icon

Dvojičky, druhá časť

catjob22
20. jan 2009

Ahoj, tak baby sem sa!!! 🙂

shania31
19. mar 2015

@juliana30
Vystihla si, ze dobre uz bolo 😀 😀 Ja v kuchyni mam tiez vsetky spodne skrinky zaistene, len v celom dome to nejde. Velka zabava je roll door na chodbe a vobec vsetky dvere, zaluzie. Vchodove dvere musim vzdy zamknut, lebo si ich sami otvarali a isli prec 😀

juliana30
19. mar 2015

@shania31 OMG ,ani nepokračuj 😱,no na ten rolldor som tiež minule pozerala,že to bude asi najväcší problém v dome.Uvidím,či v kuchyni dokážu otvoriť šuplíky,lebo máme s tým dorazom....Hmm,ale mám na spodu aj klasické dvierka 🙈🙈....ešteže si farbím vlasy,lebo určite som šedivá už teraz a nieto ešte potom😳.

bewik
21. mar 2015

@polynka9 Dobre, cakame ta 🙂 🙂 🙂

22mima
24. mar 2015

@juliana30
@polynka9
@bewik Dievcata vy ste skusene, poradte mi. Je pravda ze ak mam napisane v knizke ze cakam mo-bi dvojicky tak ze su v jednej placente a to znamena ze su jednovajecne? To znamena ze budu rovnakeho pohlavia?!

majda27
24. mar 2015

@22mima my mame to iste.su to jednovajevne s rovnakeho pohlavia.maju kazdy svoj vak a a maju jednu placentu

bewik
24. mar 2015

@22mima take som napisane nemala a mame dvojvajecne, takze asi budes mat jednovajecne 🙂

juliana30
24. mar 2015

@22mima to sú jednovaječné 😃,tak ako písala majda27,ja mám tiež dvojvaječné 😃

22mima
24. mar 2015

@majda27 aj ty cakas mo-bi dvojicky? Pozeram ze sme skoro v tom istom tyzdni. Ja vo stvrtok zacinam 23 tt a buduci stvrtok idem do poradne...uz mam tolko otazok nachystanych na doktora 🙂 A ako sa drzite, vsetko ok?

majda27
24. mar 2015

@22mima presne tak.my sme mali poradnu pred 2 tyzdnami.my sme sa pre istotu pytali aj na ten transfuzny syndrom doktor povedal ze zatial su babetka v poriadku rozdiel medzi nimi je 20g.Otazky si nachystaj my ideme o dva tyzdne na poradnu.my sa zatial drzime dobre babetka kopu o stosest.zatial mam len problemy s trpnutym ruk ale na to beriem magnezko inak stale oddychujem s vylozenimi nohami.

22mima
24. mar 2015

@majda27ja sa strasne bojim toho TTTS...dufam ze nic neprepukne. Naposledy nas merali v 19 tt a rozdiel bol 10 g. Dr.povedal ze miery su v norme a aj babatka su v poriadku. Uz sa vsak neviem dockat bud.stvrtka...kedy ich konecne uvidim a hlavne nech viem ze su v poriadku. Citim sa tiez dobre a babatka kopkaju coraz viac...tak sa tesim.

majda27
24. mar 2015

@22mima aj nase mali vsetky miery v norme...preto sa radsej setrim a oddychujem.beriem zelezo a magnezium a snazim sa aj pit vela vody

majda27
24. mar 2015

@22mima nemysli na ten TTTS...mysli len na to ako to vsetko dobre dopadne a budeme si onedlho nase bavetka drzat v naruci.budu zdrave krasne a my hrde ze sme to zvladli.

22mima
24. mar 2015

@majda27 presne tak. Treba len mysliet pozitivne. Drzim prsty aj tebe...my to urcite zvladneme.

leona45
28. mar 2015

Ahojte,rada by som sa informovala ohladne injekciam na dozretie pluc,mali ste niektora z toho vedlajsie ucinky,ci trvale a a moze mat babo z toho mat do buducna chore?

juliagregor
29. mar 2015

@leona45 ahoj, ja mam už velke deti 6 a pol rocných chlapcov... injekcie som dostala v 32, týždni... nasledky nepozorujem žiadne... 🙂 teda okrem neposluchu 😎

1katkas
29. mar 2015

@22mima @majda27
trosku sa vam sem pripletiem.. baby tie mo -bi dvojicky to sa tyka aj mna?
mam v knizke zapisane Gemini monochoriales biamniales

majda27
29. mar 2015

@1katkas ja mam to iste ako ty..to znamena jednovajecne ale v dvoch vakoch.

1katkas
29. mar 2015

@majda27 super idem o tom trosku postudovat na internete🙂 moje maju tiez jednu placentu, jeden obal a v nom kazde svoj vak... a tiez mam chlapcov 🙂

majda27
29. mar 2015

@1katkas ja som sa na ten tths pytala svojho gynekologa a ze to je len pri cca 15% dvojiciek a pytala som sa aj dr. co mi robil morfologicke sono tak ze sa tym trapit nemam.ze to by on videl a nevidel zatial nic..rozdiel vo vahe maju cca 20g co je ok..aj mechur im kontroloval a ze v poriadku..mam sa len setrit a davat na seba pozor..tak som to nateraz vypustila z hlavy.

majda27
29. mar 2015

@1katkas hlavne ss to prejavuje vyraznim vahovim rozdielom a aj rozdiel je v mnozstve plodovej vody..do urciteho tyzdna sa to riesi nejakou operaciou a ze pomaha na to aj pitie proteinovych napojov ba to som sa pytala aj dr a ten.povedal ze to je marketingovy trik..ale pokial ho nemas tak sa tym zbytocne netrap ale podla mna je dobre ze o nom vieme...ale nemusi nas vobec postihnut.vlasne to je ze heden na menej vyzivy ako ten druhy..Aspon co som si o tom zatial citala 😉

22mima
29. mar 2015

@majda27 presne tak...takze nas je tu viac co cakame mo-bi dvojky ale verim ze bude vsetko ok...ja sa uz tesim na stvrtok na poradnu ze co sa dozviem po 4 tyzdnoch. Verim ze len dobre spravy...
@1katkas

vrana2
30. mar 2015

kedy nastupujete na MD s dvojickami:6 ci 8tt pred terminom. Mo-bi.

majda27
30. mar 2015

@vrana2 tak to som este nezistovala

vrana2
30. mar 2015

@majda27 to nemusis zistovat, to je na tebe 🙂 ale asi dvojickovske tehulky idu vacsinou skor, teda 8t pred terminom

shania31
30. mar 2015

@vrana2
V 34 tt sa nastupuje, klasika. Zo zdravotnych dovodov v 32 tt, to tvoj gynekolog musi posudit, ci je nutne uz v 32 tt. Ja som nastupila v 34 tt a tom som bola rizikovka cele tehu.

1katkas
31. mar 2015

@majda27 @22mima ja chodim na kontrolu raz za mesiac, teraz idem v 30tt vzdy mi robi dr. ultrazvuk a vaha sa lisila nejakych 20g len takze zatial sa nebojim, ale sem tam si pomyslim, ze co ked neskor bude jedno ukratene o ziviny z placenty

22mima
31. mar 2015

@1katkas tak myslienky su tu vzdy ale nesmieme mysliet negativne. Hlavne sa musime modlit aby sa vsetko spravne vyvijalo a babatka sa narodili zdrave. Verim ze vsetky to dobojujeme do uspesneho konca. Ja idem na poradnu vo stvrtok tiez po mesiaci tak uz sa tesim na nove spravy.Drzte prsty 🙂

nancsy
1. apr 2015

Ahojte baby, prisla som sem na skok nakuknut, ako to u vas funguje, kedze mat estarsie dvojicky🙂. Juuj mam stres uz teraz. Moje maju 5 mesiacov, syn ma skoro 8 kg a nevladzem ho nosit. Samozrejme, dcera je ukratena, kedze je kludnejsia a nevyzaduje si taku pozoronost. Potomsa na nu pozriem a je mi jej luto ☹ . Jedavaju sice raz za noc, ale stale som nevyspata.. Ja som vlastne nespala uz aspon 5 mesiacov ! 😀
Drzim palce vsetkym mamickama prajempekny den🙂

polynka9
1. apr 2015

@nancsy ahoj. Presne viem o com hovoris. U nas to finguje tiez takto. Janko je kludnejsi a nenosim ho tolko po rukach. Potom mi bolo luto, ked sa na mna dival smutne...Emilko je zas nervoznejsi a dlho mal koliky. Vela plakal a trapil sa, ale zvykol si na ruky. A stale viac sansmeje. Teraz ich uz nenosim vobec. Len kwd zaspavaju a toho sa tiez chcem odputat. Nemaj pocit viny. Babatka sa na nas nehnevaju. Ked si situacia vyzaduje nosenie tak co mame robit ? Zelam ti vela pozitivnej nalady a hlavne nech sa maju babatka fajn. No nie ? ☺

nancsy
1. apr 2015

@polynka9 ahoj, kerasne si to napisala. Je to pravda, dolezite je, nech im je dobre. Ved robime co sa da. A pri dvojickach to sranda nie je.
Ja som zvedava, kedy zacnu chodit a kedy im zacnu rast zuby. maly chce sediet uz od 4 mesiaca tak si myslim, ze to pride skoro. A dievcatko je tiez sibalka🙂.
Vsetko dobre aj tebe prajem !