Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
nella156, to ta asi svrbi preto, lebo deticky ti uz moc tlacia na pecen...
emina78, na vysoky krvny tlak je vynikajuca aronia... napriklad sirup z nej. normalne pit ako klasicky sirup z obchodu. a aronia je velmi dobra pre tehotne a kojacie zeny....
emina78, aronia sa bezne pestuje v zahradach domov ako krik (napr. ako cucoriedky, ribezle) a spracujes ju na sirup. ja som robila tento rok 10 l tohto sirupu, ale uz som rozdala... by som ti poslala... ale uz mam poslednu flasu v chladnicke... ale tu som nasla link kde by ho mohli mat... http://biocare.sk/eshop/produkt/aronia-sirup-bi...
mojmu ocinovi aj svagrovi znizil krvny tlak (obidvaja beru lieky na tlak) a maju ho konecne v norme...
emina78, pozerala som to zlozenie sirupu a je plus minus to iste ako som ja robila domaci. tiez mi to vychadzalo tak 5 kg ovocia a necelych 5 kg cukru... ide o tu technologiu spracovania, ja som ho robila za studena aby sa vsetky tie vitaminy nestratili. tak si ho kludne kup, lebo mam to fakt overene, ze znizuje tlak. skus si prestudovat niekde na nete 😉
no konecne to tu ozilo,zienky ako sa mate ako sa drzite?
@nella156 - ahoj. no ty uz to mas za par 😀 ako sa inak citis? este vladzes chodit a tak? ako sa byva v novom?
ja som dnes bola na internom, kolis mi tlak. tak mi zatial predpisala dopegyt iba ked by som mala naozaj vysoky tlak a v pondelok si idem pre holter. tak dufam,ze to su len nejake vykivy.
inak dievcata, chcela som sa spytat beriete niektora magnezium 500 3x1? A nepreháňa vás z neho?
@domeska ahoj,tak nam sa to riadne krati,zajtra idem na predoper.odbery a som zvedava co mi povedia,ci uz si pojdem lahnut ci nie,kedze prerabaju gynku tak som zvedava..no citim sa ako kedy..dakedy dobre a dakedy hrozne,ale uz dobojujem..chodit este vladzem ale uz len tak pomalicky,ale ja uz moc nikam nechodim vacsinou som doma..uf a ty coto ten tlak?
@nella156 - takze na sto percent ides cisarskym? ja by som bola rada keby som isla prirodzene, dufam,ze budu stale otoceny tak ako teraz. no ved uvidis ci si ta tam nechaju. ale pokial nebues mat nejake zle vysledky tak este budes doma a naplanuju ti presny termin porodu. este nemas termin cisaraku?
ale mne sa trochu zdvihol tlak ked mi lekarka povedala, ze este vydrzat aspon 6tyzdnov. a odvtedy mam vyssi tlak. uz som sa ukludnila a posledny tyzden mam celkom dobry tlak. to uz je asi normalnek,ze tak pred koncom tehotenstva zena tak stresuje. no a este som mala bielkovinu v moci na jeden krizik a vies ako to je. googel a uz to ide. vycitala som aj to co som nechcela... no ved uvidim co ten tlak, v pondelok.
a co babatka aky su velky aku maju vahu? a kde ich citis? tyto ked sa vypucia tak mam pocit, ze normalne vystrelia z brucha.
@domeska
@5romanna5 no nemam este termin ale tak si myslim ze do 2 tyzdnou sme vonku,kedze su jednoplacentove a tie sa rodia skor,uvidim snad sa zajtra dozviem..drobci mali minuli tyzden 2000 a 2100g priblizne kedze sa dost mrvili a nemohli ich poriadne odmerat..no a citim ich vsade😉hlavky maju dole a ked snimi hybu tak vidim vsetkych svatych😉az take pichanie v suske..no a chrbatiky pekne vypucuju smerom von a o nozkach ani nehovorim ako snimi narabaju,vsade ich citim..su uz menej aktivny koli tomu ze nemaju tolko miesta ale stale vedia narobit dobre rosambo😉
@5romanna5 a tvoje maju aku vahu a kedy mas termin sekcie?ja musim ist sekciou lebo tu uprednostnuju sekciu pri dvojkach a este ktomu ked som prvorodicka..
@5romanna5 fu tak pekne vahy mate,som zvedava na realnu vyslednu vahu,och tak to ti zbehne rychlo ten tyzden,drzim palce nech ti vsetko dobre dopadne a male nech su zdravucke..potom ked budes moct tak sa ozvy ze ako sa mate..no nasi maju pekne vahy ale tak dufam ze este coto priberu a ze budu mat aspon 2500 ked sa narodia..ja odhadujem ze tyzden povas budeme aj my vonku,ked sa ale nepoponahlaju skor,neviem ja sa citim dobre,dakedy sa smejem ze by som si to brusko aj nechala,bude mi chybat..ale na druhej strane sa tesim ze si budem moct konecne dat rifle,spat na bruchu,a nehovorim otom ako sa priatel tesi nato kedy ma konecne poriadne vystiska bez toho aby mu vtom branilo brusko😉len uz keby sme mali aj tie jazvy zahojene to by bolo naj..
@nella156 tak ja sa na tie vahy velmi nespolieham..stale je to plus minus...len nech su zdrave 🙂 ja mam pocit ze tie posledne dni idu uplne pomaly...uz sa neviem dockat 🙂. Jaaj tak nato ako sa obleciem sa aj ja tesim,uz teraz som nervozna ze cez brucho nic nepretiahnem 😀 ale ty si uz pekny tyzden..aspon este jeden nech je uz 9mesiac 🙂 drzim palce nech co najdlhsie vydrzite po kope 🙂.
@domeska tak ja sa mam dnes celkom fajn nato ze som nespala celu noc koli tomu svrbeniu,som sa zobudila o polnoci nato ze ma strasne svrbia nohy,tak som si ich potrela mastou a lahla,ale o 10min.som utekala do kupelne si nohy umyt od tej maste lebo mi az horeli,a potom sa mi uz nedarilo zaspat,vsetko ma svrbelo,ktomu furt na wc..a najhorsie bolo ze na pol 6 som mala budik,lebo dnes som bola na predoperacne odbery,a hned aj na pecenove testy som si pytala kedze ma to stale svrbi,a bola som aj na pasoch aj tam to dopadlo dobre,krcok mam stale na tenky prst..a o tyzden znova do poradne...ju a dnes som sa konecne dozvedela od primara ze budem moct rodit aj prirodzene ked sa nic nezmeni a drobci budu ok,ale som sa ho pytala aj na sekciu ci si budem moct vybrat anestezu tak vravel ze pokial anesteziolog nebude mat nejake vyhradi tak si mozem kludne zvolit,takze ma potesil..a hned som kludnejsia..a ja mam pre drobcov pripravene bodiky s kr.rukavom,po 2 ks kosielok,svetrik,ciapka,ponozky,dupacky,deka,a do vajicka s nanoznikom..
@nella156 - no ty si mala krásnu noc. ja som spala v celku dobre ale asi mi toto pocasie nerobi dobre. je mi divne. idem sa prejst za tatinom, aspon na pol hodky. spala by som .... ale ze strasne. a dost ma svrbia strie. mam take 4 nizko na brusku a strasne ma svrbia. ale inak pohoda.
to je super keby si isla rodit prirodzene, ci? a teba svrbi cele telo? moja svokra mi tiez vravela, ze ju strasne svrbel cely clovek. neviem si to predstavit. to uz tento koniec je taky paradny co. 😀 mam pocit,ze zo dna na den horsie a horsie ale nejako to uz dame.
no na to oblecenie sa pytam preto lebo ja som mala pripravene, body s dlhym rukavom, dupacky, ponozky, ciapka a overal do autosedačky. no a kamoska mi to zmenila na body s dlhym rukavom, polodupacky, svetrik, ponozky, čiapky a overal do autosedačky. samozrejme,ze na koniec deka ale tu dame v aute hned prec. tak teraz neviem.
@nella156 podla mna to svrbenie budes mat z toho,ze ti drobci tlacia na pecen.nechapem,preco ti hned nezobrali pecenove testy ale ta poslali koznej.som zvedava,ake ti vyjdu.tak dobre spravy,ze mozes rodit aj prirodzene,nie?🙂
@domeska mne mamina vcera vravela,ze z porodnice staci ked budu mat overalik,chlpatu bundicku,chlpate gatusky,teple papucky,ciapocka,rukavicky a sup do zavinovacky,resp fusaku vo vajicku.prip.este prikryt dekou.ved v aute bude teplo,myslim,ze aj z tej zavinovacky/fusaku ich v aute rozbalim🙂
My sme dcerku v decembri brali z porodnice s dlhym body, ponozky, dupacky, latkova plienka a postolky, overal, ciapka a fusak do vajicka. Z nemocky sup do auta a potom sup k pediatricke a sup domov 🙂 veci typu kosielka sme na sebe nemali ani raz, v porodnici ju vzdy obliekli do dlheho body a dupaciek bez rukavov plus tenka ciapocka, kedze im dost vetrali. Cize ziadne prehnane naobliekanie.plus vzdy boli samozrejme v zavinovacke
@domeska no tak to bola noc uzasna,teraz ani neviem ci brat tie lieky dalej ci co..ale vysledky by mali byt zajtra tak uvidim ze ci pojdem zajtra alebo az v piatok..to svrbenie ti neprajem take ako mam ja..je to neznesitelne miestami..a strie,fu ja mam na zadku take poriadne tiez a svrbia taktiez,a na bruchu mam zatial 1 nad pupikom hned,ale som si vsimla ze uz aj na nohach sa mi zacinaju robit zo zadnej strany nad kolenom..och tak uz dajak vydrzime..a co sa tyka porodu tak radsej by som rodila normalne,len dufam ze sa nic neskomplikuje
tak toto je ta chlpata supravicka, muzik dnes dokupil 🙂 pod to chcem dat ponozky, overalik a este ciapocku, rukavicky a do vajicka. jeden ma vo vajicku teplu zavinovacku a druhy teply fusak s kozusinkou. to bude stacit, ze?
hmmm, strie. ja ma cely spodok brucha strie. kaslem na ne, hlavne, ze su drobcekovia v poriadku 🙂
emina78 podla mna, mam 2 rocneho chlapceka, fusak do sedacky ti je zbytocny. lebo v tom vajci budu aj tak len minimalne vonku, vacsinou v aute, alebo v nejakom obchode. a v aute ich z toho tak ci tak budes musiet vyzliekat, lebo by sa ti hned spotili... a ked im das overal, tak to lahsie rozopnes a hlavne overal vyuzijes aj normalne do kocika. radsej to prikrytie vo vajci ries dekou 😉 ale to je len moja skusenost. a este pozeraj na to, aby tie overaly isli obliekat cez rucicky a nozicky na cvoky, nie cez hlavu 😉
@emina78 , @leamax, @nella156 - tak ja ich teda oblečiem tak ako mi kamoška poradila. ale pre istotu zoberiem aj tie dupačky, auto znese.
@emina78 - ja by som kupila taky fusak do autosedačky. ja mam také pre oboch a podľa mňa je to super, ma to otvor na pas a je to od 0-6 mes. tu na bazare ich maju kopec a za dobre ceny.
@leamax - a ty čo si to dnes písala s tou krvou a stresom čo ti spôsobili? dúfam, že ste úplne v poriadku a to len lekar/ka zbytocne stresoval/a i ked v nasom stave nie je nic zbytocne.
moja poradna dnes dopadla v celku dobre. bielkovina negativna, krcok sa skratil za dva tyzdne o 2 mm na 2,4cm. srdiecka babatkam biju, krvny obraz v celku v pohode, zacneme pridavat zelezo. zvysila mi davku magnezia na 4x1. jedine co nam robi problem je moj tlak. trosku skace, v pondelok si idem pre holter - bude ma 24hodin monitorovat a podla toho sa uvidi. doktorka vravela, ze podla toho sa dohodneme ci si nepojdem pre istotu lahnut do nemocnice len aby ma nastavili na liecbu. tak uvidime. 😖
domeska, emina, aby sme chapali ci rozpravame o tom istom.. fusak do vajca je taky velky skoro ako do kocika, len je rozmerovo prisposobeny vajcu... do fusaku davas napriklad do kocika dieta aj v overale..., s tym otvorom co myslis, to su overaly, ktore maju rukavy aj nohy... ci nie? lebo takto si ja predstavujem fusak a overal...
baby, odkial ste si objednavali oblecko pre dvojicky? vdaka za info...

tak bola som dnes za dr.stym svrbenim,tak on ma poslal na kozne kde mi doktorka predpisala Fenistil kvapky,a este 2 maste ktorymi sa mam potierat,tak dufam ze to aspon zmierni to svrbenie lebo uz som druhu noc nespala..a dnes som sa konecne dozvedela ze budem rodit sekciou,takze som zvedava..to svrbenie sa nazyva prerutus,len inak sa to pise