icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

miselka11
29. jan 2015

@bettynka222 ze ja sa schovavam...? ste ok?

leona45
29. jan 2015

@roberta31 ja som v 24 tt s jednovaj.dvoj.zatial je vsetko ok,ale sme vysoko rizikovy,ale dufam, ze vsetko dobre dopadne. Ja sa tiez spolieham na rodinu.

roberta31
29. jan 2015

fuuuha,citam teraz dost o dvojickach a ano,jednovajecne su viac rizikove.Dufam ze sa ti komplikacie vyhnu.A uz viete co to bude?

leona45
29. jan 2015

@roberta31 ano budu to chlapci. Ty si v ktorom tt?

roberta31
29. jan 2015

nie este nevieme,dom len 10 tyzden.Aj ked ja by som sa nechala aj prekvapit,ale moj je nedockavy a chce vediet 🙂

roberta31
29. jan 2015

@leona45 prispevok hore 🙂

22mima
30. jan 2015

Dievcata, chcem sa spytat ci mala niektora z vas pocas tehotenstva problem s vytokom (pravdepodobne mykozou)? Uz par dni ma trapi striedavo ciry vodnaty a biely hrudkovity vytok. Som v 15 tt a neviem ci ist za lekarom...na poradnu idem az o 2 tyzdne. Viem ze v 1.trimestri lekari nedavaju ziadne lieky tak hoci som uz v 2.trimestri neviem ci ist alebo cakat do poradne. Poradte...

roberta31
30. jan 2015

@22mima ja som mala pred 2 tyzdnami,povedala ze z Utrogestanu.Dala mi Atb.a krem a mam to vyliecene.Urcite necakat,da ti vklady.

vikivik
31. jan 2015

@22mima ahoj určite choď k lekárovi, ja som mala tiež v 1 trimestri dal mi liekyma od vtedy mám pokoj.
🙂

bettynka222
1. feb 2015

@miselka11 ahooooj 😊 uz som tu.
Aky prístroj ste to boli pozerať? Pocuj a s tym autom si mi dala chrobáka do hlavy. Uz nad tym druhy den rozmyslam 😜
Chapem tvoje dôvody na sekciu-kedze si uz jednu mala a pri dvojickovom pôrode su zrejme kontrakcie trochu dlhsie, tak by som sa aj ja bala,ci to jazva vydrží. No ja nebudem zospodu pozasivana 😁 a dufam ze ani zvrchu 😜 A teda verím, ze ked uz prvé vyjde pekne hlavičkou a temenom nahor, tak druhé aj keby bolo zle otocene, dr ho zvládne popretacat. Ono je skor problem pri jednovajecnych, ze tam druhé musi vyjsť do 15 minut von kvoli tej spoločnej placente. Ale teda samozrejme ak bude plod A KP, tak sa nebudem s lekármi hádať. Len ma asi porazí - ja mam pred operáciami velky rešpekt.
Pocuj a ked chodis do tej soľnej jaskyne, to si vnútri s malym alebo čakáš vonku? Som to hovorila kamaratke a uz tam tiez bola s malym. Rozmyslala som, ze by som to tiez skúsila (mam totiz problémy s dýchaním). Len sa bojim ci tam nie su choroby ked tam vcldi toľko deti 😕

bettynka222
1. feb 2015

@roberta31 ahoj. no ani ja som nic nekupovala. Začala som az na konci 8 mesiaca. U mna zle dopadli tri tehotenstva. Pozerala som tvoj pas, ty si o deticky prišla velmi neskoro 😔 vies v com bol problem? Mas nieco s krovu?
Ja verím ze dvojicky sme dostali do daru za všetky naše trápenia...

bettynka222
1. feb 2015

@miselka11 vankúš na kojenie som videla len ten v mocenku. Ved ho poďme niekedy omrknut 😉
Pocuj ti nasi lyžiari mali nakoniec veľké stastie-vyhli sa kalamite aj piatkovým zápcham (co sa nedá povedat o zvyšku, kedze ti vyrazili az na obed a cestovali do 23:00 😖 ). Vcera bol maly v lyz. skolke, naučil sa pluhovať aj brzdiť 😊 aj dnes este ide pred cestou, vraj z toho bude aj video, tak som zvedava.

bettynka222
1. feb 2015

@22mima aj podla mna by si mala ist k lekárovi. Ja som s tym nastastie problem nemala, ale pri malom som cele tehu brala laktobacily. Teraz to trochu flakam, ale idem si ich tusim hned dat. Lebo veľa tehotných s tym máva problem...

miselka11
1. feb 2015

@bettynka222 ahoj. s tym autom, neviem, ci ma to ma mrziet, ze som ti dala chrobaka, alebo si rada..???? 😀
s tym prstrojom niekedy po tel., ale mozno osobne..??
ako si mozes byt taka ista, ze nebudes zo spodu pozasivana? (ved bodaj by?) ja len, ze kde tolka istota?
no ved uvidime co bude, ja mam aj tak pocit, ze nebudem mat idealne otocenych prckov, alebo aspon jedno..
Do jaskyne chodim s nim, a nenapadlo ma to este ohladom chorob, neviem zatial som ok. tazko povedat, tam ale nebyva viac ako 3-4deti.
No tie piatkove cesty veru mali stastie, aj moj muz isiel rano do viedne a prisiel len taktak do prace.. mojii rodicia ku nam v piatok cestovali z Dubnice, (co je asi 40km) skoro 4hodiny.
s tym lyzovanim to je parada, ja som tiez chcela skusit Jakubka prvy krat tento rok, len sa nam to zatial nepodarilo. tvoj maly skusal uz aj min. rok?

bettynka222
1. feb 2015

@miselka11 ale praveze dobre ze si ma vyviedla z omylu 😉 uz nad tym intenzivne premyslam 🙂
oka som zvedava na ten pristroj. kedy pojdeme do toho mocenku? ja som uz zvedavaaaaa. 16.2. mam tripple testy, tak potom by sme uz mohli, hm? a povies mi aj o tom pristroji.
no jasne ze viem ze nebudem zasita 😀 ved aj pri malom som cvicila s balonikom epi-no. tyzden pred porodom som uz vedela vytlacit obvod 32cm. dr ma strihla len pre istotu (ved fakultna nemocnica, tak to spravime rutinne ze...), mala som tri stehy. ale ajtak som si povedala, ze teraz budem rodit v nemocnici, ktora umoznuje rodicke vybrat akukolvek polohu (pri malom som sedela, ale chcem skusit viac poloh-mozno klak, drep...) a ktora rutinne nerobi nastrihy. inak po porode mi dr povedala, ze pri druhom uz nastrih urcite nebude, len sa bala ze to rupne....ale aj napriek tomu malemu nastrihu som po porode ani nevedela, ze som vobec rodila...
a navyse dvojky budu urcite mensie ako moj maly...
no tie cesty boli hrozne, ale doobeda to bolo zle skor tu na zapade a poobede to postupovalo smerom na sever a vychod. a teda zvysok skupiny sa vybral na obed, cize stihli kalamitu tu, na strednom slovensku, dvojhodinovu zapchu a potom dalsiu kalamitu ked vysli zo zapchy...
maly stal prvy raz na lyziach. ja som sa minuly rok pytala instruktorov na zochovej chate a oni odporucali az od 4 rokov. maly minuly rok zaujem este nejavil a tento rok sa rozhodol sam. aj dnes chcel este pred cestou lyzovat. aj si privstali, aby stihli rannu lyziarsku skolku, ale tatry boli take napraskane, ze ich policajti ani na parkovisko nepustili. tak pojdeme skusat este tu zochovu niekedy. tam je to pre takychto krpcov super 🙂

roberta31
2. feb 2015

@bettynka222 ahoj.Ano,o dve sme prisli,syncek je nastastie v poriadku-zdravy.No na vysetrenia ma poslali az po dcerke,maka som preeklampsie,dietako sa prestalo vyzivovat.Zistili mi lepivost dosticiek,uzivam anopyrin a picham fraxiparin.Som na castych kontolach,chodim na hematologiu,diabetologiu a nefrologiu.Verim,ze teraz to dopadne dobre,musi!
Tebe robili nejake vysrtrenia?

bettynka222
2. feb 2015

@roberta31 ahoj, ano robili mi vyšetrenia počas druhého tehotenstva, ale tiez nedopadlo dobre. Zistili mi najľahšiu mutáciu - vraj potrebujem len zvýšený prisun kyseliny listovej, B12 a B6. Z tretieho tehotenstva mam chlapčeka - kazde tri tyzdne som chodila na hematologiu, pichali mi B12 a brala som ostatne vitamíny. Potom som zase bola tehotna, ale skončilo to v 11tt. Vtedy viacerí lekári uznali ze zrejme tie injekcie potrebujem (aj kvoli rodinnej anamnéze a tiez teda kvoli tym potratom). Teraz si picham fraxiparin, beriem zelezo a listovku, lebo ja ju nemetabolizujem a tiez trpim silnou anémiou.
Držím palce, aby ti to vyslo 😊

roberta31
2. feb 2015

@bettynka222 dakujem,samozrejme aj vam! 🙂.pichas fraxik stale do bruska?

bettynka222
2. feb 2015

@roberta31 ano, ale dosť ho mam vystrcene a napnuté, tak mi to uz ide tazko. A to som este len v 15 TT. Pri malom som do 7 mesiaca mala len uplne mini. Neviem co budem robiť zvyšné mesiaca. Ty pichas do bruska? V koľkom si tt?

roberta31
2. feb 2015

@bettynka222 este len 10tt tak tam este je kde pichat.ale potom tiez neviem kam.zistis kde najmenej boli a podas info 🙂

majka381
3. feb 2015

@roberta31 baby sorry že vám do toho skočím,ale ohladom fraxiparinu,ja som pichala do stehna, lebo ja som začínala až od 30 tt. to len taká malá rada. 🙂

miselka11
3. feb 2015

ahoj, som tu, je mi uplne priserne, hlava ma boli uz dva mesiace po poobediach, ale vcera a dnes je to katastrofa, ide mi ju roztrhnut.. este aj maleho mam choreho...je zly jak cert...to mi vobec nepridava.
a som s nim sama doma ☹
ohladom toho auta.. prisla si na nieco?? co ta napadlo? moj muz sa prosim ta vcera splasil a uz ho isiel zobrat, do nemecka az niekde pri francuzke hranice. WV SHARAN nakoniec. tak aj z toho som nervozna, aby v poriadku prisiel. vyrazil vcera vecer tam a este len teraz o 17tej vyrazil naspat.
podla mna ked budes naladena pozitivne takto nadalej na spontanny porod, tak ti aj bez problemovo prebehne. drzim palce. to lyzovanie si aj ja myslim, ze bud. rok bude lepsie.. a video si vdela? slo mu to?

roberta31
3. feb 2015

@majka381 a dalo sa zniest? 🙂 dakujem za radu

majka381
3. feb 2015

@roberta31 ale hej.mne to tam skoro vobec nevadilo,už to bola taká rutina.

bettynka222
3. feb 2015

@majka381 ahoj a to sama si si pichala? Lebo mne zo zaciatku suseda pichala do ramena a to bolo ok. Len ono by to malo ist do tuku a stehno je skor sval, ci?
A dakujem za radu 😊

bettynka222
3. feb 2015

@miselka11 ahoj 😊 mne je zas dnes super. Prvy raz po troch mesiacoch. Ale v nedeľu sa mi podarilo ogrcať pol prízemia, a snehule, oblečenie aj vlasy 😱
No tak to mame na striedačku s tými cestovateľmi 😝 nech je co najskôr späť ...
Auto este neriešime, zatial rozmyslam nad terénnymi úpravami našej domácnosti 😁 lebo ozaj to tu nieje ready pre dvojicky.
A dnes som bola v tej predajni pre.deti a presviedčali ma, ze oni v mocenku predajnu nemaju ani sa nešpecializuju na dvojicky. Ze je to nejaký motýlik v tom mocenku. No chápeš to? Ved sme este aj ten ich web predsa pozerali nie?
A co je malinkemu??? Nas sa nastastie drzí, tak dufam ze to tak zostane...

haimi
3. feb 2015

@bettynka222 a co je predajna pre deti? Kde to akoze je? V mocenku predajna je, este mi to hovorila jedna kocka na rizikovom, ktora cakala dvojky. Ale je to predajna, ktoru vlastni podla orsr len jedna pani. To bude asi ta, ktora ma dvojky, tak sa rozhodla otvorit si obchod specializovany pre dvojky. Mozno je ina predajna pre deti a ina pre nase deti 😀

majka381
3. feb 2015

@bettynka222 ahoj,ja som si sama,do brucha by som to nedala,do stehna a tiež do zadku,nme aj moja doktorka povedala ,že môžem tam. alebo sa ešte opýtaj doktora,že kam všade sa dá pichať

roberta31
4. feb 2015

@majka381 uvidime ked vyskusam 🙂)).dakujem

bettynka222
4. feb 2015

@haimi no praveze je pre deti a aj pre naše deti (ale ta je zas v Nitre v Mlynoch). Len ja si pamätám, ze som to pozerala na webe a bolo ti predeti.sk. Neviem predo mi títo tvrdili ze to je motýlik 😂
Ale teda ten dvojickovy maclaren co tam mali...to bolo pre piadimuzikov asi 😜