icon

Je možné mať dvojčatá bez umelého oplodnenia?

loradora
8. aug 2015

Ahoj-te,
chcela by som sa Vás opýtať že či sa dá mať dvojíčky normálne.
Ja mám dvojičky len my sme to spravili trocha inak.

meusicka
9. aug 2015

@loradora ahoj ja mam dvojicky a uplne normalne ale ci sa da ovplivnit aby sa zene pocas ovulacie uvolnili 2 dozrete vajicka. Tak to hadam len ked ta hormonalne nabudia. Ja by som to tak nesilila, ak maju dvojicky byt tak budu a jed nie tak nie. Je to zataz na organizmus, celkovo tehotenstvo s dvojickami je skor rizikove.
Ja som cyklus pred dvojickami prekonala nejaky zapal zospodu a predpokladam ze preto sa mi nejak posunula ovulacia a sa mi potom uvolnili tie dve vajka co ma za nasledok ze mame dvojicky. V nasej rodine nema dvojicky nikto, som stastna ze ich mam, ale urcite by som vyslovene nesla z atym aby som mala dvojicky.
Existuje geneticka predispozicia, naozaj je to dedicne, u zien sa so dedi po zenskej linii, ale aj to sa tvrdi ze len co sa tyka dvojvajecnych dvojiciek. Jednovajecne so hrou a carom prirody. 🙂 😉

loradora
autor
9. aug 2015

@meusicka Vďaka

annamarcon
9. aug 2015

@loradora jasné že dá, aj moje dvojičky sú bez umelého

lolitka25
9. aug 2015

Ano, ja mam jednovajecnych chalanov bez umeleho a pritom v rodine dvojky nie su. Nikdy som nebrala ani hormony 🙂

loradora
autor
9. aug 2015

@lolitka25 Dakujem vám za odpovede

1martincanka1
9. aug 2015

Jeden by povedal, ze na tak hlupu otazku nikto nebude reagovat.. omyl, 3 strany reakcii 🙄

loradora
autor
9. aug 2015

@1martincanka1 No vidíš ja som si to tirz myslela len lde lepsie poradia ako na fore?

1martincanka1
9. aug 2015

@loradora som v nemom uzase, prepac..

loradora
autor
9. aug 2015

@1martincanka1 Nič 🙂 😀

alaguema
9. aug 2015

@loradora a čo ste si so sestrou mysleli, kým vás neosvietili na koníku, že ako sa rodili dvojičky po celú históriu ľudstva kým ešte umelé oplodnenie neexistovalo???

ajkava
9. aug 2015

to si robíš srandu s tou otázkou? Však dvojčatá sa rodia ako svet svetom stojí. Síce nie na zákazku, ale bežne.

loradora
autor
9. aug 2015

@alaguema Pravda

loradora
autor
9. aug 2015

@ajkava No vidid

cecil36
9. aug 2015

@alaguema shakerom nie? 😀 😀

loradora
autor
9. aug 2015

To je dobre 😀 😅

cecil36
9. aug 2015

@loradora ak ty mas 18 + a je vas takych viac, tak sa ani necudujem, ze po volbach sa na SK mame stale lepsie a lepsie... Ak mas menej ako 18, ospravedlnujem sa a sup doucit sa (nielen) biologiu lebo buduci rok v skole prepadnes 😝 Btw oplodnovacia agentura a zadali ste pocet deti ake chcete.... Aaaale nooo... 😀 😀 😀

1martincanka1
9. aug 2015

@cecil36 33 a 3 deti..

katy2
9. aug 2015

@loradora este stale mi dlhujes jednu odpoved 😉

vejula
9. aug 2015

@loradora tak ako jedina ti odpoviem bez ironie, ako sa to vlastne deje.
Dvojvaječné dvojčatá vznikaju tak, že (nestáva sa to bežne) sú uvolnené z vaječníkov namiesto jedného vajíčka dve. Ak su obidvé oplodnené (dvoma spermiami) vyvýjaju sa, maju 2 placenty, obe su vyživované samostatne(aspon tušim) Tieto dvojčatá niesu identické, pretože každé z nich nesia inu geneticku iinformáciu.
Jednovaječné dvojčatá su troška zvláštnejšie, kedže maju totožnu geneticku informaciu, kedže vznikli obe z jedneho vajička a jednej spermie, len pri ryhovaní došlo k tomu, že sa akobyoplodnené vajičko rozdelilo napol a každá polka sa začala ryhovať samostatne. TEda dvojičky su identické (podobaju sa ako vajce vajcu)
Vedome sa dá ovplyvniť uvolnenie viacerých vajíčok z vaječníkov len hormonálnou stimuláciou, čo by som určite neodporučovala sestre. IU dvojčat je väčšie riziko komplikácii, predčasného pôrodu, nízkej pôrodnej hmotnosti atd

loradora
autor
9. aug 2015

Tp vazne

loradora
autor
9. aug 2015

@vejula Dakujem a Tp vazne som posielala 1martincanka1

naoi
Odpoveď bola odstránená
loradora
autor
9. aug 2015

@naoi No vlastne som chcela vedieť či mi na to niekdo odpovie 😅

naoi
Odpoveď bola odstránená
tuctovy_chlap
9. aug 2015

he he..je to pre niektorých na neuverenie..ale za dávnejších čias bez umelého oplodnenia aj trojičky mali..naozaj, neklamem, verte mi, fakt.. 😀

loradora
autor
9. aug 2015

@naoi No to je fakt,moj manzel dal spermie aby sa naozaj podarili. A teraz máme parik(dvojicky)

katy2
9. aug 2015

@loradora a kam dali manzelove spermie? mozes popisat ako to v tej oplodnovacej agenture funguje? zaujima ma to...

loradora
autor
9. aug 2015

No tak dali ich do toho do čoho sa dáva moč leď ide na výskum potom prisla doktorka ktora mi ich vlozila tam a potom sme mali zostat tyzden bez sex.a potom som si soravila tehot.test a bolo to

katy2
9. aug 2015

@loradora ach jaj, moja, nemas ani paru o tom, ako to vyzera v CAR 😀 Preco si vymyslas? To ste prisli, ze chcete mat dvojicky a oni ti vlozili dve spermie a po tyzdni si mala pozitivny test? 😀 To su rozpravky..... 😀

loradora
autor
9. aug 2015

@katy2 Dobre,sú spravené prirodzene 😅 😨
Prepáčte