icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

zuzi20
24. okt 2014

@leamax
@nella156 drzim vam palce, co to uz mate za pár!!!
@vikivik ano aj mne to brucho skoro zacalo tahat k zemi, este mama sa mi cudovala, co ma moze tak skoro tahat, ze sak je male este....no ale dvojky su dvojky. Aj som si myslela, ze mi tvrdne, ale to asi evidentne sa mi malé pučievaju pri pupku, tam mi to vzdy tak stvrdne. A o tom pocite, ze mi praskne brucho ani nehovoriiim!! 🙂Akurat co papam je magnerot (3x denne) a uz mi nasadili aj železo pre lahku anemiu...

xevulax
24. okt 2014

Baby budem predavat vajicka a adaptery k vajickam na kocik baby jogger city select. Vajicka su znacky cybex, pouzili sme ich asi 5x (kupovali sme ked baby boli uz vacsie- mali sme pred tym vajicka, ktore sa nedali naklilnut na kocik), takze su v peefektnom stave plus su este rok a pol v zaruke. Ak by ste mali niektora zaujem napiste mi ip poslem foto a cenu dohodneme. Zaberaju mi moesto a kym budem ppsuvat kocik dalej to je este daleko.

vikivik
24. okt 2014

@leamax Ďakujem, určite skúsim ten espumisan. Chúďa tak to ťa lutujem, ja zatiel nemám velké bruško a časom sa uvidí🙂

vikivik
24. okt 2014

@zuzi20 No čo narobíme, treba to vydržať a potom to bude stáť za to🙂 Držím palčeky

leamax
24. okt 2014

@zuzi20 dakujeme🙂veru aj mne ho zacalo dost skoro tahat dole.netvrdlo,len strasne tahalo,som myslela,ze budem radsej chodit stvornozky😀
@vikivik vyskusaj.a ten pas podla mna casom budes asi potrebovat.ja som si tiez stale myslela,ze ma len nafjkuje a potom to zacalo tak strasne tahat

bagi
24. okt 2014

ja mam tiez asi dva tyzdne ten tehotensky pas... nepouzivam ho stale, ale hlavne napriklad ked upratujem... je to dobra vec, len som si mohla kupit asi tu vyssiu skupinu, teda aby bol vacsi v bokoch... teraz ho zapnem, je fajn, ale podla mna o taky mesiac ho uz nezapnem...

vikivik
24. okt 2014

@leamax Ďakujem, no ti verím a hlavne na večer je to horšie a ten pás je na predpis alebo si ho môžem kúpiť?

leamax
24. okt 2014

@vikivik mozes si ho aj kupit,ale to stoji okolo 20€,neviem,ci nie viac.na predpis si doplatis len 0,17€ co je riadny rozdiel.a predpisat ti ho moze ortoped alebo chirurg

vikivik
24. okt 2014

@leamax Ďakujem, idem vo štvrtok na poradňu tak'sa spýtam🙂

leamax
24. okt 2014

@vikivik za malo🙂

emina78
24. okt 2014

@domeska
@leamax
@nella156 Ahojte dievčata ja som už od utorka v nemocnici s vysokym tlakom a je tu predpoklad že budem do konca kym sa bude dať vydržať tak držte palce.

leamax
24. okt 2014

@emina78 silno drzime,nech vydrzite co najdlhsie.
My sme uz od soboty tiez v nemocke,ze ,,pre istotu".a ako robia vysetrenia,tak nieco mi vyslo v stere,takze mam ATB,zbierala som moc,tam nasli bielkoviny,takze v nedelu zbieram zas a z krvi mi okrem anemie vysli zvysene pecenove testy.no esteze som sa dala ukecat na tu hospitalizaciu.a rano na vizite mi dr vravi,ze ak by sa vysledky zhorsovali,tak by museli uz drobcekovia von.tak dufam,verim,ze sa budu zlepsovat🙂

emina78
24. okt 2014

@leamax Mne všetky vysledky višli dobre ani bielkoviny nemam v moči len tlak my ide stale hore trošku ho zbiju dole a o den je zase hore tak uvidime .

leamax
24. okt 2014

@emina78 cha,aky nezbednik!

nella156
25. okt 2014

ahojte zienky,tak nas pobyt v nemocnici je zaujimavi..dnes ma rano vystrasil jeden dr, lebo o 7naletel do izby ze mu mam ukazat brucho,a sa vypytovala ci netvrdne a ze vraj ho mam tvrde,a ja mu nato ze to stoho ako su natlaceny..on odisiel bez slouva.nato dosla sestricka ze si mam dat ich koselu,umyt zuby,ist na wc a prist na pasy..ja vylakana som tam dosla reku co chcu robit,tak na pasoch vsetko v poriadku ani naznak po kontrak..tak potom ma poslali merat tlak,a ze ma vysetria..tak dr. vysetril a vravi otvorena na 4cm,krcok na 1 alebo 1,5 ani uz nevem od'stresu..a mi vravi tak dnes rodime..ja uplne ze facka ze coo?nechapala som co ich tak napadlo..no ja v slzach volam drahemu ,a vtom 10 min,nato dojde drg zamnou a vravi,tak nebudeme to silit ani vyvolavat,nechame to na prirodu,ked sa zacne nieco diat tak volajte sestricku..a mne vtedy balvan zo srdca..fuu..take stresi na rano,ale tak kazdopadne uz sa to riadne blizi

emina78
25. okt 2014

@leamax Ahoj ako sas mate ešte ste v nemocke?

leamax
25. okt 2014

@nella156 joooj,ty brdo,aky poplach,mna by z nervov isto hned prehnalo😀 no ale uz ked si na 4cm otvorena,to uz moze prist kazdu chvilu🙂sesterka isla rano na poradnu,ze otvorena na 2cm.chceli ju tam hned nechat,ale ona ze nie,ze pride,ked jej praskne voda.dosla domov,hned jej voda praskla a do vecera bol maly na svete🙂
Drzte sa moja,uz ked sa to rozbehne,nech to ide co najrychlejsie ako tej mojej sesterky🙂
@emina78 ahoj.ano,este sme v nemocke a pri takych vysledkoch ako som vcera pisala,si nas tu asi nechaju aj do porodu.zajtra zas zbieram moc,tak to bude asi rozhojuce

nella156
26. okt 2014

@leamax no a dnes mi na rannej vizite doktorka vravi,ze co robia tie nase geminky a ja ze bubaju a ona vravi no tak len nech pekne su este v brusku..no vyznat sa vtych lekaroch je katastrofa..2 krat dodna chodim na pasy uz mi stoho sviha tam..lebo neviem vydrzat tak dlho na chrbte..cakam akurat na vecernu vyzitu tak uz viem ze ma zas poslu na pasy,a urcite ma aj pozru ze ako som otvorena..ja neviem na pasoch nic nenachadzaju vsetko je ok.,ani mna nic neboli..och dnes som uz plakala ked dosiel priatel na navstevu..ze uz chcem ist domov..do riti aspon keby sa ti doktori konecne dohodli ze co somnou budu robit...uz vazne uvazujem nad tym ze budem pytat nech mi urobia sekciu aj ked nanu nieje ziaden dovod..alebo nech mi daju tabl.na vyvolanie aj ked tu vobec nechcem..po kazdom vysetreni mam hnedy vytok a bolest zo spodu..ledva sa mi to ukludni a uz zas domna sprtaju..uz nech to mam za sebou a ti moji drobci nech su zdravucky

zuzkavascak
27. okt 2014

Ahojte kočky. Aj my cakame dvojicky. Jednovajecnych chlapcekov. Dnes mi zacina 29 tt, ale uz tri tyzdne lezim v nemocnici,lebo sa drobci zacali drat na svet prilis skoro. Lezim v ZV a serkláž mi robili v BB Potiahnut vraj musime minimalne do toho 34tt (7.12.) ale mne to pride este strasne daleko, pri tom ako mi tvrdne brusko ☹ A to nehovorim este o tom ze si pripadam ako leziaca lekaren, tolko do mna pchaju liekov Ale hlavne nech deturencomdohovoria nech este ostanu pekne v teple bruska 🙂

matafilipova
27. okt 2014

@nella156 ahoj, ked ti robia CTG, tak ich popros, aby ti zdvihli postel pod hlavou, alebo ich popros, ci mozes lezat na boku, mne to niekedy sestricka dovolila, lebo na chrbte mi bolo na odpadnutie. A tiez je dobre, aby si si zapamatala, kde presne maju babatka srdiecko (lebo raz sa mi stalo, ze druhe babo hladala sestricka aj 20 min a ja som uz bola v strese, ci je vsetko o.k.)

zuzi20
27. okt 2014

No babule ked vas tak citam, to aby som uz na Vianoce bola pripravena do nemocnice..🙂)
@nella156 nelka drzim palceky, dufam, ze to budes mat rychlo a hladko za sebou!!

@zuzkavascak ty si isla veru skoro do nemocky, si sa zacala otvarat? Ja sa toho bojim tiez, ja som v 24tt, zatial je vsetko ok, tak si tukam na drevo...Drz sa, nech su drobci v brusku co najdlhsie!

zuzkavascak
27. okt 2014

@zuzi20 ano, otvarat. Ja by som si ani nevsimla ze je nieco zle, len na beznej poradni mi kontrolovala doktorka aj krcok a malinky ho uz hlavickou tlacil dole. V nemocke mi potom oznamili zesom na jefen prst :-\ A veru bolo to skoro este. Tak mi robili na rychlo tu serklaz. A to som aj.lezala doma poctivo. Teraz musime v nemocke v ydrzat co najdlhsie , aby chrustikovia boli v pohode 🙂

leamax
27. okt 2014

@nella156 no ako dnes?uz sa doktori dohodli konecne?
@zuzkavascak juuuj,veru skoro zacali drobcekovia vymyslat.neboj,zvladnete to,ubehne to ani sa nenazdas🙂drzte sa,nech su malinki v brusku co najdlhsie
@zuzi20 vy len budte pekne doma,nemusime byt predsa vsetky v nemocke😀 nemysli na nic zle a uzivaj sj tehulkovanie🙂

Tak ja mam vysledky stale zle,zajtra dokonca dostanem transfuziu,taku tazku anemiu mam.zas zbieram moc,krcok vraj na tento tt nic moc,tak mi pri nohach podlozili postel.fajne sa tak lszi,ked obidvaja tlacia do rebier a este aj kyselina vyraza riadne.robili aj sono dnes,tak podla neho maju drobcekovia cca 2100g a 2600g+-.ze sa budu snazit ich udrzat v brusku co najdlhsie,ale uvidi sa podla zajtrajsich vysledkov mocu.ale myslim,ze tie bielkoviny len tak neklesnu.ale ze sa nemusime bat,ze uz sme krasny tt🙂

zuzi20
27. okt 2014

@zuzkavascak fuha teda, no mala si to perne. A malí sa ti aj predtym nejak tlacili dolu? Lebo ja mam hlavicky vyssie, niekde pri pupku, aj sa mi tam pucia. Ale to sa moze rychlo zmenit. Oni este menia polohu...

zuzi20
27. okt 2014

@leamax no ved ja sa snazim uzivat si tehulkovanie 🙂 aj ked to brucho uz je tazkeee...🙂)
No vahy mas uz krasne, myslim, ze mozes byt spokojna, ze si to takto daleko dotiahla...Budes mat sekciu, ci este nevies?

jajka71
27. okt 2014

ja som tiez v ocakavani dvojiciek a vo svojom okoli viem o par dvojickach, jeden den sa neviem dockat, druhy den mam velky stres, najviac ma hneva, ze uz nezije moja mama, aby som s nou hodila rec:(

leamax
27. okt 2014

@zuzi20 sekcia urcite,aj mi to dnes povedali.tu vraj vzdy rodia dvojicky sekciou,plus teda my cakame podla sona chlapcekov a jeden je ritkou dole a druhy priecne,to by som ich tak lahko nevytlacila.povodne som chcela rodit v inej nemocnici,ale tam primar napriek vsetkym odporucaniam inych odbornikov trva na prirodzenom porode,tak som si to rozmyslela.
@jajka71 je mi luto,ze sa uz nemozes s mamou porozpravat.ale verim,ze niekoho najdes,nejaku spriaznenu dusicku🙂a tie striedave pocity dobre poznam.a cim viac sa to blizi,tym viac su tie stresove dni

zuzi20
27. okt 2014

@leamax a v ktorej nemocnici lezis? Ja budem v trencianskej porodnici, tam vraj tiez uprednostnuju normalny porod, no ale ked su takto otoceni, tak je urcite sekcia lepsia...A budes uplne uspata, ci chces len epiduralnu anestezu?

zuzi20
27. okt 2014

@jajka71 ahoj! A co cakate? My veru tiez nemame v okoli nikoho, kto by cakal dvojicky...tak som rada, ze aspon takto je mozne pokecat s vami...No veru, mamina je nenahraditelna, momentalne si to uvedomujem este viac, v tejto situacii, o vsetkom sa s nou radim...Ja zatial nejak nemam stresy, este si to neuvedomuje, chodim do prace. Ale uz pomaly koncim, chcem si vybrat vsetku dovolenku a uz zostat doma...a mozno si to az potom uvedomiiim!!

leamax
27. okt 2014

@zuzi20 v nitre.aj nad TN sme rozmyslali,ale to mame dost daleko,nr je od nas cca 20km.asi mi dovolia len spinal,aspon budem drobcekov hned vidiet.lebo mam mensiu srdcovu vadu a tam je celkova narkoza nebezpecnejsia pre to srdce vraj