icon

Vrátili vás už niekedy z hranice pre neplatný pas?

datelinka31
6. aug 2021

Zistili sme, že dieťa ma neplatný pas a zajtra sme mali odísť na dovolenku do Chorvátska :(

Strana
z3
abbey1
6. aug 2021

@datelinka31 Ani, kolegyňu môjho manžela.

prasiatko30
6. aug 2021

@datelinka31 vsak zajtra nabehni na mestsky urad a daj mu spravi obcianku - vsak tu robia na pockanie a poobede mozte vyrazit

matkahelka
6. aug 2021

@datelinka31 aj nasich znamych, tiez malo dieta neplatny pas. nam pred 3tyz. do HR tie pasy fakt prezerali a aj baby v slupine maju rovnaku skusenost. ja by som urcite neriskovala.

0silvia0
6. aug 2021

@prasiatko30 no neviem ci mestske urady uraduju v sobotu, asi skor nie

prasiatko30
6. aug 2021

@0silvia0 boze nenapadlo ma ze je zajtra sobota 🤦🏽‍♀️😅

matkahelka
6. aug 2021

@prasiatko30 OP s fotkou nerobia na pockanie a nerobia to na ziadnom mestskom urade, ale presne tam, kde robia pasy.

prasiatko30
6. aug 2021

@matkahelka op nerobia na mestskom? Na evidencii obyvatelstva?

mondolina
6. aug 2021

@prasiatko30
nie, pas resp. op robia na oddelení dokladov nie na MsÚ, a určite ho nerobia na počkanie, a ani v sobotu.

0silvia0
6. aug 2021

@prasiatko30 no ja som si davala obciansky robit tento rok na okresnom riaditelstve policajneho zboru, urcite nie na mestskom urade

sorciera24
6. aug 2021

ano, mojho uja na hraniciach slo-HR....nevsimol si, ze ma nepaltny OP a tak ho Chorvati vratili, tak presli Slovinskom do Talianska, kedze tam hranice nik nekontroloval (schengen) - pisem o situacii spred covidu...teraz ak vsade kontroluju, tak nepustia

matkahelka
6. aug 2021

@prasiatko30 neviem, ako u vas, ale u nas v KE robia vsetky doklady s fotkou na policii. ci pas, ci OP, ci vodicak. decko nemoze vycestovat s tou trapnou kartickou bez fotky. to colnici si ako overia, ci je ten OP susedovho Jozka, ci dietata, ktore cestuje do HR? vramci EU nemusi byt pas, staci OP, ale s fotkou a to sa nevydava na ziadnom mestskom urade.

dada0902
6. aug 2021

Veru ani nás nepustili keď sme chceli ísť len na Moravu v prvej vlne

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
abbey1
6. aug 2021

@prasiatko30 Prosím ťa, to kedy si si tak robila občiansky? Ja som teda už prezretá žena, ale vždy som si robila na polícii.

martinaju
6. aug 2021

@prasiatko30 prosím Vás a vy máte koľko rokov? Lebo odkedy si pamätam tak pas/ OP sa chodil vybavovať na políciu a nie nikdy to nebolo na počkanie. V dnešnej dobe to trvá už oveľa kratšie ako v minulosti ale teda na počkanie nie a už vôbec nie v sobotu.
Autorke: A keďže teraz doklady kontrolujú určite vás otočia.

matkahelka
6. aug 2021

@prasiatko30 neuraz sa, ale mas kolko rokov? mne taha na 40 a uz svoj prvy OP som si davala robit na policii. bud mat 70+ alebo pises hluposti

andrea78
6. aug 2021

@datelinka31 mna nie, ale znameho ano, znamu ano , byvalu kolegynu ano. Takze bez platneho dokladu by som nesla.

prasiatko30
6. aug 2021

@abbey1 ja neviem ci to len jendom meste tak robili urcity cas ale robili to ci to este stale robia to ti uz na 100% tvrdit nebudem

martinaju
6. aug 2021

@prasiatko30 prosím vás raz je dané, že takéto doklady sa vybavujú na polícii tak netrepte že vo vašom meste. Mesto nemá s tým nič a ani právo vydávať takýto doklad.

prasiatko30
6. aug 2021

@matkahelka takze takto asi som na to prisla preco to tak robia - to klientske centrum sice patri pod policiu ale je situovane na mestskom urade a tym padom tam robia aj OP a vodicaky - proste to scentralizovali vsetky taketo vybavovacky na MU - vcelku handy - este som sa nezblaznila uplne 😅

matkahelka
6. aug 2021

@prasiatko30 este raz a pomaly. kolko mas rokov, ked dokazes napisat, ze doklady sa vybavuju na mestskom urade? 😂

martinaju
6. aug 2021

@matkahelka modrý koník znesie hoc akú blbinu 🙂

prasiatko30
6. aug 2021

@matkahelka 4?vysvetlila som to v predoslom prispevku to klientske centrum je naozaj umiestnene na MU aj ked je to policajna zalezitost

matkahelka
6. aug 2021

@prasiatko30 co 4? je jedno, ci ma policia pobocku na mestskom urade, ci v krematoriu, DOKLADY VYBAVUJES NA POLICII. to uz vedia aj pubertiaci a nie dospela zena.a este to napises na forum ako radu. omg.

mondolina
6. aug 2021

@matkahelka
zas ju nemusíš hejtovať, chcela pomôcť a pomýlila sa, stáva sa.

martinka13
6. aug 2021

Jedine dat spraviť zrýchlene v pondelok do 2 prác.dni. Dovolenka kratšia, ale predsa...

cairka
6. aug 2021

@matkahelka , mňa keby si poslala na políciu vybavovať pas, tak tiež "netrafím" , za to na mestskom úrade sme vybavili aj pred pár mesiacmi 😉 A áno, robia tam aj pasy a áno, je to pod patronátom polície, ale proste je zaužívané, že si to vybavíš na úrade. Nemusí to tak byť v každom meste....

matkahelka
6. aug 2021

@cairka je to pobocka policie, to, ze to mate na mestskom urade je fajn, ale riesi to POLICIA, nie tetusky pracovnicky mestskeho uradu. to je pointa.

tenerifka
6. aug 2021

@prasiatko30 myslim, ze na Slovensku neurobia na pockanie nic, to nie je Spanielsko. My mame vzdy aj pasy aj OP do 10 minut

cairka
6. aug 2021

@matkahelka , to ja chápem , ale proste netreba niekoho zhejtovať za to, že použije zaužívané slovné spojenie. A že aj u nás pri otázke, kde vybaviť doklady dostaneš odpoveď, že na Mestskom úrade

Strana
z3