Dovolenka v Dubaji
Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉
@evulienka26 😀 😀 😀 😀 😀 ze teplo. neviem ake mas info ale ja som v Emiratoch vo february a marci este zimu nezazila. A to sem lietame kazdy rok uz dobrych par rokov. Este sme v Abu Dhabi ale Dubaj je len 1,5 hodiny autom a pocasie je tu vsade rovnake. Jasne, ze je tu teplo a nie len cez den. Uz sa to splha na vyse tridsat, akolo polnoci je este vyse 20, slnko prazi a bude este teplejsie. Vo stvrtok trosku pofukovalo ale to je take prijemne, na slnku je fakt na vykyd. Voda no taka lala, ale na moje "vodne" pocity sa neda drzat, mne je vsetko studene, co nema aspon 30 stupnov 😀 😀 😀 😀
@mhas
@barbie555 inak baby, vy set sa zblaznili? Letiet v lete do Emiratov? Uff, ved sa uvarite. Ja by som v letnych mesiacoch nesla ani keby mi za to zaplatili. A uz vobec nie s detmi. Od ca. Aprila-maja sa to splha na 40tky, v juni az septembry je to na nevydrzanie. Najlepsie je na dovcu a hlavne s malymi detmi tak november az april. Njhorsie na tom je, ze vsetky miestnosti su silne klimatizovane, ci uz Malls, restiky, nejake tie atrakcie v miestnostiach. Zial toto vsetko okrem hotela nemozete sami regulovat. Po 10tich minutach v shoppingcentre vam zacne byt kosa, takze noste dlhe zvrsky so sebou. Tak sito v restikach. "Nebezpecenstvo" krasnej chripky po prichode no stredoeuropskych koncin. Taktiez do lietadla, dlhe veci. Ak letite economy, neviem ci tam dostanete deku. Neviem, ale asi zalezi aj akou spolocnostou lietate.
@mhas no musis vyskusat. Mozno budes mat stastie a nebudete mat 40tky. Aj ked pochybujem. My mame s Emiratmi dlhorocne skusenosti a uz sme aj v marci zazili okolo 40. Od polovice marca to ukrutne stupa. To uz len sa plackat vo vode a na plazi byt v "budke". Ja by som v letnyh mesiacoch nesla. A uz vobec nie s detmi. A to toe nase su na horucavy zvyknute zo Saudskej Arabie.
@mhas No 40ky nie sú zas taká katastrofa, sem-tam sa také teploty vyšplhajú aj u nás na Slovensku. Jasne,nedá sa to porovnávať, ale nejakú predstavu máme. A na dovči zvykneme chodiť na pláž skoro ráno, cez obed vnútri spíme a podvečer zas vyjdeme von. Nie sme také typy, že chceme byť celý deň na pláži. Tak snáď to zvládneme.
@radopp okrem iného napríklad more.
@mhas no ono to netreba podcenovat. 40tka na SK je pocitovo ina ako v Middle East. Ta intenzita slnecneho ziarenia sa neda porovnat. . Taktiez vnutrozemie a pobrezie. Rovina a hory. V Saudi v Riade, co je vnutrozemie a pust, je pocitovo 40 uplne ine ako v Dubaji na pobrezi. Ano rovnake cislo ale uplne in a teplo. A slnko svieti intenzivne cely den. Tu nemas poriadne ani tien. 😕
@radopp no co nie je na SK, ci napr. aj u nas v Nemecku? Stabilne pocasie takmer pocas celeho roka. Ja zimu velmi nemusim aj ked sa rada lyzujem. V Mnichove je okolo nuly, tu v Abu Dhabi takmer 30 a slnko svieti cely den.
Turista to sice nevnima ale my, z casti zijuci v Middle East, vnimame aj ine veci ako pocasie. Ludia si tu nezavidia. A to su une triedne rozdiely ako na Sk. Ci domaci alebo pristahovalec, ludia su tu milsi, ochotnejsi. Saudi je sice extrem, to nejdem ani porovnavat, ale Emiraty, krasne sa tu da zit. Akurat, ze z casti dost drahy spas.
@namornicka A čo je na mori také zaujímavé? Na Slovensku máme kúpaliská a priehrady so sladkou vodou. Nie je je lepšie?
Ja by som tiez do Emiratov na dovolenku v lete nesla. Tie horucavy su desne 😝 Ale ak clovek neplanuje nic ine len hotelovu plaz a tulanie sa po nakupnych centrach (odporucam pribalit svetrik), ziadne outdoor aktivity, tak v pohode 🙂
@radopp Z môjho pohladu je more úžasný živel, ta obrovská masa vody, ktorej nevidiet koniec, ten zvuk čo vydáva a ta sila čo z neho vyžaruje , ja to milujem a neviem ani poriadne slovami opísať ten pocit čo to vo mne vyvoláva. Nejde ani tak o to kúpanie, skôr o tu prítomnosť mora , kráčať na boso po brehu keď ti voda omýva nohy. Možno niekto ma zas rad keď vyjde na kopec a naskytne sa mu pekný výhľad, to je tiež pekne, ale až tak ma to netankuje. Pridaná hodnota mora pre nás ako rodinu ma tiež morský vzduch a ozdravné účinky na dýchacie cesty, keď sa deti celé dni kúpu tak sa im prepláchnutí dutiny - ale čisto pre toto by som k moru nechodila. Budem rada, ak mi odporučia na Slovensku nejakú priehradu s čistou vodou, kde sa dá s deťmi kúpať. Na predĺžené vikendy v lete by to bolo fajn.
@radopp leto je dosť dlhé na to aby človek išiel aj na priehradu a kúpalisko na sk a tiež aj trochu ďalej k moru. Ja mám rada rôznorodosť a nezavrhujem ani jedno ani druhé. Tiež chcem aby si deti zvykali na cestovanie a naučili sa akceptovať iné kultúry, či už bližšie alebo vzdialenejšie od tej našej.
Ahoj, tak my sme boli od 22.12-28.12 na tyzden......boli sme v Ras al Khaimah....isli sme cez cestovku ,tyzden, 5* hotel, all incl..... a vyslo nas to 2dosp+dieta/3r/ 3000eur....a tam sme boli este na celodennom vylete a ten nas vysiel cca 350e pre vsetkych....
ale zas ja som chcela len all incl....no keby idem cisto na spoznavanie tak by som kludne brala aj polpenziu porip. ranajky....ceny v obchodoch boli podobne ako u nas.....my sme boli 2krat v restike mimo hotela no neviem ci predstavit ze by som mala chodit po redstikach kazdy den....potom by ta cena bola vyssia.....
co sa obdobia tyka tiez by som sla len od sep/okt - mar/apr...... potom je uz moc teplo.....aj ked my sme v decembri mali uz okolo 16tej celkom chladno /20st/ a fukal vietor ...ale more sme mali uplne kludne....
no keby idem este raz radsej beriem menej *hotel a brala by som radsej dubaj kde su vsetky krasy.... 🙂
ahoj yanni ja viem ake pocasie tam je vo februari a marci,len sa informujem pretoze mam kamosku letusku ktora tam zije a vravela ze vecer je este chladno.napr.minuly rok vo februari v omane vobec vecer chladno nebolo.ale tak clovek nikdy nevie,pocasie je nevyspitatelne.ja sa v mori nekupem aj keby malo40stupnov.keby ze nejdem s malou tak mi je jedno ake je pocasie ale tak radsej chcem byt pripravena.
@namornicka Myslíš že rôznorodé kultúry ktoré treba akceptovať na Slovensku nemáme? Čo je zaujímavé na samotnm cestovaní tisíce kilometrov?
ahojte, boli ste niekto v lete v Dubaji s dietatom?? my sa chystame na konci juna aj s 3-rocnym synom, tak by ma zaujimali vase skusenosti a doporucenia

@barbie555 My až 6.6. 🙂 A už ste tam boli? Lebo my ideme prvý krát...