icon

Čakám asi dvojičky

9. nov 2020

Ahoj
Pred troma týždňami som bola na ultrazvuku, gynekológ mi potvrdil tehotenstvo v 8.tyzdni. Jedno Mimi malo 17mm a druhé ani nezmeral, vraj je veľmi maličké oproti prvému.
Zmienil sa, že sa ojedinele stáva, že žena otehotnie na dvakrát a to druhé maličké teda "vzniklo" neskôr 🤷
Alebo že jedno proste prežije a druhé sa vstrebe.
Ja sa bojím toho, že to jedno bude zdravé a druhé nie. Čo v prípade, ak na ultrazvuku budú oba a jedno nejak postihnuté? 🙈😥 Neviem odvtedy spávať, čo mi to povedal.
Aj na Tom menšom bola akcia, len nie tak zreteľná, ako na prvom.
Bojím sa. Mal niekto skúsenosť?

janetinka27
•
9. nov 2020

moja sesternica a bratranec sa narodili ako dvojicky,ale bratranec bol o mesiac mlafsi.vsetko ok,inteligentni a vtipni,priatelski ludia, maju 37 rokov.

ninazoja
•
10. nov 2020

Ahoj aj ja mam dvojičky na prvom sone v 6 týždni bolo len jedno a potom v 12 týždni zrazu dve😃 Jedna bola celý čas menšia aj sa menšia narodila pri pôrode mala 2475g a druhá 3110g. Už majú 14 rokov a všetko je v poriadku menšia dobehla väčšiu a teraz sú skoro rovnaké 😉 Neboj všetko bude v poriadku. Mne doktor povedal ze jednu sme len neskôr dorobili preto je menšia 😂😂😂

bubinko1506
•
10. nov 2020

Ahoj, ja mam dvojicky po ivf. Vlozene v ten isty den, a predsa pocas celeho tehotenstva bolo jedno vacsie ako druhe. Po porode bol medzi nimi rozdiel asi 300g. Teraz maju 4 roky, rozdiel asi 500g a 3 cm. Inak mozes mat aj syndrom miznuceho dvojcata - oplodnili sa sice dve vajicka, ale to druhe sa vstrebe. A mozno to druhe dobehne a na dalsej kontrole uvidis dve srdiecka ako zvon.

autor
•
10. nov 2020

Ja nechcem robit takú paniku, ale čo ak nebude srdiečko na Tom druhom ? Ale ani sa nevstrebe a ohrozí to väčšie?
Tak veľmi sa chcem tešiť, no mám z toho nočnú moru 😟

rita36
•
13. nov 2020

Ja som na prvom utz mala 2 srdiecka krasne bijuce a 3iba taka slaba akcia o 2tyzdne som sla na kontrolu a to 3. sa samo vstrebalo 🙁🤷🏼‍♀️ vraj sa to stava kedze som otehotnela prirodzene. Prve dve su krasne zdrave deticky 😊mysli pozitivne a vsetko bude v poriadku 😊

pietrula
•
18. nov 2022

Ako ti to dopadlo?