Odporúčania na dovolenku v lete 2012
Ahojte, pridávam diskusiu na základe včerajšej rodinnej rady, kde sme sa uzniesli jednohlasne, že tento rok musíme bezpodmienečne v lete vypadnúť... 😀 Nie ako posledných 5 rokov...kedy zostalo len pri plánoch.. Naozaj chceme ísť a máme predstavu o Taliansku, napr Kalábria, Sardínia.. Boli ste niekto?? Odporučíte konkrétny hotel...? Bola by som nesmierne rada, keby táto diskusia bola nápomocná aj vám pri výbere oddychovej vysnívanej destinácie.. Tak prosím, neváhajte a prispejte svojimi tipmi na letné leňošenie.. Kde ste boli, ako ste sa mali, čo sa vám tam najviac páčilo a na čo sa naopak musíme obrniť nervami a trpezlivosťou... 🙂 😉 Jáj..a ideme s dvoma deťmi.. tak prosím prihliadnite nám na to..🙂
@katrinka8 tak to si ma potešila, že je to tam pekné... 🙂 ale asi myslíš tú oblasť Malagu, nie samotný hotel, však? ale nevadí, aj to mi pomôže, potrebujem trošku presviedčania, že je to dobrý výber.. staršia dcéra je trošku sklamaná, že tam nie sú žiadne tobogány a tak, ale ja som aj rada, lebo ak by tam bol húf detí šantiacich na šmýkalkách, tak by som bola dosť v strese, či sa tam mladej niečo nestane a stále by som jej bola za pätami.. chcem si oddýchnuť na pláži, tá je pre mňa podstatná..niečo obzrieť v okolí a tak... ešte stále ma máta tá Kalábria a le na to nenaškrabeme, lebo je to 1000 E viac.. 😒 ale zase 15 dní... menej robia už iba 8 a to je málo...
@pempusik musím pozrieť, dosť ma sklamalo v Inchebe, že tam nemal stánok ani Hydrotour ani Tiptravel, ani nikto.. len Satur, Hechter a také rôzne neznáme cestovky.. spoliehala som, že naberem katalógy a porovnám... mne sa v Sature páči, že majú zľavu First moment a k tomu aj zľavu na deti... niekde to je buď alebo... ale ešte sme s nimi nikam nešli, tak som zvedavá...
@csina - no, ano, myslela som samotnu Malagu... podla mna je to krasny kraj, stoji za to tam vidiet. Miestnou dopravou sme sli do blizkej Benalmadena - Costa - tam je krasny pristav a da sa tam ist na tzv. Sea Safari. Ides lodou na more a mozes pozorovat delfiny - na sirom mori. Ponukaju to sice na kazdom mieste, ale treba si vybrat radsej mensiu lod s menej ludmi - je vacsia sanca, ze tie delfiny nevyplasi hluk. A tiez je najlepsie absolvovat to v "pracovny den" doobeda, najlepsie rano 😉 Dalej je zaujimava dedinka Mijas - su tam tzv. burrotaxi - "oslie taxiky" - vezies sa na oslikovi miesto v taxiku 😀 Ale myslim, ze je tam blizko aj nejaky velky Aquapark s toboganmi, keby ste chceli 😉 Uz si to moc nepamatam, lebo sme boli v r. 2006, ale skus pozriet toto: http://www.aquavelis.es/ Nasla som to teraz na nete 😉 Ved ak by si cosi este chcela, daj vediet, co si spomeniem, rada poviem 😉
@katrinka8 tak som veľmi rada, že mi má kto podať info z prvej ruky... 😀 ono ten hotel kam ideme je označený ako v stredisku Torrox Costa, neviem, ako ďaleko je od Malagy, ale asi nie veľa...na tie delfíny by som išla určite, nepamätáš si orientačné ceny, čo zvyknú pýtať za fakultatívne výlety? najmä ten Gibraltar a delfíny a tak...
@csina - no, s tymi cenami Ti moc neporadim, my sme tam totiz boli v skole a do okolia sme chodili na vylety bud v ramci skoly alebo ako sukromne osoby - ale je to uz 6 rokov, tak si to moc nepamatam. Ale myslim, ze ked ides ako sukromna osoba (cize nie fakultativny vylet), tak Ta to vzdy vyjde lacnejsie 😉 Spanielsko ma velmi kvalitnu siet vlakov - jednak chodia dost casto, maju prehladnu siet (cize dost jednoducho zistis, odkial-kam) a su bezpecne a spolahlive 😉 Ak sa da niekam ist vlakom (u nich to sluzi aj ako u nas primestska doprava), tak by som urcite volila tuto cestu ( http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/mala... ).
Urcite casto v meste (aj na letisku) najdes informacie - maju v logu take zelene "I", kde Ti zdarma poskytnu nielen mapu mesta s oznacenymi pamiatkami (napr. rodny dom Picassa stoji v Malage, je tam aj tzv. bodega, ktora patri Antoniovi Banderasovi 😉 ), ale aj mapu tychto vlakov a poradia Ti, ako sa kam dostat. Tieto zvyknu mat svoju stanicu aj na viacerych miestach v meste - volaju sa Cercanias a najdes ich podla toho loga, ktore maju aj v tom linku, ktory som Ti dala vyssie. Cize by to malo byt bez problemov aj s detmi 😉 Co sa tyka toho Gibraltaru, ten by som asi riesila cez Fakultativny vylet - to uz by bolo komplikovanejsie asi na presun 😀
Pozri si aj tuto stranku: www.malagaturismo.com - tam najdes vela praktickych info 😉 Aj o pohybe po meste a tak. Netreba sa bat, urcite dokazes kopec penazi usetrit, ak si dopredu nieco pozistujes a vyhnes sa plateniu za fakultativny vylet - najma na miesta, kde sa dokazes dostat bud miestnou dopravou alebo aj pesi 😉 Inak stoji za to navstivit aj tzv. El Corte Ingles - tam byvaju pocas leta super vypredaje - je to znamy spanielsky obchodny dom. Staci povedat na ulici hocikomu nazov, naviguju Ta 😉
@katrinka8 super 🙂 tak to si isto pozriem... tak už sme si vybrali a aj zaplatili zálohu.. ideme v strede júla.. 😀 a je to tá Andalúzia Iberostar Malagy Playa.. dali sme si ešte vypočítať aj ďalšie hotely, ale to už boli veľké pálky..toto nám nakoniec so všetkými bonusmi vyšlo na 3 085 E. A nevieme sa dočkať, už som nabehla na výpredaje a nakúpila letné topy za fantastické ceny... 😀 😀
@csina ahoj ja som tiež tento hotel mala vybraný, ale nakoniec som vybrala iný. Mali sme ísť tiež so Saturom, ale kedže berieme svokru, chceli sme mať väčšiu izbu... vybrala som nakoniec Islantilla oasis cez Firo tour. Je to tiež andalúzia, ale costa de la luz, my ideme prvý júlový týžden na 11 nocí a teším sa, nech vám to vyjde pekne 🙂
ahojte boli ste nieko na dovolenke na Sardinii? cez aku cestovku? my chodievame s tiptravelom,ale oni na sardiniu nerobia...
@mimkaa10 to je pravda..ale zase na druhej strane, už som zažila lacnejšiu dovolenku a pokazilo nám ju počasie.. takže dupľom vyhodené peniaze.. tu očakávam záruku aspoň trošku, čo sa počasia týka, a služby určite na inej úrovni ako napr v Čiernej Hore .. 😀 a láka ma aj ich kultúra, som na Španielov strašne zvedavá.. jedine sa trošinku obávam stravy..ja nie som veľmi na ryby a morské plody, v tomto smere by mi asi viac vyhovovalo Taiansko.. ale určite od hladu neumriem, to sa mne nemôže stať 😀
@csina to je pravda. Inak ten "váš" hotel, keď som videla prvýkrát bola som okúzlená, na prvý dojem ako z rozprávky 😵 Čítala som si recenzie na ten hotel a tú stravu tam ozaj vychvaľovali, ale niektoré recenzie boli aj nepríjemné - vraj personál nerád komunikuje anglicky. Ale to bolo aj pri tom druhom hoteli, kde ideme nakoniec, čiže toho sa trochu obávam.
To, čo si písala o tobogánoch, v islantilla oasis tiež nie sú žiadne tobogány, dúfam že sa tam nebude syn nudiť, hoci bude mať ešte len tri roky, zato sú tam preliezky a kopa detských aktivít. Viem si predstaviť jačiace a šantiace veľké deti na tobogánoch a fakt a rada by som sa tomu vyhla, lebo stačí mi to tu na detskom ihrisku, častokrát ho zvalia v návale radosti a behu a nechce sa mi ho stále ratovať. 🙂
My budeme už v Atlantickom oceáne, tipujem, že more bude asi studené na môj vkus, ale to nevadí 🙂
Inak tá "vaša" pláž torrox costa sa mi zdala akási čierna - myslím piesok... na videách z tejto oblasti vidno aj ten metrový pás oblázkov, čo je taká zvláštnosť v andalúzii.
Pôvodne sme chceli ísť do Costa del Almeria - Evenia zoraida park, ale tam je tá pláž ostré hrubozrnné pieskové kamienky, hoci v katalógoch to bolo popisované ako hrubší piesok, ešteže čítam recenzie.. to by ma naštvalo. 🙂
@mimkaa10 vieš čo, ja si myslím, že tiež máme len miestne alko a nealko.. a čo sa týka piesku.. je to paradox, ja som strašne chcela ísť do Kalábrie kvôli tomu bielemu a nakoniec bude tmavý.. 😀 ale je to v podstate jedno, čo ma na pláži bude obliepať 😀 tá Zoraida sa aj mne páčila, aj tú som zvažovala... 😉 a čo sa týka angličtiny, tak z toho až takú obavu ja osobne nemám, lebo tiež neviem anglicky.. 😀 kúpila som si už asi 3 kusy nejakej španielčiny, tak sa aspoň základy naučím do dovolenky... a chystáte sa aj na nejaký fakultatívny výlet?? my určitr chceme Gibraltar...
@lululka555 my sme doteraz vždy cestovali s Tiptravelom.. 🙂 a presne sme z podobného dôvodu presedlali.. najprv sme chceli Sardíniu.. alebo Kalábriu..ale nakoniec sme urobili kompromis, priznám sa, najmä kvôli cene..lebo za Sardíniu nám rátali viac ako 5000 E, tak sme to prehodnotili.. ale viem, že Satur robí Sardíniu.. a myslím, že aj Firo a Hydrotour..
@csina práve som dnes pozerala tie výlety. Neviem ako to urobím s malým, lebo predsalen z tej islantilly napr. na Gibraltar je riadny kusisko. Takže toto asi nie. Ale určite pôjdeme do Algarve do Portugalska, chcem navštíviť aj Huelvu a ten prístav odkiaľ vyplával kolumbus a pravdepodobne aj Sevillu.
Neviem ako to vychádza cenovo tie výlety cez cestovku, možno si prenajmeme auto so sedačkou a pôjdeme tak... viem, že ceny na den za prenájom sú cca 50eur. Vy pôjdete na fakultatívne výlety cez satur alebo inak?
@mimkaa10 asi sa rozhodneme priamo na mieste.. neviem, keď som sa pýtala manžela, č na to povie, ísť napr priamo cez ponuku miestnych, tak mi na to povedal, že to radšej neriskne, keď sme aj s deťmi, aby sme náhodou nezostali niekde visieť... takto bude aká taká záruka, tak asi cez cestovku..
@csina a teraz chodite s ktorou cestovkou? ja by som strasne chcela na Sardiniu,videla som fotky,jedna kamoska tam bola a nadhera,nevolaju to len tak ,,karibikom stredomoria ,, 🙂
@lululka555 teraz ideme so Saturom.. 1x.. Mňa to tiež strašne lákalo..ale dohodli sme sa s mužom, že raz pôjdeme, keď deti trošinku povyrastú, na takú romantiku len my dvaja... 😀 Len neviem, či to tak aj urobíme, lebo neviem si ani predstaviť, že by som sa ja chrochnila v mori a deti by sa potili v Ba 😀 😀
@csina aaaaa uz aj tiptrevel robi sardiniu,ma ju ako novinku 😉
Kalábria je Number 1, minulý rok som bola v najkrajšej oblasti v Kalábrií v Capo Vaticano, cez cestovku Turancar.
boli sme síce busom, ale to čo sme cestou videli, tu nádheru, to by som lietadlom nikdy nevidela, ten život typický taliansky mediteránsky , tá príroda ..vôbec neľutujem...Boli sme ubytovaní v rezidencii Esmeraldo v Ricadi , kde bola jedna z najkrájších pláži v Európe Spiaggia di Grotiicelle.Taktiež kusok odtiaľ mestečko Tropea.....Biely piesok, priezračné azúrové more...moji priatelia boli veľmi prekvapení, ked som im ukázala fotky z dovolenky a neverili, že v Taliansku môže byť tak čisté more....Teraz v júli idem druhý krát na to isté miesto a odporúčam všetkým...vidieť Tropeu.. a láska na celý život...priamo v našom stredisku sa organizovali výlety na Sicíliu, ktorá bol kusoček od nás , a tiež na Liparské ostrovy, Lipari, Stromboli , Vulcano., Panarea,,a iné....Ceny sa pohybujú približne ako u nás...pečivo bolo drahšie...ale ostatné ceny boli totožné s tými u nás....ak to môžem porovnať s Chorvátskom, tak to je omnoho finančne nákladnejšie... Potom ešte odporúčam krásny grécky ostrov Lefkada....tieto dve miesta v Európe si nenechajte ujsť a raz sa tam určite vyberte.....je to ako raj🙂
Tak sa pridavam aj ja k buducim na plazi sa vyvalujucim turistom v Andaluzii. Mna celkom zaujima ako je to tam s detskou animaciou, lebo to bolo velmi dolezite pre malu, z minuleho roku si pamata asi hlavne mini disco🙂 Ja som si to organizovala sama, nie je to all inclusive tak neviem co mam ocakavat...
@csina
@mimkaa10 kedy idete?
@katrinka8 pises ze si tam bola tak dlhsie co si tam robila ak sa smiem spytat? Vies mi povedat ci tam maju dobre autobusove spojenie z letiska v malage do mesta resp. do tych turistickych casti alebo sa mam skor spolahnut na taxi?
@csina to je hned vedla malagy, od letiska len par km, myslela som ze aj ty ides tam, ved tam chodia vsetci, je to take zname... 😅 A ty ides teda kam?

@csina - ja som bola prave v Malage 6 tyzdnov - krasne miesto 😉 Ufff, som si prave listovala v albume, hned mi nabehla letna atmosfera 🙂 Piesok sice nebol jemnucky, taky hrubsi, ale nemali sme pocit, ze by sme ho mali vsade. Plaze su tam naozaj fajn, a tych musiel obrovskych! 😀