Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@zuzi20 Ja som mala od zaciatku tehu same problemy. Najhorsie vsak asi posledne tyzdne. Pred 27 tt sa mi uz skracoval krcok a zacala som sa otvarat. V 27tt mi robili serklaz, po nej som uz hrdlo mala iplne spotrebovane a najhorsie je, ze jeden drobcek tlaci hlavickou uplne na ten steh. Uz sa zacina steh prerezavat asi, lebo strasia ze moze odtiect voda. Preto lezim uz druhy den v BB priamo na porodnej sale, ak by bolo treba rychlo jednat. Ale uz sme potiahli dalsie dva dni, dnes mame 30/4, je to uspech. Dufam ze to dame aspon do toho 31tt 🙂
@zuzkavascak drzim ti palce taky scenar som mala presne aj ja,mne steh uz museli v 30tt vybrat pretoze bol uplne prerezany a potiahli sme do 34tt potom odisla voda a drobci museli von
@zlatanka30 Aj tak ste krasne potiahli, do 34tt. Tiez si mala hlavicku dietatka tak nizko? Ja sa aj toho hrozne bojim. A este aj nejaku bakteriu som chytila zo spodu ☹
ahojte, chcem sa opytat: som v 12tt a lekar mi oznamil, ze dvojicky su biamnialne-viem, ze to znamena ze maju dva vaky, nie jeden spolocny. placentu ci maju spolocnu alebo nie mi povie na dalsom sone, teraz to nebolo dobre vidno.
co z toho vyplyva, ake zdravotne rizika?
@vrana2 moji maju 2 vaky aj 2 placenty, t.j.dvojvajecne dvojky, cize su to len surodenci, ktori sa stretli nahodou naraz v bruchu 😉 t.j. doposial mam kontroly ako pri beznej jednoplodovej gravidite, nic naviac. Len sa snazim viac oddychovat, som viac unavena, ako ked som cakala len dcerku...
@vrana2 My mame jednovajecne s dvoma vakmi, maju len jednu placentu. To ze maju tvoji drobci dva vaky je lendobre, je mensie riziko komplikacii typu omotane pupocne snury cez deticky. Ale vidis, ja mamdva vaky aaj tak tehu s tolkymi trapeniami. Ale aj tak to vsetko za to stoji vydrzat to! Pre tych anjelikov 😉
@zuzkavascak juj ty si si toho teda uzila. Drzim palceky!! Este drzite pokope???
@emina78 gratulujeme🙂super,ze dychaju sami🙂teraz zacnu priberat z maminkinho mliecka a mozte ist domkov🙂ci uz ste?
My sme este v nemocke,ale o par dni uz ideme konecne domkov vsetci traja🙂malinki uz mozu,len ja som mala zas dalsiu komplikaciu,tak cakaju na mna.musela som na ine oddelenie v inej budove a straaasne mi chybaju.uz sa na nich hrozne tesim,vybozkavam ich od hlavicuek az po tie malinke nozurky🙂
ahojte baby,tak aj my sme uz na svete,narodili sme sa 30.10. rano o 7;51 a 7:52 akutnou sekciou, Lucas Samuel 2610g a Matias Simon 2130g..v stredu vecer nam zistili zle prietoky u Matiaska a vahu vraj 1700g..tak rano to ukoncili nakoniec sekciou..mam taky pocit ze ten tyzden co sa nas snazili udrzat matiasko schudol..ktovie ako by to bolo keby nechali rozbehnut porod..Matiasko bol v inkubatore teraz do piatku,pocas toho tyzdna nam schudol na 2kg..ja som bola do stredy na sestonedeli s Lucaskom lebo ma bolela rana riadne,no v ten den nas presunuli k Matiaskovi lebo Lucas zacal chudnut nerobilo mu dobre mlieko Beba H1..kakal,vracal..takze od stredy sme spolu na nedonosenom,chlapci odvtedy pribrali vten den mali Lucas 2370 a Matias 2030..dnes maju Lucas 2550g a 2120g..s lucaskom asi pojdeme zajtra domov uvidime lebo ma bacila v nosteku,tak podla dr. co povie..len mi je luto tu nechat matiaska..uvidime mozno tu pobudneme este tyzden a pojdeme vsetci domov..mliecko mam takze kojim ale aj dokrmujem Nutrilonom ..chvalabohu chlapcom nerobi zle..tak ja tiez blahozelam vsetkym uz maminkam a aj buducim maminkam dvojok..inak o 4 dni mam termin😉
@zuzi20 ano,cele tehu som pichala.u mna to bolo jedno s druhym-preeklampsia,tazka anemia,sekcia,preto mala vhodne podmienky sa vytvorit.kvoli tej anemii bolo asi v krvi viac krvnych dosticiek ako bolo treba a plus teda zeny po porode maju 2x vacsiu zrazanlivost.takze tak.neboj,teba to nepostretne
ahojte dievčatá tak ako sa mávate? mi uz sme doma tyzden. mali su zlati, kazde tri hodiny su hore a pytaju papat. presli sme na nutrilon 1 a zapeka nas. tak sa trochu trapime aj s tym. masirujeme, cvicime a neviem co vsetko ale nedari sa. mliecko sa nam pomaly spusta, pre oboch nemam dost tak si odstiekavam a potom im to v ob davke davam. je to s tymi dvojickam zaujimave. v nemocnici som ich mala od tretieho dna. tak budem rada ak sa ozvete. drzte sa. 😉
@domeska joj,moja,ako ti zavidim.moji idu dnes domov a ja neviem,ci aj mna pustia.na sone dr povedal,ze o 5dni kontrola,ale nepovedal,ci mozem byt aj doma,ci musim trcat tu.srdce mi puka,ked si predstavim dalsi cas bez mojich lasok☹dr na oddeleni este nema moje papiere,tak mi nevie nic povedat.
Uzivajte si to spolu,tesim sa,ze sa mate dobre🙂
@leamax - podla mna ta prepustia domov. s kym by boli deti doma ked nie s mamou. mna tiez nechceli pustit. na poslednu chvilu mi isli robit krve testy a zrazu bolo potrebne prejst internim vysetrenim. ale nakoniec ma pustili. no mame sa dobre, moje babatka papaju a hajaju len Dorotku boli brusko a nevie sa poriadne vykakat. tak sa trapime. ale inak v pohode. no tak drzim palce aby vas pustili a aby ste si uz spolu uzivali spolocne chvile.
Baby, tak od nedele sme uz aj my na svete. Šimonko s 1050g a Tadeáško s 1550g. Su to sice mali anjelikovia, ktori potrebuju velku pomoc, ale verime, ze to bude vsetko dobre. Su to velky bojovnici. 🙂
@domeska dakujem,moja.ale neviem.detusky uz isli s ockom domov,bol mi ich tu ukazat,skoro mi srdce vyskocilo,ze ich konecne aspon vidim.Misko sa od radosti pokakal a ze obidvaja uplne ozili🙂moje lasky malinke🙂
Stretli sme na chodbe dr,vravela,ze tu tych 5dni do dalsej kontroly musim ostat,ze co ak by som sa doma nahodou zacala dusit.ze to srdce este neni tak uplne v normale z toho,ze mu este kustik chyba.na prd je to,ze ten 5.den vychadza na nedelu,takze nic,pondelok je sviatok a kedze sa to robi na ambulancii,tak to bude az utorok.jaj,neviem,ako to tu vydrzim
@zuzkavascak gratulujeme🙂zelame drobcekom vela zdravicka,nech pekne priberaju aby mohli ist s maminkou co najskor domov🙂zvladnete to🙂

@emina78 gratulujem 😉 a prajem vela zdravicka, tebe skore zotavenie a vela mliecka 🙂 drzte sa