Ahojte, rada by som sa od vas dozvedela, ako vase dvojicky oslavuju meniny. Neviem totiz ci mam v den menin dat jednej tasku s darcekmi a druhej dvojicke nic, alebo ako 🤷🏻♀️ Zarucene totiz bude ta druha plakaaat a bude smutna ze ona nic nedostala a pokazi meniny oslavenkini. Minulé meniny (maju 4r) som davala aj druhej podobne velku tasku s darcekmi no nezda sa mi to spravne, ze maju akoby dvojo menin 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️?
Ja nemám, ale ma brat...od malička ich ucili ze keď ma jedna sviatok, tak druhá nedostane darčeky...a tak to aj je...nikdy na meniny nedávajú obom...
No rozmyslas spravne, proste nemaju rovnake meno, meniny maju osobitne. Nech si to uziju mat jeden specialny den len kazda pre seba. Zasluzia si to.
Dvojičky nemám, ale už malým deťom sa dá všetko pekne vysvetliť. Pokazí meniny oslávenkyni? Treba začať vychovávať, nie skákať ako deti pískajú.
@meg321 Ja mám synovcov dvojičky a keď boli malí, tak sme na meniny kúpili drobnosť aj tomu druhému. (Jasné že nie plnohodnotný darček ako oslávencovi.) Neskôr si už zvykli, že meniny má každý inokedy a každý inokedy dostáva darček.
Ja nemám ani dvojička , ale keď mala staršia meniny - je medzi nimi rozdiel deväť rokov, tak kým mladšia mala tak do 6-7 rokov, vždy aj jej rodinní príslušníci niečo malé doniesli . dokonca aj staršia sestra , ktorá vlastne tie meniny mala , tej krpatej niečo kúpila
U mojich chlapcov je to tiež tak že vždy dostane ten druhý malú drobnosť ale vždy im povieme že môže sa stať že nedostane nič aby sa nečudoval .
Za mňa sú 4r deti už dosť veľké na to, aby to pochopili. Jednoducho jedno má sviatok, druhé nemá. Druhému by som kúpila len nejakú pozornosť typu bublifuk.
Ja som zvykla neterke kúpiť Kinder vajíčko, kým boli malé. Keď už sú staršie, tak rozumejú, že kto má meniny a kto nie. Ale zvyknem priniesť napr. ovocie, ale to aj inokedy.
Ja mam deti skoro po sebe narodene. A tak ked jedno oslavuje dostane vzdy aj druhe nieco,ale je to vzdy len sladkost,kindervajko,nalepky,omalovanky atd. Nic velke. Vie ze ma narodky hned po prvom. A este na meniny nedavame nic. Meniny moc neriesia
Je to sviatok jedného takže tým smerom by som išla. Vzala by som kalendár taký na stenu a označila s nimi ich obľúbenou farbou, kedy má každá meniny a jednou farbou ich spoločné narodeniny. Každý deň si potom jeden deň spoločne prečiarknite.
@meg321 to mas to iste, ako ked mas viac deti, jednoducho musia pochopit, ze ten den patri raz do roka len jej
U dvojičiek, ak ich budeš rovnako obliekať, všetko budú robiť spolu .., vznikne taký zvláštny pocit, akoby obe boli jediná bytosť. Neviem to vedecky vysvetliť, ale mám dvojičku a napr. darčeky sme dávali mamine, ale jedna druhej nie, keď sme sa chceli prestať rovnako obliekať, bolo to strašné čudné zrazu (až stresujúce)....
Ja keby som mala dvojičky, NIKDY by som im nekupovala všetko rovnaké, neobliekla ich rovnako, nechodili by spolu do krúžkov, táborov.... Čím skôr z nich vychovávaj dve samostatné osobnosti. To, čo sa zdá milé okoliu, nie je dobré pre tie deti, ver mi.
skus im to trosku vysvetlit. mozno bude plakat,a le toto sa preds anetyka len dvojiciek, ajsurodenci to tak maju, ze jeden dostane a druhy nie.
teraz mi napadlo, kup im kalendar, ukaz tej coeste meniny nemala, kedy ma aspolu to denne doskratavjte, aby vedela, ze sa to blizi.
este mi napadlo, ze aj ta druha dvojicka bude chciet odskratavat, tak kazdej inu farbu pera a budete tam robit hviezdicky, ci kriziky, ci bodky. jedna jednou fabrou, druha druhou farbou, rovnakou farbou im mozes poznacit datum v kalendari.
akurat bude problem, ze nemas kalendar na dalsi rok, neviem kedy budu na trhu.
aleb o vyrobit, mozno by si mohi kazda svoj a pokreslit a pod. mas aspon s detmi navod na nejaku aktivitu.
Rovnako ako pri beznych surodencoch. Aj pri nich je vzdy jednemu luto ze ma sviatok a ten druhy nie. Sice nemam dvojicky no dcery maju maly vekovy rozdiel- no vzdy som trvala na tom aby darceky dostaval iba oslavenec( samozrejme luzatki ci cukriky neratam). Ano boli slzy, bol aj plac no neberiem to tak ze dieta pokazilo oslavu ci svuatok. Emocie su prirodzene aj tie negativne. Treba odmala ucit ze nie vzdy dostanu vsetko a rovnako lebo sa narodili iny den!. Ze budu vo vsetkom mat rovnake vysledky ci rovnake talenty- aj tam budu sklamania a frustracie , no aj tie patria k zivotu, a kazde dieta sa s nimi potrebuje stretnut a naucit sa s nimi pracovat.
No v prvom rade zruš dávanie plnej tašky hračiek na meniny, na narodeniny dáš každej tri tašky? Obom by som na sviatok dala drobnosť, sladkosť a oslavenkyni podá ruku. Neuč ich, že majú dostávať všetko, v živote by to stále očakávali. Poplače si druhá? Na začiatku áno potom si zvykne.
Určite nie. Zbytočné rozmaznávanie.
Dakujem velmi pekne za rady. Urcite mi to otvorilo oci a ano, mate pravdu, netreba tolko rozmaznavat ;) Dam tej druhej len 1 mensi darecek/pozornost, opakovane vysvetlim a hotovo. 🤗
Pekny vecer
@meg321 nemám dvojičky, ale moji majú narodky blízko po sebe. Ja odjakživa trvám na tom, aby každý mal ten deň svoj vlastný výnimočný, vyzdobím im izbu každému osobitne, urobím mini tortičku podla ich výberu. Rodinná oslava je vždy spoločná a mne je to ľúto, že je to akoby 2 v 1, spoločná torta (lebo nemá zmysel dávať piecť 2, nepojedli by sme), spoločná výzdoba. Tak ten narodeninový/meninový deň je čisto o jednom dieťati. A žiadne darčeky pri "príležitosti bratových/sestriných menín" nepraktizujeme.
@ika02 presne, ja si vždy spomeniem na Tweensky, ja mám pocit, že jedna ako druhá, akoby ani neboli samostatné bytosti.
@meg321 kým sú malé, oslavovali by sme to na meniny jednej dvojky a keď budú rozumné, dvakrát každému zvlast
My sme doteraz zvyknutí si dávať na meniny čokoládu, či deti, alebo dospelí. Že taška s darčekmi😳...
Netreba to preháňať
Tej druhej by som tiež dala niečo, ale len malú pozornost. Postupne sa to naučia, že jedna ma sviatok, druhá nie.