icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

miselka11
23. jan 2015

@bettynka222 testy mi robili vsetky, NT 1,13mm. a ta krv sa vyhodnocuje s tou v 16tt.. my cakame dvojvajecne, mame uz aj dve placenty vyvynute. a ty?

bettynka222
24. jan 2015

@miselka11 no ved to, aj ja si robím hotdog len ked uz neviem co by som zjedla. Ja milujem morské plody a ryby a to sa samozrejme velmi nesmie. Ale raz za tyzden si samozrejme doprajem - cize len ten jeden den viem co jesť a este mi to aj chuti 😊 ale ďalšie dni...😫

Aha to je super - nevedela som ze nieco take v TT mame. Idem si to pozrieť.
Nas s tym velmi problémy nema, ale odkedy chodi do skolky, dávam mu tekuté colostrum. Velmi mu to pomáha, lebo tie virozy v skolke....to je des.

Tak narkozu by zrejme zvládol, ale zase načo. Urcite to ani neprospieva na druhej strane. A tiez som niekde čítala, ze to vyberanie mandlí je pekná hlúposť... Pocuj a na tie baktérie v hrdle by mu nepomohlo koloidne striebro?

bettynka222
24. jan 2015

@miselka11 aj ja dvojvajecne. Placenty neviem ci su obe vyvinuté, ale kedze uz tri dni nevraciam, tak tipujem ze aj ano 😊
Pohlavie ti este nevedeli povedat? Mna by to uz zaujimalo 😁

miselka11
24. jan 2015

@bettynka222 jasne, ved hotdog je super, mna to len pobavilo, ze by ma to nikdy nenapadlo 😉 koloidne striebro poznam, ale este sme ho neskusali, maly berie kopec inych veci (chlorelu, tekuty chlorofil, paraprotex, rakytnik) narkozu viem, ze by zvladol, len ja by som to asi nezvladla 😀 . ohladom pohlavia, my sme asi divni, ale nechavame sa prekvapit 😉

bettynka222
24. jan 2015

@miselka11 jasne, s tou narkozou ta chapem. No teda uz toho ma imunitu skúšate dosť. Snad sa mu čoskoro polepší.
A to ma tieto problémy odkedy? Nesúvisí to so skolkou?
To fakt sa necháš prekvapiť? To by som ja nevydrzalaaaaa 😁 ale chcela by som mat tvoju trpezlivosť 😊😊😊

miselka11
24. jan 2015

@bettynka222 jasne, ze zo skolky, do kedy tam nechodil, bol zdravy ako rybka.

bettynka222
24. jan 2015

@miselka11 no je to des v tých školkach. Hlavne ked tam niekto permanentne odkladá choré deti. A potom s malym stretnem dotyčnú mamičku na nákupoch...a choré dieta v skolke.
Ja som minuly rok maleho vzdy po soplikoch nechávala doma este další tyzden. Ale ostatní rodičia....skoda reci. Dali na horúčku panadol a sup do triedy. Nakoniec muselo brat to dievčatko 3 tyzdne ATB 😔
Prvy rok bol maly vzdy dva tyzdne v skolke, dva tyzdne doma. V decembri bol dokonca cely mesiac. Ochorel hned na zaciatku, mal dlho horucky, vyssie crp. Dr mu chcela dat ATB, ale uprosila som ju, ze som začala dávať colostrum. Dala nam pár dni a malemu horucky ustúpili. Začali sme si s kamoskou kupovať tekuté colostrum (kupujeme ho napoly, lebo treba spotrebovať do 12 dni) a odvtedy nic. Aj ked chytí soplíky, do dvoch dni je po viróze. Az teraz pred vianocami bol prvyraz chorý od minulého januára.
Len teda každému zaberá nieco ine, tak samozrejme nechcem tvrdiť ze aj Vám by pomohlo...

miselka11
24. jan 2015

@bettynka222 no, nemam slov na tie skolky, vsade je to rovnake.. ved mozme skusit aj kolostum niekedy, ale teraz ma uz toho dost, to co som ti pisala, to vsetko okrem chlorely aktualne uziva.. kedy mas presne termin? ja uz som vcera objednala kocik 😀

bettynka222
24. jan 2015

@miselka11 no ved ano, všetky tie veci co obe skúšame su výborne. Uz len to striebro nam do zoznamu chyba 😁

Ja mam termín 3.8. Ale tak ktovie dokedy vydržíme. Hematologicka ma trochu strach, ale tak ked som zvládla prvy trimester úspešne, tak snad tie placenty ku koncu ustrážia. Len pri malom bola posledný mesiac placenta dosť prezreta a ani nepriberal. A to mi pichali b12 kazde tri tyzdne (k listovke). Tak preto sa boji ako to bude pri dvojkach...

vrana2
24. jan 2015

kedy ste zacali zhanat vybavicku? chcela by som postupne, nech to nie je naraz velka financna zataz..
ja som teraz v 23tt, zacinam 6mesiac a +4kg a brucho uz obrovske 🙂 deti kopcuju o 106

nemate niektora zoznam co treba do vybavicky kupit? pripadne kde objednavate, cez aky eshop?
a este by ma celkom zaujimalo, ako nas podpori nas uzasny stat..zatial viem len o tom, ze jedna materska a 2 pridavky na deti, co teda nie je bohvieco ved tie pridavky su tusim 23E? a ten prispevok pri narodeni je 2x ci raz?

pekny vikend

miselka11
24. jan 2015

@bettynka222 ale neboj, o to ta budu zase dokladnejsie kontrolovat. ja som zase pred porodom lezala v nemocke koli vysokemu krvnemu tlaku.. no kazdopane som zvedava tiez kolko asi vydrzime.

miselka11
24. jan 2015

@vrana2 no.. ja vybavicku neriesim, lebo mam kopec veci.. aj po prvom, aj od kamosiek a tak.. akurat kocik som prave vcera objednal..
ale k tym uzasanym prispevkom viem co a ako.. matersku mame ako pri jednom, len ju poberame o 8 tyzdov dlhsie, rodicovsky prispevok, pri dvojickach je cca 250E, a prispevok pri narodeeni je 2x, pokial nemas viac ako 3 deti.

miselka11
24. jan 2015

@vrana2 ano este pridavky 23e

vrana2
24. jan 2015

@miselka11 dik. a aky kocik si objednala?

miselka11
24. jan 2015

@vrana2 inak na tvojom mieste by so uz urcite zacala zhanat vyavicku..

vrana2
24. jan 2015

@miselka11 no, akurat si pisem zoznam 🙂 ten kocik je pekny, je jednym z mojich favoritov.Kupovala si este zvlast nejaku deku alebo supravu ( vankus+perinka) do kocika, alebo co sa donho dava?

tehulky dvojciat, kolko a ake oblecenie treba na zaciatok? kupujete velkost 50 alebo rovno 56? termin mam v maji, takze budeme letni..ak sa nenarodia skor

ivikmatej
24. jan 2015

Ja mam uz dvojrocne dvojicky a na zaciatok som kupovala velkost 56 🙂

bettynka222
24. jan 2015

@miselka11 no snad vydržíme co najdlhšie 😊 ty si tiez pichas fraxiparin?
A kočík alej farby si objednala? Zistila som ze v TT je naozaj predajňa prenasedeti, cize by tam mali byt tiez tie dvojickove kočíky ako v mocenku, nie?
Na bugaboo sa dajú vybrat striesky rôznych farieb, tak este počkám chvíľu 😁

bettynka222
24. jan 2015

@vrana2 ahoj 😊 no ja mam tiez veci po malom a jedno z dvojčiat je chlapček-takze toho mam kompletne vybaveného 😁 druhé netušíme co bude, takze to podokupujem neskôr.
Pokup si hlavne bodycka a overalove pyžamká. A teda bud dupacky alebo tepláky. Ja som používala iba tepláky-boli jednoduchšie na obliekanie, aj pri prebalovani. Dupačky boli dôležité skor v minulosti ked sa nosili kosielky a hrozilo, ze babatka budú mat hole brušká a chrbatiky.
A teda este na začiatok asi zavinovacku. Ajked maly bol letný tiez a v tých horúčavách mával oblečené iba body.

bettynka222
24. jan 2015

@ivikmatej ahoj 😊 ake to bolo s dvojičkami po pôrode? Zaujíma ma hlavne kojenie a spanie 😁 velmi by som ich chcela kojiť...ale je to aj reálne???

ivikmatej
24. jan 2015

Noooo moji drobci sa narodili o 6 týždňov skor kvoli TTTS, jeden bol v inkubatore 19dni, druhy 6tyzdnov, takze ja som ani nekojila, len som odsavala mliečko a nosila.
Co sa tyka spania, tym ze boli na UM, v noci sme s priatelom vstavali obaja a krmili spolu, potom uz len ja, mali sa budili zhruba kazde 3hodiny na papanie, asi od 3.mesiaca sme boli v noci hore len 1x s tym ze posledne krmenie bolo o 18tej a rano o 5. V 5.mesiaci prespali celu noc 😉

majda27
25. jan 2015

@bettynka222 prosim ta a kde presne v Trnave je ta predajna?isli by sme aj tam my pozriet.predsa len je to blizsie ako ten mocenok.

majda27
25. jan 2015

Mam jednu otazku.Od kedy su citit pohyby dvojciat?je to.moje prve tehotenstvo.

miselka11
25. jan 2015

@majda27 ja citim presne od 14+5tt, ale je to velmi individualne, je to druhe tehu.. a necitim ich kazdy den este. ale je to krasny pocit, mas sa na co tesit 😉

miselka11
25. jan 2015

@vrana2 nekupovala som nic do vnutra, my budeme mat letne babatka, cize staci hackovana decka a jedna (teda dve 😀 😀 😀 ) nejaka tenka decka a pod hlavicku nic neriesim, ani pri prvom som nedavala, ani sa neodporuca do pol rocka nic pod hlavicku. a potom na zimu sa kupia hrube deky a fusaky. inak ty cakas v maji, to byva posledne roky teplejsie ako v lete 🙂

miselka11
25. jan 2015

@bettynka222 ty mas tiez maleho letneho? kedy sa narodil? moj kubko 1.7., teraz mam termin 11.7., tak na leto budu velke oslavy aj u vas, ze? objednali sme zeleny kocik, presna farba( bumbleride seagrass ) kupili sme starsi model, predvadzaci kocik, ktory bol len par krat na vystave, skoro za polovicnu cenu 😉
nepicham si nic.. to je na co??
a si rozhodnuta pre bugaboo? ten je super, keby byvame v meste, tak nie je o com..

bettynka222
25. jan 2015

@ivikmatej dakujem za odpoved 😊 takze by to mohlo fungovať ako pri jednom dieťati. Moj maly bol kojeny a od asi dvoch týždňov sa budil len raz. On bol hrozny spachtoš - spal od 7 vecer az do 11 ráno s jedným kojenim v noci 😁 mna len trápi to, co som čítala o dvojičkách - ze nespia ani nejedia naraz. Myslíš ze to platí všeobecne, alebo je to individuálne? Dajú sa na spoločne spanie/kojenie naučiť? Nemozem sa totiz spoliehať na mužovu pomoc, kedze on bude mat na starosti staršie dieta 😝
A co je to prosim ta ttts? 😕

miselka11
25. jan 2015

@bettynka222 ta uz vies pohlavie jedneho drobca????

bettynka222
25. jan 2015

@miselka11 nas je 3.7. a dvojky maju termín 3.8. Sranda 😁este pohlavia budeme mat rovnaké nakoniec 😁
To je super ze za polovičnú cenu predvadzaci kočík 😊
No ja este nie som na 100 % rozhodnutá. Chcem ist skúsiť pozrieť do predajne. Ktovie, mozno tiez budú mat predvádzaci na predaj 😊 inak bugaboo je super praveze aj do terénu. Ten mono kočík ma sice male predné kolieska, ale dajú sa dokúpiť terénne. A k dvojkovemu su uz rovno 4 veľké kolesa 😊 vy bývate mimo mesto? V dedinke? Ach ja by som strašne chcela ist bývať na nejaku dedinu tu nablízku...len uz je to nereálne 😝
A byvas v dome ci v byte? My mame poschodový dom a mam z toho dosť des. Nechcela by som s dvojkami chodit stale po schodoch. Stačí mi ked maly ide dole schodmi s plnou náručou hračiek... 🙄