icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

Strana
z73
bibi21
23. máj 2016

@papa30 ahoj mna odrodil dr. ORAVEC a mala som ho tiez vopred vybraneho...lezala som tam 7 tyzdnov pred porodom

bublinecka1987
23. máj 2016

@papa30 Ahoj, ja som rodila v Ruzinove dvojky,bola som spokojna s poporodnou starostlivostou, mala som svoju lekarku a urcite odporucam mat lekara 🙂 Pred samotnym porodom som lezala v porodnici asi 10 dni a tie dni boli ako cakanie na Godota 🙂 Viac info ti viem dat cez spravu.

papa30
23. máj 2016

@bublinecka1987 ahoj,ja by som najradšej rodila v Ružinove,lebo mpja gtn je tam aj porodnicka a prveho syna mi rodula ona a je to super,lebo pozná celu kpju anamnezu,ale pri dvojickach sa bpjjm,ze pojdu skor.Ona mi sice vravela,ze po 34tt mozem v klude aj tam rodit,ale zas ked by som vydrzala dlhsie ona ma v aug dovolenku,takze riziko,ze nebude môcť byt aj tak pri porode je vysoke a to by ma rodil lekar,ktorý ma ani nepozna . Ty si vydrzala do ktorého tt? A toho lezania sa bojim najviac,levo doma mam 2r syna,na ktoreho som vrlmi naviazana a ešte som bez neho nebola v noci.

marika_btt
24. máj 2016

@papa30 ahoj, ja ti s vyberom neporadim, kedze budem rodit v Trnave, ale vidim ze sme na tom podobne - tiez som v 27tt a doma mam 2r syna. Tiez sa bojim hospitalizacie, dufam ze vydrzim co najdlhsie doma, lebo si neviem predstavit ake by to bolo ist lezat na par tyzdnov a nechat maleho doma:(

papa30
24. máj 2016

@marika_btt Ahoj,manžel ma ubezpečuje,ze to bude v pohode,ale pre mna a moju psychiku urcite nie. Viac by mi pomohlo byt s nim doma,aj keby som musela doma lezat,lepsie ako v nempcke. Drzme si palce.nech to vydrzime 😉

marika_btt
24. máj 2016

@papa30 no ved to, viem ze by to manzel zvladol, ale mne by strasne chybali obaja. Drzim palce, snad to zvladneme🙂

bublinecka1987
24. máj 2016

@papa30 Ruzinov je fajn aj sestricky na novorodeneckom su mile a starostlive, tie zenske nooo 🙂 Ale ked sa na to pozeram s odstupom casu, tak hodnotim pozitivne. Hlavne sa neboj nicoho, necitaj negativne veci a rizika viacpocetneho tehotenstva - to tu uz ktosi pisal a nieco na tom bude. Treba sa naladit na pozitivnu vlnu a podla toho vsetko aj pojde🙂 Ziadne stresy, preventivne zasivanie krcka, nachystana taska a vybavicka uz 20tt a podobne..🙂
Pokial by sa porod spustil sam pred ukoncenym 34tt, tak treba ist rovno na Antolsku, nema vyznam sa zdrziavat v Ruzinove, tak ci onak by ta poslali na Antolsku. A po 34tt uz mozes ist aj do Ruzinova. A ked tvoja gynekologicka nebude nahodou moct, urcite ti odporuci dobreho kolegu na ktoreho sa budes moct obratit.
S tou hospitalizaciou je to tak, ze pokial neporodis predcasne, tak ta urcite hospitalizuju skor, nie je to tak, ze budes cakat doma az do terminu porodu a utekat rychlo do porodnice 🙂 Nasledne ta predstavia prednostovi porodnice, ktory zhodnoti tvoj stav a rozhodne ako postupovat. Pokial je vsetko ok (u teba aj u deticiek) tak sa vacsinou caka na prirodzene zacatie porodu. V Ruzinove su velmi za prirodzene porody..ked je vsetko v poriadku samozrejme 🙂 Pokial by sa to nespustilo same, tak sa rozhodne co s tebou, ci ti vyvolaju pririodzeny porod alebo urobia sekciu - zavisi to od polohy dvojciat, fyzickych preddispozicii matky a celkoveho zdravotneho stavu, zohladnuju aj vek a ci islo o spontanne pocatie alebo umele oplodnenie. Samozrejme beru do uvahy aj nazor rodicky, nikto ta nebude nutit rodit sekciou, pokial na to nie je zdravotna indikacia alebo pririodzene, pokial sa na to necitis. Len to treba povedat urcite!
Ja som vydrzala do 39tt a uz som velmi chcela porodit ale mojim babam sa na svet nechcelo, takze sme nakoniec sli sekciou. Ale bol to skvely zazitok (mala som spinalnu anestezu), urcite aj vdaka mojej lekarke, ktorej som plne doverovala a nebala som sa toho. Ja som sa na ten porod uz fakt tesila 🙂 Horsie bolo potom, ale o tom uz inokedy 😀

papa30
24. máj 2016

@bublinecka1987 ja som mala prvý porod plánovanou sekciou,aj ked maly su plan trochu zmenil a dostala som kontrakcie o par dni skor,takze som nebola hospitalizovana. Teda neviem ci to len tym,ze to boli jednobabo. Pri dvojickach sa hospitalizuje automaticky?
Moja gyn mi vravela,ze aj druhy pôrod bude sekciou,v co ak dufam,ale neviem co na to by povedali na Antolskej. Asiaj. Tam by muselo zasadnut konzílium a rozhodnut. Ci ako to je? Dava moja gyn nejake odporúčanie?
Juj dufam,ze vydrzime aspon do 38tt. Tak som sa s detmi dohodla 😀,len dufam,ze nebudu chcieť ist skor.

eskover652
27. máj 2016

nase dvojicky us maju 1 tyzden tesime sa

mri
13. júl 2016

ahojte dvojičkové maminky! mali ste/máte skúsenosti s tvrdnutím bruška počas tehu tak, že tvrdnutie neustupovalo? som v tt 23+3 s dvojvaječnými chlapcami, a asi horučavy, či moja doterajšia aktivita spôsobili, že mi bruško nevie odtvrdnúť, a to beriem už mesiac 3x denne magnerot.. a teraz už 3 dni doma len ležím a vkuse tvrdé.. bola som včera v nemocnici na kontrole, otvorena nie som, krčok ok, tak hmm..
a ešte jeden dotaz, keď to dotiahneme do dobrého týždna s dobrými polohami, veľmi rada by som rodilla prirodzene - som z BA a najradšej by som šla rodiť do menšej porodnice mimo BA - ale akú porodnicu v rámci BA ako dvojičkové odporúčate? uvažujem nad antolskou, ale chcú tam rodiť prvorodičky dvojkové prirodzene? a čo personál.. a manžel môže byť čo najviac s maminou- počas/po pôrode/ na 600nedelí? a návstevy?..či sa k dvojkovým nesprávajú aspon trocha milšie, lebo všeličo som čítala.. ďakujem za každú radu

melleanor
13. júl 2016

@mri ahoj, ja som rodila na Antolskej dvojvajecne dievcata. Rodila som sekciou kvoli koliznej polohe plodu A (bola KP), ale moja gynekologicka mi vravela, ze ak je vsetko OK, tak podporuju aj prirodzeny porod dvojiciek, nie je v tom problem. Ale v tom pripade odporucam zazmluvnit.
Na Antolskej som lezala od 33tt na rizikovom a odhliadnuc od toho, ze som bola v nemocke, tak sa dalo... Sestricky niektore Ok, niektore menej, ale vsetci sme len ludia... Ja som mala po porode nadstandart a bola som sama a navstevy dom mohla mat aj na izbe aj mimo navstevnych hodin. Ale upozornujem, dostat nadstandardnu izbu sa neda vybavit dopredu. Priznavam, vyuzila som konexie, som zamestnanec nemocnice, takze som mala trochu tlacenku ohladom tejto izby.
Ja osobne by som preferovala nemocnicu, kde v pripade komplikacii je o moje deti postarane na 110% a to antolska urcite je. Drzim palce 😊

janis24
13. júl 2016

@mri ahoj, k tomu tvrdnutiu, mam podobnu skusenost, zacalo mi tvrdnut brucho asi od 24tt s tym, ze sa mi hned aj skratil krcok na polovicu a mesiac si ma nechali v nemocnici... brala som maximalne davky magnezka plus kazdodenne infuzky, ale nic nepomahalo, brucho mi az do konca tehu tvrdlo aj 30 krat denne a napriek mojmu strachu sme potiahli az do 37tt... takze hlavne klud, pokial mas pravidelne kontroly a vsetko je ok, s tvrdnutim nemusis prilis stresovat, niekedy je to proste normalna sucast tehotenstva... ale setrit sa urcite treba... drzim palce 😉

mri
14. júl 2016

dakujem baby za odpovede 🙂
@ janis24 ; hej, už mi zvýšili magnezko na 5x denne a teda asi si už hlavne len poležím odteraz, hlavne nech to dotiahneme čo najdalej.. ale krčok nemám až tak zlý, je trochu mäkší ale drží, tak verím že bude dobre.. len ešte nemám skoro nič nachystané, to ma len máta..
@ melleanor ; áno o odbornosti na antolskej nepochybujem, aj preto ju preferujem zatim. len pre mna je ten faktor či bude mocť byť so mnou manžel pred či po čo najviac so mnou-s nami, dosť podstatný... lebo tam vraj ak sa ti neujde nadštandard nemáš ako prichádzať do kontaktu s bábätkami s návštevou nie? viem že s tým na kramaroch problém neni... no ved uvidíme..

melleanor
14. júl 2016

@mri ano, ak nemas nadstandard, navsteva vidi babatko len cez sklo. Kramare su tiez odborne fajn, ale vo sa tyka izieb... Tam je nadstandard tak ako na Antolskej standard. Pokial viem, na kramaroch mas wc pre celu chodbu, ma Antolskej pre 2 izby. A kym budes rodit, bude Antolska aj prerobena (menia okna).
V kazdom pripade, ak bude vsetko ok, tak v nemocke budes nanajvys 4 dni po porode a to sa uz da zvladnut.

papa30
4. aug 2016
papa30
4. aug 2016

@marika_btt ahoj, ako sa mas? Deticky uz su na svete? Ako dlho si nakoniec bola doma, resp.kedy ta pred porodom hospitalizovali? Mna chce dr.hospitalizovat 12 dni pred planovanou sekciou len preto,ze ide na dovolenku,tak nevh ma maju pod kontrolou,pritom mame dobre vysledky a jediny dovod je,ze naplanoval sekciu na 40tt,kedze skor ma dovcu.

papa30
4. aug 2016

Ahojte,viete niekto poradit,ci mozem zmenit nemocnicu a porodnika v 38tt?? Cakam dvojicky,vysledky vsetky ok,len dr ma dovolenku a chce sa poistit tym,ze ma da preventivne lezat. Lenze chcela som konkrétne jeho k porodu,co ak by zacal predcasne ako on naplanoval sekciou,aj tak nepride,kedze bude v zahranici. Tak nevidim dovod zostavat v nemocke kde byt nechcem,rodit u niekoho koho nepoznam a byt 12 dni pred porodom bez rodiny a synceka,ktoreho mam doma. Dakujem

marika_btt
4. aug 2016

@papa30 ahoj, hej rodila som pred dvoma tyzdnami v 35tt...bola som v nemocke pred tym tri tyzdne, ale nakoniec ma prepustili a po 4 dnoch som bola nazad a uz som aj porodila. Vies co, tych par dni sa da zvladnut, prve dva tyzdne boli celkom ok, ale ten treti ma uz chytala depka. Ja som si zaplatila nadstandard, aby som bola sama a mala neobmedzene navstevy, tym padom chodil za mnou aj maly a zvladala som to lepsie..ved skus sa s nim dohodnut na kratsej dobe, napr. Jeden tyzden, to zvladnes ..

papa30
5. aug 2016

@marika_btt ahoj,tak gratulujem. Dufam,ze vsetko dopadlo dobre. No ja skor potrebujem spoločnosť ako zostat sama,ale najviac ma jeduje, že moja gyn ma dovolenku,odporucila mi dr.a ten si tiez zobral dovolenku,a hospitalizovat ma chce,aby ma mal nejaky iny lekar ak by to prislo. Tyzden by som urcite vydrzala a hlavne ak by som vedela,ze sa mam na koho spolahnut. Talto sa citim taka odstrcena,neinformovana,lekar mi nic nepovie,da mi twrmin na 40 tt pritom vie,ze to isto uz nedam. Nepovie kto ma odrodi,pritom ja mam aj ine komplikacie,ktore nerieši atd...no uvidime. Chcela by som zmenit nemocnicu,len to uz je v tomto tuzdni asi neskoro. Vy sa drzte a prejem vsetko dobre,nech sa vam dari

mri
5. aug 2016

@papa30 ahoj, ja ti prilis asi neporadím, ja len teraz budem 1.x rodiť, ale co si myslim- podľa mna preco by bolo neskoro na zmenu? Keby si niekde inde radsej rodila, ved sa tam pod ukázať, ved nemáš povinnosť ostať u zazmluvneneho Dr, ked aj on to bere tak light, nie? Myslim ze ked nechceš rodit v tej nemocke a zrejme nebudeš mat ani toho Dr, spýtaj sa inde, resp. chod nakoniec tam kde chceš viac. A ved často sa chodí rodiť aj tak ze si tam ani v živote nebola a s nikým sa nedohadovala.. Teda to taký môj laicky pohľad.
A inak kde chceš rodiť? Sekciu mas plánovanú kvôli polohe detičiek? Och ja tak dufam v prirodzený pôrod, ale u dvojičiek a prvorodička, asi mám malú šancu.. Ale uvidíme.
Velmi drzim palce!!!

marika_btt
5. aug 2016

@mri v Trnave ta odrodia prirodzene pokial majú dvojičky dobrú polohu..ja som mala oboch mierne priečne a aj tak som rodila prirodzene..

bublinecka1987
5. aug 2016

@papa30 Tvoj Dr. urcite vie co robí ked ta chce nechať preventívne ležať v nemocke skôr. Väčšina maminiek co ma dvojky šla ležať aspon tyzden pred pôrodom do nemocky, aj ked nemali žiadne komplikácie..uvedom si, ze čakáš dvojky s nikto nechce nič riskovať. Budes tam každý den na monitore a keby sa nieco dialo, co sa s blížiacim sa termínom pôrodu kľudne môže, budes pod kontrolou lekárov. Neviem síce v ktorom si týždni, ale ver tomu, ze v 40tt uz neobsedis v aute ani 20 min. a možno budes mat problém doň aj nastúpiť. Brucho budes mat take tažké, ze sa nebudeš hľadať otočiť na posteli z jednej strany na druhu bez toho aby si si najskôr neotočila brucho a az potom seba😀 Skratka, ber to tak, ze pre zdravie tvojich detičiek je to najlepsie riešenie😊

eliskarupp
28. okt 2016

ahojte zienky, ja cakam jednovajecne dvojicky, dva vaky jedna palcenta, som teraz v 11tt,som na pnke. straaaasne sa tesim na babatka, neskutocne, budu to prve deticky pred cca rokom som potratila.ja to beriem ako zazrak prirody ze jednovajka mi boli dopriate ale aj sa strasne bojim, kedze som prekonala zamlknuty potrat bojim sa aby aby sa to neopakovalo, aby obe babatka rastli pekne a vyhol sa nam TSS.kazdy den sa im prihovaram radost z dvoch deticiek je obrovsak ale ten strach tam proste je stale, hlavne ked jednovajka su take rizikove...som nenormalne unavena, nevolnosti mma cely den bez vracania, malo jem.chcem sa spytat su tu maminky ktore cakaju teraz alebo uz porodili jednovajka?aby mi dali nejake rady, tipy, alebo proste len povzbudili 🙂 dakujem

Strana
z73