Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
@vintage_lady to asi hovoris o ibize..tam su same party a chlast..ale malorca je uplne idealna pre deti..aspom ta oblast kde sme boli mi..bolo uzasne ..kopec programu pre deti 🙂
podla mna uplne bezpecne uz nie je nikde ... bohuzial ...
tomuto prispevku nechápem...každy si viesnad utvorit svoj nazor, nato čo sa deje a čo sa stalo v tunisku, predsa kazdy mame rozum nato,aby sme posudili či tam pojdem,alebo nie, ked sa na toto niekto pyta v diskusii....tak to je vazne sila
Moslimske Turecko, Egypt, Tunisko... alebo španielsko, taliansko-calabria,portugalsko, francuzko , či chorvátsko,alebo podpora slovenskeho ruchu a našich tatier.....ako podporovat takych zmrdov
@wicka5 my uz chodievame bez cestovky. Lebo s dvoma detmi (su extra aktivni, takze potrebuju byt stale v pohybe) je strasne otravne cakat na cely zvysok skupiny, kym sa vsetci odbavia na letisku atd. Taktiez vzdy velmi usetrime a sluzby su ovela lepsie pre jednolivcov, v hoteloch vzdy robia maximum pre nasu spokojnost co sa nedalo povedat ked sme boli s cestovkou, lebo vedia, ze ti sa vzdy vratia aj tak.
@lucinkaboz presne tak..ja uz aj to taliansko trochu lutujem, ze sme bookli (zatial vzdy bez najmensich problemov),mali sme ist do tatier.....mne sa celkovo moslimske krajiny proti srsti a tunisko pred 7 rokmi bola pre mna najhorsia dovolenka
aj ja som nad tym uvazovala, len sa bojim, ze je tazke vsetko dat dokopy - hotel, letenky, transfer z letiska atd ... asi je to pohodlnejsie cez cestovky, aj ked isto aj drahsie
@vintage_lady tam nizsie ano, ale boli sme tam len raz a to busom....tak moc neporadim...split a dubrovnik urcite hej. mallorka je moc rusna...co takto kanarske...? je to ale uz drahsie
Už ani cesta do Tesca nie je bezpečná 😀
@vintage_lady mallorca je fajn pre deti , to nie je len s arenal stredisko
@vintage_lady kanare, tam vyzera byt klud a ani utecenci tam hadam nedoplavu 😉 u nas jeda z top dovoleniek.
@vintage_lady cim nizsie, tym krajsie 🙂 my sme boli autom, ale asi do Dubrovnika sa da aj lietadlom.
a baby co hovorite na Ciernu horu?
@mircalla
Parit sa v Turecku pri 40 ,dostať tam sra..cku cela rodina, a nakoniec lezat v bazene, v egypte vsade len so sprivodcami, byt len na hotely. s ochrankou, ..a bat sa ešte aj o život, to je vždy velke riziko v moslimských štatoch....predovšetkym teraz, je to z roka na rok horšie.
Nemám rada moslimske krajiny, moslimovia nemaju radi europanov, všetko je to len faloš za peniaze
Pane Bože, starý si zmysel, že Malta 😀
@vintage_lady podla mna super vyber 🙂
@mircalla no tak Kanarske to už hej, ale možno inokedy 😀 tak skúsim pozrieť to Chorvátsko, uvidíme.
kanarske su fajn len tam nie je moc teple more v lete
@lucinkaboz s tym tureckom si trochu mimo, to je neporovnatelne s egyptom alebo tuniskom, aspon z mojho pohladu... boli sme 4 krat s uplne malickymi detmi, ziadne sracky a podobne nikto z nas nikdy nemal 😅 a to ze sa kazdy usmieva na teba lebo na tebe zarobi, to plati vo vsetkych hoteloch sveta, malokedy je to o skutocnych sympatiach, to mas jedno ci si v turecku ci na liptove 😅
ináč tiež si myslím, turecko je uplne ina kategoria - tam by som sa nebala ist - mne vadia tie horucavy, a ja mozem cestovat len v hlavnej sezone
@libka1 to hej, sluzby su uplne inde...to som pocula...len sa bojim ci tam daco neprepukne,kedze syria je blizko...moj sef tam tiez teraz bol s krpcom....a pohoda....ale som tehotna, tak asi som uz aj trochu paranoidna
@vintage_lady no mna to tiez laka, ale teraz na to nemam financie, musim setrit
@wicka5 vies co vobec to nie je tazke, pokial vies anglicky, mne to trva cele max dve hodky a riadim sa tripadvisorom. Podla recenzii objednam hotel, priamo cez original hotelovu stranku, na mail mi chodi info o lacnych letenkach, cez slovensku poistovnu vybavim rychlo poistenie a cez net objednam limuzinu, sofer nas caka na letisku s cedulkou s menom hned po pristati. Nic viac nepotrebujes. Niekedy ked nemam cas a chut mi to da dokopy jedna scestovana kamoska za symbolicku stovku.
A co sa tyka sluzieb, neraz sa nam stalo, ze po prichode nam v hoteli dali zdarma prezidentsky apartman plus ja nedokazem uplne vypnut v hoteli plnom ludi zo Slovenska. Akoze to vobec nemyslim v zlom a nie som ziaden asocial a nasu krajinu zboznujem (ale predsalen kazdy tu kazdeho pozna a zistit hned na zaciatku zajazdu kam sa idem odreagovat, ze cestuju s nami aj nasi susedia a dvaja kolegovia z prace, to nie je velmi pre mna, teda pokial nejdeme spolu planovane).
@blackcrystal parkrat som tiez nad touto alternativou rozmyslala ale vzdy to vyslo drahsie ako cez cestovku 🙄 asi nemam stastnu ruku...
Ahoj. Hlasim sa na Slovensko z ostrova Djerba Tunis. Sme v poriadku, hotel je plny, samozrejme uz vieme co sa stalo. Mame za sebou 4.den dovolenky a pred sebou este cely tyzden. Dufam ze vsetko bude v poriadku.
Majte sa pekne.
@libka1 naozaj? To sa mne este nestalo. Je pravda, ze je potrebne aby sa clovek o to zaujimal, ja si obcas len tak vyhladavam rozne destinacie a uz mam priblizny prehlad kde sa to velmi oplati, tie vacsie hotely robia na svojich strankach na leto take balicky, ze je v cene okrem jedla aj nejaka lekcia potapania a blizky aquapark a pod. Najlepsie je sa ale vzdy odvijat na zaciatku od letenky. Ak by si mala seriozny zaujem kludne mi napis spravu a poprosim tu kamosku, nech vam nieco najde.

@vintage_lady z tych destinacii je nabezpecnejsie podla mna chorvatsko, do bulhaska by som sa tiez nebala.....nie su (zatial) zaujimave krajiny pre teroristov