icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

domeska
27. sep 2014

ja uz hej. pre istotu. uz teraz nevladzem a neviem ako to bude dalej. som rada ked nieco navarim a popracem. ved ked som to zacala zehlit to bolo jak za trest. do nekonecna a jeste dal.... 😉 a to som im pripravila len do 6mesiacov a dve skrine ale len v jednej maju oblecko a v druhej su obliecky, zavinovacky, fusaky, bav.plienky a tak. inak tie vajicka musime aj my uz priniest domov a nachystat nech s tym nema muz robotu. mam pocit, ze je vacsom strese ako ja... minule sa ma pytal co su to dupacky, na co sa to pouziva. potom mal do roboty s bodičkami a tak. musim ho pomaly zaucat... 😉

leamax
27. sep 2014

@domeska tak vies, ja mam stale klud na lozku, takze v podstate prat a zehlit to za mna bude bud mamina alebo segra 😀 operie to mozno aj muzik este, len zehlit to isto nebude ako ho poznam 😀 moj nema nejake stresy, on sa straaasne tesi 🙂

domeska
27. sep 2014

@leamax to sa tesi aj on. ten pokoj na lozku mas z akeho dovodu? a mas aj vylozene nohy? mne sa zacal skracovat krcom tak tiez viac oddychujem. a co oblecies babatkam.z porodnice? twraz nad tym rozmyslam co pripravit. som z toho magor. 😉 k

leamax
28. sep 2014

@domeska ja som az do 17tt krvacala, niekedy zo mna isli riadne kusy a pred tym som mala 4 kyrety, tak pre istotu mam teraz cele tehu prisny kludovy rezim. nohy mi nekazali vylozit. ale vydrzim, ved uz mame vacsinu za sebou a pre drobciatka vsetko 🙂
rozmyslam, ze este dokupim pre babatka nejake 50-ky komplet oblecko, ak budu mensi ako byvaju dvojicky, tak v tom pojdeme z porodky.. ale ze ako konkretne ich obliect, to este neviem. by som potrebovala presny navod 😀

domeska
28. sep 2014

@leamax - no ja som zvedava co mi zajtra povie dr. na ten krcok. no ja som dostala aj mensie veci, take 50-ky. ale to mam len par dupaciek, viac kupovat nebudem. ja teraz zhanam overal pre babu, pre chlapca uz mam. teraz mi kamoska pisala, ze v porodnici nam vsetko povedia tak uvidim.

emina78
28. sep 2014

Ahojte babenky ako sa mate s našimy bambulkami?Je to čim dalej tašie čo?Ja sa stale len pozorujem stale sa my zda že jedno kope a druhe nie.

nella156
28. sep 2014

@domeska ahoj tak uz sme zabyvani a som ok zatial,trosku som to prehnala ale odniesli si to len nohy

leamax
29. sep 2014

@domeska no co ti povedal dr. dnes? verim, ze vsetko ok 🙂
ja praveze 50-ky nemam nic, tak musim aspon nieco dokupit 🙂
@emina78 to nasi maju dnes asi party v brusku 🙂 neboj, isto su obidve babatka v poriadku 🙂
@nella156 a teraz povinny oddych, neprehanaj to, ved ty uz to mas za par. kamoska v 34tt uz porodila svoje dvojky

5romanna5
29. sep 2014

Jeej baby super ako sa drzite 🙂 uz len chvilu 🙂

leamax
29. sep 2014

@5romanna5 vy sa tiez krasne drzite 🙂 ako budes rodit?

5romanna5
29. sep 2014

@leamax stvrtok mam poradnu v porodnici tak dufam ze mi uz daju datum na sekciu 🙂 ale tak este minimalne dva tyzdne pred nami... 🙂. A ako sa citis?

domeska
29. sep 2014

@nella156 - no parada, tak teraz sa uz len tesit na babatka.
@leamax - deti pomerane, kazdy vazzi, nieco malo cez 1700g, prietoky v poriadku. kultivaciu mocu v poriadku. krcok ma 2,6cm. pani doktorka povedala,ze musime vydrzat este 6 tyzdnov a obaja su dolu hlavickou. ked vydrzime mohli by sme ist rodit aj prirodzene. tak dufam,ze vsetko dobre dopadne.

leamax
29. sep 2014

@5romanna5 to uz mas za chvilu 🙂
ja sa citim ako tehulka - ved to poznas. niekedy tlaci uplne vsetko a niekedy by si aj horu preniesla 😀
@domeska no to su ake super spravicky a tie krasne vahy - parada 🙂 no som veru zvedava ako budes rodit

nella156
29. sep 2014

no dievcata,ja uz oddychujem,konecne vybalene a zabyvane..v piatok som bola na poslednej poradni u mojho dr.ktory ma poslal uz k primarovi na konzultaciu o hospitalizacii,takze v stredu idem tam a som fakt zvedava co mi povie..citim sa este celkom ok,len uz ma boli vsetko od pol pasa dole,a zacali mi trosku puchnut nohy ked viac chodim..drobci su riadne aktivny tak dakedy mam co robit,ale tak dufam ze este aspon 3 tyzdne vydrzime aj ked uz by som to mala za sebou najradsej ale tak este nech si pobudnu v brusku,a co sa tyka porodu tak stoho si tazku hlavu akosi nerobim,vobec to akosi neriesim ze uz sa to blizi..tak dufam ze to aj tak ostane a budem nezostresovana az do porodu😉

leamax
1. okt 2014

Tak morfo utz v 30tt za nami a vsetko uplne v poriadku🙂drobcekovia su obidvaja uplne v poriadku a zdravucki, vsetko maju tam, kde maju mat a stale ostavaju vo svojich polohach ako su od zaciatku - misko dole hlavickou a cucha adamkovi ritulku🙂misko ma 1443g a adamko 1700g, obidvaja zodpovedaju 30tt+4 (podla PM sme dnes 29tt+4). a tak som sa bala, kedze som pribrala len 3kg🙂

nella156
4. okt 2014

@leamax no tak to som rada ze mate vsetko v poriadku,ja som bola uz aj na prvej poradni v nemocnici a tiez mame vsetko ok,krcok mam na tenky prst,ale asi je to ok kedze mi vravel len ze mam sa setrit,uzg tiez dobre drobci maju 2100 a 2000g a riadne porobili zle doktorke lebo nechceli si dat pomerat nozky..obaja su uz dole hlavkou,ale netusim ako budem rodit lebo som sa nespytala ale tak kazal mi primar dojst v stredu na predoperacne odbery,len kamoska ma zmiatla tym ze vravela ze tie odbery robia vsetkym zenam v pripade nutnej sekcie..tak som zvedava ako to bude..teraz som akurat chora jak neviem co,smrkam,kaslem,kycham,teplotu mam..no hroza..cele tehu nic a teraz na konci jak najust..

leamax
4. okt 2014

@nella156 joooj, skore uzdravenie!
ake krasne vahy vy uz mate 🙂 tie odbery neviem, ale je to mozne, ze to robia kazdej. ved sa najblizsie opytas 🙂

lauricka
4. okt 2014

@nella156 tie odbery Ti robia pre istotu, lebo pri dvojkach je vyssie riziko sekcie. Ale ak su dole hlavkami a nie je ziadny problem, urcite chod rodit prirodzene. Niektori doktori dvojicky rodia automaticky sekciou, ale ak su vo vyhovujucej polohe, je to hlupost a Ty si ta, ktora si ma rozhodnut. Tiez som ich mala hlavickami dolu a narodili sa normalne. V kazdom pripade som ale mala pripravenu operacku, keby nieco a aj urobene predoperacne vysetrenia.

lucia.kl
4. okt 2014

dievčatá BA a okolie kotoré čakáte či už máte dvojčatá - burza oblečenia určená špeciálne pre maminky dvojičiek 🙂

nella156
4. okt 2014

@lauricka no viem ze pri dvojkach je to takto..lenze kamoska robi v nemocnici pri predcastne narodenych detoch a vravela ze tu unas v SNV rodia dvojky len cisarskym,takze neviem a ktomu som prvorodicka a som dost chuducka tak neviem fakt,ja by som aj rada rodila normalne ale mam strach ze sa nieco skomplikuje a budem pozasivana aj aj..a to neviem ako by som zvladla potom behat kolo drobcov,kedze mi nema ani kto pomoct,lebo svokra je na voziku a sa nebavime a mama ta ma robotu,ml.brata na starost a byva 25 km od nas,a my byvame sami..takze neviem vobec sa rozhodnut..asi to necham tak,a ako to bude malo byt tak aj bude

ema15
4. okt 2014

@lucia.kl ahoj, a mozu prist aj mamicky ktore maju deti po roku a dievcata nosia rovnaku velkost?

lucia.kl
4. okt 2014

@ema15 ahoj, je to pre všetky maminky, či už dvojičky majú alebo nemajú 🙂 takže samozrejme, že môžu 🙂

leona45
4. okt 2014

Ahojte ja som tu nova, som v 7tt a z jedneho embrya sa vyklulo, jednovajecne dvojicky. velky šok pre mna. Vobec som to necakala. 😅 Som strasne vylakana, co nas caka ci to zvladnem fyzicky a ci deti budu zdrave hlavne, ze su jendovajecne.

lauricka
4. okt 2014

@nella156 hehe, po cisaraku sa Ti bude super okolo deti behat! 😀 😉 Dvojcata su vacsinou mensie ako standardne donosene monodeti. Takze niekedy je lahsie ich porodit, nez nejakeho valibuka. Moji mali 2200 a 2490. Prvy isiel syn, ten bol vacsi a druha dcerka, ta uz isla automaticky, cestu mala uz urobenu 😉 . Potrhas, no a? Tiez som sa, aj pri malych detoch, zvonku aj zvnutra. Pri siti mi to umrtvili, nic som necitila a potom, no, tak par dni vetras a potom sa to zahoji. Ale normalne mozes chodit, neboj. Cisarak nie je ziadna lahoda, ze by si kvoli sitiu mala chciet radsej to. A ak su deti v takej polohe, tak si mozes pytat normalny porod a hotovo. Samozrejme, ze lekar musi zvazit, ci je nejaka komplikcia alebo nie. Samo o sebe to, ze su dvojcata, komplikacia nie je. Jo a co sa tyka pomoci, preco si tak malo veris? Mozno budu dobri a zvladnes ich super. A ked budu narocnejsie babatka, no tak sa viac zapoji aj muz. My sme okolo nich behali obaja na plne obratky, ale zaroven sme nepotrebovali, aby okolo nich behal este niekto dalsi. Babky su zamestnane, nemaju moc casu a ani by som ich tu az tolko zas nechcela. To uvidis sama, ked uz to bude realita. Uz v porodnici sa vela naucis, co a ako s nimi. Moj muz v ten mesiac ani nemohol mat moc volno, len tyzden zostal po navrate z porodnice s nami. Potom som bola vacsinu casu s nimi len ja. Odporucam dobru pripravu, knihy od Rulikovej (napr. Dvojcata a Jak naucit dvojcata spat.)

nella156
4. okt 2014

@lauricka sme sa nepochopili,mne nevadi zeby som bola dole zosita,to viem ze budem,ale ja mam strach aby sa daco neskomplikovalo pocas porodu..a ja mam jednoplacentove jednovajecne dvojky a tie su dost rizikove..ja tiez budem sama snimi lebo muz bude v robote..uvidime aky budu,ale viem ze nejak to zvladnem

lauricka
4. okt 2014

@nella156 nepisala si, ake mas presne dvojky. Vseobecne sa pise len o polohach, ze ak su dolu hlavami, mozu ist vaginalne von. Specifickejsie podmienky nepoznam. Mal by ich poznat lekar. K sekcii by mal pristupit len v opodstatnenych pripadoch.

nella156
5. okt 2014

@lauricka uvidime co mi povie v stredu,.ked ovsem uz nebudem dovtedy v nemocnici lebo mam strasne svrbenie tela..ani spat sa mi neda..idem volat zajtra svojmu dr.a uvidim co mi povie..dufam ze nemam nic s pecenov alebo ine tie problemy ktore sa prejavuju svrbenim

jojkolaura
5. okt 2014

Ahoj.ja som rodila dvojky cisarskym v 41 t.t.takze sme sa prenasali,miery sme mali krasne -laurinka 3550,52cm,jojko-2600,49cm.uzivala som vela magnezia,aby co najdlhsie vydrzali v brusku.zelam vela stastia.

lauricka
5. okt 2014

@nella156 no, svrbenie, ktore opisujes, moze znamenat problemy, cim skor k lekarovi, tym lepsie....hned rano mu zavolaj radsej...

nella156
5. okt 2014

@lauricka hej idem mu volat lebo je to neprijemne