icon

Výrok sedem ročnej dcéry: Detičky prichádzajú z nebíčka.

maty112
Dnes o 20:28

Ahoj dievcata, chcela by som s vami prebrat jednu prihodu s dcerkou... ma 7 hrali sme sa v obyvacke, zrazu sa tak stopla a hovori-ja som taka rada ,ze mam tuto rodinu... a ja sa pytam- ako to myslis? A ona , no ze som prisla tu do tejto rodiny... a ja ze- a to odkial si k nam prisla? A ona- vsak z nebicka ked som bola mala tak som si vas vybrala... a ja ze to si si mohla vybrat? A ona -ano ja som si vybrala...a dalej uz viac nerozpravala o tom... doteraz ma mrazi z toho a mam to v hlave....

Strana
z2
anonym_366f76
Dnes o 20:32

@maty112 Klasická rozprávka od babičiek že duša príde z nebicka… nie je to žiadna “spomienka”, ak narážaš na to.

anonym_34979d
Dnes o 20:35

@maty112 počula to, preto to opakuje. 🙈

chrobak7
Dnes o 20:35

@maty112 Niektoré deti majú fantáziu už od útleho veku. Niekde to videla alebo od niekoho počula. Snáď si nemyslíš, že tam hore stoja v rade a vyberajú si rodinu, do ktorej sa narodia....

Aj keď taký film už bol natočený, volá sa Delivering Milo.

maty112
autor
Dnes o 20:37
@chrobak7

@maty112 Niektoré deti majú fantáziu už od útleho veku. Niekde to videla alebo od niekoho počula. Snáď si nemyslíš, že tam hore stoja v rade a vyberajú si rodinu, do ktorej sa narodia....

Aj keď taký film už bol natočený, volá sa Delivering Milo.

@chrobak7 nepozera nic take..nema to mat odkial...len sme sa hrali a ona zrazu ze, ja som taka rada ze mam tuto rodinu

anonym_81cb00
Dnes o 20:38
@maty112

@chrobak7 nepozera nic take..nema to mat odkial...len sme sa hrali a ona zrazu ze, ja som taka rada ze mam tuto rodinu

@maty112 Čiže 7 rokov bola len vo svojej izbe bez akýchkoľvek médií a nebola v kontakte so žiadnou inou osobou okrem teba?

anonym_f59b54
Dnes o 20:43
@maty112

@maty112 v škole, v družine, na ihrisku. Deti medzi sebou preberajú rôzne témy. Otázka života a smrti je pre deri fascinujúca a stačí aby nejaká mamina bola tehotná a už fantázia ide na plne obrátky

Ktoré dieťa by si vybralo rodinu kde ho budú bit, kde bude hladne, týrané?

marianarem
Dnes o 20:46

@maty112 Tak aj moj uz niekolko rokov opakovane opisuje prihodu, ako raz stretol moju nebohu svokru, ktora zomrela davno pred jeho narodenim. Osobne to beriem tak, ze sa mu nieco splietlo, hoci som veriaci clovek. Toto s tym vyberanim rodicov si ja nedovolim tvrdit, ze je to vymysel. Mozno si ich vyberame, mozno nie. Ale je fakt, ze sa o tom vselikde vo velkom hovori, mohla to pocut aj od inych deti v skolke, v skole, prepocut hocijaky rozhovor na zastavke, v obchode.

maty112
autor
Dnes o 20:47
@anonym_f59b54

@maty112 v škole, v družine, na ihrisku. Deti medzi sebou preberajú rôzne témy. Otázka života a smrti je pre deri fascinujúca a stačí aby nejaká mamina bola tehotná a už fantázia ide na plne obrátky

Ktoré dieťa by si vybralo rodinu kde ho budú bit, kde bude hladne, týrané?

@anonym_f59b54 dievcata dobre, vidim tie komentare...len som chcela napisat, ze ma toto prekvapilo...

maty112
autor
Dnes o 20:49
@marianarem

@maty112 Tak aj moj uz niekolko rokov opakovane opisuje prihodu, ako raz stretol moju nebohu svokru, ktora zomrela davno pred jeho narodenim. Osobne to beriem tak, ze sa mu nieco splietlo, hoci som veriaci clovek. Toto s tym vyberanim rodicov si ja nedovolim tvrdit, ze je to vymysel. Mozno si ich vyberame, mozno nie. Ale je fakt, ze sa o tom vselikde vo velkom hovori, mohla to pocut aj od inych deti v skolke, v skole, prepocut hocijaky rozhovor na zastavke, v obchode.

@marianarem mna to prekvapilo tym, ze dobre prazdniny su uz mesiac, boli sme aj na dovolenke, aj vylety...ale proste hrali sme sa a ona zrazu toto vypustila...no prekvapilo ma to aj zamrazilo...

anonym_a44537
Dnes o 20:53

Počula, videla, čítala niečo. Mne môj syn jeden čas tvrdil, že ja som jeho druhá mama. Pred tým mal inú mamu už raz tvrdil

anonym_b345f0
Dnes o 20:57

No mňa prekvapuje, že 7 ročnej si ešte pomaly nezačala vysvetľovať ako vznikne dieťa. Samozrejme primerane veku.

marianarem
Dnes o 20:58
@maty112

@marianarem mna to prekvapilo tym, ze dobre prazdniny su uz mesiac, boli sme aj na dovolenke, aj vylety...ale proste hrali sme sa a ona zrazu toto vypustila...no prekvapilo ma to aj zamrazilo...

@maty112 Ja myslim, ze najpravdepodobnejsie to niekde pocula, prijala to ako fakt a viackrat nad tym rozmyslala, aj si mozno predstavovala, ako si vybera...Kazdopadne je to pre vas velky kompliment, ked je rada, ze si vas vybrala ❤️

amel

@maty112 tak toto hovorili vsetky moje 3 deti🙂
Presne,klasická detská formulka
Stále lepsie ako" z pohlavného styku rodicov".

anonym_44267f

@maty112 7 ročné deti už začínajú racionálne analyzovať smrť, narodenie a veci okolo toho. Dokážu pochopiť, že keď niekto zomrie, už sa nevráti, odišiel navždy. Vznik nového života ešte úplne samozrejme nechápu, vysvetliť treba primerane k veku.
No to co povedala tvoja dcéra, je príbeh ktorý iste niekde počula. Je už na také niečo veľká... A ak aj je niečo medzi nebom a zemou, v jej veku by si to už určite nepamätala.

maty112
autor
@anonym_a44537

Počula, videla, čítala niečo. Mne môj syn jeden čas tvrdil, že ja som jeho druhá mama. Pred tým mal inú mamu už raz tvrdil

@anonym_a44537 deti vnimaju inac svet ako my... ona ma 7 nikdy nic take "nadprirodzene" nehovorila...iba teraz... ale to 3 vety co som sa stihla opytat a viac nic..

anonym_74d40d
Dnes o 20:59
@maty112

@maty112 nevies co pocula v skolke, skole, takze urcite to nie je ziadne znamenie z hora, len povedala to co uz niekedy pocula

amel
Dnes o 21:00
@anonym_44267f

@maty112 7 ročné deti už začínajú racionálne analyzovať smrť, narodenie a veci okolo toho. Dokážu pochopiť, že keď niekto zomrie, už sa nevráti, odišiel navždy. Vznik nového života ešte úplne samozrejme nechápu, vysvetliť treba primerane k veku.
No to co povedala tvoja dcéra, je príbeh ktorý iste niekde počula. Je už na také niečo veľká... A ak aj je niečo medzi nebom a zemou, v jej veku by si to už určite nepamätala.

@anonym_44267f moja ma 8 a o pohlavnom styku som jej este nehovorila a zatial sa nejako ani nechystam🙂

maty112
autor
Dnes o 21:01
@anonym_74d40d

@maty112 nevies co pocula v skolke, skole, takze urcite to nie je ziadne znamenie z hora, len povedala to co uz niekedy pocula

Tiez som si hovorila vsak ma uz 7, taketo reci maju mensie deti...ja len pisem, ze ma to prekvapilo...

anonym_44267f
@amel

@anonym_44267f moja ma 8 a o pohlavnom styku som jej este nehovorila a zatial sa nejako ani nechystam🙂

@amel napísala som primerane veku, čítaj s porozumením

anonym_0a556b

Deti toho nataraju...

anonym_394719
Dnes o 21:04

Niekde počula a nemuselo to byt dnes
Podľa mňa normálne, že deti opakujú čo počujú, keď nikto im to iným spôsobom nevysvetlil

maty112
autor
Dnes o 21:07
@anonym_394719

Niekde počula a nemuselo to byt dnes
Podľa mňa normálne, že deti opakujú čo počujú, keď nikto im to iným spôsobom nevysvetlil

@anonym_394719 moze byt, ze niekde pocula a vrtalo jej to... ale aj tak zvlastne ako to vypustila...uz potom nepovedala nic...ani ked som sa viac chcela pytat...bola ticho a hrala sa dalej...doteraz nic take nehovorila...

amel
Dnes o 21:14
@anonym_44267f

@amel napísala som primerane veku, čítaj s porozumením

@anonym_44267f niekto tu spomenul,ze 7rokov je uz dost na to,aby dieta vedelo pravdu..Nechce sa mi ho prechadzat🙂

anonym_394719
Dnes o 21:15
@maty112

@anonym_394719 moze byt, ze niekde pocula a vrtalo jej to... ale aj tak zvlastne ako to vypustila...uz potom nepovedala nic...ani ked som sa viac chcela pytat...bola ticho a hrala sa dalej...doteraz nic take nehovorila...

@maty112 tak to len niekde počula takú vetu,inak by o tom povedala viac,keby vedela viac

maty112
autor
Dnes o 21:16
@anonym_b345f0

No mňa prekvapuje, že 7 ročnej si ešte pomaly nezačala vysvetľovať ako vznikne dieťa. Samozrejme primerane veku.

@anonym_b345f0 no mna prekvapuje ze 7 rocnej vysvetlujes sex a okolnosti s tym spojene... ak ma 7 rocna o tom zaujem a otazky,tak asi je s tym v kontakte alebo nieco vidi pocuje....🙄

anonym_0a556b
Dnes o 21:19

Mne ako 7 rocnej vysvetlil velmi farbito, co je to sex jeden asi 13 rocny chalan na ulici, kde sme sa hrali... Ani rodicia nemuseli.

maty112
autor
Dnes o 21:21
@anonym_0a556b

Mne ako 7 rocnej vysvetlil velmi farbito, co je to sex jeden asi 13 rocny chalan na ulici, kde sme sa hrali... Ani rodicia nemuseli.

@anonym_0a556b to mi je luto, a hneva ma to...takto sa to "nevysvetluje"

anonym_0a556b
Dnes o 21:25
@maty112

@anonym_0a556b to mi je luto, a hneva ma to...takto sa to "nevysvetluje"

To je zivot. Rodic si mysli, ze je na to cas a medzitym sa uz o edukaciu postara niekto iny, svojskym sposobom.

maty112
autor
Dnes o 21:30
@anonym_0a556b

To je zivot. Rodic si mysli, ze je na to cas a medzitym sa uz o edukaciu postara niekto iny, svojskym sposobom.

@anonym_0a556b neviem co k tomu napisat...😔

anonym_d0058b
Dnes o 21:35

Dúfam, že darčeky na Vianoce u vás nenosí Jezisko, keď ta mrazí z tohto…. 🤷‍♀️

Strana
z2