Kedy vám zistili, že čakáte dvojičky?
Ahojte, baby, kedy vam zistili ze cakajte dvojcatka ? da sa to vidiet uz pri 1 utz okolo 6-7 tt? ci to az neskor? ake mate skusenosti?
@ivkahlavnova aj ja to take citim ..
ahojte 🙂
stalo sa vam baby niekedy, ze ste mali vodnaty vytok, skor vodu ako vytok? ja som sa rano zobudila a vytieklo zo mna trosku vody, tak poldeci-deci...tak som sa zbalila do nemocnice,tu mi povedali, ze podla rozboru by to nemala byt plodova voda, ale nechali si ma tu na pozorovanie a pichli mi kortikoidy na dozretie pluc babatiek...tak drzte palce, nech nas v piatok pustia domov
@ivkahlavnova ahoj,nie mne sa nic take este nestalo. Tak ti budem drzat palce a daj vediet ako ste dopadli a co sa bude diat. Drzim palce a davajte si na seba pozor 🙏😉
Ahojte 🙂 uz sme chvalabohu txzden doma,nastastie mi nezacala odtekat plodova voda...babatkam ale pre istotu pichli kortikoidy na dozretie plucok...ale
Mame sa setrit...
Mam pocit,ze uz to pomaly zacina byt narocne,toto tehotenstvo,brusko mam skoro take,ako ked som sla s dcerkou rodit 🙂 a to mam len 5-6kg navyse...ja vy ste cim dalej tym viac unavene?
Pekne sviatky prajem 🙂 drzte sa
ahojte 🙂
ako sa citite? netvrdne Vam brusko?
@ivkahlavnova ahoj, mne uz ano, ja som momentalne v nemocke. Skratil sa mi krcok zo 4cm na 2,6cm. Tak od piatku som tu. Dostavam magneziu do zily. Vraj stvrtok mi ho pozru a potom uvidim. Ale tak hadam sa to nijako neposuva viacej. Bola by som rada keby este aspon 2/3 tyzdne tam este pobudli. Za 2 dni zaciname 34tt. A vy ako? 🙂
@luculik86 ahoj,ja som v nemocnici od vcera,od soboty mi tvrdlo brusko v pravidelnych intervaloch,tak kazdych 12min tak mi tiez nasadili magneziove infuzky,ale skludnilo sa to 🙂 len ma strasi primar ze ma uz nepusti domov a to som 30+3,aj ked podla ovulacie o tyzden dalej.
Teba este pustia domov? u nas v Dolnom Kubine sa od 32.tt lezi s dvojickami na pozorovani
Drzte sa 🙂
@ivkahlavnova no ja som v Tn. A zatial neviem moc toho. Mam nasadene magneziove infuzie - 2 denne. To su pol litrove flase. A dnes mi dali aj zelezo tabletky. Ja som tu od piatka. Brusko mi tvrdlo uz davno. Este ked som bola na poradni 28.12. Takze ja len lezim,oddychujem. Vraj zajtra by mi mali pozerat krcok. Tak uvidim co dalej. Hadam sa dozviem viac zajtra. Drzim palce. 😊
@luculik86 ahoj ;) pustili ta este domkov? Mna zatial nie a neviem ci ma este pustia. Trosku mi stale tvrdne brusko,aspon na zaznamoch tak ukazuje,davaju mi tiez infuzky magnezia,plus injekcie a mam taky sirup ze Ventolin tiez proti tvrdnutiu. Raz mi do zily dokonca davali Gynipral co je silnejsie este ako tie magneziove infuzie...no neviem...mne tiez brusko tvrdlo aj doma ale kedze som sa neotvarala ani nic take,neriesila som to inak ako magneziom v tabletkach
Papa drzte sa
@ivkahlavnova ahoj, zatial som stale v nemocke. V pondelok mi budu robit vysetrenia. Magnezko mi davaju uz len v tabletkovej forme asi dva dni. Ale ak chcem tak mi daju aj do zily. Dnes mame max ozvy. Snazili sa mi ich robit na izbe ale nepodarilo sa. Vecne su aktivne a vypadne to,tak musim ist na salu. Brusko mi tvrdne tak pri sede alebo ked stojim. Takze pekne lezim. Ved co by som aj robila ine. Dufam,ze v pondelok bude vsetko ok a budem moct ist domov. Dokedy budes v nemocke nevies? Drzte sa aj vy 😉
@luculik86 ahoj ;) no mne stale tvrdne brusko ale nastastie sa krcok neskracuje ani sa neotvaram...tak mam magneziove infuzie a injekcie na striedacku. Vcera som zacala 32tt tak mi lekar povedal,ze musim vydrzar do 34tt,cize este 3 t tu pobudnem :(
A ake velke mas babatka?mne ich v stredu merali a maju cca po 1600g
Pa drzte sa
@ivkahlavnova no ja som 33+2. Ja uz mam len magneziove tabletky. A zelezo. Dnes mi robili ctg ale hodinu ale moc sa hybali a furt to vypadavalo,tak neviem ci nepojdem zasa. V pondelok budem vediet co a ako dalej. Takze 3tyzdne v nemocke? No nezavidim. Ale to zvladnes. Ved co neurobime pre drobcov. Naposledy co mi merali babule pred tyzdnom tak mali kazda 2000g. Ale tak verim,ze to su len orientacne vahy.
Drzte sa tam 😊
Ahojte budúce mamičky 🙂 držím prsty všetkým, čo ste v nemocke,nech vydržíte čo najdlhšie!!! Ja som už 24 dní doma, a popravde si neviem predstaviť, že by som ešte chodila do práce...Som už riadne nemotorna ☹ ja som pribrala už 16 kg a to budem zajtra len v 27 týždni...Mám strach kam mi ešte tá váha polezie... Chalani kopu odušu 🙂 sú vraj aj dosť veľký, pred 2 týždňami som bola na kontrole vtedajší po 800 g. Vyberám kočík práve, vy ste ho kedy objednavali? Už ho máte doma?
@luculik86 ahoj,ako si dopadla? Mne brusko stale sem tam tvrdne,mam naordinovane magneziove injekcie podla potreby a v piatok maju robit sono drobcim aj sono krcku.
Ozaj mas uz kocik?ja sa stale neviem rozhodnut
@ivkahlavnova ahoj. No uz po vizite aj po vysetreniach. Vsetko v poriadku. Krcok vraj bez zmeny. Takze vyzera to tak ze pojdem domov. Priatel nestastny,ten sa boji ma samu nechat doma,ten chce aby som si isla zasa lahnut k nam do Pn. Ale tak ked neni dovod tak ma tam len tak nenechaju. Kocik mame uz. Pred vianocami sme kupili. Kupili sme Dorjan ten vedla seba.Ja ti drzim palce aby si dobre dopadla ten piatok. Nech idete aj vy domov. 😊
@luculik86 ahoj,tak mne sa spustil porod v utorok v noci a v stredu o 15 sa drobci narodili, Jurko mal 1800g a Linduska 1690g. Rodila som v Martine,kde su na take mini deticky specializovani. Drobcekovia su na dani tyzden ok,maju este ventilator na podporu dychania ale dychaju samostatne plus maju sondicku na papanie lebo este nevedia sat same. Inak su krasne,si driemkaju v inkubatore...len tu chvilu pobudnu kym nepriberu. Mna dnes asi pustia domov a budeme za nimi chodit a nosit mliecko,pomaly sa mi rozbieha.
Tak sa drzte pa
@ivkahlavnova ahoj, ja som este len v 21 tt s dvojickami a tak potichucky som Vam teda tym co ste boli uz cez 30 tt drzala palce aby ste vydrzali co najdlhsie. Gratulujem Ti k narodeniu drobcekov a zelam vam vela zdravicka a sily najma v tychto prvych dnoch. Nech si ich co najskor drobcekov mozes zobrat domov a nech ste vsetci v poriadku. Ak sa mozem spytat, rodila si cisarskym rezom alebo prirodzene? Som v zahranici a hned ako mi zistili dvojicky mi povedali, ze to bude cisarsky ze tu sa to ani inak nerobi...
@ivkahlavnova ahooj. Joooj gratulujem k babatenkam krasnym 😍😍 hlavne vela zdravicka drobcekom. V ktorom tt si porodila? Male drobatka, takto sa vypytali na svet? Hlavne ze je vsetko v poriadku. Juuuj tesim sa! Pokladiky male. Porod v poriadku? My sme teraz v Banovciach. Tersz lezime tu. Tahame 35tt. Tak uvidime dokedy vydrzime. Baby su strasne aktivne v brusku, normalne rodeo 😀
@annakru ahoj 🙂 rodila som cisarskym.
@luculik86 drobce mali 31+5 ked sa narodili. Najskor vymyslali s prirodzenym porodom,ale nakoniec sa dohodli na cisarskom,celkom dobre sa uz dnes citim. Rana sa snad dobre hoji klop klop a dnes sa mi uz naliali prsia mlieckom.
Tak vy ste krasne vydrzali zatial 35tt je uz krocik k donosenemu terminu.
Drzim palce nech este chvilku vydrzite .
Drzkajte sa
@ivkahlavnova Tak cisarskym? Super. Som rada,ze sa citis uz dobre. Drobatka male, dufam,ze sa im dari dobre. A tebe tiez, nech sa das dokopy co najskor.
Ano mi za 3 dni zacneme 36tt a mala by som ist cisarskym skrz zdr.problemy ale zatial s nim mali v jednej nemocnici problem. Teraz som v druhej, uvidim co tu. Takze ja este ani neviem kde vlastne porodim. Ale informuj ma ako sa ti vodi a aj drobcom. Drz sa 😘
Ahojte. My čakáme dvojičky koncom jula. Bola som v nemocnici 2x. Aj v decembri aj v januári. Dnes sme 14tt. A som na PN odkedy som bola v nemocnici prvy krat, nedovolili mi robit :/ ;) baby mam ale furt nejake spinenie aj keď nie veľmi ale je. Aj to nepravidelne. Mali ste podobne "stavy"?
@ivankagemini ahoj, ja som spinenie nemala ale zato mi stale uz dobrych sedem tyzdnov tvrdne brucho.som 21 tt. Ale velmi vela bab pocas tehotenstva spini. Ked si pod dohladom lekarov a riadis sa ich odporucaniami tak by malo byt vsetko v poriadku. Ak Ti nedovolili robit tak je na to asi dovod. Vela zien co cakaju aj iba jedno babatko je PN doma. Musis mysliet pozitivne a ani si nepripustat ze by sa nieco stalo - hoci je to tazke. Drz sa.
@ivkahlavnova jeeeeeeeej 🙂 🙂 gratulujem maminke k úžasným detičkám 🙂 držte sa a hlavne veľa zdravicka všetkým trom 🙂 ja som ešte len v 27 TT. Stále si hovorím, že mám ešte čas..Ale ako tu čítam, vôbec ho nemusí byť tak veľa....Nad kočíkom stále špekulujem... dodacia doba je vyše mesiaca, tak sa už musím rozhýbať ale dnes som už aspoň postieľku objednala, tak sa teším 🙂 držím všetkým palce, nech vydržíme čo najdlhšie...😉
Babulky neviem ako idete vy rodit,ale ja mam od doktorov skrz zdr.problemy odporucanu sekciu a zatial v 2 nemocniciach ma ako odbili. Tak ja len z mojej skusenosti nenechavajte si to na poslednu chvilu ☹
@annakru jasne, ja som si zvykla uz doma a pri troche namahy som k.o. takže dávam na seba pozor! Aj ty sa drz! 😉

@any05 aj my cakame 2 chalanov 😀 a pohyby mame od 18+3tt 🙂 som prvorodicka teraz v 23+3tt a teraz su to uz pekne kopance 🙂 na morfo som bola, vsetko mame OK 🙂