icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

jankadr
25. júl 2019

@korunka1 🙂cesta naspat uz bola fajn.rano o 3.30 prazdne cesty a parada letiet rano

jankadr
25. júl 2019

@laki jaaj a wifi na izbe nefunguje iba pri bazenoch a lobby bare.a ked tam bolo plno,,ani tam nie🙂zasa my sme to nazvali internetovy detox🙂ale obcas by bolo pasovalo nieco detom pustit,len sa nedalo🙂

laki
25. júl 2019

@jankadr ďakujem

tana555
25. júl 2019

@luliu zlataaaa :D ,urcite sme vyspavali a potom som sa isla opalovat na obed 🙂 presne tak! Ano rano sme vstali, preto aby som si obsadila lehatka a isla naspat spat..👍👍👍👍👍

luliu
25. júl 2019

@tana555 ja nevravím ze ty, ja praveze neviem co robia ľudia, ktorí ráno obsadia lehátka, cele doobeda tam nie sú a prídu okolo 13.00. Ale videla som tam takých mnohých.

korunka1
25. júl 2019

@jankadr zaujimavé s tou wifi..my sme mali signal aj na pláži. Na terase bol vecer kus problem lebo bolo kopec ľudi.
Zákusky na dovolenkach veľmi nejem, ale tomu na spôsob baklavy som neodolala

brnka
26. júl 2019

@jankadr ten dlhý transfer je podľa mňa chyba cestovky, všetkých dali do 1 busiku a dlho to trvá.

My sme mali v lietadle normálne jedlo aj tam aj späť. Záleží asi, s kým sa leti.

jankadr
26. júl 2019

@brnka ano.ked letis so slovakmi,jedlo je.Ale tento rok letia Turci a ti nedavaju.Aj ubudlo letov do Turecka oproti min.roku.Kamos z cestovky mi hovoril.Ze Turecko sa predava dobre a skoro ziadne last minute

jankadr
26. júl 2019

@brnka jasne,ze cestovka Len ta musi nejako vsetkych dopravit.Minuly rok sme boli v Lare co je kustik od letiska a vyse hodiny.Boli sme proste posledny hotel

brnka
26. júl 2019

@jankadr my sme išli s turkish airlines a jedlo bolo

brnka
26. júl 2019

@jankadr My sme teraz boli v jednom busiku len do 4 hotelov

luliu
26. júl 2019

@jankadr aj my sme leteli s Turkish Airlines a jedlo bolo super

jelus
26. júl 2019

My sme minulý rok leteli tiež s Turkish Airlines, jedlo super! Pred dvoma rokmi Corendon - bola aspoň bageta. Tento rok Onur Air, nebolo nič! Vsetko si kupovať. Zostali sme pravdupovediac prekvapení. Maličká bagetka so syrom 5€-šli sme štyria-hneď 20€. Voda pol litra 2€, cola 3€...

amenka77
26. júl 2019

@jelus tiež sme leteli onur air a nedali nič, čo som bola prekvapená. Museli sme tiež kúpiť malú bagetu a vodou 7€ . S týmto som sa nikdy nestretla

jankadr
26. júl 2019

@brnka zalezi fakt co clovek vychyta.Ci maly bus a pocet turistov do roznych hotelov.

katrin21
26. júl 2019

@tana555 brat uteraky ludom,ked sa idu osviezit do vody a vratia sa mokri a nemaju kam naspat lahnut, to je vysoko inteligentne.. sorry...

katrin21
26. júl 2019

@amenka77 Onur Neponúka na niektorých letoch žiadnu stravu a na niektorých aspoň za poplatok.
Ja som si to zisťovala pred odchodom našťastie na ich stránke tak som o tom vedela hoci Fischer nám dal do podkladov že na palube sa podáva bageta a nealko nápoj a potom chudáci ľudia s tým počítali a nezobrali si nič z domu a Boli hladní Hlavne deti.. a tiež si nič nekúpili za check in-om na pitie .. My sme si kúpili lebo sme s tým počítali že počas letu nebudeme mať čo piť.
Ľudia sa rozčuľovali a sťažovali ale podľa mňa to bolo nedorozumenie zo strany Fischer A ja som to potom na palube ešte tlmočila ludom,lebo nevedeli po anglicky a vysvetľovala som to letuške ktorá absolútne nechápala o čom hovoria a co od nej chcu,ked sa pytali ze kedy dostanu jedlo.😝 že na palube Dokonca nie je jedlo ani na predaj ani nápoje a nemá im čo predať ani za poplatok a keď sme ju ukazovali naše prospekty tak povedala že to bude riešiť s agentúrou že to je nedorozumenie.
Keď sme išli naspäť tiež s onurom tak tam už strava ponuka na bola a aj chodili letušky z vozíkom a kto Chcel si mohol niečo aspoň kúpiť ale na tom prvom lete nebola ani táto možnosť a bolo to iné lietadlo iný typ.
Turecké spoločnosti malo ktoré ponúkajú zdarma jedlo na krátkych letoch

amenka77
26. júl 2019

@katrin21 Tiez sme šli cez Fischer, no nabudúce rok si dáme určite pozor😀 a pôjdem radšej pobalena. Naspäť sme sa poistili a zobrali sme si buchty z raňajok a vodu sme už kupovali na letisku.

tana555
26. júl 2019

@katrin21 ????????????

carrie84
27. júl 2019

Dievcata, niekto skusenosti s Kirman Arycanda De Luxe?

emka13
29. júl 2019

Ahojte, Water Side Resort, boli ste? Odporúčate? Naozaj je tam tak prudký spád do mora? Deti majú 6 a 9. Všetko ostatné čo čítam je fajn, len tá hlboká voda ma odrádza. A nemáte niekto fotky aktuálne? Ďakujem krásne a prajem krásny deň 🙂

sjusiquatro
7. aug 2019

Kirman sidemarin alebo alva donna...fuu neviem este co vybrat uz je menej toho a 22.8chceme ist

baumka
7. aug 2019

@sjusiquatro a ktorý Alva Donna hotel? Sú tri.

sjusiquatro
7. aug 2019

@baumka resort comfort

baumka
7. aug 2019

@sjusiquatro aha,asi myslíš Alva Donna Beach Resort v Gundogdu . No oba hotely sú dobré,majú aj super odporúčania,obe pieskovú pláž, tam už ide len o to,aké máte iné priority. Alva je bližšie k letisku tak o +- 15 min,podľa toho,koľko hotelov sa po ceste navštívi. Je skôr v tichšej oblasti,ale nákupy sú rovno pred hotelom. Je to však starší hotel,staršie vybavenie,ale hotel má krásnu záhradu a rokmi overený koncept,zohraný personál. No a Kirman,to je architektonická nádhera,sledovala som jeho výstavbu,je to nový hotel,krásne izby,väčšie ako v Alve. Toto je hotel pre milovníkov bazénov,lebo sú krásne veľké. Je tam ultra AI koncept,takže takmer 24h stále máte niečo na tanieri. V tomto hoteli si bližšie k centru Side, k jeho pamiatkam, je to tam živšie aj počas večerných prechádzok.

231ivana
7. aug 2019

@sjusiquatro Alva Donna ma naozaj krásnu záhradu. Vyberala som medzi tymto hotelom a Trendy Aspendos. Sú od seba vzdialene niekolko metrov. Nakoniec sme boli v Trendy Aspendos, ale nabudúce si vyberieme asi tento hotel. (Ta zahrada sa mi velmi pacila) More bolo čisté, vstup do mora ok aj pre deti, pláž pieskova. Od letiska cesta trvala 50 minút. Pred hotelom, ako uz bolo spomenuté je trhovisko.

sjusiquatro
7. aug 2019

@baumka ano ten 🙂

sjusiquatro
7. aug 2019

@231ivana este aj ten trendy aspendos som zvazovala tak su pri sebe som nevedela..tak ta zahrada ozaj super

bibih
7. aug 2019

Ahojte mamicky, chcela by som sa opytat, je realne ist do turecka 2 dospele osoby, 1 dieta 3 roky a 1 infant za cenu do 2000€? Lebo vsetci nas odhovarali, ze zasa chorvatsko a ze za tu cenu davno mame Turecko, no kolko hladam, tolko hladam a akoze ceny realnejsie na 3000€, nie 2000€. A tiez by som sa len chcela opytat, ci mate niektora skusenost s hotelom Glamour Side? Dakujem

baumka
8. aug 2019

@bibih cenu ti nepoviem,lebo my kupujeme firsty a chodím cez Nemcov a naše ck prakticky nesledujem. Ale zato sledujem hotel Glamour Resort.🙂
Má len 4 roky,teda je tam prakticky všetko nové. Od letiska ak vás nebudú ťahať po iných hoteloch,tak ste tam do 50 min. Je to oblasť Colakli. Hotel je menší,čo je výhoda,že všetko sa rýchlo obehne. Od pláže je to 350m,ale je tam pravidelne odvoz,ale ľudia chodia aj pešo. Je tam vybudovaný chodník,takže žiadna rušná hlavný cesta s autami.
Je tam plážový bar,kde sa môžete aj naobedovať,stravu chvália. Pláž je krásna,široká,jemný piesok,pozvoľný vstup. Ide sa na ňu cez promenádu. Ak pôjdete po tej promenáde niekedy na prechádzku smerom doľava,tak prídete k hotelom Alba a tam je aj taká minizoo pre deti. Nákupy sú tiež neďaleko,ak zatúžite po väčšom ruchu,tak sadnete na dolmuš a ste napr. v Evrenseki, Kumkoy centre za niekoľko minúť, alebo sa odveziete až do Side,kde môžete pokukať aj pamiatky,čo asi však s malým dieťaťom nebude vašim cieľom.
Hotel robí fajn aktivity pre deti,´tiež je penová párty,animácie pre dospelých, býva turecký večer atd....Chvália aj hlavne barmana Yakupa ,ktorý vraj mieša fantastické drinky.
Pozri si stránku fb hotela,je aj súkromná skupina,kde je kopec fotiek,čo a ako v hoteli. https://de-de.facebook.com/GlamourResortSpaHotel/