icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

martinka354
20. mar 2014

Ahojte kočky,aj my máme 5 mesačné dvojičky,je to radosť,narodily sme sa v termíne,všetkým vám držím palčeky,je to nádhera mať dvojičky,ale aj veľa starostí,ak máte niečo,kľudne sa pýtajte,držkajte sa 😉

efkaa7
21. mar 2014

@zuzzina ahojky, tak gratulujem k dievčatkám!!!My budeme mať chlapca a dievčatko, ja už som v 24. týždni a zle mi bolo len na začiatku a teraz len priberám.Ty si v ktorom týždni a koľko si pribrala?ja už 11 kíl...
Tiež nemám nejaké komplikácie, ale radšej som už doma na PN, lebo ja robím učiteľku a tam je stále niekto chorý, tak už radšej doma a je to tak lepšie.Najesť sa môžem doma hocikedy a hlavne ísť hocikedy na WC🙂V škole totiž na nič nie je čas...Ja som z Trnavy a ty??

zuzzina
autor
22. mar 2014

@xevulax veru su nadherne babulky 🙂 pozrela som tvoj album 🙂 Vyzera to,ze ich zvladas uuuplne v pohodicke,si spokojna mamina a mas spokojne deturence 🙂 A co najstarsia? Neziarli na nich? Moja Emmka sa ma uz teraz vypytuje,ci budem mat na nu cas,ked budeme mat babatka,ci sa s nou budem hrat a ci ju budeme lubit ... trulko maly ... myslim,ze vobec nevie co ju caka a chvilami ma velke obavy a potom za zase velmi tesi 🙂 Drzim vam palceky a prajem vela zdravicka.

zuzzina
autor
22. mar 2014

@efkaa7 ahoj , dakujem za gratulaciu 🙂 aj ja Vam gratulujem k pariku 🙂 Ja som teraz v 21 tt,ale mam pocit,ze pupek mam uz strasne velkyyyyyy a kde je este konec 😀 Pribrala som zatial 7kg,ale veru teraz mi zacinaju chutit sladkosti a cokolada ,takze neviem ci nepriberiem aj 100 kil 😀 Ja som z PN,to nie je az tak daleko 🙂 Chodis niekedy do PN?

zuzzina
autor
22. mar 2014

@martinka354 ahojcek ,gratulujem k dvojkam 🙂 verim,ze je to nadhera mat dvojky,ale aj vela starosti,ale da sa to zvladnut,ze? Asi najviac otazok budeme mat,ked sa nam to narodi,teraz ani neviem co nas vlastne caka 🙂 Ale dakujem ,prajem vam vela zdravicka 🙂

martinka354
22. mar 2014

@zuzzina dakujeme,dá sa zvládnuť,nebojte sa,len prvé tri mesiace budú náročné,ale dostanete sa do toho,my si teraz ani nevieme predstaviť,že by sme mali len jedno,je to obrovská radosť,kľudne sa pýtajte ked budete mať niečo,a už viete čo čakáte?my máme chlapčekov

martinka354
22. mar 2014

@zuzzina inak ja som pribrala 35 kg 😒 a ešte niečo my ostalo,ale to vôbec neriešte,hlavne aby boli detičky zdravé 😉

xevulax
22. mar 2014

@zuzzina dakujem, baby su uZasne. Ale tak sama nemam sancu zvladat starsia je este malicka a dvojky su velmi narocne. Ked nespia a nepapaji stale placu. Uz sa to trosku polepsilo ale aj tak je to dost Le. Tvoja dcerka je uz velka, mozes ju hravou formou zapajat 🙂 moja ziarli hlavne ked sa spolu hrame a musim odbehnut k dvojkam. Vtedy zacne vrieskat. Ale co uz. Aj manzel ke v zahranici tak pomoc urcite potrebujem. Najhorsie boli fakt tie prve tri mesiace to som spavala tak hodinu a uz som spala pomaly aj ppstojacky. Vsetko zalezi od toho ake budu deticky. A vies co cakate? Necitala som uplne celu diskusiu. Supee je ze mas uz dcerku nemusis sa ucit rovno na dvojkach 🙂 ja si tiez neviem predstavit mat iba jedno 🙂 je to obrovska radost a zaroven aj starost. Ale bude to super. Ja som inak pribrala po porode nemam cas sa normalne stravovat a tak zobnem tu zobnem to a potom tak vyzeram. Ale miz led pride v maji iz som oznamila ze zacinam s fitkǒ. Ja misim dat dolu aspom 35kg co je moooooc mooooc

martinka354
24. mar 2014

Ahojte babenky čakateľky dvojičky,ako sa vám tehuľkuje?dúfam že dobre,všetkým vám držím moc palčeky,držkajte sa 😉

efkaa7
24. mar 2014

@zuzzina ahoj, tak to ťa obdivujem, že si tak málo pribrala, ja už 12kíl, sladkosti mi nechutia, ale za to musím mať každý deň mäso, inak sa skrátka nenajem. No a bruško mám teda tiež kvalitne veľké, skoro ako ženys jedným bábom v 9 mesiaci..Ja bývam v TT,ale občas ideme aj do PN, naozaj to nie je tak ďaleko. A kde budeš rodiť?V PN?My moc v TT nechceme, tak zvažujeme aj Trenčín

zuzzina
autor
7. apr 2014

@efkaa7 ahojky 🙂 trochu mi to trvalo,kym som ti odpisala ☹ no pred tyzdnom mi doky na kontrole povedal,ze mi makne krčok a ze musim lezat dolu hlavou a nemala som veru moc chut na pisanie o tom,co bude ☹ Ale dnes bola kontrola a krčok držíííííí a je to v poriadku,tak som zase stastna jak blcha 😀 Rodit by som chcela najradsej v PN,ale to by som musela vydrzat do terminu a mala by som planovanu sekciu ,co neviem ci vydrzim a ked to na mna pride skor,tak asi ma automaticky povezu do TT.Tiez rozmyslam aj nad Trencinom,ale tam nikoho nepoznam a nemam ziadne skusennosti s trenč.porodnicou a aj ked TT tiez nemam skusennosti,pocula som uz vselico o tejto porodnici,ale zas aj kamoska tam rodila dvojky a bola maximalne spokojna,takze asi zalezi od okolnosti a od ludi . Uvidime.Ty preco nechces rodit v TT?

efkaa7
8. apr 2014

@zuzzina ahoj, tak super, že už to máš v poriadku!!!Ja sa mám zaiaľ fajn, aj keď ma všetci strašia ako budem musieť preventívne ležať v nemocnici a aké sú dvojičky rizikové, že to budú predčasne narodené deti atď..Tiež dúfam, že vydržím čo najdlhšie, veď už mám 27.týždeň, ono to ubieha veľmi rýchlo...A bruško rastie každým dňom šialeným tempom a rovnakým tempom aj priberám...No my máme v TN známu sestričku a tá nám vybaví aj doktora, takže tak o 2 týždne tak zbehnem na vyšetrenie a uvidíme...Ale keď to náhodou na mňa príde skôr, tak ostanem v Trnave.

capuletka
15. apr 2014

Ahojky.....
@zuzzina tak tuto temu som si tu vsimla az teraz....ponocujem a sliedim :DDD rada tu s vami kocky pokecam, ked sme vsetky priblizne narovnako 🙂 Ja som z PB...a tam som aj chcela ist rodit, ale tiez ak to bude skor nez v 35tt tak ze deti prevezu do TN...cize zacinam vazne uvazovat ze rovno to budem riesit tam...neviem.... mam z toho velku hlavu, tak ako aj z kocarov a zo vseteho co este treba pripravit 🙂)
Mozno sa tam kocky nakoniec aj stretneme v tom Trencine 🙂

vuko
21. apr 2014

ahojte rád bz som sa spýtal či tu je maminka čo čaká dvojičky

11092014
24. apr 2014

Gratulujem, tiež čakáme dvojičky🙂 som v 20+5 TT. mám takú otázku, bola som na morfologickom ultrazvuku v 19TT ale moja doktorka ma poslala k druhému lekárovi a doktorka mi povedala že to bude stáť 60eur a pán doktor si vypýtal 120 vraj ,,keďže sú to dvojičky" máte s niečím takýmto skúsenosti? 😒

capuletka
24. apr 2014

@11092014 Fuuuuuha, tak toto je brutal....ja som takuto sumu este v zivote za morfol.sono nepocula. Ani najvacsi odbornici si tolko nepytaju... mam pocit, ze na tebe pekne zarobili :-/

beeee
24. apr 2014

Moja gynekologicka tiez hovorila, ze ona odratava od zdravotnej poistovne ultrazvuk dvojiciek Ako 2deti, cize to Bude to iste u teba 2x60 je 120...

slavko01
6. máj 2014

ahojte ked sa mozem pridat mi cakame tiez dvojicky a ziadne peniazky neplatime nechapem tomu

sirep
12. máj 2014

@efkaa7 Ja som tiež v 32. týždni a čakám dvojičky, dvojvaječné, 🙂 No dievčatá, prvý trimester som sa tešila aj prežívala strach, bývalo mi z času na čas príšerne zle, musela som si veľmi dávať pozor čo zjem, lebo niektoré jedlá mi vyslovene dvíhali dekel. A nebolo to len také, že si grcnem a idem ďalej, ale aj pol noci som strávila nad záchodovou misou. V druhom trimestri to bolo úplne super, nevoľnosti prestali, bola som stále hladná, všetko mi chutilo, a dokázala som zjesť úplne akékoľvek množstvo jedla. Začala som priberať aj 3-4 kilá za mesiac, no napriek tomu som sa neobmedzovala. Akonáhle som vstúpila do tretieho trimestra, tak detičky už sú väčšie, začínajú všelikde tlačiť, tlačia mi hlavne na žalúdok, čokoľvek zjem mám kyselinu. Takže teraz len malé množstvá konzumujem a ešte aj to si vyberám ktoré jedlá. A ešte aj keď sa predkloním nad umývalo pri umývaní zubov zdvihnú sa mi kyseliny. Všelikde už ma veru tlačia, ale aj napriek tomu dúfam, že vydržia v brušku čo najdlhšie.

mamoka4
12. máj 2014

@11092014 Ahoj, moje dvojičky majú už 3 roky a v roku 2010 som tiež doplácala 80 € za veľký morfologický ultrazvuk v 20 tt. robili mi ho 1,5 h. veľmi detailne a precízne, p. doktor odhadol pôrod +-3 dni, a baby mám naozaj zdravé, krásne a donosené 🙂

sirep
12. máj 2014

@11092014 Ja som bola na 4D ultrazvuku v 24. tt a platili sme 5O eur, čo sa mi teda už aj tak zdala byť neskutočná suma..., ale vzhľadom na to, že to bol nadštandard, a chceli sme mať lepší prehľad o zdraví našich detičiek, chceli sme nejakú tú 3D fotku a mať prvý spoločný zážitok z ultrazvuku, pritom sa mi lekár venoval takmer hodinu. Ale ani raz sa mi nestalo, že by si lekár pýtal dvojnásobok sumy preto, že sú to dvojičky.

juliana30
12. máj 2014

Ja som bola na 4D sone v Nitre (tiež s dvojičkami ) v 20tt,to som platila 45€ a potom ešte 23tt a teraz v 26tt a uz som neplatila nič,vraj sa platí len raz.Zakaždym mi dala DVD a fotky.

efkaa7
12. máj 2014

@sirep tak máme rovnaký týždeň!!!Ja tiež dúfam, že detičky vydržia čo najdlhšie..My čakáme chlapca a dievčatko.Inak ja som neustále hladná a šialene priberám, doterz som pribrala už 16 kíl a som zvedavá kde sa to zastaví.Ja s kyselinou nemám až taký problém,ale tiež sa tam hmýria a kopú a hlavne v noci, takže sa neustále prehadzujem a skúšam rôzne polohy🙂A odkiaľ si?

satanka1
12. máj 2014

@zuzzina
@efkaa7 v TT určite odporúčam Mudr. Zuzku Havlíkovú

zuzzina
autor
12. máj 2014

Ahojte dievčence 🙂 dlhšie som sa neukázala,no máme toho teraz veľa,prerabame byt,takže vybavovacky stále nejaké,do toho mi zmakol krcok,už ma strašil dr zasivanim,tak som si polezala týždeň v nemocnici dolu hlavou a teraz ďalej lezim doma dolu hlavou.Babulky kopkaju ostošesť,vo štvrtok idem na sono,Hadam bude všetko ok.Pomaly objednávam nejaké rovnaké oblecka pre bambulky,nech niečo majú aj rovnaké a inak všetko ok.Deň ide za dňom tak rýchlo,že nestiham sledovať ani v ktorom som týždni 🙂 Drzim všetkým palce a pozdravujem vas 🙂

sirep
13. máj 2014

@efkaa7 Ja som z okolia Trenčína 😉 , ale poviem ti pribrala som už asi tak 18 kg.

efkaa7
13. máj 2014

@sirep no tak je dosť možné, že sa stretneme v TN v pôrodnici, lebo tam idem rodiť.Ja som pribrala 16 kíl a to ešte asi ani zďaleka nie je koniec🙂Ale tak hlavne, aby boli drobci zdraví..

zumasi
13. máj 2014

@zuzzina
@efkaa7
@mamuk78
@juliana30
@martinazv Ahojte, pridavam sa k vam ak mozem, cakame dvojicky asi jednovajecne, sme v 31. tyzdni, ale mimo SR.. zatial je vsetko ok, tiez dufam ze co najdlhsie vydrzime 🙂 drzim palce aj vam vsetkym 🙂

juliana30
13. máj 2014

@zumasi gratulujem 🙂,už sa ti to kráti 31tt je paráda 🙂,ja čakám ,kým budem po 30tt,chcela by som uz nakupovať postieľky a potrebnú výbavu.Už vieš pohlavie?My budeme mať 2 baby 🙂