Mužská a ženská energia vo vzťahu: Ako funguje rovnováha?
Ahojte,
Len taka úvaha.
Ako sa správa podľa vás muž vo svojej mužskej energií a ako sa správa žena vo svojej ženskej energií?
Ako docieliť medzi mužom a ženou rovnováhu?
Reálne to tak aj funguje?
Alebo ste vo vzťahu kde jeden z vás trpí?
Aký je váš pohľad?
@anonym_autor Nie je to zbytočné analyzovanie vzťahu namiesto toho, aby si ho normálne žila?
ja toho môjho pomojkám a on ma postíska. tak to máme radi 😒 a tak nám to funguje ...
Nie medzi muzom a ženou rovnovahu
Ale aby človek sám mal rovnováhu
Byť vyrovnaný so sebou a vyrovnaný s partnerom. Navzájom si energiu dopĺňať. 🤷🏼♀️ To je celé.
@anonym_autor Nie je to zbytočné analyzovanie vzťahu namiesto toho, aby si ho normálne žila?
@anonym_d1f65c len ma to zaujalo. Pretože to na mňa všade vyskakuje.
Ako docieliť aby bol v mužskej energií a žena v ženskej?
@anonym_autor a co si ty predstavujes pod muzskou energio a zenskou energiou - co konkretne na teba vsade vyskakuje (na mna nevyskakuje, tak mozno si v inej bubline)... nejake ezo...
@anonym_autor dovol si byt zenou a jemu dovol byt muzom
@anonym_autor ale to je hlúposť,obaja majú obe energie,strieda sa to podľa potreby
@anonym_autor čo je mužská a čo ženská energia? To sú také novodobé hlúposti...
Základ je vzájomný rešpekt a úcta, dvaja sa majú dopĺňať tak, ako im to vyhovuje a navzájom si byť rovnocenní a nie sa snažiť vtesnať do nejakej predurčenej role.
@anonym_autor ako bolo napisane v 1.prispevku...muz robi veci ktorym rozumie a je v tom "doma" a zena rovnako. Kazdy sa moze realizovat v tom, co ho bavi, podporuju sa a kazdy je ochotny pomoct tomu druhemu.
@anonym_autor Podla mna nejde o to, kto je v akej energii, ale aby ti dvaja proste spolu ladili a boli spolu spokojni. Sulad som videla medzi dvojicami najroznejsich typov a poznam aj take pary, kde zena posobi skor muzskejsie a muz naopak, ale roky im to spolu super klape, takze je to ok.
U nas by sa dalo povedat, ze uplne stereotypne do skatuliek nezapadame. Ja som zena, co zoberie do ruky skoro hocijaky nastroj, na dome som nam pozapajala celu elektrinu, vykachlickovala som, spravila hydroizolaciu a kadeco ine, jedine asi zbijacka by bol pre mna problem. Vsetko toto vie robit aj manzel a rovnako vieme obaja zastat vsetko okolo dietata, muz ma aj vystriedal na materskej. Co by som povedala, ze mame typicky muzske a zenske, je typ myslenia - ja sa velmi vela zaoberam ludmi a hlavne svojimi blizkymi, sledujem, kto sa ako citi, kto co potrebuje, venujem pozornost detailom, snazim sa o prijemny domov. Manzel rozmysla skor tak globalne, vymysla rozne projekty, viac rozmysla o politike, o diani vo svete, o roznych technickych rieseniach veci. Mne je blizsie riesit konflikty diplomaticky, zmierlivo a empaticky, jemu je blizsie take silovejsie a agresivnejsie riesenie.
@anonym_autor to su take blbosti ako šľak. Normalne je jeden z paru dominantny a jeden submisivny. Nemusi to byt vyhradne muz dominant,zena submisiv. Urcite veci mozu byt tema na ktorej baziruje zena a naopak. Napr u nas prevadzkove veci som dominantna ja,manzelova tema je bazirovanie na spotrebe elektriny,triedenie odpadov,auto. Prosim nenechaj sa zmiast tymi wannabe alfasamcami, ktory potrebuju vlastnit zenu a mat posledne slovo. V zivote je to ovela variabilnejsie.

Normalne muz je muzom a robi vsetky tazke,fyzicke prace,zena je zenou,ktora robi lahsie prace.Ale zaroven muz vie robit a robi aj tie lahsie prace a zena zase pomaha aj pri tych tazsich,fyzickych pracach.
Nikto netrpi,lebo vsetcia robia vsetko spolu.Je to vyrovnane a zivot,aky si clovek predstavoval.