icon

Prvorodička a dvojičky

matikeks
10. mar 2014

Ahojte. tak vcera som sa dozvedela ze cakam dvojicky .. skoro som tam odkvecla .. mala som obavy o vychove jedneho dietata a naraz ich mam mat 2 ??? Neviem ci to zvladnem .. ak je tu mamicka ktora bola prvorodicka a narodili sa jej dvojicky skuste mi opisat ako ste to zvladali ci to bolo velmi tazke a podobne .. proste skusenosti .. ja koli tomu neviem poriadne ani spat lebo sa toho obavam a to mam do konca tehu. este mooooc daleko.

mirkab79
22. aug 2016

@kozicka139 nechodis nahodou na predporodnu pripravu do nemocnice? ja som zacala minuly tyzden 1x, zo zvedavosti ze co sa zmenilo a co mozem ziadat pri porode atd. 🙂

kozicka139
22. aug 2016

@mirkab79 nie nechodim

rrianna
22. aug 2016

Dievcataaa dnes poradna dopadla v poriadku 🙂 nase dvojky sa ukazali a budeme mat doma dvoch chlapiskov (teda mimo tata), takze chlapska prevaha bude doma 🙂 vodi sa im dobre, v 21tt+1 maju kazde skoro polkilecka 🙂 tak sa tesim, ze je vsetko v poriadku 🙂 prajeme vam krasny zvysok dna 🙂

eni1990
22. aug 2016

@rrianna gratulujeem!! 🙂

rrianna
22. aug 2016

@eni1990 dakujeme 🙂

luculik86
9. sep 2016

Ahojte babulky,nam pred 2 tyzdnami oznamili ze cakame dvojvajecne dvojicky. To sme uz boli skoro v 13 tyzdni. Dovtedy sme vedeli len o jednom drobcovi. Ako to vsetko znasate? Ja som zacala byt celkom aj unavena, v praci sa mi zle sedi ( mam kancelarsku pracu takze ok),pri vareni ma krize bolia a ked sa co i len obliekam uz funim. Som cakala ze tieto stavy budu trosku neskor. S hociakymi skusenostami sa mozete podelit,budem rada. Cmuk a prajem prijemne tehulkovanie 🙂

01tatianka
9. sep 2016

@luculik86 ahoj🙂 ja som vedela že čakame dvojičky v 4tt tieš su dvojvaječne a pracovala som v kuchyni (nepracujem 2 tyždne). Ja sa cítim tak, že som veľmi unavena, a veľmi ma bolia kríže a celkovo chrbtica a klby. Po nociach nespim a nevoľnosti prišli až 2 trimestri. 😀 užij si to naplno

luculik86
9. sep 2016

@01tatianka Nevolnosti som zatial nemala, takze uvidim či nastupia. Už aj my sme v 2 trimestri. Kočík už mas vybraty?? 🙂

01tatianka
9. sep 2016

@luculik86 Ano mam vybraty resp. darovany vedľa seba taky som aj chcela .. poväčšine ma odcudzili no fore, lebo som tvrdila že s tym nie je problem, nakoľko si zloženy kočiar alebo aj rozloženy daš do pivnice a deti vyťahom vynesieš na poschodie. A že ti stale nebude mať kto pomocť, atď. 😠 dosť ma to nahnevalo každa vie či bude mať jej kto pomahať at´d... a nie niektore si tu presadzuju svoje lebo to oni tak mali. Nad niektorymi sa treba povzniesť. Mali by sme sa sťahovať tak dufam že to zvladnem všetko poprenašať s manželom a pomocou ostatnych 😀 toľko veci u nas doma ešte nebolo od oblečenia cez kočiar a vajička 😀 čo sa neviem rozhodnuť či kupiť je prebaľovaci pult 🙂

luculik86
9. sep 2016

@01tatianka No ja chcem tiez ten vedla seba. Sto ludi sto chuti. Takze co uz. No my byvame v panelaku takze odmerat dvere,vytah atd. A tiez pozeram dake na bazaroch atd,urcite nie novy
A to s tym stahovanim poznam. Dva tyzdne dozadu sme kupili byt. Takze viem o com hovoris. 🙂 ja som sa len zbalila,ale ani jednu vec som neprenasala. Nedovolili mi. Predchadzajuci byt bol bez vytahu a daval mi yz trosku zabrat. Takze musim povedat,ze som to dobre vychytala 😊 my sme este nic nekupovali pre drobcov. Original termin bol zaciatkom marca ked sme cakali jeden prirastok ale kedze su uz dva tak sa to asi posunie o par tyzdnov skor 🙂

peach84
12. sep 2016

Ahojte Mamičky. Najprv Vám všetkým gratulujem. Som mamina 15 mesačných dvojičiek Adamka a Belly. Keď som bola tehu často mi tu baby pomohli,poradili. Vďaka mojím (nespavým) detičkám by som chcela teraz pomôcť, ponúknuť ja niečo pre Vás. Väčšinou som sama na detičky, manžel v záhraničí, často mi to pripadá ako adrenalínový šport. Moje detičky o tom ešte nepočuli, že by mali prespať celú noc, alebo sa budiť aspoň raz za noc,samozrejme jedno budí druhé, idú zúbky, atď. Po pár mesiacoch som natrafila na túto hojdačku, ktorú začnem predávať od budúceho týždňa. Mne to zachránilo často život, mohla som aspoň chvílku pospať, kým oni kľudne spinkali v hojdačke, veľmi si to užívajú, už sa v nich hojdajú sami. Keby ste mali otázky kľudne ma kontaktujte, rada poradím. Dúfam, že sa Vám hojdačka zapáčí. ♥️♥️
http://m.bazar.sk/20592086-hojdacka-pre-dvojick...

lenkahacikova
13. sep 2016

@luculik86
@01tatianka
Babulky ja mam prebalovaci pultik len taky co sa polozi na postielku a neviem si vynachvalit.. dokonca bobulka co ho ma na postielke sa pod nim aj rada hra ma to asi ako bunker 🙂 - ale trosku som odbocila - mne vyhovovalo to ze som ho mohla prenasat bo sme mali postielku v obyvacke a aj v izbe (zo zaciatku spavali v jednej postielke spolu) a ked som ich kupala tak som si ho zobrala tam.. takze pre mna top ;)

01tatianka
13. sep 2016

@lenkahacikova ďakujem za radu, aj ja si myslim že je to lepšia voľba, pretože tie komody su jednak veľmi drahe a potom čo s nimi? 😖

luculik86
16. sep 2016

@lenkahacikova dakujem za radu, nevyzerat to urcite zle 🙂 ukazem to aj priatelovi, co on nato 🙂

mizku85
28. sep 2016

ahojte aj my mame dvojicky maju 17 mesiacov obe dievcata, tiez som prvorodicka...len tak som tu zazrela tak vam troska popisem.... ten kociarik co ste spominali citala som len jednu stranu skupinky...my mame bumbleride kociar vedla seba a necgcela som ziadny iny len sa nam zlomila rucka tak sme kupili taky sportovy obycajny pre dvojicky ale az teraz asi 2 mesiace a opravot sa to da takze na zimu bude naspet tamten lebo do snehu treba nafukovacie kolieska ...ten bumblerid sa vojde vsade do auta do obchodu, na urady, vsade...ked by som si mala znova vybrat vyberiem si ten...tiez som nechela kociar za sebou lebo niektore su fakt divne jedno dieta akokeby lezalo na zemi no otrasne...a tie hojdacky co tu niketo pridal su super len ked niekde pojdete aby si nato nezvykli potom to bude hrozne...moje deti to nemali ale neviem kazdy nech posudi sam... zaspinkali celkom dobre aj v noci sa len na kojenie zobudili ... tak aspon tolko ...a hlavna vec pri dvoickach : snazit sa urobit im rezim rovnaky ..ide to vsetko len treba vydrzat 🙂

sandra000
29. okt 2016

@speranza1 a v ktorom si tyzdni? Ja v 12tt. A tiez som sa teraz vratila z nemocnice. Mam hematom. Strasne som krvacala.. Babätka su obe v poriadku. Len mam stale strach aby sa to nevratilo. 1 krat som krvacala v 8tt..

speranza1
31. okt 2016

@sandra000 ahoj sandra...moje dvojicky majú už 15 mesiacov....😍...ale keď som ich čakala tak 1x som krvacala myslim že v 6tom týždni a potom v 16stom....spinila a krvacala som premenlivo viac menej do 20tyzdna....potom to prestalo a bol pokoj...hlavne veľa oddychuj a šetri sa a určite ti všetko dobre dopadne....drzim palce a prajem veľa zdravicka

sandra000
31. okt 2016

@speranza1 dakujem za podporu. Dala si mi nadej😊. Ja som 1x krvacala slabsie v 8tt a potom masivne ako z kohutika ked pustis vodu v 11tt aj krvne zrazeniny mi vychadzali.. No hroza😔. Neprajem ten strach nikomu a nakoniec na sone zistili ze su oba tam ❤️❤️. Teraz som 13tt a bojim sa za kazdym ked niekde som ze zacnem krvacat😢. Stale len lezim cele dni😔.. Ale dakujem za info, lebo som nevedela do kedy idem byt takto v strachu..

chmeluska
12. nov 2016

@sandra000 ahoj aj ja cakam dvojicky som v 8tt a tiez mam hematom. Teraz od pondelka nastupujem na pn. Zatial som nekrvacala a dufam ze ani nebudem ze sa to vstrebe. Tebe sa uz vstrebal alebo ako si na tom?

sandra000
12. nov 2016

@chmeluska jeeeeej gratulujem!! Este stale ze ho tam mam. Ono dlho strasne trva kym sa vstrebe.. Preto je to tale nebezpecne. Ja uz zase robim domace prace ako blba.. Ale to sa nesa stale lezat.. A este ked ma clovek chutky na kadejake jedlo tak navarit si musim😉 to je tak ked je uz dobre tak clovek zase pokusa.. Uz 2tyzdne nekrvacam v pondelok zacinam 15tt ale tak podla mna to moze hocikedy prist, nie len na zaciatku tehu..

ecobabysk
7. feb 2017

Ahojte Mamičky, je to článok o našich deťoch a o hojdačkách, uspávaní dvojičiek. Dúfam, že sa Vám bude páčiť. 🙂
http://dvojickovo.sk/index.php/pr-clanky/480-ne...

nmnicka
8. apr 2017

Kocky ahojte, v utorok som bola u ženského, 8+4tt a byva mi už od 5tt veľmi zle. A veľmi som sa čudovala machulke na sone, veľa známych aj rodina mi povedali že tam vidia dve srdiečka. Čo si o Tom myslíte?

smejulinka
11. apr 2017

@nmnicka no nie som lekar, ale ak by to mali byt dvojicky, tak asi jednovajecne. Dvojvajky vyzeraju takto

monikaculenova
13. feb 2018

Zdravim. Chcem sa spytat je tato skupina este aktivna ?

kozicka139
18. feb 2018

@monikaculenova dobry potrebujete nieco

monikaculenova
18. feb 2018

Zdravim. Len som sa chcela opytat cakame dvojicky som v 19. Tyzdni a nechali si ma v nemocnici ze sa my skracuje krcok maternice... tak som chcela len poradit ze co sa s tym da robit ci ma budu hned sit alebo sa da s tym vydrzat az do konca ?

kozicka139
18. feb 2018

@monikaculenova ja som to mala v 28tt a vydrzala som az do 35tt ak si vas nechalikupit aspon ste pod dozorom ja som musela lezat s vylozenymi nohami cely den co najviac oddychovat.mozno vam ho zosivat nebudu.a mate ho skrateny o vela ?

monikaculenova
18. feb 2018

Nie zevraj nie je o vela. Ale je skrateny.. v stredu tu budem tyzden. Mam kludovy rezim... mam len lezat nohy nemusim mat vylozene vysoko len lezim.. nikto nic nepovie. Kazdy ze len.lezte

kozicka139
19. feb 2018

@monikaculenova mne to pomohlo lezat a mat kludovy rezim ak sa nebude skracovat tak zasivat nebudu

monikaculenova
20. feb 2018

@kozicka139 jasne. Dnes sme mali vizitu a, nic len lezte. Tak lezim a cakam