icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

leamax
14. okt 2014

@domeska fuha,to mas fakt dost vysoky ten tlak.radsej nech si vas v nemocke sleduju.aj my nastupujeme sobotu.

nella156
15. okt 2014

@domeska tak dnes poradna zanami..krcok skrateny na 2,5 cm, otvorena uz na prst..prietoky v poriadku..placenta tak isto..drobci priblizne vahy 2360 a 2300 ale toho vacsieho nemohla pomerat lebo je dost nizko takze moze byt ze ma aj viac..takze este drzime

nella156
15. okt 2014

ach dievcence,podla vsetkeho mi odisla hlienova zatka..uplne vela hlienu s hnedou primesou krvi na toaletnom papieri...alebo zeby to bolo len po vysetreni tak..?neviem uvidim co sa bude diat...priatel ma uz 3 tyzdne vyhana do nemocnice lebo uz je taky zostresovany..teraz ked som mu vravela ze asi odisla zatka tak hned otazka,co teraz,ideme do nemocnice??tak som mu vysvetlila uz po xty krat ze nie a nech nieje uz taky vystresovany..tak vraj on nieje..ja som v uplnej pohodke,ale mam tusenie ze do dalsej poradne na tyzden uz nedojdem😉

leamax
15. okt 2014

@nella156 fiiiha, zeby sa to uz blizilo? zas na druhej strane to moze potrvat este tyzden. budes vidiet, ako sa to bude dalej vyvijat. ono to moze byt aj z toho vysetrenia, ale moze to byt aj ta zatka uz 🙂

bagi
15. okt 2014

nella156, krcok 2,5 je este v pohode, vsetko pod 2,5 uz znaci prichadzajuci porod... ten hlienovy vytok nemusi byt zatka, mozes to mat aj z vysetrenia. sleduj sa, ci nemas kontrakcie alebo ti neodide voda... napriklad mne pri prvom odisla voda a kontrakcie som nemala vobec... ak budes mat kontrakcie, tak tiez nemusis hned utekat do porodnice, mas cas v klude sa este najest a dobalit zbytok veci a osprchovat sa... ak odide voda, tak to urobis sup sup a ides hned okamzite... a nezlakni sa, voda ti bude odtekat stale... treba zobrat nejaky uterak a tak 😉 drzim palce, nech to este tyzden vydrzi... 😉 ale super, ze ste potiahli az takto daleko... parada... drz sa 😉

domeska
15. okt 2014

@nella156 - no tak uz sa to pomaly blizi. darmo, von musia 😀 a uz mas krasny tyzden. takze klud a drzim palce 😀

nella156
15. okt 2014

@domeska
@bagi
@leamax no dievcata som zvedava ako dlho vydrzime,este stale mam obcas na toal. papieri taky hnedy hlien..som zvedava ci to do zajtra prejde alebo co..ale inak sa citim dobre..uvidime no ze co bude nasledovat

leamax
15. okt 2014

@nella156 no veru som zvedava,dokedy vydrzite a kedy sa to spusti🙂

nella156
15. okt 2014

@leamax tak to aj ja som zvedava..ci to nieje ticho pred burkou,ze mi je tak dobre..priatel sa smeje ze ja budem tahat do 40 tt..😉

leamax
15. okt 2014

@nella156 no je to mozne, nemusi sa to hned rozbehnut, aj ak to bola zatka. uvidime 🙂

erinka12345
16. okt 2014

ahojte babule, čakáme dvojičky a dnes nám aj potvrdili akciu srdiečka u oboch drobčúrikov. Zatiaľ som v nemocnici, lebo som mala problém s hematómom a krvácaním, ale už je to v poriadku a sme tu už iba na pár dní na pozorovanie 😉 . Mám takú smiešnu otázku, či pri dvojkách sa vypisuje jedna alebo dve tehotenské knižky ? 🙂

leamax
16. okt 2014

@erinka12345 gratulujeme 🙂 a vitaj medzi nami
vypisuje sa jedna tehu knizka a vpredu hned budes mat napisane, ze su to dvojicky 🙂

erinka12345
16. okt 2014

@leamax ďakujem veľmi pekne 🙂 len ma to tak napadlo 😉 No ja som len na začiatku, vám sa to už trošku kráti 🙂

leamax
16. okt 2014

@erinka12345 ved aj my sme si tym zaciatkom presli, vsetky 😀 a ja som tiez lezala v nemocke, od 5 - 10tt s krvacanim a teda to bol iny masaker, ti poviem. raz mi ani poprodna vlozka nestacila aby som presla tam na zachod. a krvacala som az do 17tt+2, hrozne to bolo, brrr. nechcem na to ani mysliet
zle ti nebyva? ja som zacala prave v tom 7tt s vracanim

erinka12345
16. okt 2014

@leamax :D no ja som tu od nedele a tiež ti poviem, že to bol brutál teda. My sme po umelom a môj dr videl iba jeden gestačný vak minulý týždeň . A keď som sem prišla, dr urobila sono a vraví, že sú tam obe ... skoro som na zadok padla 😉 . Lebo to krvácanie bolo fakt, že konečná, tiež mi vložky nestačili. Teraz už iba trošku špinenie, tak ma snád v sobotu abo v nedelu pustia. A ty si mala tiež z hematomu krvácanie?

leamax
16. okt 2014

@erinka12345 nie, mne vysla nejaka kombinovana infekcia zo steru a v dost velkom mnozstve. najskor hladali hematom, ale nikde ziadny nenasli, potom usudili, ze to sposobovali tie bakterie. do 12tt mi nemohli dat ATB, tak ma len pchali dycinone a ascorutin, co ani nejak nezaberalo, ale zle mi z toho bolo statocne. u mna to bolo tak, ze zo mna vysplechlo, vysiel kus zrazeniny, na to dali infuzku dycinone a snazili sa to zastavit. zhruba 5dni sa to pomaly zastavovalo, potom cca 1-2dni klud a zas. raz dokonca tak ako ked kybel vody vylejes. sestricka to musela utierat plachtou, nemala taku handru, kora by to mnozstvo zvladla. toto trvalo az do toho 18tt. no na nervy to bolo, ti poviem.po kazdom tom poplachu sa vzdy skontrolovali drobci sonom. nastastie, ti sa vzdy tvarili, ze ich sa to netyka 🙂 moje zlaticka silne 🙂
kde ste boli na umelom? aj my sme tak

bagi
16. okt 2014

nella156 v druhom prispevku som ti dala koment ohladne kocika, mozes sa na to pozriet 😉 dakujeem...

bagi
16. okt 2014

inak baby s tym krvacanim, ma tak napadlo, vsak urcite je vela zien, ktore maju normalne, ze akoby menzes do 2-3 mesiaca a su tehotne... nie? erinka 12345, vitaj v klube dvojok 😉

bagi
16. okt 2014

nella156, nechali by ta s dvojkami tak dlho? do 40 tt? podla mna nieee... toho sa nemusis obavat 😀 podla mna si to maloktory lekar dovoli takto dlho nechat dvojky v brusku...

leamax
16. okt 2014

@bagi ano, su aj take, aj moja mamina tak mala, ked cakala najmladsiu segru, az do 4mesiaca. ale ja som krvacala do toho 18tt vkuse, s asi 1-2dnovymi prestavkami

nella156
16. okt 2014

@bagi ahoj odpisala som ti uz..ja viem'ze ma tak dlho nenechaju ja sa len smejem..ja si myslim ze este tyzden a je to zanami
@erinka12345 vitaj medzi nami,prajem prijemne tehulkovanie a uz ziadne komplikacie😉ja som mala cele tehu bez problemov,akurat tiez som bola v nemocnici v 7tt ale to len koli alergickej reakcii na tabletky Torecan,ktore mi zasiahli nervovu sustavu..ale po podani protilatky to zmizlo..tie tabl. som brala koli vracaniu,takze odporucam nebrat nic..mala som krce v oblasti sije,oci mi tahalo do zadu aj hlavu..nic prijemne..to len aby si sa vyhla nejakym problemom..hlavne vela oddychuj a lez

leamax
16. okt 2014

@nella156 ja som si to radsej odvracala, vsade pisali, ze torecan je svinstvo, tak som si ho nedala. raz mi ho dali, ked uz som vracala uplne vsetko, aj vodu, ale v infuzke a vobec nezabral

nella156
16. okt 2014

@leamax tak mne dal tabletky dr.lebo som ho pytala daco od vracania..ale dal mi vysoku davku 3 denne 1 co inak sa ma brat len jedna denne..tak v den ked sme kupili som si dala myslim ze 2 obed,vecer..a na druhy den rano ale potom mi zacalo byt divne,tahalo mi hlavv dozadu..ale tak ja som si neuvedomila ze to je od toho a dala si dalsiu na obed,drahy odisiel do prace a mna polhodiny nato kamarat viezol do nemocnice a tam som mala 2 zachvaty..a odvtedy uz som nechcela ziadne tabletky..

leamax
16. okt 2014

@nella156 ved mne ich nukali doktori v nemocke. ale som ich odmietla
si si teda s nimi pekne uzila 😝

jaj, prave som sa dozvedela, ze mame sobotu nastup do nemocky uz o 8.30, lebo dr. chce urobit aj kultivaciu. dufam, ze to sa robi bez kacice, ze?

erinka12345
17. okt 2014

@leamax to je super, že už vám tie komplikácie prešli, dúfam, že teraz už je všetko pekne v poriadku 😉 . Mne sa tiež zdá, že to utlmili tým dycinone, ale špinenie ostalo, tak uvidíme, či sa to opäť nerozbehne. Skôr keby mi dali niečo na rozpustenie toho hematómu. No šak uvidíme, kedy sa odtiaľto dostanem. My sme boli na umelom v aprili, vtedy začala stimulácia. ET som mala v máji, KET v júni po jednom embryku, neuchytilo sa nikdy. Ešte nám ostali 4 embryka zamrazené, tak sme išli až teraz v septembri, sme si v lete riadne oddýchli a dohodli sme sa, že vložíme dve embryka. No a tak to vyšlo a chytili sa obaja loptoši. Dúfam, že bude všetko OK, tento strach je najhorší 😅 . A vy ste boli kedy na umelom? 🙂

zebra41
17. okt 2014

ahojte, mate zaujem o takyto babybox?
Ruzovy balik 4Eur/ks TUPPERWARE pohar (vrch sa da velmi dobre uzavriet a je tam taky otvarac,ze si mozeme po castiach nalievat), 1lcappy dzus, drziak na dudlik, dudlik NUK, fotoramik IKEA, RACE v plechovke, pol litrova mineralka, vzorka Silan, obrusky a plienka Pampers.
Fialovy balik 4Eur/ks je flaska AVENT 125ml, pol litrova mineralka, intimka, vzorka zubnej pasty Meridol, dvoje ponoziek, cistic DURGOL, platena taska.

erinka12345
17. okt 2014

@nella156 ďakujem veľmi pekne, veľmi dúfam, že to bude všetko už bez problémov 😉 . Veru, ja tiež žiadne tabletky nechcem, ale je pravda, že som nemala zatiaľ žiadne veľké problémy, teda až na toto krvácanie, ktorého som sa teda riadne zľakla. Teraz sa aj ty hlavne držkaj, vidím, že sa ti to kráti 😉 Držkám palčeky 😉

nella156
17. okt 2014

@erinka12345 no krati a riadne..a zaroven sa mi zda ze to ide pomali..ale dnes sme 36+5...a cakame co sa bude diat..

domeska
18. okt 2014

ahojte dievcata. tak moj tlak stale kolise. dnes sme boli na pohotovosti a este nas pustili domov a zvysili dopegyt. zatial asi lieky zabrali. v po.delok kontrola v nemocnici a uvidime. krpci boli dnes na monitore aj na prietokoch. vsetko ok. tak sa drzte baby a davajte si na seba pozor.

domeska
18. okt 2014

dievcata vy si zazmluvnujete pprodnika? neviem ci zazmluvnit alebo nie. predsa len je to dost penazi.