icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

bettynka222
30. apr 2015

@roberta31 to je super ze ich takto citis 🙂 ja mojich vobec. A to kopali uz v 13tt 😀 musim to vzdy nejak prežiť do ďalšej poradne 😝
Je mi ľúto tej zmeny pohlavia, ajked samozrejme deticky su úžasne a jedinečne bez ohľadu na pohlavie. Ale chapem ze to zamrzí. Hlavne po tom všetkom čim si si ty prešla 😔
Velmi ti prajem, aby ta vsetko zle obchádzalo a mala si nádherne tehotenstvo 😵

bettynka222
30. apr 2015

@bibi21 aky bol dôvod skracovania krčku u teba? Nechces teda skúsiť ten progesteron? Citala si co som ti vyssie pisala? Mne ho chce dr nechať do 34tt, ale nechávajú aj do 36tt. Narozdiel od bab po serklazi ja by som mohla (keby som vládala 😀) robiť vsetko 🙂 ziadne ležanie 😉 ale teda ake plati co som posala vyssie - tak ako serklaz ani progesteron nie je liek na všetky príčiny skracovania a otvárania.

haimi
30. apr 2015

@bettynka222 a z coho ta vykolajil ? Ja by som tiez chcela rodit prirodzene, ked sa bude dat, tak uvidime. Tu mi doktorka povedala, ze moc dvojky nerodia prirodzene, ale ked budem normalny tyzden a budu dobre otocene, tak sa da dohodnut. Jedine z coho som vystresovana, ze v zamkoch vobec nedavaju epiduralku, tak si to odtrpim az do uplneho konca 🙂 Som zvedava,ci sa radsej este nedam previes do TT, keby som vydrzala a odrodim doma 😀

bibi21
30. apr 2015

@bettynka222 ja som mala potrat v 24tt, neliecena infekcia mi to sposobila. Pri dcerke som poctivo lezala doma do 36tt.potom som uz tyzden nelezala a zrazu som bola otvorena na 4 cm. Moja mama tiez musela so mnou lezat a sj ju zasivali.takze myslim ze to mam geneticky dane ze ten krcok je slabsi.dr. ma chce preventivne zasit aby som co najdlhsie vydrzala. Ale najblizsie sa jej na ten progesteton urcite popytam.to beries ten utrogesan?

bettynka222
30. apr 2015

@bibi21 tak nelieceena infekcia...tam ani serklaz ani utrogestan nepomôže ☹ je mi ľúto co si musela prežiť 😔 teraz na teba dávaju pozor? Berieš laktobacily? Tie pomáhajú predchádzať takýmto problemom.
Urcite sa na to spýtaj, len nie vsetci lekári o tom vedia. Progesteron je podla štúdii minimálne rovnocenný k serklazi. Len ho treba brat nepretržite az do toho 36tt v tvojom prípade. Mne tak pomohol, ze mi uz dr zrusila všetky obmedzenia - a to som mala krcok mäkký, orientovaný na stred a vnutornu bránku otvorenú v tvare V. Cele to držal len kúsok toho zmaknutého krčka. A teraz ke branka zatvorená, krcok tuhý, dokonca predĺžený a orientovaný dozadu.
Ak je tvoja dr normálna, tak si o tom nieco prečíta. Američania testovali dve skupiny žien s rovnakou anamnezou - predchádzajúce potraty, predčasne pôrody, konizacie krčka... Polovicu zasili, polovica mala progesteron. Z prvej skupiny porodilo predčasne 67% a z druhej len 30%. Dost rozdiel.
Briti zase skúmali zeny, ktorým hrozil predcasny porod a vsetkym zistili znizene hodnoty progesteronu...

bibi21
30. apr 2015

@bettynka222 ďakujem. Urcite sa jej popytam

bettynka222
30. apr 2015

@haimi ale on nie je pôrodník. Boli sme unho na sone. Ze on by svoje dvojicky nikdy nerodil prirodzene. Ja som nad tym ani nerozmýšľala, ale zneistil muža a ten potom mna 😀 ale tak vsetko preberieme s lekármi v pôrodnici. Aj minuly tyzden rodila Štefániková dvojicky a mamička bola velmi spokojná 🙂
Ten dr povedal, ze bezpečne by to bolo iba keby sme rodili rovno na operacke. Ale co som sa pytala aj sestier, tak pri porode dvojciat je kopec personálu a je nachystana aj sekciova sála. Cize ak by nastalo nejake ohrozenie, do minuty su deti vonku.
Kamarátka teraz rodila kedno dieta, ale prepadol jej von pupocnik a hned ju vybrali 🙂 ale teda radsej by som bola, keby deti pekne išli jedno za druhým tade, kade maju 😀
No a na tvojom mieste by som sa nechala previezť naspäť sem ked uz budes v pokročilejšom týždni. Pretože mne sice pichli epidural neskoro (stihol účinkovať 15 minut pred tlačením 😀) ale je to super vec aj na to tlačenie 🙂 a pripadne šitie. Ajked zahumensky nastrihuje len výnimočne, takze toho sa nemusíme báť 🙂

roberta31
30. apr 2015

@bettynka222 dakujem krasne.Ked mi to povedali,tak som sa zacala smiat.Je mi to v podstate jedno,len nech su zdravi!Samozrejme zecprvy den tam troska sklamanie bolo,ale fakt len minimalne.Pred tym ked mi oznamili chlapcov,som bola uplne sklamana.Ale ako pises,po tom cim som si presla som stastna- prestastna za hocijake pohlavie! clovek ked si niecim horsim prejde,tak prehodnoti aky bol hlupy v niekt.veciach.

bettynka222
30. apr 2015

@bibi21 pytala si sa co si davam. Najprv som si nasadila utrogestan 2krat denne dve tablety. Pytala som sa dr a ta kazala vkladať - ze tak to ma lepsi účinok na krcok. Teraz si davam crinone gél - poradila mi ho @haimi 🙂 je sice dost drahý, ale ma aplikator, co sa mi zda hygienickejsie a staci si ho aplikovať raz denne. A este pre vážnejšie prípady existuju injekcie-tie by ti mohli nasadiť. Držím palce 🙂 kedy ideš na poradňu?

bettynka222
30. apr 2015

@roberta31 ja verim, ze vsetko zle si si ty uz v zivote pretrpela a čaká ta nádherný zivot s tvojimi chlapčekmi 😵 velmi ti prajem aby si bola šťastná. Nic ine si ani nezaslúžis 😉
Ozaj co krv? Mne vcera museli zvýšiť clexane. Ale dr pozerala placenty a ziadne infarkty, tak verim ze to tak zostane 🙂

haimi
30. apr 2015

@bettynka222 ozaj a uz nemas s tym crinone gelom problemy?

bibi21
30. apr 2015

@bettynka222 ja idem az o dva tyzdne. Takze musim pockat este.ja si musim vkladat kazdy vecer actigel alebo lactofeel na udrzanie spravnej ph posvy. Inak ten utrogestan sa da normalne zohnat na SR?

bettynka222
30. apr 2015

@haimi no ke cudný. Ten utrogestan mi to tam tak pekne pokryl tak akoby krémom. Ale crinone....take hrudky tam z neho mam a musim ich stale vyberať a umývať sa samozrejme. Kým si moje telo nanho zvyklo, tak zo mna stale vytekalo kopec vody. Vkuse som bola mokrá. Ale uz to prešlo nastastie

bettynka222
30. apr 2015

@bibi21 da sa v pohode zohnať 🙂 ale ty sa skus popýtať na tie injekcie ked mas taketo problémy. A fakt skus tie laktobacily aj orálne - zabezpečia ti správnu črevnu mikrofloru aj vaginalnu - vsetko so vsetkym súvisí. ty sa sice liečis zospodu, ale treba mat v poriadku aj to črevo. A sladké ti kazali vynechať?

roberta31
30. apr 2015

@bettynka222 super,ja sa tiez zatial drzim,len ty si uz o dost dalej.O @haimi ani nehovorim,parada.Aku davku ti dali?Koli comu?

22mima
30. apr 2015

@bibi21 aj ja cakam jednovajecne s jednou placentou...Verim vsak ze vydrzime co najdlhsie a aj krcok...vydrzim do stredy a opytam sa dr.na vsetko ohladom toho. Aj mne stale vravel ze vody mam dost a ze baby su v poriadku. Urcite budu mensie aj prva dcera mala len 46 cm a 2650 g. My nemame nikoho na dochodku ale hadam to nejak zvladneme. Rodina sme velka.

bettynka222
30. apr 2015

@roberta31 ze? Tiez som si to všimla ake tyzdne uz mame 🙂 ked mi začali problémy v 22tt, tak som @haimi závidela ten jej 25-26tt. A uz som ja 27 a ona 31 😵 nadhera. Neboj, aj ty tu zachvilu budes. Ani neviem ako prešli tie hrozne tri tyzdne, ked sme nevedeli na com sme...
Ze v tretom trimestri sa to automaticky zvyšuje a tiez boli zvýšené D dimery u mna. Ajked teda vahovo nespadam do tej vyššej davky este. Mam 0,4 ale to je vyššia dávka ako fraxiparine 0,4. Najprv som mala fraxiparine 0,3. Po tej alergickej reakcii clexane 0,2 ale ten bol rovnocenný s tym fraxom. Ty pichas co?

bibi21
30. apr 2015

@22mima jej tak potom daj vediet po poradni. Hlavne ako narastli 🙂 ja som tiez mala dcerju mensiu ked sa narodila, mala 2580g a 47cm. Teraz prerastla vrstovnicky ma cez 1 meter. Urciteto zvladnete, hlaavne aby boli zdrave baby. Ja este neviem co cakame, dr.si nebola ista.ale tajne dufam ze to budu chlapci 🙂

bibi21
30. apr 2015

@bettynka222 sladke nekazali vynechat, ja mam strasnu chut na sladke 🙂. Tie lactobacily si urcite nasadim lebo uz par tyzdnov ma trapi zapcha co som ja nikdy s tym nemala problem. Ake probiotika su dobre? Co vsetko uzivas? Aj magnezium? Ja zatial magnezium 3x1, femibion

bettynka222
30. apr 2015

@bibi21 ak mas problémy s mykozami, tak cukor ich živí...
Ja beriem kyselinu listovú a zelezo na predpis - ale to mam z hematologie. A laktobacilly swiss. Tie su super 🙂
Magnezium velmi neberiem, proti stahom maternice mam ten progesteron. A este beriem no-spa proti vracaniu - to tiez relaxuje hladké svalstvo, cize je to dobre aj pre maternicu.

22mima
30. apr 2015

@bibi21 Urcite dam vediet co bude nove. Dufam ze budem mat len dobre spravy. Ja som sa naisto dozvedela ze to budu baby az v 24 tt. Nechceli sa ukazat 🙂 Pri prvej dcerke som to vedela uz v 16 tt. A ta je doteraz malinka, ma cca 94 cm a 13,5 kg. Nase deti nemaju byt po kom velke....vacsina rodiny je nizka. Ale dufam, ze splnaju normu a ze pekne priberaju. Drzim prsty nech sa ti vyplni po com tuzis a nech su to chalani. A kedy ides do poradne?

roberta31
30. apr 2015

@bettynka222 ja mam clexane 0,4. 19.5 mam hematologiu,tak som zvedava co a ako.Vcera som bola s mocom na oblickach,tam mam kontrolu bud.utorok.Tam mam dost strach,aby nebola bielkovina.

bibi21
30. apr 2015

@22mima dakujem.ja idem az 14.5. Raz za tri tyzdne zatial chodim. Mne je to v podstate jedno co to bude ale manzel sa chyta za hlavu ak by mal mat tri baby + ja 🙂

22mima
30. apr 2015

@bibi21 Toho mojho to caka 🙂 ale tesi sa. Drz sa...verim ze to potiahneme ci najdlhsie a do uspesneho konca.

shania31
30. apr 2015

@bettynka222
Tomu sa hovori neskuseny lekar, ked Ti povie nieco take. Vies kolko dvojiciek sa narodilo prirodzene? Ach boze takych premudrelych lekarov by som....To chodis do TT? Ak ano, tomu potom rozumiem, na tu porodnicu nic dobre som nepocula.
A chlapovi odkaz, ze TY budes rodit, nie on za teba 😀 takze to bude tvoje rozhodnutie.

haimi
30. apr 2015

@bettynka222 aky lekar ti povedal o porode dvojiciek, ze radsej cisarsky? Ilavsky, Brestansky...?

haimi
30. apr 2015

@shania31 tt porodnica sa dost zlepsila odkedy vyhodili toho neschopneho primara, co uz je minimalne rok a osobne si myslim ze Zahumensky ako novy prednosta to este potiahne k lepsiemu

shania31
30. apr 2015

@haimi
Ano, to mi je jasne. Len dlho si budu este napravat svoje meno. To sa neda zmenit zo dna na den. Verim, ze Zahumensky trosku to tam "napravi".....

bettynka222
30. apr 2015

@roberta31 verim ze to bude dobre na kontrole 🙂
No ty mas vážnejšiu poruchu zrazania, tak asi preto si mala vyssi. Ja do tej kategórie este teda nespadam kvoli tej váhe, ale ze v tretom trimestri to treba zvýšiť. Vysledky mávaš dobre?

bettynka222
30. apr 2015

@shania31 neeee v pôrodnici su za prirodzeny neboj 😉 ved tam je zahumensky z kochu 🙂 ty si rodila prirodzene ze? On ma trochu vydesil tym, ze druhé tam ma zrazu vela miesta a začne robit kotrmelce ci co 😀 a bol to dr, u ktorého sme boli na 3D
A k tej pôrodnici..zavisí od lekára. Ja som tam rodila pred 5 rokmi a bola som spokojná. Horšie to bolo na šestonedelí.... Preto som chcela aj ist do kochu - kvoli sestrám. Ale muz ma nepustí - boji sa. Ze dvojky treba rodiť v nemocnici 😝
@haimi obidvaja 😀 😀 😀