Kedy vám zistili, že čakáte dvojičky?
Ahojte, baby, kedy vam zistili ze cakajte dvojcatka ? da sa to vidiet uz pri 1 utz okolo 6-7 tt? ci to az neskor? ake mate skusenosti?
Ahojte, v stredu mi lekar oznamil, ze cakam dvojvajecne dvojicky a ze som v 7+0 tt. Chcela som sa Vas spytat ci niektora ste uz v takomto skorom stadiu pocitovali velku unavu ale najme dychavicnost pri aktivitach ako rychlejsia chodza, po schodoch a tak nic extra namahave? Niekedy je to ok ale dost casto sa velmi zadycham a mam z toho obavy.
@annakru ahoj,unavena som bola na zaciatku strasne,som chodila spavat o 8 vecer,bolo mi strasne zle a mavala som aj migreny...teraz som v druhom trimestri a je to o dost lepsie
@ivkahlavnova ahoj, dakujem za odpoved. Tak asi to je normalne. Pri dcerke som ten zaciatok tak zle nepocitovala.
@ivkahlavnova mybuz mame tripple testy za sebou. Tiez vsetko v poriadku. Kociky som uz dake pozerala. Takze coskoro uz daky pojdeme asi kupit 🙂
@sandra000 ahoj. Nie ja chvalabohu ziadne problemy,max co som mala krcove zily na maternici. Tie boleli. Dal mi lieky a za 3 dni boli fuc. Ale inak klop klop nic mi nebolo. Tripple testy su downow syndrom a rastep. A aj krv mi bral,na krv.obraz.Robil mi ich na prelome 2 a 3 trimestra tusim. 12-13tt. Tak sa mi zda.Spytaj sa nato svojho doktora. 😉
Mne robili triple testy cca v 18tt, co viem, robia sa medzi 15. a 20.tt. Okolo 12./13.tt sa robia merania chrbtovej a nosnej kosticky, co tiez moze odhalit rastep al down.syndrom, V triple testoch sa to zistuej z krvi.
ahojte 🙂 ako Vam prebieha tehu s dvojickami? este chodite do prace? ja som 25tt a lekar ma uz chce nechat doma, babatka mi trosku tlacia dolu a boji sa aby som sa nezacala otvarat...Uz viete pohlavie? my cakame parik 🙂
@ivkahlavnova Jeej tak gratulujem. Budes mat z kazdeho jedno to je krasne. Hoci aj ine kombinacie su fajn hlavne nech su babatka zdrave 😊
Aj ja by som sa chcela tych ktore uz su v pokrocilejsom stadiu tehulkovania spytat par veci ako napriklad kedy vam zacalo rast brusko, kedy ste pocitili prve pohyby a kedy Vam prestalo byt zle? Ja som na konci 12 teho tyzdna a stale mi je dost zle. Brucho mi este vobec nerastie. Ked citam prispevky zien, ktore cakaju jedno babo ze uz im v tomto case vykukuje brusko tak rozmyslam ci je to v poriadku, ze mne pri dvoch este neni nic vidno - najma rano....
@annakru ahoj 🙂 mne prestalo byt zle asi v 14.tt tak snad aj tebe bude coskoro lepsie...ja som druhorodicka,tak mi brusko vykuklo celkom rychlo,aj ked som prvy trimester nepribrala asi ani kilo...teraz mam cca 5kg navyse a som 25tt.
Neboj nic,ak babatka podla ultrazvuku rastu,je jedno ake mas brusko 🙂
@ivkahlavnova Dakujem si ma ukludnila s tym bruskom ☺. Ja som dnes skoncila 12tt a kilo mam dole. To je vyborne ze zatial mas len 5 kg navyse. Vraj je podstatne aby sa privelmi nepribralo kvoly tlaku a cukrovke. Zatial si to nemusim strazit, len som zvedava co bude ked pominu nevolnosti...
@ivkahlavnova ahoj,my sme 27tt. Cakame dve babule. Do prace uz nechodim cca 2 mesiace. Neni som rizikova,ale po diskusii s doktorom som usudila ze radsej v klude doma lezat ako sediet 8h v kancli. To uz by sim asi nedala,nakolko nevydrzim dlho sediet. Urcite nie 8 hod. Zatial sme pribrali len 7kg. Ale to vsetko len oni a brusko. Inak ziadna ina zmena na mne. Rodit budeme cisarskym skrz zdr.problemy moje. Babulky su aktivne cely den,co ma tesi. Som rada ked ich citim 😍 a tesim sa na ne velmi. 🤰👣👣 krize ma uz zacinaju pobolievat.
@luculik86 ahoj 🙂 ja som este minuly tyzden chodila do prace, ale uz to bol pre mna problem obsediet 8-9 hod, Som strasne potom babatka dolu citila, ako tlacia, tak mi doktor tiez navrhol PN, aby sme predisli predcasnemu skracovaniu krcka
Aj mne sa drbci strasne hybu, velmi su aktivni, asi maju malo miesta 🙂 no menej ako ked je jedno, kedze to viem porovnat.
Ja budem tiez rodit pravdepodobne cisarskym, kedze prvy som nakoniec tiez tak rodila a mam len 150 cm, tak aj preto...
Kocik uz mas vybraty? ja rozmyslam nad Bebettom, som ho v nedelu videla nazivo jednej rodinke v Tescu a bol celkom spratny...Rozmyslala som aj nad Jane, ale druhe babatko ma vanicku skoro v kosiku a to sa mi nepaci...Este som uvazovala na Britaxom sportovym a k nemu dokupit fusako tasky, mala som ho ako druhy pri dcerke a bol velmi spratny , aj co sa skladania tykalo...
tak sa drzte baby 🙂 nech co najdlhsie vydrzime...
@ivkahlavnova ahoj. No ja by som uz robotu urcite nedala. Ja ked nieco dlho robim alebo som vonku a ked pridem domov a zacnem robit tak sa im to nepaci. Len ja som taky neposed. Ja neviem len sediet. A doma nic nerobit. Ale pre nich vsetko. 😊 kocik som nasla. Bude to Dorjan. Cely nazov neviem. Najradsej by som brala ten Bugaboo,len je strasne drahy ☹ dnes som bola 2 hodky vonku v obchode a tak a krize uz vypovedaju tak po hodinke. Uz sa to zacina zhorsovat. No toto su moje prve babule.. Ale neskutocne sa mi paci ako kopkaju 😍😍 normalne mi to bude chybat. A ktory si tt? 🙂
@luculik86 ahoj 🙂 ja som 26tt
@luculik86 ano moja mame sa dobre, aj ked dost casto ma boli hlava vkuse nie a nie prejst.. Len tabletka mi pomoze ;( a niekedy pravy bok, neviem ci zlcnik alebo co..uz musim len vydrzat na najblizsej kontrole sa vyzalujem ;)) inak ale vsetko ok. A ty ako? Daj nejaku radu alebo nieco co ma este caka pekne ;) inak kocik uz mate kupeny?
@sandra000 ja nemam s tymito mojimi malymi bosorkami ziaden problem. Fakt. Su dobrucke. Ani som nevracala, sem tam ma len zaha palila. Zatial jedine co ma krize uz zacinaju boliet a som uz taka ze sa mi davaju tazsie napr ponozky,nechty strihat na nohach bola dneska sranda😀 brucho uz nepustilo. Zatial mam ukazkove tehu. Minuly tyzden sme boli na tehu cukrovke. Tiez vsetko ok. V januari ideme este Grochalovi sa ukazat ci je vsetko ok. Babulky kopcuju prave tersz 👣👣😍😍 kocik mame vyhliadnuty,takze niekedy buduci tyzdrn by sme ho uz radi isli kupit. Ak ta nieco konkretne zaujima kludne sa spytaj 😉 pekne tehulkovanie 😆
@ivkahlavnova tak to sme natom dost rovnako. My 27tt. A ako sa citis?? 🙂
@luculik86 ahoj 🙂 celkom dobre sa citim,ked nesedim cely den v praci,ale uz tyzden som doma tak sa to celkom zlepsilo 🙂 len vecer drobci tlacia dolu trosku a tvrdne mi sem tam brusko...ja som mala prvy trimester tazky,strasne mi bolo zle od zaludku,mala som migreny a bola som velmi unavena...druhy trimester je oproti tomu uzasny 🙂
@sandra000 ahojky.u Grochalu sme boli v 2 trimestri a pojdeme v 3 trimestri. Vychadza mi to tusim v 31 tt. Hned po novom roku. Spokojna som s nim bola. Len po novom roku zvysil cennik. Co uz.
Vies co vecicky som dost podostavala od kamosiek,vcera mi dalsia kamoska doniesla vanicku,prebalovaci pultik,postielku atd. Cize moc sme este nekupovali. Len par veciciek. Kocar sa chystame teraz kupit. A ja sa chystam si veci do porodnice si nachystat pomalicky. 🙂 ale ako pisem ma kopcuju drobatka male 😍
@ivkahlavnova ahoj 🙂 no ja si musim zaklopat. Ja zatial cele tehu bez problemov. Fakt len ta zaha co ma palila par dni. Ale to som uz aj zabudla. A bolest krizov uz traz k tomu bude patrit. Som rada,ze som uz 2 mesiace doma. Urcite mi to neuskodilo. Ja tvrdnutie nemam ako take. Viem,ze ked moc nieco robim. Hlavne upratovanie,varenie atd, tak to uz neni pre mna ze mi trosku ztvrdne ale nie na kamen. Hned prestanem. A uz to tak ani nerobim.najradsej mam ked sa natlacia a vypucia sa. Len gulicka na bruchu. 😍
@luculik86 mne tiez tvrdne brusko len ked to prezeniem s upratovanim alebo mi v noci treba velmi na wc...inak to nie je take strasne...
Ahojte, tak my budeme dvoch chlapcov, aspoň minuly mesiac videl doky dvoch pipikov 🙂 ale vraj si mám nechať malú rezervu 🙂 ja ešte stále chodím do práce a sedieť 9 h pri pc nič moc ale do konca mesiaca to snáď vydržím..ozaj kedy ste začali cítiť prvé pohyby ? Som prvorodička a neviem to veľmi odlíšiť od pohybov čriev..v bruchu sa mi stále niečo pohybuje, no pripisujem to zatiaľ nadúvaniu 🙂 21.12. idem na morfologicky ultrazvuk, to uz bude 22. týždeň aj vy ste boli?

ahojte, este sa chcem spytat, ci niektora z Vas nepocituje tlaky tam dolu, akoby sa deti tlacili dolu, mne sa to stava v poslednych 3 dnoch vzdy poobede v praci ...tak tlak a pocit, ako pri svalovici po bicyklovani.