icon

Kde berú ženy energiu na aktivity po práci?

Včera o 19:02

Ženy, veľmi vás obdivujem a pýtam sa, kde beriete energiu na aktivity po práci, na cvičenie, na deti apd. Ja som single žena. Ráno vstávam o 6.30 hod, sprcha, raňajky, káva, make up, o 7.45 odchádzam do práce. V práci som o 8.30 a pracujem do 17.00. Po práci idem na nákup, 2x týždenne do jazykovky, alebo niekde na kávu, a to tak, aby som bola max o siedmej doma. Prídem domov, rýchla večera, ktorú si urobím v teplovzdušnej fritéze, upracem, umyjem riad, pozriem si Sľub z acrhívu, sprcha, odlíčim sa a idem spať, spím už o 21.30 v posteli. Nemám absolútne energiu na žiadne cvičenie (na jar, cez leto, v skorej jeseni), teraz nemám energiu. Ľahnem si do postele, pozriem si ten sľub, pustím ASMR a spím, Nechápem, kde ženy berú energiu na to, že behajú okolo rodiny, detí, upratujú, varia, pečú, robia ručné práce, v záhrade, čítajú, cvičia, chodia behať, no jednoducho obdiv, ale ja to nedávam. Áno, keď som mala 25, aj mne stačili 4 hodiny spánku a boli časy, keď som prišla o 3.00 ráno z akcie a o 6.00 som vstávala do práce. Moja nočná mora, je keď ma niekto zavolá večer von. To akože večer po ôsmej? To vážne? Že prídem domov o polnoci? Keď nespím svojich 8 hodín, som na druhý deň nepoužiteľná - nemám energiu, nefunguje mi hlava, nie som produktívna, som podráždená, je mi zima, bolí ma hlava, neviem fungovať. Absolútne nonsens je pre mňa nejaká svadba, alebo ples. Nemienim byť nikde dlhšie ako do 20.00, čiže na akcie nechodím. Kino večer o 20:00? To kde sme. Do kina idem max o 18.00, ideálne pre mňa je aj trochu skôr. Keď ideme na TB, vydržím do 22.00 max, potom nadávam ako chorá vrana, lebo kým zaspím je po pol noci.
Úprimne sa neviem prinútiť cvičiť po práci. Chodila som cvičiť aj ráno na 6.00. Ale to som vstávala o 4.30 a o 14.00 som bola v práci nepoužiteľná, nedávala som to. Po práci nemám energiu. Chcela som sa niekoľko krát prinútiť, ale nevládzem, je mi fyzicky zle pri tom cvičení a z niekoľkých som po 15 odišla, lebo celé zle. Iné je to, keď je vonku dlhšie svetlo, do tej siedmej, vtedy to ide trochu viac. Ako to robíte vy? Že máte energiu, že vládzete?

Strana
z5
svetlonos
Včera o 19:06

@anonym_autor
Pracujes manualne/hlavou - náročne?

tanicka907
Včera o 19:08

Zvladame to, lebo musime a ten jediny cas co pre seba mame, je ked ideme cvicit ( alebo do sprchy) a popri tom sa lutuheme, preco sme necvicili, ked sme boli bez deti a single s harmonogramom dna ako opisujes 😂😂

anonym_3d07f2
Včera o 19:09

Bola som na tom podobne po 22:00 som už nedával nič len si ľahnúť a spať. Keď sme boli na svadbe tak som sa neskutočne premáhala vibec vydržať do polnoci. A teraz mám bábätko ktoré nechce v noci spávať a zaspí mi až okolo 3:00-4:00. Takze na tvojom mieste by som nič neriešila a buď rada že môžeš ísť Skorej spať 😂 mne sa už o tom môže len snívať 😂

autor
Včera o 19:09
@svetlonos

@anonym_autor
Pracujes manualne/hlavou - náročne?

@svetlonos robím duševne, náročné stredne, nie som kardiochirurg. Ale aj ženy, ktoré majú náročnejšie práce majú energiu.

sisaka
Včera o 19:10

V prvom rade by som sa každý deň netúlala po robote po nákupoch a nevysedávala v kaviarňach. 🤷‍♀️

autor
Včera o 19:14
@sisaka

V prvom rade by som sa každý deň netúlala po robote po nákupoch a nevysedávala v kaviarňach. 🤷‍♀️

@sisaka pondelok a stredu mám jazykovú školu od 17.30 do 18.30. Vo švrtky sa stretávame o šiestej s kamoškami na kávu, sme max. hodinku. A jeden krát do týždňa určite idem na nákup, mimo víkendu viem, že stále mi niečo dôjde, najčastejšie kupujem ovocie, zeleninu, to ide u mňa statočne.

anonym_774b61
Včera o 19:17

@anonym_autor volá sa to premôžem sa. Inak to nejde, cvičím 4x do týždňa určite , mám dve deti , prváčku a šiestaka , obaja tréningy, s oboma sa treba učiť (majú špeciálne potreby) a to som sama , je to o HUBU
Ale nechce sa mi plakať do vankúša
A netvárim sa ,že je to easy, poviem ,ako to je

reanda
Včera o 19:18

s tvojim energetickym budgetom si rodinu ani nezakladaj, pokial stale mienis pracovat rovnakym stylom.. su ludia, co nie su tak vykonni, s tym nic neurobis.. jedine sa premahat a dotovat sa tabletkami (ano, aj tak mnohe funguju) a potom uz len dufat, ze to tvoj organizmus vydrzi, aspon kym deti dospeju

svetlonos
Včera o 19:18
@anonym_autor

@svetlonos robím duševne, náročné stredne, nie som kardiochirurg. Ale aj ženy, ktoré majú náročnejšie práce majú energiu.

@anonym_autor
ja napriklad nrmsm moznost behat cvivit a podobne. Mame 3 male deti, takze k hocicomi sa dostanem az vecer. Obcas ipratujem, obcas šijem alebo nieco tvorim. Ked som bola bezdetna, v kancelarii s flexi dobou, tak so
aj po kinach, kavach v pohode chodila.
Neskor praca v gastre, veru aj vtedy sme chodili von.
Ale teraz sa nehram na to akp super stiham vsetko. Cas na svoje hoby si ukradnem na ukor domacnosti, inak by ma svihlo 🫣. Keby sa da, aj chodim vecer cvicit. No zial deturence vysia na mne, muz sa moze rozkrajat, len by hucali pri nom. Takze si este pockam na cmvecerne fitko 😁.
Kolko mas rokov, kvne vyskedky a mi eraly vitaminy mas ok? Praca ta bavi?

svetlonos
Včera o 19:21
@reanda

s tvojim energetickym budgetom si rodinu ani nezakladaj, pokial stale mienis pracovat rovnakym stylom.. su ludia, co nie su tak vykonni, s tym nic neurobis.. jedine sa premahat a dotovat sa tabletkami (ano, aj tak mnohe funguju) a potom uz len dufat, ze to tvoj organizmus vydrzi, aspon kym deti dospeju

@reanda
to myslis vazne? Akymi tabletkami?

michaelam2
Včera o 19:23

Ja som sa presne nad tymto zamyslala nedavno 😀 fungovala som ako ty, tiez som nechapala kde ti ludia beru energiu. Teraz mam male dieta a sama som v soku z toho kolko toho robim a kolko stiham. Ale nie preto ze by som bola nejaka uzasna ale preto lebo jednoducho musim. To je cele, proste nie je na vyber 😀 a ano ak chcem byt aspon dve hodiny tyzdenne sama tak s radostou idem aj cvicit 😀

zltalienka

@anonym_autor kolko mas rokov?

anonym_ec1731

mala som podobny styl ako ty a tiez som nestihala. U mna pomohlo jazykovku zmenit kurz z 2x tyzdenne na 1x tyzdenne, par mesiacov som chodila z prace domov oddychnut a potom som si postupne pridavala cvicenie. 2x tyzdenne. Proste clovek ked je v jednom kole tak to dava tazko...Tiez mam psychicky narocnu pracu, musim doma oddychnut a az tak viem fungovat s cvicenim. Mne vyhovuje, ze doma pobudnem 2 hod a idem na cvicenie. Den ked mam jazykovku to idem rovno z prace a vecer som uplne vyflusnuta

anonym_9a1dc4
Včera o 19:24

Mám 34. 10r syna. Vstávam o 6:00, 30 min prechádzka so psami, dám si kávu a seba dokopy, 7:30 veziem syna do školy a potom hneď do prace (robím na objednávky čiže si čas programujem sama) o medzi 12-13:00 chodím na obed s mužom (to stiham aj nakup) v práci som max do 15tej- keď som kratšie ideme sa s mužom prejsť do kúpeľov čo mame na skok mame svoju 5km trasu (prechádzka a zároveň venčenie psov aj syna 😂) , do 16:30 sa učím so synom, znova 30min prechádzka medzi 18-18:30večera, poupratujem kuchyňu a urobím ešte nejake blbosti v domácnosti, o 20:00 idem na 30min skákať na trampolínu (synovi som musela kúpiť tiež tak skaceme spolu) alebo obdeň bicykel, o 21:00 nahanam syna do postele a robím mu večeru c.2, hodim sprchu, je 22:00 pustime si s mužom film a spať chodím vždy o 00:00 …. A dokola to iste, keď je blbe počasie tak namiesto prechádzky si dáme kávu s kamarátmi počas dňa a keď je už teplo pribudne ešte kosenie a Prace v záhrade a upratovanie terasy. Zda sa mi že nerobím dokopy nič …. Ja som zas vrtuľa, neobsedim a dospavam cez víkendy …. Čo sa týka upratovania bežného tak mám super muža ktorý každý deň povysava, umyje podlahu a poutiera prach … ja si upratujem podla potreby (väčšinou netreba lebo to spraví on)

Inak čím menej toho vykonávam tým viac som unavená. Keď som sama so svojim dnom spokojná som nabitá energiou a deň sa mi ,,ráta”.

Ak by som sa zasedela napríklad po robote pri telke ako ty že si pustíš sľub tak by som už neurobila potom nic.

V robote som celý čas na nohách.

michaela329
Včera o 19:26

Nemáš energiu, lebo necvičíš 🤷 Keď raz začneš, ten čas si nájdeš, budeš jednoducho nabudenejsia. Stačí dve kávy týždenne vymeniť za dve cvičenia.

autor
Včera o 19:29
@michaela329

Nemáš energiu, lebo necvičíš 🤷 Keď raz začneš, ten čas si nájdeš, budeš jednoducho nabudenejsia. Stačí dve kávy týždenne vymeniť za dve cvičenia.

@michaela329 cvičila som 7m v kuse, každý druhý deň, nevládala som a padala som na hubu.

pralinka25
Včera o 19:30

no ide o timemanagment.
nie som clovek co by prekypoval energiou. skor jej mam menej. vstavam ako ty o 6:30 do pol osmej vychystam tri deti seba. maleho odvediem do skolky a letim do prace. vsetko robim na behu a za pochodu. bud jem pri malovani sa alebo az v praci tiez na behu. po praci cvicim doma kazdy den popritom robim s deckami aktivity. bud sa ucia popri mne alebo maly kresli... medzitym bezne cinnosti, varenie, upratovanie chystanie na dalsi den ale chodim spavat velmi neskoro. spim 5 hodin. a nie nestaci mi to. potrebovala by som 7,5 ale taky luxus nemam.
proste ked nemas na vyber tak ides. ty na vyber mas tak sa motas.

anonym_a60c9d
Včera o 19:30

No to cvicenie (fitko, beh, bike) by malo byt ako oddych, relax a ako protivaha k tej dusevnej praci. Mala by ta nabit energiou. Ty si si nastavila v hlave, ze cvicenie je dalsia povinnost a unavuje ta. Ber to ako zabavu.

autor
Včera o 19:31
@anonym_a60c9d

No to cvicenie (fitko, beh, bike) by malo byt ako oddych, relax a ako protivaha k tej dusevnej praci. Mala by ta nabit energiou. Ty si si nastavila v hlave, ze cvicenie je dalsia povinnost a unavuje ta. Ber to ako zabavu.

@anonym_a60c9d brala som, ale je to pre mna utrpenie, nedávam to, nevládzem.

minenkaa
Včera o 19:31

@anonym_autor staci vstať a ist ,nemusis cvicit ,prechádzaj sa ,vies koľko km prejdes za hodiny pri rýchlejšími tempe ?

anonym_e57f45
Včera o 19:33

@anonym_autor Tak stihajiu v prvom rade,tie čo majú inú pracovnú dobu. ☝️Lebo majú ☝️ A samozrejme ešte "duracelky"😁😁

anonym_80a716

Noa … veď keď nevladzeš nemusíš to robiť … nie každý musí po práci chodit do fitka a cvičiť 5x do týždňa. Ak Ti Tvoje trávenie voľného času vyhovuje načo to budes meniť? Lebo niekto ma viac energie? … ak si tak spokojná je to ok. Tiež si rada oddýchnem a robím veci v klude. Mna by zabilo robiť do 17:00. Cvičiť/behat idem cez víkend na chvíľu, ale domorace z prace pešo ..

anonym_a60c9d

tak cvic doma vtedy, ked sa ti zachce a kolko sa ti chce. Cast rano, cast vecer. Kludne 15 min. Hit, brusaky, kliky, male cinky. Pri tej telke. Nemusis do fitka. Postupne pride kondicka, ktoru teraz nemas. Cez vikend je viac casu, cvic a behaj cez vikend.

autor
Včera o 19:34
@minenkaa

@anonym_autor staci vstať a ist ,nemusis cvicit ,prechádzaj sa ,vies koľko km prejdes za hodiny pri rýchlejšími tempe ?

@minenkaa lenže to je ten problém. Že keď ráno vstanem skoro a idem chodiť/cvičiť, ja za obedom nevládzem fungovať. Už som musela aj pár krát zobral pol dňa offf, lebo som bola odpísaná. Víkend je iná vec, to relatívne dávam, ale musím cvičiť počas dňa, pre mňa ideál od 10.00 do 14.00.

sisaka
@anonym_autor

@sisaka pondelok a stredu mám jazykovú školu od 17.30 do 18.30. Vo švrtky sa stretávame o šiestej s kamoškami na kávu, sme max. hodinku. A jeden krát do týždňa určite idem na nákup, mimo víkendu viem, že stále mi niečo dôjde, najčastejšie kupujem ovocie, zeleninu, to ide u mňa statočne.

@anonym_autor káva, nákupy sa ti nedajú presunúť na víkend, keď tam máš cely deň voľno? Ja cvičím po robote, ale práca sa mi začína o 6.15, nákup robím po ceste, cesta domov mi ale netrvá 45 minút, ale zase na rozdiel od teba varím normálne jedlá pre celú rodinu, čiže mi to zaberie viac času a s kamoškami si chodím sadnúť, keď máme čas, takže
nepravidelne, zväčša v piatok a vždy dlhšie ako hodinu.
Chodím spať okolo 9.30-10, unavená nie som. Cvičiť môžeš 4 dni v týždni, keď nič iné nemáš.

anonym_e57f45
@michaela329

@michaela329 U mňa to neplatilo nikdy ano dodnes neplatí 🤷‍♀️ Práveže iba viac zničená..

anonym_549e20
Včera o 19:35

A nie je ti luto, ze takto len prezivas zivot a marnis cas? Mas nejake zazitky alebo robi ti nieco v zivote radost? Ja cvicim 1-2x do dna a neviem si predstavit, ze by som to nerobila.

autor
@anonym_549e20

A nie je ti luto, ze takto len prezivas zivot a marnis cas? Mas nejake zazitky alebo robi ti nieco v zivote radost? Ja cvicim 1-2x do dna a neviem si predstavit, ze by som to nerobila.

@anonym_549e20 ja som si svoje užila v mladosti dosť, žila som poriadne 🙂

ivik4

Par krat som to tu citala a aj ja som toho nazoru ze ludia bez dietata/ deti maju casu najmenej 😃. Lebo maju na vsetko cas , neponahlaju sa tak. Rodicia do isteho veku deti na vyber nemaju, jednoducho si ten zivot vybrali tak pocitaju s tym ze niekolko rokov bude v ich zivote rušnejsie. Chapem ze nemas energiu a ver ze aj tie s malymi detmi ju rovnako nemaju ( so starsimi je to uz lepsie ) . Teda nie vsetci ale vela z nich. Obzvlast v tomto rocnom obdobi.
Ja som velmi energicky clovek ,aj som strasne rychla ( nemam rada spomalenych ludi ) robim 3 veci naraz a niesu vobec odflaknute, zatial co kamoska za ten cas ledva da na seba veci a seba dokopy. Je to aj o danom cloveku. Ale tiez su dni kedy som unavena 🙂

michaela329
Včera o 19:36
@anonym_e57f45

@michaela329 U mňa to neplatilo nikdy ano dodnes neplatí 🤷‍♀️ Práveže iba viac zničená..

@anonym_e57f45 a robíš pohyb, ktorý Ťa baví? Ja keď som taká nečinná, tak som taká bez života, keď som v pohybe, som síce unavená - ale šťastná a viac vládzem.

Strana
z5