icon

Išli by ste samé s ročným dieťaťom na dovolenku k moru?

26. apr 2021

Ahojte .. viete si predstaviť ísť k moru same s ročným dieťaťom ?

hettinka
26. apr 2021

Ja by dom sa nebála, že neustrážim dieťa, alebo to nebude aj tak žiadna “dovolenka”. O dieťa sa treba starať doma aj tam, akurát že pri mori je to príjemnejšie. Zaplatila by som hotel s animáciami, nech nemusim nič robiť, variť, upratovať...
Skôr by som sa bála, že mne sa niečo môže stat, stačí drobný úraz, alebo viroza a čo potom to dieťa tam samo? Preto radšej s niekym, koho poznám a kto by sa v takom prípade aspoň 1 deň mohol postarať.

evaachesa
26. apr 2021

Jasné, že nie 😂

basska_b
26. apr 2021

Ja som tiez dobrodruh, ale asi by mi to nestalo za ten dlhý presun a nervy. Dieťa bude spokojné aj pri seneckych jazerách 😀

cookie29
26. apr 2021

@asia83 no nesúhlasím. U nás si drobec more užíval. Neskutočne. Treba vybrať správnu oblasť a prispôsobiť sa, nájsť rozumný kompromis. A takýchto fotiek nájdem neskutočne. Samozrejme nesedeli sme cely deň na plazí, chodili skôr ráno alebo poobede po spánku aby sme sa vyhli palavam. Oblasť kde bola dlha piesková pláž, takze mne voda do pol lýtok aspoň 500m ... a podobne. A užili sme si to obaja.

evkamotka
26. apr 2021

@basska_b súhlasím, senecke jazera su pre deti raj na zemi. Kol dokola miliarda detskych preliezok a atrakcii (min rok aj stan so zivymi mini zvieratkami zajkovia, kuriatka, vtaciky...). Byvame vo vedlajsom meste, chodili sme tam do synom pohrat sa vzdy na pol dna. Fakt parada. Pohral sa aj vo vode

michellia
26. apr 2021

Rozhodne ano 🙂 lepsia dovolenka ako s pubertakom ktory vsetko ofrfle 😂

elizabet173
26. apr 2021

@maciatkolulu prečo by bola neschopná? Ja by som tiež sama nešla., nie preto, že by som sa bála, ale preto, že ročnému dieťaťu je fuk, kde je a pre mňa by to nebola dovolenka, iba zmena miesta. Milujem plávanie, dieťa uviažem o stĺp? Myslím plávanie, nie čľapkanie sa vo vode po kolená. Aj lietadlom to nie je výhra, trmácať sa na letisko, byť tam nejaký čas pred odletom, dieťa tam zaspí, čiže kočík, batožina....a aj osamelá mamička môže ísť s kamarátkou, mamou, nemusí to byť muž. Nedokážem si predstaviť situáciu, v ktorej bola jedna mamina, ktorá sa šmykla v hoteli v sprchovom kúte a rozbila si hlavu, čiže nemocnica. Bola tam ale s mamou a so sestrou, tá mala síce tiež dve deti, ale tri dospelé osoby na tri deti sa už dá. Pani mala slabý otras mozgu, čiže zbytok dovolenky nič moc, čo by robilo ročné dieťa, keby ju našlo ležať na zemi, neviem. Katastrofické scenáre? Nie, život. A to mám dosť nacestované, ale nikdy sama s malým dieťaťom.

evkamotka
26. apr 2021

@elizabet173 veru nam sa stalo toto: boli sme na dovolenke v tatrach, 2r dozadu ja, manzel a syn (necele 2r). V noci pred odchodom muzovi prislo zle, siel na zachod vracat, no stratil vedomie a padol na dlazku (kachlicky). Zostal tam lezat v bezvedomí. Bolo mi cudne, ze manzel dlho nechodi, isla som za nim a nasla som ho tam v bezvedomí. Syn to cele prespal no ja som celu noc ratovala.
Este sa nam stalo v chorvatsku, ze otcovi sa zapalil zub, dalsi raz dostal v egypte hnacky, bratovi sa zase naposledy v chorv stalo, ze dostal horucky. Nastastie sme nikto neboli sami. Stava sa to uplne bezne

maciatkolulu
26. apr 2021

@elizabet173 no, katastrofické scenáre, teda život nás sprevádzajú stále, ale ja som si v pohode za plávala aj s malými, boli v kolese pre bábätká a ja som tlačila a bolo to super... Určite lepšie ako doma v lete, keď sa na to žena cíti, tak voila, nech ide. Ako sa hovorí, kto sa bojí, nech... Každá sme iná a aj slobodná matka môže ísť sama, ja by som pri tak málo dieťati išla radšej sama ako s nejakou kamarátkou, ale to som ja. Štát sa môže hocikedy, hocičo a kebyže rozmýšľame takto, tak ideál je sedieť doma, lebo ono aj dvom sa môže niečo stať a co potom, tiež je to možné, ci😉taka otrava jedlom, hm? Podľa mňa, keď je žena s tým v pohode, nech ide. Dobra poistka, ideál znalosť jazyka. Mne naposledy 5 ročný v pohode spal v kociku, kufor som ťahala a bolo to super. Áno v kociku a užívali sme si to😉😂

elizabet173
26. apr 2021

@maciatkolulu je to na každej ako sa rozhodne, pre mňa toto nie je dovolenka, veď to more, ten rezort tam bude aj o rok, dva nie? Pre mňa je to to isté ako doma, alebo teda v hotely na Slovensku, len o nejaké stovky km ďalej.

deti95060810
26. apr 2021

v žiadnom prípade...

denden77
26. apr 2021

ani za nic 😁

cookie29
26. apr 2021

@maciatkolulu presne. Ja som malého dala na bodyboard a plávala

jankalukasova
26. apr 2021

@asia83 to je riadna... blbost. Moja 4r bola pri mori 3x a od poslednej dovelenky nehovori o inom ako zas pojdeme k moru a bude sa kupat. Syn mal 1,5 a uzil si to uplne rovnako. Santili vo vode, jasili sa, zbierali muslicky a kamienky.... uz sa nevedia dockat, kedy pojdeme zas.

kittykat22
26. apr 2021

Zalezi kde by si isla a ako by si isla. Ak by si zostala v EU, kde je jedlo podnebie a zdrav. starostlivost plus minus rovnaka a plati ti karta poistenca tak asi aj ano. Nesla by som na ostrovy do grecka - len na pevninu. Lebo si spominam ako nejaky pan dostal infarkt, a cakali na vrtulnik 2 alebo aj 3 dni. Nebola sanca ho previezt do zdrav. zariadenia. Pre tak male dieta v pripade pomoci by to mohlo mat fatalne nasledky. A samozrejme za predpokladu ze mas super dobre spave a zdrave dieta. Mimo EU napriklad Egypt, Tunis, Turecko urcite nie. Vela dospelych ludi tam ma problem s travenim a rocne dieta by som tam koli bakteriam (ktore su tam normalne bezne a neskodne pre domacu populaciu) nevzala.

acrobaleno
26. apr 2021

Ja by som vôbec nešla na dovolenku s malým dieťaťom a to je jedno či sama alebo s partnerom.

yanni
26. apr 2021

Ty musis vediet, ci to zvladnes sama. Ale preco nie? Je to len jedno dieta? To je pohodicka. Ved sa staras len o to jedno. Ja s demi lietam/jazdim po svete prakticky od narozenia a to väcsinou sama. Naposledy som bola pri mori s tak malymi, 3 mesacne a trojrocna, a uplna pohodicka. Potom takto před rpkom, 13 mesiacov a 4,5 roka. Sice s muzom ale toho sme videli akurat tak vecer, kedze tam bol na konferencii a cely den mimo hotela. Ja s cestováním, jedno kam a akym sposobom a tiez ci sama s detmi alebo s muzom, absolutne nevidim ako problem.

taga
26. apr 2021

Takto sa spytam - kam das dieta, kym si pojdes zaplavat? Ja by som sama s rocnym nesla, nic by som z tej dovolenky nemala

elizabet173
26. apr 2021

@yanni zvládnuť sa to dá, iba to niektorá považuje za dovolenku, iná si predstavuje dovolenku ináč, to je celé

prasiatko30
26. apr 2021

Ak sa vies pohybovat v zahranici tak ano - cize si uz niekde bola, nestresuje ta samotne cestovanie tak preco nie.

maciatkolulu
26. apr 2021

@taga odpoviem ti takto, decko v bejby kolese a matka pláva, vylezie, má navarene, upratané, ide si pospať s deckom, fakt desivá predstava😂😂maka ka ako svina

yanni
26. apr 2021

@asia83 to pises ale rinde blbosti, ze deti nie su schöne vnimat. Moje najmladsie maju 2 roky a 3 mesiace a 5 rokov a garantujem ti, ze vnimaju a nasavaju vsetko okolo seba a hlavne vsetko nove. Najmladsia mala 5 mesiacov, ked sme boli vo Francuzsku. Pobehali sme vsetko mozne. V Monaku vrieskala ako zmyslov zbavena. Akonahle sme vstupili do oceanografickeho muzea stichla a 3 (slovom tri ) hodiny bola ako muska. Nie, nespala. obzerala z kocika, potom z nosica, pri obede kukala okolo seba. MOja 5 rocna si doteraz pamäta urcite veci z casu, ked mala 3 roky. Ono treba so verdiet uzivat a zo vsetkeho brat to najlepsie. Kod to nevies, tak ti nepomoze ani armada sluhov a pomocnikov.

taga
26. apr 2021

@maciatkolulu tak, iste si uz pocula vetu, ze kazde dieta je ine..
Ja, keby som mala ist k moru, tak preto, ze si to more chcem aj uzit. Predstava, ze musim 24 hod denne mat oci na stopkach a ze plavanie v mori je clupkanie sa pri baby kolese, to nie je podla mna dovolenka. Milujem svoje deti, milujem dovolebky s nimi. ALE doma sa vedia pohybovat. V cudzom prostredi nevedia kde im hrozi uraz napr, nemam tam pocit istoty a bezpecia, ako doma.. ze nieco robim, dieta sa hra vedla a viem ze je v bezpeci. Sama, s dietatom, v cudzom prostredi - nie. Ak ma niekto dieta, ze ho posadi do piesku a 2 hod ma veget, ok, nech ide.. ale s rocnym, co zacina chodit, je neiste.. no fakt by som si uzila ten 'full service'

tncka
26. apr 2021

Nesla,lebo to potom nie je dovolenka. Oci na stopkach a furt v strehu,to som aj doma,naco vykotit tisice navyse. Pojdeme,ale zariadime to inak. A vsetci budu spokojni😅

elizabet173
26. apr 2021

@taga súhlasím, plus ešte taký detail - sú deti, ktoré prespia celú cestu k moru autom, v lietadle chvíľu zdriemnu, inak sa zabavia novou hračkou a sú deti, ktoré v kuse prerevú v autosedačke každú polhodinovú cestu k lekárovi. S takým dieťaťom sa niekde trmácať ani náhodou.

taga
26. apr 2021

@tncka ja keby som sla, beriem aj starych rodicov na strazenie 🤣 nech mam denne aspon hodinu 'volno' nie ze sama 🤣

bu1bu
26. apr 2021

Ja som bola keď moja mal 11m, bez manžela ale s kamoškou, niežeby som ju potrebovala ale manžel trval na tom nech niekto ide so mnou ak by sa niečo stalo....
A musím povedať že parádna dámska jazda, 5 rokov na to spomíname a tesime kedy si to zopakujeme....

yanni
26. apr 2021

@maciatkolulu maka jak svina. dobreeeeeee😂😂😂😂😂

yanni
26. apr 2021

@elizabet173 nojo, pokym su deti male a hlavne, pokym sa chodi na dovolenky s dětmi, nikdy nebude ta dovolenka podla mota "dovolenkujem-dovolujem si". Ja radsej budem s deckami niekde tyzden v hoteli pro mori, kde mam vsetko zabezpecene a okrem deciek sa nemusim i nic starat ako tyzden doma s deckami a varit, prat, robit program atd.

taga
26. apr 2021

@elizabet173 asi tak, nasi do 15 mes vrieskali ako keby bola ich posledna hodinka 🤣 plus, ked boli v takom veku, vsade sa snazili postavit resp zacinali chodit - ja som v tom case nesla ani do sprchy ked som bola sama doma 🤣 akoze fakt neviem, načo sa trepat k moru, ked si nezaplavas, nepolenosis na lehatku na slniecku, nemozes ist len tak do baru na drink, vecer na prechadzku... vravim, dovolenka s detmi ok, ale sama s rocnym - velmi rychlo by som si zratala plusy a minusy