icon

Zemetrasenie v Grécku - ohrozená dovolenka

merrymajer
4. jún 2025

Ahojte , tento rok sme sa rozhodli po dlhom zvažovaní že si po 13tich rokoch kúpime dovolenku v zahraničí. Máme kúpený pobyt do Grécka (Rodos) ale mám normálne strach tam ísť keď sú tam také otrasy ... Odlet máme 29.6 ... Dcerka ide prvýkrát niekam za hranice a mám fakt obavu že ti dopadne hrozne ☹️

elief
4. jún 2025

Najviac si vlastné myslenie zaťažujeme tým, čo sa v reále nikdy nestane...
Vždy sa niečo môže stať, najčastejšie sa nič zlé nestane
Toto dnes pridala Slovenka žijúca na Kréte...
Teš sa na dovolenku 😉😉😉

terezkaarthuramax
4. jún 2025

Ach. Ja by som asi kúpila inde😔 ale i kočka predomou ma podľa mňa celkom pravdu

lin_a
4. jún 2025

moj svagor su prave na Rhodose s malym dietatom - v tu noc, ked sa to stalo, bol vynimocne silnejsi otras (nad 5 st Richt stupnice, preto to aj citili). V noci sa zobudili na to, ze sa trasie zem, tak schmatli vrchne oblecenie, topanky, kabelku s dokladmi a unikovym vychodom vysli z hotela (vraj vsetko prehladne zorganizovane). Na parkovisku pred hotelom ich zhromazdili, cca hodinu ich tam zdrzali a potom sa vratili naspat do hotela. A dalej si uzivaju dovolenku.
Nemaj zbytocne cierne myslienky, stat sa ti moze hocico aj na chodniku pred domom 🙄
nestresuj a tes sa na dovolenku, uzite si to 🌞

keksik83
4. jún 2025

@merrymajer my chodievame na rodos roky rokúce - konkrétne mesto, konkrétny hotel. Aj teraz od včera večera je tam muž s dcérou (10rokov). Úplná pohoda, tešili sa, užívajú si. Zemetrasenie sme tam už zažili, požiare tiež (nie úplne priamo, iba dym, keďže ho priniesol vietor a obmedzenie elektriny). Keby si mala mať neustále zo všetkého obavy, nemohla by si robiť nič. Stať sa môže čokoľvek kedykoľvek. Tešte sa na peknú dovolenku. 😊

abbey1
4. jún 2025

@merrymajer Poviem ti takto, svoje prvé zemetrasenie v živote som zažila v Maďarsku. Čiže nikdy nevieš, čo a kde sa ti môže prihodiť. Netreba zbytočne riskovať, ale ani sa nechať zviazať strachom. Do Grécka by som teraz normálne išla. Aj ho zvažujeme koncom leta.
Užite si dovolenku

yellow28
4. jún 2025

@merrymajer ja som prave na Rhodose, priamo v meste...zazila som to zemetrasenie...nikam sme neutekali, nepanikarili a normalne tu zivot ide dalej...

tetapetra
4. jún 2025

@merrymajer aj na Kose bolo zemetrasenie, nič hrozné. Trošku sa ponatriasali skrine a bolo.

drabikova74
4. jún 2025

@merrymajer zažili sme na Rhodose zemetrasenie o sile 5,9 pred 5 rokmi, nikomu sa nič nestalo, neboli žiadne škody, je to tam bežné. Trochu sme sa preĺakli, ale všetko ďslej fungovali akoby nič. A neodradilo nás to od ďalšej dovolenky na rovnakom mieste.

nikpa
4. jún 2025
@lin_a

moj svagor su prave na Rhodose s malym dietatom - v tu noc, ked sa to stalo, bol vynimocne silnejsi otras (nad 5 st Richt stupnice, preto to aj citili). V noci sa zobudili na to, ze sa trasie zem, tak schmatli vrchne oblecenie, topanky, kabelku s dokladmi a unikovym vychodom vysli z hotela (vraj vsetko prehladne zorganizovane). Na parkovisku pred hotelom ich zhromazdili, cca hodinu ich tam zdrzali a potom sa vratili naspat do hotela. A dalej si uzivaju dovolenku.
Nemaj zbytocne cierne myslienky, stat sa ti moze hocico aj na chodniku pred domom 🙄
nestresuj a tes sa na dovolenku, uzite si to 🌞

@lin_a tak po takejto situácii, kedy skončím s dieťaťom v noci pred hotelom by som si už teda zbytok dovolenky nevedela s kľudom užit. Paradoxne som počas dovolenky na Rodose tiež zažila citeľné zemetrasenie ale našťastie to bolo v deň odchodu ale tŕpla som až kým som nenasadla do lietadla. A to sme boli ešte bezdetni.

luni195
4. jún 2025

My sa chystáme na Krétu už teraz v sobotu tiež tam idem s malou dušičkou ale hádam dobre bude netreba privolavat.

adaluc338
4. jún 2025

Uzi si dovolenku, hocico sa moze stat hocikde. Ja som zazila ohen v chorvatsku. A ani vo sne by ma nenapadlo ze nieco take zazijem.... a nehovoriac o tom ze hocico sa moze stat aj ked zostanes doma.

lienka.7
4. jún 2025

@merrymajer ešte tam nemusíš ani odletieť, keďže štrajkujú, resp. chcú štrajkovať zamestnanci smartwings

katkaseiner
4. jún 2025

Ahoj, my sme boli na rhodose asi 7 rokov dozadu, deti mali asi 2 a 5 rokov. Tiez sme zazili zemetrasenie. V noci sme sa zobudili na doslova hojdanie postele zlava doprava. V rovnakom momente sme sa s muzom na to prebudili. Deti spali ako zarezane. Ziadne škody sa nestali na hoteli. Oni uz budovy stavaju s tym ze vedia ze tam proste su zemetrasenia často. Klud, relax, uzite si dovcu, všetko bude v poriadku

cukroska
Autor odpoveď zmazal
slavomira236
5. jún 2025

@merrymajer my letime sice do egypta ale snad odletime koli strajku smartwings

diana186
5. jún 2025

@merrymajer my letíme 9.v pondelok s 1,4ročným synom. Zemetrasenie zažil v bruchu v Humennom🫣

ingrid56
5. jún 2025

@merrymajer my sme každý rok v júli na Sicílií u svokry 3 týždňe , máme za zadkom Etnu , vždy mám strach ale aj sa tam teším, takže vás chápem , urobte tak ako to vy cítite , hlavne aby ste neboli v strese a aby ste si dovolenku užili 🤗

kikaaa444
5. jún 2025

Ahoj ja na Rodose žijem skoro 20rokov , každé každé leto je tu niekoľko zemetrasení .. neni to nič nezvyčajne je to tu “ bežná vec “ dokonca aj to že sú nad 5 , cítiť to posledne bolo preto pretože bolo blízko len 25km . Daj sa do kľudu a v klude bookni dovolenku 🙂 tvoj strach je neopodstatnený .. zemetrasenie s katastrofalnymi následkami sa môže stať aj tam kde zemetrasenie predtým nebolo

nelka93
5. jún 2025

Pod gréckom to trasie pomerne často, akurát 99% otrasov sú slabé a necítiť ich. Skus sa nestresovat a uži dovolenku.

annamariarodos
5. jún 2025

@merrymajer Ahoj.Bývam na Rodose. Áno bolo tu zemetrasenie v pondelok,ale nič strašné to nebolo. Zatriaslo sa asi na 6 sekúnd v noci. Samozrejme že je to nepríjemný pocit,lebo to nečakáš,ale nemusíš sa báť. Užiješ si peknú dovolenku

lenkaler
5. jún 2025

Ahoj , sme tu od pondelka a práve v prvú noc bolo to zemetrasenie a poviem ti že mi nebolo všetko jedno ..áno na druhý deň už bola z toho "sranda " ale ja každú noc trpnem a nespím keby niečo , taška pripravená , deťom veci aby som to mala po ruke ..keď už máš dovolenku zaplatenú tak už s tým asi veľmi nič neurobis ak nie tak nechoď .
Ja sa už neviem dočkať kedy budeme doma a áno keby mi niekto ponúkol let domov tak idem hneď ...viem že aj u nás sa môže hocičo stat ale doma je doma ..tu si v inej krajine..nevieš všetko ,ako to sem chodí , máš zodpovednosť za svoje dieťa