icon

Veríte, že je možné ovládať počasie?

Včera o 15:17

Ahojte,

čisto zo zvedavosti - sú tu medzi vami ľudia, ktorí veria, že je možné umelo ovplyvňovať počasie? Často narážam na zmienky o projekte HAARP a rôzne teórie o tom, že niektoré extrémne prejavy počasia nemusia byť úplne prirodzené.

Ja sa v tom vôbec nevyznám, preto ma zaujíma, čo si o tom myslíte vy. Je to podľa vás len konšpirácia, alebo na tom môže byť aspoň kúsok pravdy?

Prosím bez hádok, zaujímajú ma rôzne pohľady na túto tému.

Strana
z2
zuzinka888
Včera o 15:22

Tak napriklad v Rusku rozhanaju stihacky mraky pred velkymi vojenskymi prehliadkmi ci statnymi oslavami.

anonym_62f1a3
Včera o 15:22
@zuzinka888

Tak napriklad v Rusku rozhanaju stihacky mraky pred velkymi vojenskymi prehliadkmi ci statnymi oslavami.

@zuzinka888 ... Aj v Kórei a japonsku

patrike
Včera o 15:26

Ciastocne ano, ale na chemickom principe, rozprasovanim latok do atmosfery (cim nemyslim dalsiu konspiraciu zvanu chemtrails).

viestta
Včera o 15:28

Keby sa dalo, tak tu nemame privalove dazde, povodne, burky, tornada... Pekne by sa naprogramovalo kde, kedy a kolko ma prsat, kedy ma svietit slnko...

autor
Včera o 15:31
@viestta

Keby sa dalo, tak tu nemame privalove dazde, povodne, burky, tornada... Pekne by sa naprogramovalo kde, kedy a kolko ma prsat, kedy ma svietit slnko...

@viestta Veď presne to, že keby to šlo, prečo by napr. "nezrušili" nejaké tornádo ...

sagitta33
Včera o 15:40

Tak nepatrně ovlivnit počasí jde, ale jen lokálně na malém území a globálně se stejně musí změny kompenzovat, Ale v konečném důsledku bude mít počasí navrch.

moonlight1210
Včera o 15:41

Do istej miery sa to da, pokusy uz boli. Ale nic z toho sa neda pouzit na velku plochu a uz vobec nie cielene.

A uz vobec nie bez toho, aby to nahodne nezasiahlo aj stat, ktory to skusi. To by si musela ovladat vodne a vzdusne prudy celej planety, aby si to jednak zacielaliˇa a jednak udrzala iba tam, kde to chces mat.
Pricom riskujes, ze poskodis ine oblasti, ktore si poskodit nechcela (napr. zaplavami/suchom).

Tu mas link na test motorov rakety, kde ako odpadovy produkt vznika H2O vo forme vodnej pary, takze “mrak”.

A ano, moze z neho i zaprsat. Ale na mnozstvo spotrebivanej energie je to zanedbatelny mracik.

https://www.forbes.com/sites/marshallshepherd/2...

anonym_7ecf75
Včera o 15:42

@anonym_autor netuším , ale každý normálny človek si všimol , že niečo neni v poriadku .. chodiť v bunde v polke juna a medzitym bolo tak 5 dni že akože teplo ?! Ja si ako dievča pamätám leto od mája do konca augusta. Tielko , kraťasy a slapky. A kto bude tvrdiť niečo iné je na hlavu.

oliolijanka
Včera o 15:45
@anonym_autor

@viestta Veď presne to, že keby to šlo, prečo by napr. "nezrušili" nejaké tornádo ...

@anonym_autor Cisto hypoteticky.. ak ma niekto moc ovladat pocasie, tak je urcite bohaty...a chce byt bohatsi. Preco by mal rusit tornado, ak by v oblasti, ktora bude znicena tornadom mohol postavit nove domy?

moonlight1210
Včera o 15:50
@anonym_autor

@anonym_autor pretoze tornado je len lokalny dosledok vzdusnych prudov na ovela vacsom uzemi.
Navyse je to neskutocne obrovska energia, ktoru nemozes len tak rozpustit. Pretoze energia nezanika.

mirka0677
Včera o 15:54
@anonym_7ecf75

@anonym_autor netuším , ale každý normálny človek si všimol , že niečo neni v poriadku .. chodiť v bunde v polke juna a medzitym bolo tak 5 dni že akože teplo ?! Ja si ako dievča pamätám leto od mája do konca augusta. Tielko , kraťasy a slapky. A kto bude tvrdiť niečo iné je na hlavu.

@anonym_7ecf75 áno, dochádza k extrémnym výkyvom počasia. Normálny človek by to pripísal klimatickým zmenám, ku ktorým prispel aj človek svojou činnosťou, ktoré sa kombinujú s prirodzenými klimatickými javmi ako el nino a pod. Také masívne odlesňovanie, narušenie kolobehu vody, enormná spotreba fosílnych palív.. za nejakou extrémnou búrkou vôbec netreba vidieť haarp alebo niečo podobné.
Stačí si uvedomiť, že aj rozhorúčené obrovské plochy betónu v meste dokážu zintenzívniť búrku..a ani len s tým nemáme záujem niečo spraviť.

anonym_722459
Včera o 16:10

blbosť a nie programovať počasie.

bloger
Včera o 16:10

V určitej miere možno aj áno.

anonym_4d8813
Včera o 16:17

@anonym_autor urcite nie 😅 tychto blúd je na internete nespočetné množstvo. Ako aj chemetralis 😅

anonym_00c95d
Včera o 16:21

@anonym_autor Pozri si napr.Cloud seeding

abbey1
Včera o 16:47

@anonym_autor Akože ci veríme? Ty spochybnuješ niečo, čo reálne existuje a nikto tú existenciu neskrýva? To nie sú konšpiracie. Sú to verejne dostupné info.

mirka0677
Včera o 17:00
@abbey1

@anonym_autor Akože ci veríme? Ty spochybnuješ niečo, čo reálne existuje a nikto tú existenciu neskrýva? To nie sú konšpiracie. Sú to verejne dostupné info.

@abbey1 tak ono je rozdiel, keď niekto vie, že existuje a využíva sa cloud seeding, geoinžinierstvo, a pod. A potom sú také veci, že prídu intenzívne niekoľkodňové dažde, ktoré spláchnu polku mesta alebo nejaké veľké zemetrasenie a okamžite sa vyroja komenty: to haarp, neposlúchame eu/usa/ICH, tak nás chcú takto prinútiť. Prípadne sa podľa niekoho počasie ovplyvňuje aj tými "chemtreilsovými" stopami za lietadlami. Preto tak dlho neprší, lebo zasa práškujú.
Takže záleží, na čo sa vlastne autorka pýta.

abbey1
Včera o 17:20
@mirka0677

@abbey1 tak ono je rozdiel, keď niekto vie, že existuje a využíva sa cloud seeding, geoinžinierstvo, a pod. A potom sú také veci, že prídu intenzívne niekoľkodňové dažde, ktoré spláchnu polku mesta alebo nejaké veľké zemetrasenie a okamžite sa vyroja komenty: to haarp, neposlúchame eu/usa/ICH, tak nás chcú takto prinútiť. Prípadne sa podľa niekoho počasie ovplyvňuje aj tými "chemtreilsovými" stopami za lietadlami. Preto tak dlho neprší, lebo zasa práškujú.
Takže záleží, na čo sa vlastne autorka pýta.

@mirka0677 Spomína HAARP.

anonym_07dbcc
Včera o 18:08

Aké konšpirácie, veď to sa deje a len úplný zaslepeny tupec sa z toho môže smiať. Prečítaj si niečo o geoinzinierstve.

anonym_ad670e
Včera o 18:09
@viestta

@viestta alebo sa to dá, a práve preto sú extrémne prejavy počasia. To že na tom intenzívne už dlhodobo pracujú vedci nie je žiadne tajomstvo.

mia667
Včera o 18:17

@anonym_autor Samozrejme. Kto si myslí že nie a zosmiešnuje to, tak by sa mal dovzdelávať. Nie čo nám povedia v markíze..

anonym_07dbcc
Včera o 18:18

Minulý rok sa im to napríklad trošku vymklo z rúk v Dubaji

betka90
Včera o 18:54

@anonym_autor ano, moj maly syn vzdy ked sa nahneva zacne burka neskutocne blesky hromy, knaz povedal ze patri medzi mimoriadne nadane deti tak neviem no asi pojde na meterologiu

hiro
Včera o 18:55
@anonym_ad670e

@viestta alebo sa to dá, a práve preto sú extrémne prejavy počasia. To že na tom intenzívne už dlhodobo pracujú vedci nie je žiadne tajomstvo.

@anonym_ad670e Lebo to je blbosť? Aj energia 100 atómiek je zanedbateľná voči prírodným silám.

sagitta33
Včera o 19:04
@hiro

@anonym_ad670e Lebo to je blbosť? Aj energia 100 atómiek je zanedbateľná voči prírodným silám.

@hiro Jen pro představu : jeden hurikán 5 kategorie na pobřeží Ameriky uvolní za 1 den množství tepla 10²⁰ J což odpovídá energii kterou vyrob největší čínská elektrárna Tři soutěsky za 150 let.

jananovotna88
Včera o 19:04

Človek si to robí aj sám svojou činnosťou. Odlesňovanie, priemyselná činnosť, energetika. Narúšanie vodných cyklov atd. Chemické procesy v atmosfére potom narúšajú stabilitu. Nie som expert, ale učili sme sa na ZŠ o fotosynteze, reakciach....
A tieto.umelé zásahy ako sypanie kryštálikov do mrakov a rozháňanie oblakov robia práve tie krajiny ktoré nie sú ešte ovládané zlým západom a Amerikou

anonym_2e7509
Včera o 19:07

Ze sa počasie mení to vidíme. Stále fúka malo prší búrky sú intenzívne vzhľadom na to ze ani tak horúco tu už nie je ako bolo. To co bolo posledné leto to sa nedalo nazvať letom. Ale nemyslím ze do toho vedia nejak umelo zasahovať

saxana000
Včera o 19:12

Urcite ano ale cielene len v urcitom rozsahu alebo urcitej lokalite.. globalne vidime ze je to tiez mozne ale na to vplyvaju ine dlhodobe faktory a nie jeden rozfukany oblacik nad mestom.

jananovotna88
Včera o 19:15

Vyššie som písala ako človek svojou činnosťou ovplyvňuje počasie. Aj na Slovensku existujú vefecké práce na základe pozorovani a anomálii počasia. A čuduj sa svetu najviac anomalii bolo zaznamenaných v okolí Jaslovských Bohuníc, Košíc a Novák???

anonym_a98b32
Včera o 19:36
@anonym_ad670e

@anonym_ad670e 🙄

Strana
z2