Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@bettynka222 to jw transfuzny syndrom dvojčiat, kedy sa moze stat, ze jedno babenko ma malo zivin a druhe ma zas moc, lebo mu ich bere...treba to sledovat, lebo jedno moze priberať a druhe naopak ... ak sa ti nebudu budit naraz, vzdy zobud na papanie ak to druhe, oni sa casom zosuladia a budu mat rovnaký režim, bez toho sa zblaznis....
@miselka11 anoooo, jeden je chlapček. Som ti predtým pisala ze posielam krv do genetonu. Len nevedia určiť pohlavie druhého dieťaťa, lebo ked je tam raz mužská dna, prekrýva to ženskú. A tiez mi nevedela povedat co je tam dosť dna za dvoch chlapcov, alebo len za jedného.
A ty uz citis pohyby? To je super 😊😊😊😊 snad aj u mna to bude tak skoro. Aj pri malom mi v bruchu praskali bublinky velmi skoro 😊
@ivikmatej aha, takze sa to da ovplyvniť. To som chcela počut (citat 😁). Kojiť sa da aj v spánku - aj malemu som tak dávala ked som mala zo zaciatku príliš veľa mlieka. Cize to druhé nakojim aj keby sa zobudiť nechcelo 😁
Ty si mala jednovaječné? Hrozí ten syndróm aj dvojvajecnym? To si musela asi na sekciu ze? Muselo to byt hrozne ☹
Medzi mojimi sa od 13 tt začal objavovať rozdiel vo veľkosti, tak dufam ze budú obe dobre vyživované. Chapem ze to je skoro, ale najprv boli rovnaké 4krat a teraz zrazu rozdiel 2-3 dni... 😒
@bettynka222 este neviem kedy ale chceli by sme ist pozriet a vyskusat ze ake su kocare.
@bettynka222 @majda27 kocky, ja som v tt v obchode pre nase deti bola a videla som tam tusim az jeden kocik pre dvojicky, takze pokial si chcete nejake dvojkociky pozriet, je to podla mna zbytocne investovany cas. Nastastie Mocenok od TT nie je az tak daleko, takze my pojdeme urcite tam
@bettynka222 aha, to mi uniklo o tom genetone, no super.. ja tuzim po jednom chlapci a jednom dievcatku, tak dufam, ze aj tento sen sa mi splni, podobne ako o dvojickach 😉
s tym kocikom je to tak, ze byvame na dedine, 4km od mesta v novej stvrti, kde nieje ani cesta, ani chodniky, kopec prachu a strku.. bugaboo by som tu isto nenicila.. a este k tomu chceme kupit tie bumblereidy dva, jeden bude stale v aute,( pripraveny do civilizacie 😀 😀 )a druhy bude tu do dediny, a vanicky mi stacia jedny, kedze budeme mat dva rovnake kociky, tym padom si ich mozem striedat podla potreby.
my byvame v bungalove nastastie, tiez som nechcela schody.. ale zase sme narobili kopec inych blbosti pri stavbe domu ☹
@haimi dakujem za info. Takze isti to ten mocenok. spravime si vylet este kym nemam celkom velke brusko.
@bettynka222 aj my mame poschodovy dom. Ale dole byva svojra a horne poschodie je cele nase.
@bettynka222 no to s tym kojenim zaujimalo aj mna, aj som na to presne myslela, ze by sa mohlo jedno zobudit pri druhom.. a bez toho kojaceho vankusa to asi tiez nepojde kojid obe sucasne.. alebo? a ohdom toho nevyzivovania, to je teda mozne len ak je jedna placenta?
Ja som aj skusala kojit obidve sucasne, ale nejako sa mi nedarilo 🙂 ale vela maminiek koji a koji obe naraz, mozno je to len o technike, neviem 🙂 @bettynka no a co sa tyka TTTS, nasi chalani su dvojvajecni, mali dva vaky, ale jednu placentu, asi v 5.mesiaci zistili, ze jeden pribera na vahe o cosi viac ako prvy, ovplyvnit sa to neda, ale je potrebne to sledovat. Ku koncu uz ukazovali tie ich vypocty rozdiel az kilo... Rodila som uz 34+5, Jarko mal 1880g a Samko skoro o kilo viac, 2600g, preto ich vybrali skor, rodila som sekciou, ale praveze to nic hrozne nebolo, na stvrty-pioaty den som uz behala ako lanka, uz to skoro vobec nebolelo, ziadne problemy so sedenim, nic podobne, ja sa nestazujem 🙂
Inak mna s tym doktori strasne vystrasili, ked mi povedali o tom syndrome, ale ber to tak, ze lekari ti musia povedat vzdy najhorsiu variantu aka sa moze stat...len da sa to aj ludskejsie. Boli sice dlhsie v inkubatore, ale teraz su to zdravi dvojrocni certi, ziadne nasledky nic 🙂
Inak zienky, ak chodite na FB, maminky dvojiciek maju vytvorenu specialnu tajnu skupinku, kde preberame vseeetko mozne ohladom deticiek aj mimo deticiek 🙂
@bettynka222 dakujem. este poprosim o nazor: ake body kupujete: dlhy ci kratky rukav? termin mam koniec april, idealne zaciatok maja. oplati sa kupit opalovacky v.56? tie su tusim do 3 mesiacov takze mi to vychadza ze aj ano, ved by to nosili akurat jun-august.
@haimi jeeej ty si tiez z TT? Tak sme dve z TT a dve z nového mesta 😃
Tak si zrejme spravíme výlet do mocenku. Ale teda este nikdy som tam nebola. Kde to vlastne je?
@miselka11 no to si super vymyslela s tými kočíkmi 😊 ja som pozerala aj golface-ze by som mala nejaký ľahší v aute tiez. Len ten cossato váži 13,8 kila a bugaboo 15. Tak teraz fakt neviem ci sa vobec nejaký golfac oplatí kupovať. Ajked teda ked budú mat rok a viac, tak by sa golfac na letnú dovolenku aj hodil.
Stavbu domu mi ani nespomínaj...toľko veci by som prerobila. A teda je des ze vsetko mam hore. Vkuse len beham hore dole. Na schodoch milión veci nachystanych na cestu do izieb 😂
@majda27 no ta sa este celkom da-ked mas na jednom poschodí vsetko. My ked ukladáme maleho, tak aj 6 krát absolvujeme cestu dole. Odkedy chodi do skolky, tak strašne vymýšľa pred spanim. Asi si tym kompenzuje ze je cez den bez nas. Vecer stale skusa: chcem mlieko, potom džús, potom vodu, keksíky...stale nieco. Ale po roku a pol uz pomaly prichádzame na systém 😊
Ale teda s dvojičkami to velmi nechcem zažívať 😝 ked si spomeniem ako aom ho ukladala na obednú spánok a stale musela behať hore ked sa rozbudil...des
@ivikmatej no ved ja som nemyslela ze ta sekcia bola strašná (zrejme skor nepríjemná) ale skor ten stres z toho ttts.
Ako je to za skupinu? Ako sa vola?
@miselka11 no tiez som myslela ze len pri jednovaječných to hrozí, ale ako vidíš aj @ivikmatej mala dvojvajecne...
Inak aj ja chcem párik, tak nam to snad vyjde presne ako s dvojičkami a aj termínmi pôrodu 😁
Ja kojaci vankúš mam. Dufam ze kojenie pôjde aj pri dvoch. A ak náhodou nie, tak dostanú fľašu no. Len je to take jednoduchšie. Ziadne fľašky, vkuse umývanie, sterilizovanie, ohrievanie...
@vrana2 body krátke aj dlhe. Predsa len novorodenec si nedokáže udržať teplotu a vnútri bude potrebovať dlhy rukáv. K tej veľkosti ti neviem povedat. Nieje 56 náhodou len do mesiaca? Závisi aj od veľkosti bábätiek...
@bettynka222 ved toto, ak sa narodia priblizne v termine tak asi 56 bude OK a 50 uz mala..50 je pre predcasne narodene, vsak?
@bettynka222 no tusim cim sa viac clovek dozvie, tym ma viac obav.. to nie je bohvie co ☹ dnes som tu citala o nejakych komplikaciach pri sekcii so spinalom a vraj je to caste.. boze ozaj kolko krat radsej nevediet..
aj ja mam kojaci vankus, taku paradnu a aj kvalitnu podkovu, len myslim, ze pre dve bude mala.. musim sa ist poobzerat niekde do obchodu co odporucaju...
@bettynka222 inak az teraz som si vsimla, ze @ivikmatej mala sice dvojvajecne, ale iba jednu placentu.. a ta placenta je dolezita.. moji drobci maju dve, tak by to malo byt v pohode..?? ty mas tiez, ci este nevies?
Skupinka sa vola "maminky dvojiciek", moze vas tam pridat len clen, tak ak budete chciet, poslete mi request na FB na priatelstvo a ja vas pridam 🙂 inak sa to neda ;)
Baby v ktorom tyzdni je mozne citit pohyby? Som v 14.tt a uz druhy den mam pocit ze tych drobcov v brusku citim...no neviem ci to nie je priskoro ?!
@22mima ahojky podla modreho konika som tiez v 14 tyzdni a dnes som citila nieco len to neviem presne popisat: ako keby ma z vnutra bruska nieco steklilo alebo co a islo to kusok dalej nebolo to na jednom mieste tak neviem,ci to je to motylkovanie...zacitila som to dva krat na roznych miestach.
@bettynka222 my sme postavili v ciferi. Mocenok je cca 35km od tt, niekde za seredou. Dame navigacny a pojdeme. Neviem, kedy by som to mala zacat riesit, som v 17tt, ale asi niekedy vo februari, najneskor marci ?? A ty, kedy planujete? Mas uz nejaku predstavu podla ich stranky?
@vrana2 moj maly mal 3200g a nosil prvy mesiac 50tku. To nie je pre nedonosencov, ti su este mensi a maju špeciálne oblecko pre nich.
Podla mna je zbytočna ta 50tka. A mne hlavne za mesiac maly narástol o 9 cm 😂 kúp 56 a keby sa von ponáhľali, tak muž uz nieco dokupi 😉

@majda27 ked prichádzaš po diaľnici, tak tesne pred Trnavou sa da zísť z diaľnice dolu kopcom. Je tam Carrefour a pár obchodov. Tak tam by to malo byt. Kedy sa tam chystás?