icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

majda27
21. jan 2015

@leona45 tak to neviem...

miselka11
21. jan 2015

@majda27 aj nam tieto dvojicky na treti, prvy kubko bol na prvu supu 😉 tak snad nam vsetko dobre dobadne a niekedy v meste na seba narazime s deturencami 😉

xevulax
21. jan 2015

@leona45 no to nemáš nikde bližšie rizikovku? Neviem, Adi vie prečo ta tam posiela. Neviem koľko máš do termínu ak este dosť tak je možné ze ta objednajú znovu za 3-4 týždne ale cestovať 120km v trhu s dvojkomorový hlavne vo vyššom štádiu sa mi zdá byt dosť hlavne ak nemáš možnosť ísť autom
@kama2 pred rizikovku vždy sono a v ambulancii moc a tlak to bolo celé. Až v 37tt ma pozerali odspodu

kama2
21. jan 2015

@zuzi20 dik za vysvetlenie, tak uvidim, ci ma to obide 😉 ja som zas pri prvom mala tesne pred sekciou cholesterol 10,18. tiez vraj v tehotenstve takto vyskakuje.

kama2
21. jan 2015

@xevulax no tak to je teda ozaj nic....a tiez sa musim trepat 30km do ineho mesta...dik za info 😉

bettynka222
21. jan 2015

@bettynka222 ach pozerám ze ma zas mobil prepisoval 😜 myslela som, ze nemam problem otehotnieť ale donosiť.

miselka11
21. jan 2015

do toho 6teho mesiaca si nemaju ako ulizit, ja to tak urcite planujem urobit. som rada, ze som ti trosku pomohla vyriesit dilemu z poschodovych postielok 😀

bettynka222
21. jan 2015

@speranza1 ahoj ja som na rizikovom. Ale nie kvoli dvojkam, ale kvoli anamnéze a zdravotným komplikáciám v tehotenstve. Teraz sice nemusím len ležať (ajked teda velmi nevladzem, kedze som veľa schudla), ale pri malom som ležať musela. Najprv som bola mesiac v nemocnici, pretože som velmi silno krvacala a tiez som nebola schopna prijímať ziadnu stravu - cize som bola na infuzkach. Bolo to dosť neprijemne. Lepsie mi začalo byt az v 7 mesiaci 😒

bettynka222
21. jan 2015

@miselka11 to co som poslala sebe patrilo tebe 😁

miselka11
21. jan 2015

dnesna poradna ok, babatka maju 11 cm, pytala som sa aj na porod, ze co mozem asi ocakavat, povedal, ze po cisarskom, pri dvojickach s velkou pravdepodobnostou tiez sekcia. tak dufam.. budem asi kludnejsia ak to bude zase planovana sekcia. uvidime, co na to povedia este majstri v TN porodnici 🙂

miselka11
21. jan 2015

@zuzi20 gratulujem, skore zotavenie prajem a vela sil pri opatere dvoch princezniciek 😉 nech ste vsetky zdravucke 😉

bettynka222
21. jan 2015

@motiv no tak mozno budú mat nakoniec aj dve placenty. To by bolo fajn 😊

miselka11
21. jan 2015

@bettynka222 jasne, ja som to pochopila s tym donosenim. kolko krar sa ti podarilo nedonosit? ja 1x a 1 x mimomaternicove tehu ☹ teraz to uz dufam bude mat stastny koniec. ja sa tiez nehrniem kocik este kupovet, len som robila prieskum a nemozem za to, ze uz v 5tt som sa aj rozhodla 😀 pozerala si to video bugaboo?

bettynka222
21. jan 2015

@miselka11 teším sa ze babatka sa maju dobre 😊 aj mna čaká ta poradňa presne o mesiac. Brali ti aj krv na Tripple testy?
No mne dvakrát pred malym. Potom mi zistili trombofiliu. Počas tretieho tehotenstva som bola prísne kontrolovaná na hematologii a dva mesiace pred otehotnením som brala kyselinu listovú a zelezo. Počas materskej som neplánovane otehotnela, ale zistila som to az v 6 tt.neviem ani preco, ale na hematologiu som ani nešla. Všetci ma totiz presviedčali, ze moja mutácia je neškodná a ze pri malom mi stačila listovka a injekcie B12. Začala som teda asi od 7 tt brat zelezo a listovku. No a v 11tt sa to pokazilo (zacala sa odlucovala placenta). Vtedy sa uz všetci zhodli ze potrebujem fraxiparin a musim zase plánovane otehotnieť - ako pri malom.
Kedze som mala na hematku zle vysledky, brala som zase od septembra listovku a zelezo. Take ked sme sa v novembri dohodli ze ideme na to, dr nam to povolila 😊 tak verím ze to dobre dopadne tentoraz. Ajked tehotenstvo s malym bol fakt horor 😔

xevulax
21. jan 2015

@kama2 nemáš za co, možno v iných mestách to funguje inak

motiv
22. jan 2015

@zuzi20 viem si predstavit ☹

miselka11
22. jan 2015

@bettynka222 to ma mrzi... teda, to je krute, ze niekto si musi taketo nieco vytrpiet.. mne sa ani nechce opisovat a uz vobec spominat si na to, ako to nam prebiehalo pri mimomaternicovom...

zuzi20
22. jan 2015

@kama2 aj ja som mala cholesterol 9, to byva pri tej cholestaze...a celkovo v tehotenstve ze je zvyseny, okolo 8.

bettynka222
22. jan 2015

@miselka11 to ti verím. Ved to muselo byt hrozne nebezpečne 😔
Ale teraz sa nam to vsetko dvojnásobne v dobrom vráti 😊😊😊😊

vikivik
22. jan 2015

@zuzi20 blahoželám a prajem vela zdravicka a radosti🙂

zuzi20
22. jan 2015

@vikivik dakujem 🙂

miselka11
22. jan 2015

@bettynka222 presne tak.. nech sa nam uz iba dobre vodi 😉 od kial si?

bettynka222
23. jan 2015

@miselka11 ja som z Trnavy.
Ako sa dnes mas? Mne je uz druhy den dobre. Tak sa trochu obávam, ci to je v poriadku 😝
Ale mohlo by mi byt uz lepsie ked v pondelok začínam 14ty tyzden nie?

miselka11
23. jan 2015

@bettynka222 no jasne, ze uz ti moze byt lepsie, aj mne je tak od to 14tt lepsie, teda relativne lepsie. nemusis sa obavat podla mna nicoho. ja nemam na nic chut jest a pritom hlad pocitujem. my sme boli akurat vcera uvas v trnave v 1x solnej jaskyni s nasim Jakubkom, koli zdr. problemom, uvidime, ci to pomoze. nemas skusnost?

miselka11
23. jan 2015

@bettynka222 ano triple testy mi brali, teraz v 16tt posledna krv, za dva tyzdne bude vysledok. kolko ma tvoj maly? 3roky?

bettynka222
23. jan 2015

@miselka11 bola si tu? Aj sem chodievas častejšie?
Nebola som nikdy v soľnej jaskyni. Kde to je? Ma nejaké respiračné problémy malinky?
Inak to presne mam aj ja-nemam chut vobec na nic, ale ked sa nenajem, je mi zle. Ale aspon teraz mi uz nevoľnosť nepokračuje aj potom, co sa najem 😁
Ked som uz zúfalá a neviem co by som jedla, spravím si hotdog 😁

bettynka222
23. jan 2015

@bettynka222 4 a pol. A ten Palo test v 12tt ti robili? U nas podla meraní NT vsetko ok, aj kostičky prítomne, len sa bojim ci tie testy nebudú pri dvojkach skreslene.
Ty čakáš jedno ci dvojvajecne?

bettynka222
23. jan 2015

@miselka11 uz zas som odpísala sebe miesto tebe 😂

miselka11
23. jan 2015

😀 😀 😀 😀 😀 hotdog, ja som dnes zjedla spisky parok, to bol moj prvy parok v tomto tehu. ani by mi nan neprisla chut, len uz som ozaj nevedela co zjest a v tom prisla moja mama z obchodu a v vytahla spiske parky... mnaaam, jak mi spravil dobre. ale keby si ho mam ist sama do obchodu a vybrat si na co mam chut, spisky parok by isto neskoncil v nakupnom kosiku 😀

miselka11
23. jan 2015

@bettynka222 http://www.solnajaskynatt.sk/kontakt.htm je to Tehelna 6/A, su vraj len 4 na slovensku, dost je vytazena, tak si myslim, ze bude ok. boli sme prvy krat, este mame termin v pondelok a v stredu, malo by sa ist aspon 7 x v priebehu 2och tyzdnov, aby to malo co najlepsi efekt. Malemu by mali vyberat nosne mandle a ja sa tomu branim, vobec si neviem predstavit dat ho do narkozy. tak chcem vyskusat co sa da... stale mu zatekaju hlieny do hrdielka a dusi sa s tym v noci, nevie sa vykaslat, ani dokaslat, par krat sa nam z toho v noci aj povrackal... a tak.. a vzdy su to bacily pritomne na tej nosnej mandli..