Zemetrasenie v Grécku - ohrozená dovolenka
Ahojte , tento rok sme sa rozhodli po dlhom zvažovaní že si po 13tich rokoch kúpime dovolenku v zahraničí. Máme kúpený pobyt do Grécka (Rodos) ale mám normálne strach tam ísť keď sú tam také otrasy ... Odlet máme 29.6 ... Dcerka ide prvýkrát niekam za hranice a mám fakt obavu že ti dopadne hrozne ☹️
Ach. Ja by som asi kúpila inde😔 ale i kočka predomou ma podľa mňa celkom pravdu
moj svagor su prave na Rhodose s malym dietatom - v tu noc, ked sa to stalo, bol vynimocne silnejsi otras (nad 5 st Richt stupnice, preto to aj citili). V noci sa zobudili na to, ze sa trasie zem, tak schmatli vrchne oblecenie, topanky, kabelku s dokladmi a unikovym vychodom vysli z hotela (vraj vsetko prehladne zorganizovane). Na parkovisku pred hotelom ich zhromazdili, cca hodinu ich tam zdrzali a potom sa vratili naspat do hotela. A dalej si uzivaju dovolenku.
Nemaj zbytocne cierne myslienky, stat sa ti moze hocico aj na chodniku pred domom 🙄
nestresuj a tes sa na dovolenku, uzite si to 🌞
@merrymajer my chodievame na rodos roky rokúce - konkrétne mesto, konkrétny hotel. Aj teraz od včera večera je tam muž s dcérou (10rokov). Úplná pohoda, tešili sa, užívajú si. Zemetrasenie sme tam už zažili, požiare tiež (nie úplne priamo, iba dym, keďže ho priniesol vietor a obmedzenie elektriny). Keby si mala mať neustále zo všetkého obavy, nemohla by si robiť nič. Stať sa môže čokoľvek kedykoľvek. Tešte sa na peknú dovolenku. 😊
@merrymajer Poviem ti takto, svoje prvé zemetrasenie v živote som zažila v Maďarsku. Čiže nikdy nevieš, čo a kde sa ti môže prihodiť. Netreba zbytočne riskovať, ale ani sa nechať zviazať strachom. Do Grécka by som teraz normálne išla. Aj ho zvažujeme koncom leta.
Užite si dovolenku
@merrymajer ja som prave na Rhodose, priamo v meste...zazila som to zemetrasenie...nikam sme neutekali, nepanikarili a normalne tu zivot ide dalej...
@merrymajer aj na Kose bolo zemetrasenie, nič hrozné. Trošku sa ponatriasali skrine a bolo.
@merrymajer zažili sme na Rhodose zemetrasenie o sile 5,9 pred 5 rokmi, nikomu sa nič nestalo, neboli žiadne škody, je to tam bežné. Trochu sme sa preĺakli, ale všetko ďslej fungovali akoby nič. A neodradilo nás to od ďalšej dovolenky na rovnakom mieste.
moj svagor su prave na Rhodose s malym dietatom - v tu noc, ked sa to stalo, bol vynimocne silnejsi otras (nad 5 st Richt stupnice, preto to aj citili). V noci sa zobudili na to, ze sa trasie zem, tak schmatli vrchne oblecenie, topanky, kabelku s dokladmi a unikovym vychodom vysli z hotela (vraj vsetko prehladne zorganizovane). Na parkovisku pred hotelom ich zhromazdili, cca hodinu ich tam zdrzali a potom sa vratili naspat do hotela. A dalej si uzivaju dovolenku.
Nemaj zbytocne cierne myslienky, stat sa ti moze hocico aj na chodniku pred domom 🙄
nestresuj a tes sa na dovolenku, uzite si to 🌞
@lin_a tak po takejto situácii, kedy skončím s dieťaťom v noci pred hotelom by som si už teda zbytok dovolenky nevedela s kľudom užit. Paradoxne som počas dovolenky na Rodose tiež zažila citeľné zemetrasenie ale našťastie to bolo v deň odchodu ale tŕpla som až kým som nenasadla do lietadla. A to sme boli ešte bezdetni.
My sa chystáme na Krétu už teraz v sobotu tiež tam idem s malou dušičkou ale hádam dobre bude netreba privolavat.
Uzi si dovolenku, hocico sa moze stat hocikde. Ja som zazila ohen v chorvatsku. A ani vo sne by ma nenapadlo ze nieco take zazijem.... a nehovoriac o tom ze hocico sa moze stat aj ked zostanes doma.
@merrymajer ešte tam nemusíš ani odletieť, keďže štrajkujú, resp. chcú štrajkovať zamestnanci smartwings
Ahoj, my sme boli na rhodose asi 7 rokov dozadu, deti mali asi 2 a 5 rokov. Tiez sme zazili zemetrasenie. V noci sme sa zobudili na doslova hojdanie postele zlava doprava. V rovnakom momente sme sa s muzom na to prebudili. Deti spali ako zarezane. Ziadne škody sa nestali na hoteli. Oni uz budovy stavaju s tym ze vedia ze tam proste su zemetrasenia často. Klud, relax, uzite si dovcu, všetko bude v poriadku
@merrymajer my letime sice do egypta ale snad odletime koli strajku smartwings
@merrymajer my letíme 9.v pondelok s 1,4ročným synom. Zemetrasenie zažil v bruchu v Humennom🫣
@merrymajer my sme každý rok v júli na Sicílií u svokry 3 týždňe , máme za zadkom Etnu , vždy mám strach ale aj sa tam teším, takže vás chápem , urobte tak ako to vy cítite , hlavne aby ste neboli v strese a aby ste si dovolenku užili 🤗
Ahoj ja na Rodose žijem skoro 20rokov , každé každé leto je tu niekoľko zemetrasení .. neni to nič nezvyčajne je to tu “ bežná vec “ dokonca aj to že sú nad 5 , cítiť to posledne bolo preto pretože bolo blízko len 25km . Daj sa do kľudu a v klude bookni dovolenku 🙂 tvoj strach je neopodstatnený .. zemetrasenie s katastrofalnymi následkami sa môže stať aj tam kde zemetrasenie predtým nebolo
Pod gréckom to trasie pomerne často, akurát 99% otrasov sú slabé a necítiť ich. Skus sa nestresovat a uži dovolenku.
@merrymajer Ahoj.Bývam na Rodose. Áno bolo tu zemetrasenie v pondelok,ale nič strašné to nebolo. Zatriaslo sa asi na 6 sekúnd v noci. Samozrejme že je to nepríjemný pocit,lebo to nečakáš,ale nemusíš sa báť. Užiješ si peknú dovolenku
Ahoj , sme tu od pondelka a práve v prvú noc bolo to zemetrasenie a poviem ti že mi nebolo všetko jedno ..áno na druhý deň už bola z toho "sranda " ale ja každú noc trpnem a nespím keby niečo , taška pripravená , deťom veci aby som to mala po ruke ..keď už máš dovolenku zaplatenú tak už s tým asi veľmi nič neurobis ak nie tak nechoď .
Ja sa už neviem dočkať kedy budeme doma a áno keby mi niekto ponúkol let domov tak idem hneď ...viem že aj u nás sa môže hocičo stat ale doma je doma ..tu si v inej krajine..nevieš všetko ,ako to sem chodí , máš zodpovednosť za svoje dieťa

Najviac si vlastné myslenie zaťažujeme tým, čo sa v reále nikdy nestane...
Vždy sa niečo môže stať, najčastejšie sa nič zlé nestane
Toto dnes pridala Slovenka žijúca na Kréte...
Teš sa na dovolenku 😉😉😉