icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

22mima
5. júl 2015

@roberta31 Mne hrozne chyba dcerka a ked je vonku tak krasne jje mi este viac luto ze s nou nemozem byt. Chodieva ku mne ale nie je to ono. Ale uz to musim vydrzat. Nech ideme potom cim skor domov...

bibi21
5. júl 2015

@22mima a ako to zvlada dcerka? Kto sa ti o nu teraz stara? Verim tomu ze za chvilku budes drzat deti v naruci a pojdete rychlo domov.uz si to zasluzis 🙂. Mne sa zda ze mas dost velke brusko.

22mima
5. júl 2015

@bibi21 Momentalne je s nou manzel (nesiel teraz na turnus aj kvoli nam uz). Inak je s babkami alebo krstnymi...zvlada to v pohode. Ale uz sa pyta kedy pridem domov...a to je to najtazsie pre mna ☹ Hned ma rozplace ked mi nieco take povie. Ale uz sa hadam dockame a skoro budeme doma. Brusko mne sa zda tiez dost velke na moju kostru ale kazdy vravi ze je male. No som zvedava ake velke budu baby 🙂

bettynka222
7. júl 2015

@22mima jaj moja vydrz. Ja som ich ukecala, ze ked chcu odo mna prirodzeny porod, musia ma nechať doma. Ved keby som lezala v nemocnici, tak nikdy neporodim.
Ja mam zas hrozny reflux. Ako keby nestačilo, ze som cele tehu len chudla a hrozne vracala, tak ani teraz, ked to uz konecne prešlo, sa nenajem. Musim si dávať hrozny pozor na to co zjem, kolko toho zjem. Piť len cistu vodu atd. A k tomu kopec liekov proti refluxu a vracaniu 😝 a tri hodiny po jedle nesmiem ležať ani sa hýbať. No úžas 😀

bettynka222
7. júl 2015

@roberta31 trosku nižšiu. Myslim 0,490. Pred týždňom bola o 100 menej. Pocksj, vlastne to je kyselina močová. Bielkovinu neviem. Len som volala s dr kvoli výsledkom. A zajtra zase kontrola. Uz sa sestričky smejú, ked ma tam vidia 😀

22mima
8. júl 2015

@bettynka222 Nezavidim ti teda. Aspon ze si doma nie? A uz mas termin ci cakate na to kym sa to spusti samo?

haimi
8. júl 2015

@bettynka222 37tt, to uz mozes aj rodit 🙂 mas planovanu vyvolavacku, alebo to nechaju zatial na "prirodu"

bettynka222
8. júl 2015

@22mima @haimi krcok skrátený na 0,5cm a otvoreny na 4 cm 🙂 mozno uz tento tyzden 🙂 najneskôr začiatkom budúceho.
Vyvolávačku urcite nie, hamiltonov hmat - tak isiel aj maly von 🙂

bibi21
8. júl 2015

@bettynka222 fuha to bude rychly porod ked si uz na 4 cm otvorena.brusko ti netvrdne?

bettynka222
8. júl 2015

@bibi21 nie vobec. Mne ani pri malom netvrdlo. A ani pri kontrakciach som si to nevsimla.
No verim ze babatka budu co najkratšie v kontrakciach. Pri malom som bola na 3cm a bol vonku za 5 hodín. Ale teda kontrakcie dvojminútové s minútovými pauzami. Ani dychat som nestíhala 😀 teraz by to mohlo byt rýchlejšie, kedze som druhorodicka, dvojicky vyvinu vyšší tlak na krcok a som o 1 cm viac otvorená 🙂 mozno budem aj na 5cm kym k tomu pride 🙂

haimi
8. júl 2015

@bettynka222 tak to uz sa blizi 😉 kto ta nakoniec odrodi?:alebo tam bude stefanikova aj zahumensky? Budes mat tak doma nejaku pomoc, ze? Na zaciatok je to fajn. Ja mam doma taky neporiadok, otras. Mala by som si zacat lepsie manazovat cas 😀

sulamith
8. júl 2015

Ahojte dievcata,chcem sa opytat ci je tu taka zienka,ktora caka dvojicky,ale v rodinnej anamneze dvojicky nie su.Ani z jednej strany. 🙂

bibi21
8. júl 2015

@sulamith ano preco? Jednovajecne, nahoda prirody alebo vdaka duphastonu?ktovie.

bettynka222
8. júl 2015

@haimi obidvaja budu. Ktovie kto by slúžil prave vtedy, nepotrebujem skončiť prve prirodzene a druhe sekciou.
Ano bude pomoc. V poschodovom dome este so starším dieťaťom by sa to inak nedalo. Bol by bez dozoru 😝
A ano bliiiiiizi sa to. Aj sa tesim aj som zmatena 😀

mazura
8. júl 2015

@bettynka222 držíme palce, pekne sa drž. aspoň, že už nie je tak teplo, lebo tam bolo hrozne.

bettynka222
8. júl 2015

@mazura jeeej ty uz si po ze? Ako si zvladla sekciu?
Mne to teplo az tak nevadi. Aj maleho som rodila v tých horúčavách 🙂

mazura
8. júl 2015

@bettynka222 áno, už som po. Máme doma zatiaľ jednu dvojičku, druhá nám trošku musí ešte pribrať. Sekcia bola znesiteľná, muž mi sedel pri hlave počas celej operácie a rozprával sa so mnou. Deti sme videli obaja naraz teda 🙂 Teplo bolo hlavne na izbách na 600 nedelí..po sekcii som mala zimnicu, takže tam mi teplo vôbec neprekážalo :D

bettynka222
8. júl 2015

@mazura aha a kolko váži menšia? To su jednovaječné? U nas sa tiez dost zacal zväčšovať rozdiel...
A bolest po sekcii? Ake to bolo? Ja verim ze to dame prirodzene, tak ale ktovie...pri dvojcatach moze nastať aj ta sekcia 😝

mazura
8. júl 2015

@bettynka222 Menšia 2250g, dvojvaječné. Mne na ultravzvuku stále vychádzal malý rozdiel a napokon to bolo 700g takmer. Bolesť po sekcii.. no áno, ten prvý deň ani neviem čo sa dialo, rana ma ani tak nebolela, mala som však problém so zleniveným trávením, zastavené vetry a to bola teda bolesť strašná.. dlho sa s tým nič nedialo, pomohol až espumisan.

bettynka222
8. júl 2015

@mazura no u mna tiez vychádza rozdiel 600g a mala ma cca. 2300g. No som zvedava. Teraz sa trochu bojim, ze ani mne ju nedajú 😱
To je super ze si sekciu takto zvladla 🙂 teda az na tu zapchu...to muselo byt neprijemne. Drz sa 🙂

mazura
9. júl 2015

@bettynka222 neboj sa, všetko závisí od toho ako ti bude papkať. Ty nie si prvorodička, takže už budeš vedieť čo a ako, ja som síce mala "naštudované", ale veľa vecí som sa učila, dá sa povedať "za chodu" :D 😎

dana_l
9. júl 2015

@sulamith my uz necakame, my ich uz mame. a nikto v rodine este nemal.

linda4444
9. júl 2015

@mazura ahoj.. a to si rodila kde? ked si mohla mat muza pri sebe.. lebo mne bolo povedane ze pi cisarskom sa to neda...

mazura
9. júl 2015

@linda4444 v TT

linda4444
9. júl 2015

@mazura dakujem.. tak to ppotom si mozem zobrat aj ja svojho.. 🙂

mazura
9. júl 2015

@linda4444 kľudne sa odvolaj na doc. Záhumenského, že vieš, že je za takéto príjemné pôrody a nebude mať nič proti. Držím palce a klobúk dole chlapovi. Môj bol z toho nadšený, že je to úžasný zážitok. Vôbec sa netreba báť, nie je to žiadne Chicago hope 😕

linda4444
9. júl 2015

@mazura urcite to tak urobim aj ja.. len dufam ze vsetko dobre dopadne... lebo ja mam este dovtedy casu a casu.. ale verim ze krpci sa v brusku zdrzia co najviac.. ty si rodila v ktorom tyzdni?

mazura
9. júl 2015

@linda4444 mali vtedy 37+6, plánovaná sekcia, keďže prvé bolo KP. Neboj sa nič, vydržia. Existujú aj bezproblémové dvojičkové tehotenstvá, ja som napríklad nemala vôbec žiaden zdravotný problém, krčok pekne držal, akurát posledné dni sa mi naliali členky a celá som bola vodnatá. Daj si pozor na váhu, aby si si zbytočne nepridávala kilá navyše, lebo potom sa ti bude zle vstávať. Držím veľmi palce. Čo budete mať?

linda4444
9. júl 2015

@mazura no ved to.. ze ja som uuz stihla pribat 25kg.. kedze mi hrozil potrat a musela som lezat.. ale teraz sa mi to priberanie zastavilo nastastie... my budeme mat dievcatko a chlapceka..

mazura
9. júl 2015

@linda4444 jéj, párik, to je super. tak teraz sa ti určite priberanie zastaví. Ja som pribrala nejakých 15 kíl a z pôrodnice som išla o 12 kíl ľahšia, doma za prvé dva dni odišli dalšie 2 kilá. Takže žiaden strach, ono to zíde rýchlo.