Výbava k moru pre ročné bábätko

mirkaknm
7. mar 2019

Mamicky,
Vedeli by ste mi prosim poradit co sa vam osvedcilo na dovolenkach s babatkom-ake oblecenie,plienky,kremy-budem rada ak mi poslete aj linky (kde kupit letne kombinezky do vody,k moru a pod.)
Dakujem

babi81
7. mar 2019

@mirkaknm my chodime pravidelne k moru, ja odobne kremy bioderma baby, klobucik, bavlnene lahke veci, radsej volnejsie a dlhy rukav, urcite svetrik na vecer, bavlnena velka plienka na prikrytie, slnecne okuliare, topanocky, aby nepalil piesok.kombinezy na kupanie sme kupovali v quicksilver.

janiela6
8. mar 2019

Načo sú dobré kombinézy do vody? Je to nutné? Príde mi to zbytočné.

dai
8. mar 2019

@janiela6 to je kombinéza pre pobyt na slnku... A teda ja som ju pri malých deťoch využila vždy - ma faktor 50....

janiela6
8. mar 2019

@dai Aha, to som nevedela, ďakujem za odpoveď.

mirkaknm
autor
9. mar 2019

@babi81 Ja som nasla v nexte taketo kombinezky :
https://www.nextdirect.com/sk/sk/g722368s2?i=86...
Sice maju vpredu zips,ale netusim ako sa budu obiekat. Teraz ma dcerka velkost 80. Pocitam ze do leta narastie na tu 92ku. Mala by som jej plavky kupovat aspon o cislo vacise?

leenockaaa
8. apr 2019

@mirkaknm my sme boli minuly rok s rocnou a prsmotkala sa cely den hola. Ked sa niekde xacala hrat s pieskom supli sme tam slnecnik taky rozkladaci a hotovo. Cez den poriadne par krat ponatierat 50 kou faktorom do vody sme mali take koleso co malo aj striesku takze nesvietilo ani tam 🙂

mirkaknm
autor
8. apr 2019

@leenockaaa dakujem. A bola stale bez plienky?

leenockaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leenockaaa
9. apr 2019

@mirkaknm Ano vacsinou. Vyhladavali sme take plaze kde nebolo vela ludi a boli sme tam v podstate len my. Vtedy bol aj 4 rocny za holiganca 🙂. Urcite lepsie pre babatko s holou ritulkou ako byt v tom mokrom

leenockaaa
9. apr 2019

@mirkaknm takto vyzera to nase plavidlo so strieskou

mirkaknm
autor
9. apr 2019

@leenockaaa
@leenockaaa supeeer kde ste ho kupili?

leenockaaa
10. apr 2019

@mirkaknm cez aliexpress sme objednali, dodanie nejake 3 tyzdne takze neodkladajte na poslednu chvilu 😊 maju rozne. Aj korytnacka je so strieskou co si pamatam 😊 popozerajte 🙂

babi81
10. apr 2019

@mirkaknm tie co mam ja maju velkost 1rok 2roky.moc velke nie lebo sa jej to vyhrnie a potom aj piesok sa dostane dnu.pod som davala plavkovy spodok ked mala 2, ked mala menej ako rok plavaciu plienku.

mirkaknm
autor
10. apr 2019

@babi81 Super. Ja si to aj tak zatial neviem predstavit ako budeme fungovat. Co viem,male babatka a asi ani rocne deticky by nemali byt na priamom slnku. Takze do dakej 4-6tej mame byt schovane niekde v tieni?
Ona mi neobsedi na zadku vobec, je velmi aktivna. No a nepustit ju do vody ;)
A s tou plienockou tiez som si neni ista ako to robit.;(

mirkaknm
autor
10. apr 2019

@leenockaaa Dal by sa k tomuto poslat link?

mirkaknm
autor
10. apr 2019

@leenockaaa A ked sa hrala dcerka v piesku,mala aspon dake gatky? A este sa chcem opytat ci neviete oradit daku deku taku na zem aby bola aj makka a babatko neprechladlo od zeme?

guiseppinka
10. apr 2019

pri prvej som mala overal, v ktorom ked sa kupala, tak jej bola kosa, lebo ju to chladilo. do vody mala plienku na kupanie, ked vysla von, tak som jej ju dala dole, dala normalnu plienku. pri mladsej to iste, ale tam som uz overal nedavala. vo vode bola az poobede po nejakej 16.00, takze bola len v plienke na kupanie, ked vysla von, vysusila som ju, dala tricko obycajne a normalnu plienku. a ako budes fungovat? no uplne normalne. staci pouzit zdravy rozum a ide to.

katrin21
10. apr 2019

Čo sa týka tých kombinéz tak ja si neviem predstaviť pohybovať sa v tom na slnku v teple. Použila by som to vyslovene na čas kedy je dieťa vo vode lebo inak sa v tom musí chuďa malé totálne uvariť. skúste sa do niečoho takého navliecť a budte v tom na slnku Ako sa budete cítiť nie je tých deti az luto. je to nepríjemné a umelé takže naozaj len ako mokré by som to použila a aj to zas aby to potom zbytočne dlho nechladilo, vyzliect.

katrin21
10. apr 2019

@mirkaknm v piesku sme mali vždycky plienku alebo gaťky ktoré majú gumičku ale bez toho by som veru dievčatko do piesku nedávala.
Krém akýkoľvek podľa toho Akú má dieťa pokožku ale spravidla sa deťom dáva tá päťdesiatka pri mori určite, značka takú ako povolí rozpočet Ja mám dobrú skúsenosť aj s prípravkami z Lidla pre deti.
Inak nič špeciálne nepotrebuješ nejakú osušku klobúčiky aspoň dvoje plaviek na striedačku suché mokré..

babi81
10. apr 2019

@mirkaknm my sme boli rano do 11/11:20 max potom obed a spanok vacsinou vo vnutri do 15:30 potom olovrant a 16:30 spat na plaz.na nasej bol
chladok pre deti hned pri mori plus som mala bazenik v tieni.ja mam dcerku a bez plaviek som ju nedavala do piesku.do roku som davala plienku na kupanie do mora.urcite formicky do piesku klobucik a my sme mali take koleso v ktorom sedela.pytaj sa akeste nieco

leenockaaa
10. apr 2019

@mirkaknm na holaaaka cely den. 😊 aj ked sa hrala v piesku aj ked sme sli do vody. Ona ma tak nastavene crievko, ze stale rano sa vykaka po ranajkach takze sme sa nejakych nehod nebali. Deku sme nedavali ziadnu. Od spodu urcite neprechladne u nas bol piesok stale taky teplucky. My sme mali ten rozkladaci stan plazovy a tam spavali cez obed obaja. Prehodila som cez nich taku obrovsku satku tenku a buvali. Treba urcite brat zupan alebo take indianske osusky, lebo ked vylezu z vody aby ich neofuklo 😊 a mali sme rozkladaci dazdnik tam kde si zacali kopat jamu tam sme zastrcili aby na nich nesvietilo. A urcite natierat. My sme natierali hned rano na izbe predtym ako sme sli na plaz a nemali vsade piesok. Ten link skusim pohladat a poslem 😊 kludne sa pytajte co vas este zaujima 🙂

romiada
10. apr 2019

@mirkaknm ja mam dobru skusenost so sprejom Cien 50F z Lidla ako pise aj
@katrin21. Vraj aj dopadli v testoch pomaly lepšie ako tie drahe z lekarne.
Nas maly mal 17mes ked bol pri mori v Bulharsku. Na plazi do 11h....potom obed...spal v tieni na terase....a po 15tej späť na plaž. Určite sandalky do vody (kvoli horucemu piesku), čiapočka s takou predlženou častou az po ramienka. Navrch sme mali pre maleho tričko do vody s UV faktorom 50, plienky do vody (potom prezliecť hned do suchej). Na plazi sa mi osvedčil detsky minibazenik. Maly sa prečlapkal v "sladkej vode zo sprchy" a v tieni keď už bolo "mora dosť"

romiada
10. apr 2019

@mirkaknm nevedelo mi napadnut ako sa nazyva ta čiapka s takou plachtičkou na zatylku. Legionarka ! 🤣 posielam link http://itsipitsishop.com/produkty/akcie/ciapka-...

mirkaknm
autor
11. apr 2019

@katrin21 A ake plavky sa ti osvedcili najviac? Dvojdielne? Byva take ze gatky a tricko alebo komplet na ramienka?

mirkaknm
autor
11. apr 2019

@babi81v tom koliesku ma nozky vo vodicke? Nebola jej zima na nozky? Dake topanocky na plaz ?
Inak krasna decka ta ruzova,my budeme mat kamienkovu plaz tak musim vymysliet nieco pohodlnejsie.

mirkaknm
autor
11. apr 2019

@romiada A to tricko s uv faktorom by si mi vedela poslat link?

romiada
11. apr 2019

@mirkaknm hladala som to....ja som to kupovala v Rakuskom Hainburgu v obchode Ernstings family. Teraz som pozerala ich stranku ..este to nemaju v ponuke, podla mna az pred letom. Škoda že to potrebuješ pre dievčatko ...ja mam chlapčeka...posunula by som Ti to. Tak ale zaleži kedy v lete pojdete. Tipujem maj jun už budu mať v ponuke ten sortiment

romiada
11. apr 2019

@mirkaknm https://www.ernstings-family.de
Mavaju to aj v Tchibe ale podla mna predražene

katrin21
11. apr 2019

@mirkaknm Mali sme aj celý aj dvojdielne A síce v celých bola šmrncovna, ale v polovičných ju to nech ladilo keď náhodou stála mokrá vo vode a trošku zafúkal vetríček čo sa pri mori môže stať.
Záleží kam pôjdete samozrejme Väčšinou je všade teplúčko Ale my sme napríklad mali v Turecku detský bazén v zatienení čo bolo super lebo sa tam deti mohli kúpať aj cez obed a nepražilo na ne slnko, ale mala si častokrát napríklad tento rok už sama povedala že chce dvojdielne plavky lebo asi jej to bolo príjemnejšie a na tento rok som už kúpila len dvojdielne.
Čiže Urob ako tebe vyhovuje ešte je maličká ale myslím že je dvojdielne síce viacej zatienia telicko, ale na druhej strane môžu chladiť.
Zober si prípadne z domu jedno staré tričko ktoré ti nebude ľúto obetovať a keď by náhodou bolo prudké slnko tak jej ho ľahko vieš obliecť na plavkové gaťky a prekryť jej pliecka..

romiada
11. apr 2019

@mirkaknm takto vyzeral naš krpec na plaži....plienka sem-tam až po zem 😀. Neviem si predstaviť že by som ho dávala na slnko holeho...on je bledokožec. Keď som na pláži videla niektoré takéto maličke detičky doslova pripečené od slnka, mala som chuť tým matkám pripáliť chrbát plameňometom aby vedeli aké to je byť spálený....🙈..... kamaráta (čo má malé deti) sme museli takmer držať aby nešiel takým matkám dať "hubovú polievku" rovno z fleku na pláži