Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
babyyyy, ako sa vam to podarilo? 🙂 aj ja by som chcela dvojicky, od maleho dievcatka snivam o dvoch rovnakych detickach 🙂
@roberta31 uz mi pichá mm do ramena. Bruško je dosť napnuté, tam to velmi nejde. Len neviem ci picham správne, predsa len to bruško je taka istota 😊
A ty sa mas ako? Uz mas nejaké testy za sebou? Dr. Grochal ti robil papp test v 12tt? Ja idem zajtra na Tripple. Ak by náhodou vyšli zle, urcite skúsim ten scan z mojej krvi. Ale najprv skúsim zavolať do genetonu ci náhodou nehľadajú testovaciu vzorku...
@zuzka_puska ja som po nich velmi túžila tiez. A vidíš, splnilo sa 🙂
Ahojte, citam posledne prispevky a vidim, ze tu riesite vysledky testov z krvi....
ono pri dvojickach su vysledky nepresne... mne vysli nedobre vysledky z krvi, no dalej na nejake drahe ultrazvuky som odmietla ist a takisto drahe odbery krvi.. ja by som tie tripple testy ani nerobila, len to vystresuje mamicky
@bettynka222 nie,na krv idem teraz v stredu.ku grochalovi som objednana v utorok.vcera som spinila,tak som sla do nemocky pre istotu.bol tam velmi prijemny dr. a ze ci chcem vediet pohlavie.som 13 tt a ze jedno je urcite dievcatko.tak som zvedava co povie grochal v utorok.hlavne aby nenasiel ziadne chyby a bolo vsetko v poriadku!
@zuzka_puska 🙂))).u nas za to moze clostilbegyt.je to hormon a ked sa uziva,tak sa niekedy moze stat,ze sa z toho vykluju dvojicky,trojicky 🙂
@roberta31 jej no super, ja by som chcela párik 😊 ale tak hlavne je, aby boli babatka zdrave. Ja mam zas istého jedného chlapčeka 😀
Tak nam držím palce na tento tyzden s testami.
A co ti povedali na pohotovosti? Ja nastastie v tomto tehu problémy nemam, ale pri malom som silno krvacala mesiac vkuse. A nemala som žiadny hematom, ani nízko položenú placentu. Bola to jednoducho záhada...
@bettynka222 no tiez nevedia pricinu.Toto tehotenstvo som tam bola uz treti krat.Ze to moze byt tym,ako som moc nariedena,fraxiparin,anopirin,praskne cievka a je to.
@bettynka222 nerozmyslaj nad tym, ze by si mala nejaky problem. Krvne testy pri dvojkach su nepresne a vsetko moze byt ok. Podla mna na genetiku pri dvojkach je najlepsie morfo sono z 12tt. Pokial ti dopadlo dobre, tak sa neboj. Ja mam dnes uspesne za sebou morfo sono z 20tt, tak bsa tesim. A mozme zacat vyberat ruzove dupacky, lebo mame dve baby 🙂
@haimi no teda, same baby. A na mna zas zostanú mali princovia urcite 😝 😀
Ja sa nebojím tých testov. Len sa tu riešila amnio a aj kamarátka na tom nedávno bola. Ja som praveze rozhodnuta, ze na to nejdem a ak by náhodou dopadli zle, tak jedine testy z mojej krvi.
@roberta31 vidíš a mne pri malom nechceli dat fraxiparin, ze moja mutácia je neškodná (názor zmenili az po treťom potrate) a prave vtedy som hrozne krvacala - normálne červenou krvou a prúdy zo mna tiekli. A teraz ma riedia a nic..
@bettynka222 no nevedia kde je u mna pricina.deticky zodpovedaju tyzdnu,dpkonca su vacsie,a zatvorena som dostatocne 🙂
@roberta31 asi to bude rovnaká záhada ako u mna 😀
@bettynka222 asi ano,Len dufam ze tak skoro sa tam uz neukazem 🙂
@bettynka222 a je to take spolahlive, ze vedia jednoznacne povedat z tvojej krvi, ze su obe deticky ok. Ja neviem, ja by som tomu asi neverila. Ale asi sa to da pohladat na nete. Nie je presnejsie urobit kvalitne morfo sono a kazde babo skontrolovat zvlast? Ci to by si podstupila, len keby sa nieco nezdalo Cunderlikovi?
Blahoželám 🙂 Aj ja čakám dvojičky 🙂
@haimi jasne ze idem aj na morfo. To som pisala ze je to alternatíva k amniocentéze (ten odber krvi). A urcite z toho zistia veľa, ved aj pohlavie vedia zistiť z matkinej krvi uz v 10tt. Nakoniec som sa ale objednala na morfo do Hlohovca. Do BA sa mi vobec nechce chodit...iba ak kočíky pozerať 😁 pocuj, nebola si na morfo aj ty v Hlohovci náhodou? Ci u ilavskeho?
Zajtra idem do Hlohovca tiez, do aladdinu pozrieť tie nové vajíčka od cybexu - špeciálne vyrobené pre drobnejšie deti. Len je s nimi trochu problem - nejdú nakliknut vedľa seba...
@bettynka222 hej, boli sme vcera v hc u Brestanskeho mladsieho. Taky sympos, mozes sa ho popytat, co len chces. Trochu si mumle pod nos, ale vsetko komentuje, takze aspon vies, co ti kontroluje, len musis nastrazit usi 😀 A ides k mlademu, ci starsiemu? Ked som bola u Ilavskeho v 12tt, tak som bola sklamana. Jedine, co som sa dozvedela na moju otazku, co vsetko kontroluje, ze:"to by sme tu moja mila boli do zajtra." takze som chcela vyskusat niekoho ineho. Nehovorim, ze nie je odbornik, ale komunikacia nic moc.
Babenky, tak mi sme boli včera v TN na UZV a čakáme dvoch chlapcov 🙂 🙂 dvojvaječných 🙂
@bettynka222 ahoj, boli ste v tom aladdinovi? Mali tam vystavene nejake kocare pre dvojicky? Dakujem 😉
@haimi ahoj 😊 ano jasne, uz som stihla pre deti v BA (videla som bugaboo), Močenok, aj aladdina. Nakoniec som sa rozhodla pre vajíčka od kiddy - dajú sa polohovať do lahu aj za jazdy a budem ich pouzivat miesto vaniciek.
V aladdinovi som sa az tak na kočíky nezameriavala, ale mali ich tam viac. Nejake mali aj v brendone - napríklad "top" bolo peg perego s volantom 😁 aj som sa s nim odfotila -ale s trojickovym. Bolo to ako šoferovat nákladiak 😁
Najviac dvojkocikov mali v mocenku - tam sa ale treba dopredu telefonicky dohodnúť, lebo tam maju len sklad a showroom. Mne sedia iba dva kočíky (kvoli výške)- bugaboo donkey a Icandy pear 2 - ale ten je tandemovy skor.
Inak k tym gynekológom - ja chodím k eliasovi a som hrozne sklamaná. Hematologicka mi uz odporučila preradiť sa do rizikovej poradne v nemocnici...
@bettynka222 ty si aka sikovna 😉 dobre robis, aspon to budes mat obehane kym si vo forme 🙂 a v tom mocenku ste boli cez tyzden, ci sa dalo dohodnut aj cez vikend. Do toho aladdina by som aj skocila, ked maju otvorene aj cez vikend, len dufam, ze to bude mat zmysel a nejake kocare tam uvidim.
Mudr. Elias ma na nete najlepsie hodnotenie, som si myslela, ze je top. My tiez s mojim gynekologom spekulujeme, kedy prejdem do rizikovej poradne. Mne to v nemocnici navrhovali este v prvom trimestri, ked som tam lezala kvoli krvacaniu. Odradzaju ma tam tie brutal rady, ktore si tam treba vzdy na poradni odsediet. K mojmu sa vzdy dostanem dost rychlo. Chcela by som chodit Havlikovej a ta bude mat na 100% natresk. Nevies nahodou ako su v tt porodnici vybaveny na predcasniatka? Dufam, ze to potiahnem co najdlhsie, len aby som vedela kedy ist na antolsku a odkedy su uz na to vybaveny v tt.
Maminky, predam tento nevybaleny kocik pre dvojicky. Je to sportak + 2 vanicky + taska + plastenka. Bol kupovany ako darcek, bohuzial nebude uz potrebny. Kedze je v krabici nemam original fotky.Je kupovany minuly tyzden v kamennomm obchode a je nan 2 rocna zaruka. Cena 779 eur. Predam ako set ale aj samostatne...Ak by ste mali niektora zaujem napiste mi IP.Pekny den
neviete prosim poradit nejaky link, kde najdem zoznam co vsetko vybavit na uradoch po porode a zoznam, na co vsetko mame s dvojickami narok ( myslim prispevky od statu).
Kedy nastupujete na matersku vy? tak ako pri jednom dietati 6t pred porodom?
dakujem

@bettynka222 ano,viem o tom.jedna baba z konika,co sme spolu rodili si to dala.myslim ze ona pisala 600e.A ako sa citis,este stale pichas do bruska?