icon

Je možné mať dvojčatá bez umelého oplodnenia?

loradora
8. aug 2015

Ahoj-te,
chcela by som sa Vás opýtať že či sa dá mať dvojíčky normálne.
Ja mám dvojičky len my sme to spravili trocha inak.

jajka71
8. aug 2015

ano, ide to, ja mam tiez dvojicky, ale to je iny pribeh, no v mojej rodine je vela dvojiciek, a najstarsie o ktorych vieme su surodenci starych rodicov, cize v generacii, kde to este mozne nebolo 🙂

ale aj teraz je vela parov, ktore maju dvojicky, vacsinou sa dvojicky objavia ob generaciu, cize ak su dvojicky v generacii starych rodicov, tak vnucata mozu byt dvojicky, ale tento gen, ako aj ostatne zalezitosti moze preskocit az do siedmej generacie, preto mnohi povedia, ze dvojicky v rodine nemali a casom sa casto ukaze, ze mali, ale o tom nevedeli 🙂

lucka1987
8. aug 2015

inak baby ja fakt neviem co je na tejto otazke divne.. mamina ma dvojicky ale zrejme z umeleho oplodnenia... a jej sestra by chcela tiez dvojicky ( mozno vyssi vek, mozno sa jej jednoducho len paci ta predsava ) kedze je to jej sestra predpokladam, ze vie co to obnasa a do coho by sla.. tak ako su tu fora ako na to ked chu dievcatko, ako na to ked chcu chlapca, tak sa tato mamina spytala ako zvysit sance na dvojicky.....

lucka1987
8. aug 2015

@katy2 ja zas jednu znamu ktora ma prve jedno, druhe dvojicky a tretie trojicky 😉

loradora
autor
8. aug 2015

@lucka1987 Ooo.....6 detí 😲

loradora
autor
8. aug 2015

@lucka1987 Dakujem 😉

bajana
8. aug 2015

@lucka1987 na tejto otazke je divne to, ze "fenomen" dvojiciek existoval od pocitaku vekov a s umelym oplodnenim nema nic spolocne...teda tie prirodzene pocate dvojicky, samozrejme....
nechapem, ako moze niekto myslit tento dotaz vazne....pobavil, hlavne teda tie odpovede 😀

lucinocka
8. aug 2015

@lucka1987 lebo uz len to- boli sme na oplodnovacej klinike a ziadali sme dvojcata...a - pri dvojcatach to musi vytiect do oboch stran? - je jasne, ze nejaka pubertacka nevie co so sebou

loradora
autor
8. aug 2015

@lucinocka Ja som 33-rocna zena

katy2
8. aug 2015

@lucinocka ja si to myslim hned od zaciatku 😀 a este aj sposob vyjadrovania.... 😉

loradora
autor
8. aug 2015

@katy2 Tak si to mysli

lauricka
8. aug 2015

@loradora keby si bola pubertacka, tak sa to este da ospravedlnit, to, co pises, ale 33-rocna? to uz, bohuzial 😀 Ako vznikaju dvojcata, ci trojcata si lahko vygooglis. Snad tu netreba rozpisovat zaklady biologie.

lucinocka
8. aug 2015

@loradora 😀 😀 aaale no tak, nebolo by lepsie sa ist s kamosmi cvachnut do bazena? co robi mama? aha sobota- na Slovensku sa upratuje

katy2
8. aug 2015

@loradora a mozes mi prosim ta povedat ktoru oplodnovaciu agenturu ste navstivili, ab vam urobili dvojicky?

loradora
autor
8. aug 2015

Vidte co nechajme to tsk a ozaj a kde by som xobrala deti,

katy2
8. aug 2015

@loradora ale mna to naozaj zaujima... kde na slovensku mame oplodnovacie agentury?

loradora
autor
8. aug 2015

@katy2 No my sme nebyvaliy sme sa odsyahovali lebk muz tobil infe a teraz robi tu

lucka1987
8. aug 2015

@lucinocka 😀 vies co Lucka .... stretla som sa uz s takymi ludmi, ktory mali taky pisomny ci ustny prejav, ze som oci otvarala.... 😀 takze toto ma nevyvadza s miery.. 😀

lucka1987
8. aug 2015

@lucinocka mna skor zaraza co ma napisane v profile :
citujem " O mne: Som 33-rocna zena ktorá získala magister no s manzelom sme si veľmi blízky a obidvaja sme rodičmi 3 deticiek . Žijeme život ako rodicia ,ktorý majú plné ruky práce s 2 detičkami a to 3. noi dá sa povedať že 1. sa už vie o seba postarať samo. No teraz niečo o mne moje koníčku su napr.behať okolo zvierat,starať sa o deti,byť detinskou atď. Vlastnosti: počítačová čarodejnica,múdra,štihla,spoločenská a všetko čo ktomu patrí. "

😀 😀

mirka17
8. aug 2015

@loradora síce nechápem celkom tvoju otázku, o sprostosti tu nikto nič nehovorí, a to že sa mito nechce rozoberať s nimi sa vzťahuje na rodinu z mužovej strany, ide o to, že sa mi nechce im vysvetlovať, že to nie kvôli tomu mam dvojčatá že môj svokor je z dvojčiat, ale kvôli tomu, že mame mi dvojčatá v rodine a že to ide po matkinej strane. toď vsjo.

loradora
autor
8. aug 2015

Aha....

loradora
autor
8. aug 2015

@lucka1987 No a

katy2
8. aug 2015

@loradora ale aj tak si mi neodpovedala, kde ste navstivili oplodnovaciu agenturu....

loradora
autor
8. aug 2015

A co ta to zaujoma

tecko28
8. aug 2015

@loradora hlavne tu agenturu skus odporucit sestre, ked su taki spolahlivy, o com nepochybujem, lebo prirodzene mat dvojicky nie je vobec jednoduche

heni79
8. aug 2015

@jajka71
Len jedno ma zaujalo. Najstaršie dvojčatá vo vašej rodine sú súrodenci starých rodičov, "kedy to ešte možné nebolo". Asi mi niečo uniklo. Čo nebolo možné? Lebo dvojčatá tu boli odjakživa!

katy2
8. aug 2015

@loradora chcem sa poucit.... nechapem, co ti to robi taky problem napisat, aka je to agentura.....

danuwa
8. aug 2015

@miahavash 😀 si zabila 😀

katy2
8. aug 2015

@heni79 @jajka71 vysvetluje, ze v case narodenia surodencov - dvojiciek starych rodicov nebolo mozne umele oplodnenie a predsa sa narodili dvojicky.... to je odpoved pre autorku diskusie, ze mozne to je bez umeleho oplodnenia

bonaqa2013
9. aug 2015

vždy sa mi páčili dvojčatá. ale také šťastie som nemala.... škoda. viem že sa to dá umelým oplodnením, no ale veď ja nechcem prísť o príjemný zážitok s chlapom.... 😉

betina1984
9. aug 2015

Teaz je uplne bezne mat dvojcata bez umeleho oplodnenia. Aj ja ich mam a na umelom som nebola...