Existujú mimozemšťania?
Ahojte len tak pre čítanie počas kávy podľa vás existujú mimozemšťania? Natrafila som na diskusiu kde padla táto otázka a zo 100 ľudí bolo 100 kladných odpovedí. Ako áno vesmír je veľký sú isté formy života aj mimo nej (vždy som myslela že niečo na štýl baktérií archeonov) nie vyslovene vyspelé civilizácie. Vraj nie je objasnené ako boli postavené pyramídy alebo stonehenge. Zaujíma ma aj teória o paralelných svetoch kde v jednom momente súbežne existuje niekoľko dimenzii rôzne body na časovej osi odlišné priestory. Pripadne mate nejakú dobrú literatúru k tomu? Nie filmy poprosím. Čo si myslíte vy? Keď príde dieťa k vám s takou otázkou čo odpovedať? Väčšina detí sa bojí neznámeho tak rodičia automaticky povedia ze neexistujú. Aj mne to doma takto hovorili lebo som sa bála keď nás chlapci v škôlke strasili s touto témou 😃 a tak som s tým aj vyrástla veď vedecky sa oficiálne nič nepotvrdilo ako existencia inej civilizácie mimo zeme. Váš názor?
Nas zrak a sluch, ktory nam sprostredkovava "realitu" ma obmedzenia (vnimame len urcite vlnove dlzky, aj zvierata napr.pocuju aj ine frekvencie zvukov ako clovek) a tie nam neumoznuju vidiet more zivota vo vonkajsom svete. Existuju paralelne svety, ale aj dalsie dimenzie podla stupna duchovnej urovne.
Existuju rozne bytosti len s materialnou podstatou, ktore su casto na vyssej urovni rozvoja ako je clovek (inteligencia nie je zavisla na urovni duchovnosti) , ale aj bytosti s duchovnym (bozskym) potencialom, podobne ako ludia, tiez na roznom stupni rozvoja. Podla podstaty a urovne mozu byt napomocne alebo nebezpecne.
Clovek je tak pysny, ze si namysla na akej vysokej urovni civilizacie je, no zial pre jeho sebectvo a neznalost mu zatial nebolo dovolene "objavit" este vyssie urovne technologii a zakonitosti vesmiru.
Caka nas skuska ludskosti a vyspelosti, cakaju nas tazke casy, ktore su zname aj z biblie aj roznych vizii ludi, ktori maju prorocke vidiny. Podla nasej urovne ludskosti nam moze byt aj pomozene.
a preco si myslite ze ste taki jedinecni, ze tu existujete len vy? Ani pana boha a jezisa ste nevideli a verite tomu . Existuju cele knihy o tom ako nas ti mimozemstania ovladaju a ze zem je len obycajna kolonia, kde nas pozoruju ako sa ideme pozabijat
@anonym_autor nie.
@viestta keď v lese objavíš drevenú lavičku kde si oddýchneš na výlete, šanca že vznikla len tak sama od seba pôsobením vody, vetra, mrazu, hmyzu je vyššia ako to že existuje náhodne obývateľná planéta a je na nej inteligentný život
budeš veriť že tá lavička tam vznikla náhodne sama od seba alebo ju niekto inteligentný zhotovil?
@anonym_c881c5 lavicka a zivot su dve rozlisne veci. Ja na nejake "vyssie principy bytia", "vyssie vedomie, ktore riadi vesmir" neverim. Vznik zivota je len spojenim vhodnych podmienok. Tie mozu byt vhodne aj inde ako na Zemi, pretoze vesmir je takmer nekonecny a nami neprebadany, takze nemozme s istotou tvrdit, ze nikde inde podmienky na zivot nemozu byt.
@anonym_c881c5 lavicka a zivot su dve rozlisne veci. Ja na nejake "vyssie principy bytia", "vyssie vedomie, ktore riadi vesmir" neverim. Vznik zivota je len spojenim vhodnych podmienok. Tie mozu byt vhodne aj inde ako na Zemi, pretoze vesmir je takmer nekonecny a nami neprebadany, takze nemozme s istotou tvrdit, ze nikde inde podmienky na zivot nemozu byt.
@viestta to je porovnanie keď nedokážeš uveriť že taká jednoduchá vec ako drevená lavička by vznikla náhodou spojením vhodných podmienok v lese a dostatkom času sama od seba
ale dokážeš uveriť že zložitý, komplikovaný, krehký a inteligentný život vznikol náhodou pri náhodne vhodných podmienkach sám od seba
@viestta to je porovnanie keď nedokážeš uveriť že taká jednoduchá vec ako drevená lavička by vznikla náhodou spojením vhodných podmienok v lese a dostatkom času sama od seba
ale dokážeš uveriť že zložitý, komplikovaný, krehký a inteligentný život vznikol náhodou pri náhodne vhodných podmienkach sám od seba
@anonym_c881c5 naozaj ma chces presviedcat, ze mam verit v nejaky vyssi princib bytia a nejakeho stvoritela? Ak ano, zbytocne deries klavesnicu. Ja som ateista, sice na vsetko vysvetlenie nemam, ale v ziadneho stvoritela neverim, ja som materialisticky zalozena (materialisticky, nie materialne, to su dve rozne veci)
Vedci z Austrálie, Británie, Dánska a Spojených štátov objavili planétu podobnú Zemi vzdialenú len 150 svetelných rokov. Dĺžka jej roka sa môže rovnať našej, pretože sa zdá, že sa otáča okolo svojej oranžovej hviezdy každých 355 dní. Súdiac podľa dĺžky jej roka, výskumníci naznačujú, že existuje 51-percentná šanca, že HD-137010 b sa nachádza tesne vo vnútri obývateľnej zóny svojej hviezdy, lemujúc hranicu Slnka, kde sa na jeho povrchu môže tvoriť tekutá voda. HD-137010 b obieha okolo hviezdy s názvom HD-137010, trpaslíka typu K, ktorý má približne 70 percent veľkosti a hmotnosti Slnka.
Ja milujem Ericha Von Danikena a domentarny cyklus Votrelci davnoveku
@anonym_c881c5 naozaj ma chces presviedcat, ze mam verit v nejaky vyssi princib bytia a nejakeho stvoritela? Ak ano, zbytocne deries klavesnicu. Ja som ateista, sice na vsetko vysvetlenie nemam, ale v ziadneho stvoritela neverim, ja som materialisticky zalozena (materialisticky, nie materialne, to su dve rozne veci)
@viestta nie nechcem ťa presviedčať, len sa treba zamyslieť že podmienky na život na planéte a náš život je tu vďaka celému radu veľmi vhodných podmienok a stačila len jedna drobná zmena aby tu inteligentný život nebol
@anonym_243fb4 ak myslis toto, tak to je v chrame Hathor - svetlo z Dendery
@done Ide o zobrazenie lotosového kvetu, z ktorého sa rodí had, čo symbolizuje znovuzrodenie a stvorenie sveta. Prečo to takto popísali v hieroglyfoch okolo a nič tam nepísali o žiarovkách - alebo hadovi v akváriu čo má svietiť? :D
https://en.wikipedia.org/wiki/Dendera_light
@done Ide o zobrazenie lotosového kvetu, z ktorého sa rodí had, čo symbolizuje znovuzrodenie a stvorenie sveta. Prečo to takto popísali v hieroglyfoch okolo a nič tam nepísali o žiarovkách - alebo hadovi v akváriu čo má svietiť? :D
https://en.wikipedia.org/wiki/Dendera_light
@hiro podla toho linku je to had vychadzajuci z lotosoveho kvetu priamo do maternice, uz rozumiem. A prosim ta, toto na obrazku je čo?
@done Čo som našiel že: repliky boli testované s tekutinami (myslím že octom) a zistilo sa, že môžu produkovať nízke úrovne elektriny, dostatočné na pokovovanie malého žetónu. Avšak táto interpretácia je mnohými archeológmi a vedcami odmietaná, pretože z daného obdobia nie sú známe žiadne predmety vytvorené elektrolytickým pokovovaním. Najčastejšie prijímaným vysvetlením je, že išlo o schránku na papyrusové zvitky, namotané na kovovú tyč a chránené pred poškodením medeným obalom (podobné kovové puzdrá boli nájdené v neďalekej Seleukii).
@done Čo som našiel že: repliky boli testované s tekutinami (myslím že octom) a zistilo sa, že môžu produkovať nízke úrovne elektriny, dostatočné na pokovovanie malého žetónu. Avšak táto interpretácia je mnohými archeológmi a vedcami odmietaná, pretože z daného obdobia nie sú známe žiadne predmety vytvorené elektrolytickým pokovovaním. Najčastejšie prijímaným vysvetlením je, že išlo o schránku na papyrusové zvitky, namotané na kovovú tyč a chránené pred poškodením medeným obalom (podobné kovové puzdrá boli nájdené v neďalekej Seleukii).
@hiro to mali ale stastie, ze nahodou vytvorili schranku na zvitky, ktora mohla vyrabat elektrinu, ktoru vlastne ani nepotrebovali.
@anonym_c881c5 pri velkosti vesmiru bliziacej sa k nekonecnu nie su sance na prostredie, kde by mohol vzniknut zivot v akejkolvek forme nulove
@viestta ale ja pišem o inteligentnom zivote ako clovek. Bytostiach co tvoria, rozvijaju umenie atd... To , ze zivot je nepochybujem(aj ked dôkaz nie je). Ale mikroorganizmy ma pri tychto temach nezaujimaju.
@hellwant na Zemi máme ideálne podmienky na spokojný život človeka, na to musia byť splnené stovky podmienok aby planéta bola v obývateľnej zóne a mala správne zloženie pre život
šanca že niekde inde sa náhodne splnia všetky tieto podmienky je mizivá, skôr vyhráš v športke
@anonym_c881c5 ako som napisal dôlezita je dlzka stability tych podmienok- toto bude viac problematickejšie. Na to ma Zem fakt ideal.
uvedomte si že oficiálna veda , oficiálni vedci a historici nemôžu písať o súvislosti histórie s mimozemšťanmi, lebo by im hrozilo vylúčenie z univerzity, vylucenie z vedeckých kruhov. Takze oficiálna veda zatĺka a zatĺka
uvedomte si že oficiálna veda , oficiálni vedci a historici nemôžu písať o súvislosti histórie s mimozemšťanmi, lebo by im hrozilo vylúčenie z univerzity, vylucenie z vedeckých kruhov. Takze oficiálna veda zatĺka a zatĺka
@anonym_243fb4 jj, ved urcite len preto to pises ako anonym
Vies co je veda? Ze mas VEDECKE! dokazy a ze hocikto po tebe to moze zopakovat a verifikovat ich. Fakt si myslis, ze ak by nejaky vedec mal naozaj vedecke dokazy o mimozemstanoch, tak by sa ich bal zverejnit?
@anonym_243fb4 jj, ved urcite len preto to pises ako anonym
Vies co je veda? Ze mas VEDECKE! dokazy a ze hocikto po tebe to moze zopakovat a verifikovat ich. Fakt si myslis, ze ak by nejaky vedec mal naozaj vedecke dokazy o mimozemstanoch, tak by sa ich bal zverejnit?
@aalt áno je to tak bál by sa lebo by ho označili ako konšpirátora a najnovšie u nás používané slovo dezolat
Co sa tyka zivota na Zemi, tak je to mozno fakt o brutalnej nahode ... mame tekutu vodu, Jupiter, ktory odchytava kopec vesmirneho bordelu, neprimerane velky Mesiac, ktory stabilizuje nasu obeznu drahu, robi priliv a odliv. Davno davno nebol na Zemi kyslik a bol dokonca pre zivot toxicky, potom sa zacal uvolnovat a zivot sa pomaly zacal prisposobovat, teraz je na kysliku zavisla prevazna cast zivota na zemi. Mozno pozemsky zivot vznikol na Marse, tam mohli byt podmienky skor ako na Zemi, lenze tam uz davno skoncili (pre zivot ako rastliny, zivocichy), pricom vznikli na Zemi a fakt dlhodobo sa udrzali. Katastrofu, ako ked vznikol Mesiac by sme neprezili ani teraz.
@viestta ale ja pišem o inteligentnom zivote ako clovek. Bytostiach co tvoria, rozvijaju umenie atd... To , ze zivot je nepochybujem(aj ked dôkaz nie je). Ale mikroorganizmy ma pri tychto temach nezaujimaju.
@hellwant inteligentny zivot je len dosledkom evolucie. V kazdom prostredi moze evolucia prebehnut inac, preto aj formy zivota mozu byt ine. Kludne aj inteligentne, teda so schopnostou ucit sa. Schopnost ucit sa maju aj ine organizmy, zijuce na zemi, nielen ludia. Dokonca aj schopnost navzajom komunikovat na roznych urovniach.
Dennodenne ich zopár stretnem v meste a niektorí aj tu píšu občas. Som o tom presvedčená.
@anonym_f2cafb ja vrískam,to bolo dobré.
Aztéci niekedy predpokladali, že iná civilizácia neexistuje a európskych objaviteľov považovali za bohov. Z objaviteľov sa stali dobyvatelia a Aztéci na to doplatili zánikom.
Pravdepodobnosŕ že existuje život je, primitívne formy sú aj v našej slnečnej sústave. Pravdepodobne existuje aj inteligentný život, ale tak isto ako my nedosiahol technologiu na cestovanie vesmírom.
Nakoniec aj dobre, aby sme nedopadli ako Aztékovia.
Aztéci niekedy predpokladali, že iná civilizácia neexistuje a európskych objaviteľov považovali za bohov. Z objaviteľov sa stali dobyvatelia a Aztéci na to doplatili zánikom.
Pravdepodobnosŕ že existuje život je, primitívne formy sú aj v našej slnečnej sústave. Pravdepodobne existuje aj inteligentný život, ale tak isto ako my nedosiahol technologiu na cestovanie vesmírom.
Nakoniec aj dobre, aby sme nedopadli ako Aztékovia.
@jananovotna88 Nad slovenskou jadernou elektrárnou Jaslovské Bohunice se objevuje oslnivé bílé světlo. Policie burcuje armádu a do vzduchu startuje stíhačka MiG-29. Zatímco oficiální vysvětlení zní „lom světla v páře“, desítky svědků a záznamy civilních pilotů tvrdí něco jiného. Co se stalo 19. listopadu 2005 na místě, které se už léta označuje jako „UFO hotspot“? Zatímco se MiG‑29 připravoval na zásah nad Bohunicemi, došlo ve slovenském vzdušném prostoru k dalšímu hlášení. Podle audiozáznamu, který se dostal na veřejnost, pilot nákladního letadla asi 20 km východně od Žiliny oznámil dispečerovi neobvyklý, osvětlený objekt letící na východ, který označil za "raketu". Bývalý řídící letového provozu Pavel Melichárek, který se případu věnoval, doplnil, že mezi dvěma civilními linkami prolétlo něco neidentifikovatelného vysokou rychlostí. Incident v Jaslovských Bohunicích z roku 2005 je dodnes opředen řadou otazníků. Na jedné straně stojí jasně doložené skutečnosti: lidé z okolí nahlásili neobvyklý jev, policie jejich hlášení přijala, armáda vyslala stíhačku MiG-29 k prověření a v médiích se objevil audiozáznam komunikace civilních pilotů s dispečinkem, jehož pravost nikdo nezpochybnil. Ani po téměř dvaceti letech není incident nad Jaslovskými Bohunicemi objasněn. Ministerstvo obrany SR nikdy nezveřejnilo kompletní spisy k zásahu, radarové záznamy, letové deníky ani plné nahrávky radiokomunikace. Bez nich tak oficiální vysvětlení o lomu světla nelze potvrdit ani vyvrátit. Případ tak zůstává dodnes otevřenou záhadou.
@done Išli sme s kamoškou domov, peši z akcie a zrazu vidíme rýchlo kmitať biele svetlo, priznám sa rozmýšlali sme nad všeličím. Záhada sa vyjasnila, boli to vtáky a neviem akým spôsobom tento jav vytvorili, ale bolo to niečo v kombinácii s pouličným osvetlením
@done Išli sme s kamoškou domov, peši z akcie a zrazu vidíme rýchlo kmitať biele svetlo, priznám sa rozmýšlali sme nad všeličím. Záhada sa vyjasnila, boli to vtáky a neviem akým spôsobom tento jav vytvorili, ale bolo to niečo v kombinácii s pouličným osvetlením
@jananovotna88 niekedy je to svetlo zo zeme odrazene od nejakeho objektu vo vzduchu, vtaci, meteorologicky balon, baloniky zelani, lom svetla a podobne, ale to trva len chvilu. Nevzlietaju k tomu vojenske stihacky.
@jananovotna88 niekedy je to svetlo zo zeme odrazene od nejakeho objektu vo vzduchu, vtaci, meteorologicky balon, baloniky zelani, lom svetla a podobne, ale to trva len chvilu. Nevzlietaju k tomu vojenske stihacky.
@done Jaslovské Bohunice sú strategická záležitosŕ Aj Rusi na Ukrajine medzi prvými obsadili Jadrové elektrárne.

@hiro na egyptskych papyrusoch su zobrazene aj ziarovky a mimozemske lietajuce taniere, treba lepsie hladat 😉
@anonym_243fb4 Jasne :D A ešte aj počítače, drony a ako egypťania zapichujú vlajku na južnom póle, nie?