co sa tyka sluzieb, neraz sa nam stalo, ze po prichode nam v hoteli dali zdarma prezidentsky apartman plus ja nedokazem uplne vypnut v hoteli plnom ludi zo Slovenska. Akoze to vobec nemyslim v zlom a nie som ziaden asocial a nasu krajinu zboznujem (ale predsalen kazdy tu kazdeho pozna a zistit hned na zaciatku zajazdu kam sa idem odreagovat, ze cestuju s nami aj nasi susedia a dvaja kolegovia z prace, to nie je velmi pre mna, teda pokial nejdeme spolu planovane).

libka1
26. jún 2015

@blackcrystal parkrat som tiez nad touto alternativou rozmyslala ale vzdy to vyslo drahsie ako cez cestovku 🙄 asi nemam stastnu ruku...

okena
26. jún 2015

Ahoj. Hlasim sa na Slovensko z ostrova Djerba Tunis. Sme v poriadku, hotel je plny, samozrejme uz vieme co sa stalo. Mame za sebou 4.den dovolenky a pred sebou este cely tyzden. Dufam ze vsetko bude v poriadku.

Majte sa pekne.

blackcrystal
26. jún 2015

@libka1 naozaj? To sa mne este nestalo. Je pravda, ze je potrebne aby sa clovek o to zaujimal, ja si obcas len tak vyhladavam rozne destinacie a uz mam priblizny prehlad kde sa to velmi oplati, tie vacsie hotely robia na svojich strankach na leto take balicky, ze je v cene okrem jedla aj nejaka lekcia potapania a blizky aquapark a pod. Najlepsie je sa ale vzdy odvijat na zaciatku od letenky. Ak by si mala seriozny zaujem kludne mi napis spravu a poprosim tu kamosku, nech vam nieco najde.

kikina84
autor
26. jún 2015

@okena my sme sa vratili v utorok..a vsetko bolo OK..drzte sa..nech vam vsetko dobre dopadne 😉