icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

leamax
17. sep 2014

@nella156 hlavne, ze uz sa podarilo a vsetko je v poriadku 🙂
no si uzivas pri svokre jak vidim 😝

nella156
17. sep 2014

@leamax hej uzivam ale chvala bohu uz len 5 dni a ideme prec...aspon keby som vladala ta nepoviem nic ale niekedy som natom tak ze vobec nic nevladzem

xevulax
17. sep 2014

Baby neviemci planujete monitory dychu (nam bol vyslovene odporucany v nrmocke aj jedna s dvojok ma selestik na srdiecku), ak hej tak musite mat pre deticky dve postielky. Drzim vam palce takto pred tokom som mala tiez voje krasavicky v brusku este kopkali. 🙂 ani sa mi to nezda, ze to tak rychlo preslo. A nevojte zvladnete aj dvojky zaciatku su natocne ale potom je to uz fajn 🙂

emina78
18. sep 2014

Ahojte prave som sa vratila s nemocnice bola som tam kvoli vysokemu tlaku ale nejak my to neupravili.Boli ste niekto kvoli vysokemu tlaku v nemocnici?

domeska
18. sep 2014

tak dievčatá dnešná poradňa dopadla takto: tlak celkom ok, opuchy na nohách v pohode, bielkovina v moci na jeden krížik a krčok sa mi skrátil na 26mm. jeden z mojich krpcov mi na krčok tlačí hlavičkou. tak som z toho nešťastná ☹ ale optimizmus ma neopúšťa 😉

vy sa máte ako?

leamax
21. sep 2014

jaj, som to tu mala rozpisane a vybil sa mi tablet, takze pisem znova
@domeska aj ti asi nariadili kludovy rezim, ci? len ho pekne dodrziavaj, verim, ze krcok vydrzi este dost dlho 🙂
@emina78 ja som nebola, ale tak ked ta pustili domov, tak to asi bude v poho 🙂
@nella156 ty uz mas take krasne tt, aj ja uz take chceeem 🙂

ja uz obcas neviem ani ako si lahnut. na chrbte sa mi zle dycha, vyraza mi kyselina furt, jeden drobcek tlaci na pecen a riadne a druhy na mechur. v noci ma dost bolelo brucho, ale vobec nie mrchovsky, ale mi to pripadalo, ze drobcekovia sa chcu otocit a nemaju miesta, som myslela, ze mi to brucho roztrhne. ked som sa ako tak otocila nabok, alebo som sa bola vycikat, tak to povolilo, tak neviem, co to mohlo byt. mali ste to niektora? dost ma to vyplasilo. ale som kludnejsia, ked som videla a citila rano, ake rososo si robia v brusku 🙂 dufam, ze uz dalsiu noc ma tak nevyplasia

domeska
21. sep 2014

@leamax - no ahoj. tak uz teraz sa tie nase babatka budu trosku menej boxovat ale budu sa len prevracat. mna niekedy tiez tak buchnu alebo sa tak obratia,ze neviem co od dobroty. ale zatial som nemala nejake bolesti. zato od vcera ma boli hrdlo a dutiny, no necitim sa moc dobre. hlava ma boli ale teplotu nemam len mi je strasne teplo. bojim sa aby sa nieco babatkam nestalo, uvidim ako mi bude zajtra a pojdem obvodnej. kloktam si slanou vodou, pijem cajik tehotensky, od bolesti hrdla si davam haslerky, na hlavu spim. som z toho nestastna... ☹

leamax
21. sep 2014

@domeska tak teraz neviem, ci to v noci bolo normalne. ja som mala vzdy citlivejsie creva, plus som mala aj laparku minuly rok, tak mozno preto mam brucho citlivejsie
juuuj, moja, skore uzdravenie.na hrdlo mozes aj septisan, ten mozu aj tehulky

nella156
21. sep 2014

@leamax
@domeska no dievcata...tak ja uz mam sice krasne tt ale cim dalej je to horsie co sa tyka spania a pohybu...doteraz som ani nevedela obcas ze som tehu ale tento posledny tyzden fuu hruza....nespim poriadne,vkuse sa budim na wc,kyselinu mam dakedy taku ze mam problem aj zaspat...no a brucho ma tiez riadne boli a aj nohy hlavne bedra lebo ja sa v noci otacam aj na 100 krat...a drobci su tento tyzdeen taky aktivny ze az..takze bude pravda to ze v 32 tt su deti najaktivnejsie v brusku...vkuse kopu,napinaju sa,len vidno ako sa hybu,,a to nehovorim otom ze jeden mi tlaci z hlavickou na krcok a ked sa mrvi tak vidim vsetkych svatych 😀 a ten druhy sa mi zacal dost pchat na mechur..len teraz neviem ci je este stale nozickami dole alebo sa uz otocil..niekedy ked sa pohnu tak ma az pychne v suske...ale aj tak najviac zo vsetkeho sa im paci moje prave rebro...to ked nebudem mat po porode rozstiepene tak bude dobre 😉 dakedy mi to pripada ze sa mi vytlaca az nad rebro a hrozne je to neprijemne az tak ze musim si tam klopkat a potom ked sa stamad premiestni tak si tam dam ruku a tlacim si rebro aby sa tam drobec uz nedostal,,,a co sa tyka pohybu fuu...mam problem uz prejst niekolko metrov...ale tak bojujem a aj to s radostou a laskou dobojujem koli mojim anjelikom,lebo ich velmi milujem a chcem aby boli v brusku co najdlhsie a hlavne aby boli v poriadku 🙂

leamax
22. sep 2014

@nella156
@domeska
@emina78 tak dievcata, ja mam vraj pri pupku herniu (pruh). vcera som normalne pocitila ako sa to vo vnutri roztrhlo, auuu. musim si brusko drzat aj pri otacani sa na posteli. ale hlavne, ze drobcekovia su uplne v poriadku, plodovej vody mam dost a odhadom ze mozu vazit cca 1200-1350g, moje lasky 🙂 🙂 🙂

emina78
22. sep 2014

Ahoj tak ti to tam pretrhlo tu stenu na brušku.Ale vahy babetiek su velmi pekne.

emina78
22. sep 2014

@leamax Ahoj tak ti to tam pretrhlo tu stenu na brušku.Ale vahy babetiek su velmi pekne len nech rastu.

leamax
22. sep 2014

@emina78 asi ano. teda ti poviem, nic prijemne. normalne som to citila ako sa to pretrhlo.
tie vahy su sice len odhadom,lebo on ich nevie tak zmerat.o tyzden na morfo budeme vediet presne, tak sa tesime 🙂 🙂 🙂

emina78
22. sep 2014

@leamax Aj mojej švagrine ked čakala dvojčata tak jej potrhalo brušnu stenu.

leamax
22. sep 2014

@emina78 na viacerych miestach? ale hovorime o trhani vo vnutri brucha, zvutornej strany koze, nie strie na povrchu pokozky

emina78
22. sep 2014

@leamax Ano vo vnutri brucha na jednom mieste jej pretrhlo .

leamax
22. sep 2014

@emina78 a co jej s tym potom urobili? operovali ju po porode?

emina78
22. sep 2014

@leamax Nie dodnes jej nič nerobili.Dohodla sa s doktorkou že niekedy neskor.Ale ona je v pohode.

leamax
22. sep 2014

@emina78 a ako rodila?

emina78
22. sep 2014

@leamax Cisarskym rezom ale nie kvoli tomu.

leamax
22. sep 2014

@emina78 myslim, ze pri tom je tiez riziko rodit prirodzene. ved sa to moze cele potrhat, auuu

nella156
23. sep 2014

@leamax
@emina78
@domeska no vahy mas pekne a ten pruh uj neviem si to predstavit,,,len nech drobci rastu pekne....,no dievcence dnes je den D ale co sa tyka nasho stahovania,takze rychle ranajky a sup dobalit posledne veci a o 9 mi pridu nosici🙂brat,otec,bratranec...fuu nezavidim im vlacit vsetko na 3.poschodie...vyzera to ale tak ze tu urcitu dobu nebudem kedze nebudeme mat internet a na telefone mi nechce prihlasit na konika...takze sa ozvem neskor...tak vam zatial drzim palce nech mate vsetko v poriadku co sa drobcov tyka a nech sa hlavne nepoponahlaju a pekne rastu 🙂

leamax
23. sep 2014

@nella156 tak teda nech to stahovanie prebehne v pohode,nech sa v novom dobre a stastne byva🙂a tiez zelame vsetko dobre prs vas aj pre drobcekov a nech si este u maminky v brusku pobudnu kolko treba🙂potom sa ozvi,ksd budes mat ako.

nella156
23. sep 2014

@leamax dakujem velmi peknee..fuu tak dufam ze po dnesku este vydrzia lebo este nic a uz nevladzem kedze musim vsetko dobalit a pripravit,lebo priatel je v robote a nema mi kto pomoct..

emina78
23. sep 2014

@nella156 Tak aj ja ti prajem nech sa vam prijemne byva v novom.A pomaly s tim stahovanim nech sa nepretažiš.

nella156
23. sep 2014

@emina78 dakujem,,fu tak ja uz nic nerobim zatial len dirigujem..az potom v byte ma caka vybalovanie a tak..ale to s kludom budem robit

domeska
27. sep 2014

@leamax - no babatka su pekne velke. ja idem na utz. v pondelok tak sa tesim ked ich uvidim ale aj sa obavam aby boli vsetko v poriadku.

@nella156 - tak uz byvate? ako? a hlavne ako sa citis? dufam,ze si to moc neprehnala pri stahovani.

dievcata zachvilu rodime 😅

leamax
27. sep 2014

@domeska to je zatial len odhad. stredu ideme na velke sono do ba, tak budeme vediet vahu uz naozaj 🙂 ja tiez dufam, ze su uplne v poriadku obidve zlaticka 🙂

joj, ani nevrav. aj sa bojim, ale hlavne sa straaasne tesim na ne 🙂 🙂 🙂

domeska
27. sep 2014

@leamax - ja sa ani tak nebojim porodu ako toho aby tam vydrzali minimalne do 37tt 😉 co tam po mne... 🙂 a vecicky uz prichystane?

leamax
27. sep 2014

@domeska ja verim, ze vydrzia co najdlhsie 🙂
coby, jedine vajicka co su oprate a pripravene. ale pomaly by sme uz mali zacat. ty nachystane?