Veríte na červené náramky a ochranný turmalín?
Ahojte, pracujem s ludmi a mam v praci mnoho energii, aj zlych energii. Pred casom, este v roku 2011 mi bol darovany cerveny naramok na ruku. Ten nosim stale, samozrejme, uz mam iny za tie roky. Pred asi 3r mi pribudol ochranny Turmalin, ked som mala velmi zle obdobie.
Verite na tieto ochranne ucinky? Nosite vy nieco z toho? Je to len placebo podla vas?
Nie, neverím, ani urieknutiam, ani čisteniu pred zlom ocikanou plienkou. Kedysi som dcére dávala do kočíka červenú stužku na rady starších. Teraz mi to príde smiešne.
@tzatzik takze cely vesmir aj ty si vznikla iba nahodou, pomoces sa na zemi, potom zomries a zhnijes a nic. No nezavidim ti. Po smrti budes prekvapena. Skus si pozriet Dokumentárny film „After Death“ od Angel Studios skúma zážitky ľudí z blízkej smrti (NDE) prostredníctvom svedectiev, vedeckých komentárov a vizuálnych rekonštrukcií. Film, vydaný v roku 2023, je inšpirovaný skutočnými príbehmi a kladie dôraz na duchovný rozmer života po smrti.
@anonym_034a98 to, že mozog dokáže nejako fungovať i v zmenenom režime, je roky známe. To ale nie je dôkaz, že akési vedomie je prítomné aj po jeho smrti - ozajstnej, biologickej, nie klinickej. A ten film v tom neprináša žiadne seriózne vedecké fakty.
@anonym_034a98 to, že mozog dokáže nejako fungovať i v zmenenom režime, je roky známe. To ale nie je dôkaz, že akési vedomie je prítomné aj po jeho smrti - ozajstnej, biologickej, nie klinickej. A ten film v tom neprináša žiadne seriózne vedecké fakty.
@tiika Vieš, sú náboženstvá, ktoré vznikli z prirodzenej potreby človeka, ktorý vie, že nie je stredom vesmíru, že je tu niečo, čo ho presahuje. A potom je tu náboženstvo, ktoré vzniklo preto, že Boh sa zjavil človeku sám. Preto vieme, že duša človeka je nesmrteľná a smrť je len prechod z jednej existencie do inej…
Ja som tiež katolíčka ale nosím červený náramok so srdiečkom na ľavej ruke. Vysvetlenie? Úplne prosté nosím ho na ľavej ruke rovnako aj hodinky lebo som ľaváčka a prečo červený náramok? pretože mi ho kúpila dcérka na dovolenke lebo ma ľúbi ❤️
@anonym_1f2890 myslim ze tu ide o to, ze ludia tomu kusku cervenej nite, spagatiku prikladaju moc aku ma len Boh.. ked je pre niekoho len obycajny doplnok tak je to ok aj v krestanstve aj ked sa tomu vyhybame aj tak aby to nevzbudzovalo dojem toho ,, ochranneho naramku"
@anonym_autor Ja nie som nejak uzkostlivo cistotna, ale tie snurkove naramky mi pridu velmi hnusne ked ich vidim. To preto lebo si ich ludia nedaju dole kym sa im nerozpadne? V tom aj spia aj sa sprchuju? Predpokladam ze je to bavlnena nit, tak sa necudujem ze sa to tak zhumusaci. Uz len koli tomuto by som ich nenosila.
Verim ze clovek ma urcitu energeticku auru a skusila som tie kovove naramky co boli hit pred par 20 rokmi. Nic to neurobilo.
Je velmi zle ked sa akekolvek povery a tieto "carodejnicke" praktiky spajaju s detmi. To su ciste duse.
@anonym_autor aj placebo je dobre niekedy. Ja osobne zboznujem nerasty a podobne srandicky,ale len z estetickeho,geologickeho hladiska. Neprajnost,zavist suzuje hlavne ludi,ktori tuto emociu vysielaju,ak si ty vklude a doprajes ostatnym,nikomu nic zle neprajes a tesis sa zo zivota tak obavam sa,ze snurka na ruke je len modnym doplnkom.
Tak ako ľudia veria v Boha, Alana, Budhu v silu seba samého tak môžu veriť aj náramkom, talizmanom a podobne. Naši predkovia dokonca verili že vianočný obrus má byť pretkaný červenou niťou na ochranu od zlého, keď ešte neboli vianočné stromčeky zdobili svoje dvere a okná čečinou na ochranu od zlého. Je to na každom, každý v niečo verí. Netreba sa nikomu ani vysmievať ani ho od toho odvádzať. Ja som tiež veľmi citlivá na ľudí, z niektorých návštev som dokonca vyfľusnutá a jednoducho si musím ísť ľahnúť alebo ma bolí hlava. Niekedy ani zapálená sviečka nepomáha. Ja nenosím žiadne talizmany, ani náramky. Jedno čo má ale život už presvedčil je karma, tá funguje na milión percent. Staré dobré pravidlo rob iba tak ako chceš aby robili ostatní tebe. I keď niekedy by som ľudí aj v zuboch roztrhala. 😀
@domka_sviecky a keď sa niekomu, nejakym dobrým ľudom stane niečo zle, tak to je potom čo? Rovnako i “zlym” ľudom sa často darí a nič zle neprihodi, to si ako vysvetlujes?
Neverím na takéto veci,ani motlitbe a cirkvi...verím sebe...ale je milé dostať takú pozornosť (napr.náramok) od človeka,ktorému na mne záleží...mám taký náramok a nosím ho z úcty k človeku,ktorý mi ho daroval...
Naramky nenosim ale roznych prirodnych kamenov mam doslova tisice od velkych niekolko kilovych kusov z lomu cez hrudy velke do ruky az po mensie kusky aj jednoducho brusene aj specialne brusene lacne aj dost drahe drahokamy…ako neverim zrovna na taketo veci len ich lubim zbierat ale ako som si na zaciatku minuleho roka urcite kamene zaobstarala len tak iste veci u mna porastli, ci skusenosti , ci peniaze ci na co pomyslela to som doslova do par dni mala…neskor som si nacitala zo zvedavosti na co ktory je…mozna to boli kamene mozna len strasne velka celorocna nahoda este ktomu ked niektore z tych kamenov ktore som v januari munuleho roka si zadovazila uz maju hodnotu o viac ako 65% investicne vyssiu
@tiika ti ludia zazili stretnutie s Bohom a je to take silne ze to si mozog nevytvori nieco take. Ale never, nikto ta nenuti. Budes prekvapena, ale moze byt neskoro. Ani stretnutie s demonmi si mozog nevymysli. Tiez tam mas svedectvo. Mysli na to, ze po smrti to uz bude navzdy. Teraz mas este sancu
@tzatzik takze cely vesmir aj ty si vznikla iba nahodou, pomoces sa na zemi, potom zomries a zhnijes a nic. No nezavidim ti. Po smrti budes prekvapena. Skus si pozriet Dokumentárny film „After Death“ od Angel Studios skúma zážitky ľudí z blízkej smrti (NDE) prostredníctvom svedectiev, vedeckých komentárov a vizuálnych rekonštrukcií. Film, vydaný v roku 2023, je inšpirovaný skutočnými príbehmi a kladie dôraz na duchovný rozmer života po smrti.
@anonym_034a98 Ďakujem za radu, určite pozriem, musí to byť zaujímavé 🙂 Ale nehovor mi, že budem po smrti prekvapená, pokiaľ nevieš z vlastnej skúsenosti, čo tam bude. Aby si nebola prekvapená a sklamaná ty.
@anonym_034a98 Ďakujem za radu, určite pozriem, musí to byť zaujímavé 🙂 Ale nehovor mi, že budem po smrti prekvapená, pokiaľ nevieš z vlastnej skúsenosti, čo tam bude. Aby si nebola prekvapená a sklamaná ty.
@tzatzik kedze verim ze Boh vsetko stvoril a dal mi dusu, a prisiel na svet a o vsetkom nam povedal - ze ani oko nevidelo a ani ucho nepoculo co Boh pripravil tym co ho miluju a ze z lasky ku nam zomrel aby nam boli odpustene hriechy a mohli sme ist do neba, takze vsetko viem 😉❤️🤗
@tiika ti ludia zazili stretnutie s Bohom a je to take silne ze to si mozog nevytvori nieco take. Ale never, nikto ta nenuti. Budes prekvapena, ale moze byt neskoro. Ani stretnutie s demonmi si mozog nevymysli. Tiez tam mas svedectvo. Mysli na to, ze po smrti to uz bude navzdy. Teraz mas este sancu
@anonym_034a98 ďakujem za upozornenie. A čo iné si mozog vymysli?
@tzatzik kedze verim ze Boh vsetko stvoril a dal mi dusu, a prisiel na svet a o vsetkom nam povedal - ze ani oko nevidelo a ani ucho nepoculo co Boh pripravil tym co ho miluju a ze z lasky ku nam zomrel aby nam boli odpustene hriechy a mohli sme ist do neba, takze vsetko viem 😉❤️🤗
@anonym_034a98 Boh zomrel z lasky k tebe? Cize je mrtvy?
@anonym_autor ale placebo prosím ťa ...to naozaj niekto v roku 2026 verí že pred ľudskou zlobou ho ochráni červená šnúrka? Fakt? Si snáď robíte srandu baby
@tiika Vieš, sú náboženstvá, ktoré vznikli z prirodzenej potreby človeka, ktorý vie, že nie je stredom vesmíru, že je tu niečo, čo ho presahuje. A potom je tu náboženstvo, ktoré vzniklo preto, že Boh sa zjavil človeku sám. Preto vieme, že duša človeka je nesmrteľná a smrť je len prechod z jednej existencie do inej…
@maja22 odkial to vies ze dusa je nesmrtelna?
@maja22 áno prechod z jednej existencie do druhej, Takze ta druha môže pokojne vyzerať tak, že sa rozplynies, tvoje vedomie skončí a už nikdy nebudes vedieť o sebe, že existujes. Ja chápem, že je to ťažké prijat a je oveľa príjemnejšie v niečo veriť. Keď sa tak cítiš lepšie, prečo nie?
@maja22 áno prechod z jednej existencie do druhej, Takze ta druha môže pokojne vyzerať tak, že sa rozplynies, tvoje vedomie skončí a už nikdy nebudes vedieť o sebe, že existujes. Ja chápem, že je to ťažké prijat a je oveľa príjemnejšie v niečo veriť. Keď sa tak cítiš lepšie, prečo nie?
@tiika Každý človek v niečo verí. Ja verím v nebo, ty veríš v to, že tvoje vedomie sa smrťou končí. Niekto verí v to, že duša sa musí vykúpiť sama, tak sa neustále prevteľuje... Je mnoho interpretácií, čo bude po smrti. Ale nie všetky sú pravdivé. Pravda môže byť len jedna.
@tiika Každý človek v niečo verí. Ja verím v nebo, ty veríš v to, že tvoje vedomie sa smrťou končí. Niekto verí v to, že duša sa musí vykúpiť sama, tak sa neustále prevteľuje... Je mnoho interpretácií, čo bude po smrti. Ale nie všetky sú pravdivé. Pravda môže byť len jedna.
@maja22 áno, verím tomu, že tu pravdu zatiaľ nepoznáme
@natalka13 zo Svätého písma. Ak by bola naša duša smrteľná podobne ako naše telo, Ježišova obeta na kríži by vôbec nebola potrebná.
@maja22 prečo by mal byť význam jeho obety podmienený nesmrteľnostou duše? Každý človek v tom môže vidieť iný zmysel. Na ten tvoj si prišla sama, či veris niekomu, kto ti ho povedal?
@maja22 áno, verím tomu, že tu pravdu zatiaľ nepoznáme
@tiika Nepoznáme celú pravdu, ale niečo nám už odkryté bolo. Máš možnosť študovať Písmo, tam je už veľa vecí odkrytých. Prvý list Korinťanom: 1 Ani ja, keď som prišiel k vám, bratia, neprišiel som vám zvestovať Božie tajomstvo vysokou rečou alebo múdrosťou.
2 Rozhodol som sa, že nechcem medzi vami vedieť nič iné, iba Ježiša Krista, a to ukrižovaného.
3 A bol som u vás slabý, bojazlivý a veľmi prestrašený.
4 Moja reč a moje ohlasovanie nespočívali v presvedčivých a múdrych slovách, ale v prejavoch Ducha a moci,
5 aby sa vaša viera nezakladala na ľudskej múdrosti, ale na Božej moci.
6 Medzi dokonalými hovoríme aj múdrosť - no nie múdrosť tohoto veku ani múdrosť kniežat tohoto veku, ktoré spejú k záhube,
7 ale hovoríme tajomnú Božiu múdrosť, ktorá bola skrytá a ktorú Boh pred vekmi určil nám na slávu.
8 Nik z kniežat tohoto veku ju nepoznal. Veď keby ju boli poznali, nikdy by neboli ukrižovali Pána slávy.
9 Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú."
10 Ale nám to Boh zjavil skrze Ducha, lebo Duch skúma všetko, aj Božie hlbiny.
11 Veď kto z ľudí vie, čo je v človeku, ak nie duch človeka, ktorý je v ňom? Tak ani čo je v Bohu, nepozná nik, iba Boží Duch.
12 A my sme nedostali ducha sveta, ale Ducha, ktorý je z Boha, aby sme vedeli, čo nám Boh daroval.
13 A o tom hovoríme nie slovami naučenými od ľudskej múdrosti, ale slovami, ktoré nás naučil Duch; duchovné veci duchovne vysvetľujeme.
14 Živočíšny človek neprijíma veci Božieho Ducha; sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť, lebo ich treba duchovne posudzovať.
15 No duchovný posudzuje všetko a jeho nik nemôže posúdiť.
16 Veď kto poznal Pánovo zmýšľanie, aby ho poúčal? My však máme Kristovo zmýšľanie.
@maja22 jezisa ukrizovali obycajni smrtelnici. aka obeta? chytili ho a zabili.
autori sv.pisma pisali pravdu? kto ju potvrdil?
@natalka13 Pozri, teológia je veda, študuje sa dlho. Dávaš otázky, na ktoré ti dá základné odpovede aj Sväté písmo. Ale pokiaľ nemáš o tom šajnu, musíš postupovať tak, ako sa pri štúdiu postupuje, od jednoduchšieho k zložitejšiemu. Ani prváci sa hneď neučia malú a veľkú násobilku, musia poznať čísla a sčítať, odčítať a ani vo veciach teologických neporozumieš všetko hneď, jedno nadväzuje na druhé. Mne sa to dostávalo spolu s materským mliekom, čítam a študujem celý svoj život a stále som neskončila.

Ja nosím aj červený aj čierny náramok. Páčia sa mi. Nezamýšlala som sa nad tým, či ... Fungujú... 😊