Prvorodička a dvojičky
Ahojte. tak vcera som sa dozvedela ze cakam dvojicky .. skoro som tam odkvecla .. mala som obavy o vychove jedneho dietata a naraz ich mam mat 2 ??? Neviem ci to zvladnem .. ak je tu mamicka ktora bola prvorodicka a narodili sa jej dvojicky skuste mi opisat ako ste to zvladali ci to bolo velmi tazke a podobne .. proste skusenosti .. ja koli tomu neviem poriadne ani spat lebo sa toho obavam a to mam do konca tehu. este mooooc daleko.
@kozicka139 nie vobec nic ze este je skoro ho kontrolovat a uz tu lezim tyzden 😕 dnes my akurat brali krv...
@monikaculenova mne v pondelok dr. nariadil prísny kludovy režim lebo sa mi skrátil krcok na 3,5cm ani deti nemôžem pešo nosiť do školy max.30mim denne môžem byť na nohách a jeden z chalanov sa mi otočil dolu hlavičkou ale povedal že oni ešte plavu takže sa ešte môže pootacat akokoľvek,no ja som od pondelka poriadne nespala lebo mi naznačil že keď sa to nepolepsi mozem porodiť v 28tt.teraz som 24tt, ale ja si myslím že keď do videl tak kritický prečo ma neposlal do nemocnice?a ďalšiu poradňu mi dal až o mesiac 🤔🤔
@2zuzanka2 nooo to nie je ziadna vyhra. Nechapem preco vas neposlal do nemocnice alebo aspon dat skor poradnu ako o mesiac... aby vas mohol sledovat... je to cele take divne. Hadam vsetko dobre dopadne. Drzim palce 😉
Tak a je rozhodnute. V pondelok ma idu zasivat. 😕 hadam bude vsetko dobre ... dneska uz robili predoperacne , brali krv bola za mnou interna doktorka a v pondelok sa ide na to. Mam aj trocha strach ale hadam to nejako dame. 😕☺
V prvom rade blahoželááám. Je to úžasné šťastie a dar, keď si zoberieš, že niektoré ženy nemôžu mať ani jedno. Ja som síce čakala len jedno a pred pár mesiacmi som porodila, ale od tej chvíle ako som videla na paličke dve čiarky som sa stala najšťastnejšou na svete 😃 a ty musíš byť dvojnásobne šťastná 😛 Ja osobne som sa veľmi bála pôrodu a našťastie sa ku mne dostala kniha HYPNOPOROD...ak máš možnosť ísť na kurz Hypnoporodu tak rozhodne odporúčam..ak nie (ja som takú možnosť nemala) odporúčam aspoň knihu. Mne veľmi pomohla, zbavila som sa strachu na pôrod som sa tešíla a čo je hlavné pôrod patrí medzi moje najkrajšie zážitky v živote. Knihu si môžeš zakúpiť tu: https://mammamoda.sk/nieco-naviac/46-kniha-hypn... a pri objednávke po zadaní kodu: KNH020 máš zľavu 20 % z knihy
@smejulinka dakujem, uz mame po tom nebolo to take strsne zvladla som to, ale este tu musim lezat ale doktor slubil ze v pondelok pojem. Tak.to splni 🙂
@mammamoda dakujem krasne. Sme s manzelom velmi stastny ze nam doktor povedal ze tam vidi dve srdiecka. Aj sme sa trocha bali ale uz je to ok. Tesime sa. Uz mame aj po serklazi nebolo to take hrozne... dalo sa to ale este do pondelka to tu musim prezit. A v utorok ma caka morfologicke sono tak som zvedava ako dopadne. Ale verime ze dobre. A v pondelok by ma mali pustit tak som zvedava. 🙂 a gratulujem k babetku .
A tu.knizku pozriem dakujem 🙂😀
Ahojte dvojmaminky🙂 Tak som s vami na jednej lodi, v 15 tt a čakáme jednovaječné dvojičky. Zatiaľ bez väčších problémov, trošku sa mi už aj darí ukľudniť sa, ale tie prvé pocity keď nám oznámili že tam bijú dve srdiečka boli nevypovedateľné. Nevedela som či plakať, smiať sa, báť sa alebo radovať🙂 Na utz bolo dokonca vidieť aj ďalšiu machuľku, trošku ma to vyľakalo lebo už dvojky bol šok, ale lekárka povedala, že je to iba gestačný vak, tak aj ma ukľudnila. Zatiaľ si vôbec neviem predstaviť ako to bude s dvojičkami, mám obavy ale aj nenormálne som sa začala tešiť. Budúci týždeň ma čakajú triple testy a prvé 4D a toho sa neviem dočkať. Ako u vás dopadli tie afp? Ževraj hodnoty sa môžu u dvojičiek dosť vzdialiť od normálu a že je to skoro vždy, tak aby som sa opäť zbytočne nebála.
@mirkanoskova gratulujem k dvojtehotenstvu 🙂 u mna napriklad afp aj na downa a razstep hodnoty boli ukazkove az som sa cudovala ze ako je to mozne pri dvojickach, preto som aj odmietla amniocentezu indikovanu koli veku. Drzim palce nech vsetko dobre dopadne.
@mirkab79 ďakujem krásne🙂 Také výsledky by som chcela mať aj ja. Ale počkám si do stredy, zatiaľ viem iba že tomu prikladajú dosť veľký význam a to tiež nepridáva na kľude. Dúfam že to dopadne dobre.
@mirkanoskova gratulujem. 😘🙂
Nas by mali dnes prepustit z nemocnice. Tak hadam sa uz konecne dockam a pojdem domov. 🙂
Ahojte,
najskôr Vám všetkým chcem pogratulovať a popriať hlavne veľa zdravia.
Mne predvčerom doktorka oznámila, že čakám dvojvaječné dvojičky, som ešte len v 7 týždni. Prvý deň som sa naozaj tešila, ale včera na mňa prišla veľká panika ako zvládnem tehotenstvo, koľko priberiem, bo už teraz mám dosť kíl, a ako to bude už keď budú na svete. Mám obrovský strach.... Ako to zvládate?
@lubkajaxx gratulujem ti 🙂 je to skvele. Aj mne ked doktor oznamil ze cakame dvojicky. Som sa v ambulancii rozplakala a ze ako to zvladneme.. nakolko uz mame soma jedneho nezbednika. 🙂 a uz sme v 26 tt. Absolvovali sme pobyt v nemocnici. A uz sme doma . A uzivame si. 🙂 a neboj to zvladnes . A s pribratim pribrala som zatial nejakych 10 kg 🙂 cca. A tiez sa bojim kolko priberiem. A tiez cakame dvojvajecne dvojicky chlapcov 😀 drzim ti palce
@lubkajaxx zvladnes to lavou zadnou aj s krížovkami v ruke 🙂 ale bála som sa tiež, ale niet sa čoho 🙂 Ja som si pri nich urobila aj vodičák na motorku, stíham aj obrovskú záhradu, domácnosť a skoro všetky koníčky. Niekedy to je o držku, ale väčšinou je to OK
Ďakujem Vám za podporu. Nejak sa z toho neviem spamätať. Mala som plány, že keď budem mať 1 dieťa, tak môžme behať aj po výletoch a všetko v pohode postíham. Na druhej strane som veľmi rada, že som tehotná, pretože pred vyše pol rokom som potratila.
Monika prosím ťa, a kvôli čomu si bola v nemocnici? Obdivujem, ťa ako to berieš, keďže máš už doma dieťa.
A Smejulinka fakt klobúk dolu, to čo stíhaš popri dvojičkách je super.
Ja som tak trochu pesimistka, vždy si predstavujem to najhoršie. Dúfam, že ma to rýchlo prejde a budem sa tešiť ako vy 🙂
@lubkajaxx mne sa skracoval krcok maternice, tak som isla preventivne do nemocnice, a tam rozhodli ze spravia serklaz cize sitie aby deti co najdlhsie vydrzali . A teraz je vsetko ok . Mam prevazne lezat co je pre mna dost tazke ale snazim sa. A ide nam tp . Syn uz zacal chapat ze ho nesmiem brat na ruky. Bude dobre 😀
@lubkajaxx hlavu hore, ja som bola tiez vydesená, ale každému je nadelené len toľko koľko zvládne. Tehotenstvo nie je choroba a deti prichádazjú do nášho života, tak netreba "nič" meniť. Myslím to tak, že netreba začať žiť len deťmi. Treba chodiť aj na výlety, stretávať sa s priateľmi a nezabúdať na seba. Veď spokojní rodičia, spokojné deti. držím palce, ak ti bude ťažko, spomeň si na to, že je to hlavne v hlave a skús sa na to pozrieť inak. Oni keď plačú a nevieš ktoré máš skôr ratovať...trvá to dve tri minútky, ale je to taký silný vnem,že väčšinou prekryje to, že boli dve hodiny deti úplne úžasné. Tak si skús na to spomenúť, že je to len chvíľa a robíš to najrýchlejšie ako vieš a za chvíľočku bude zase dobre. Keby si mala problém,keď už budú na svete, kľudne sa mi ozvi.
Ďakujem Vám baby. Veľmi ste milé 🙂 Budem sa snažiť to zvládnuť tak ako vy.
Monika tebe prajem, aby si už bez ďalších problémov zvládla tehotenstvo, a aby boli detičky zdravé 🙂
A tebe smejulinka prajem veľa krásnych zážitkov s tvojou rodinkou 🙂
A samozrejme, že sa ozvem, keď budem mať nejaké novinky.
@monikaculenova ahoj monika ja som mala tiez skrateny krcok a dost dlho..vydrzali sme do 35 tt 😉😉😉 chce to fakt len klud a lezat 😲 drzim palce nech vam to dobrunko dopadne 🤗
@yakinka dakujem krasne... no oddychujem a lezim tak najviac ako sa len da. Kedze mam uz doma jedneho syna. Ale manzel isiel na matersku. A je skvely velmi pomaha. 🙂
@lubkajaxx neboj dvojičky zvládneš ... všetko má svoje plusy a mínusy... možno v niečom sú dvojky náročnejšie, ale zase sa samé prehrajú ... je úžasné ich pozorovať 🙂 budeš s nimi aj chodiť na výlety aj na návštevy a zážitky s dvojkami sú úplne iný level ako s mono dieťaťom 🙂 zistíš, že si úplný flegmatik, ktorý bude s určitým nadhľadom pozerať na monomaminy, čo za banality ich rozčuľujú a čo za nepodstatné veci riešia 🙂 naučíš sa parkovať s autom tak "drzo" aj na dvoch parkovacích miestach aby si bola schopná vybrať obe autosedačky z auta (čiže musíš dokorán otvoriť oboje zadné dvere a keď sa ozve nejaký múdry chlap, že ako to parkuješ s úsmevom ho požiadaš nech preparkuje správne a keď to urobí s blahosklonným výrazom určeným pre neschopnú vodičku tak ho následne poprosíš o vybratie autosedaciek 🙂 a užiješ si to 🙂 a veľa podobných zážitkov 🙂 napr. na letisku sa ponúkol zriadenec, že mi pomôže s dvojkočíkom za sebou 🙂 snaha sa cení, ale kým nenadobudne prax ako s ním zabočiť, tak zakrutu nevyberie ani náhodou 🙂 a veľa iných zážitkov 🙂
@lubkajaxx mám chalanov... v júni budú mať 3 roky... mňa tak strašili, aké to bude s dvojkami hrozné, že som bola pripravená na najhoršie 🙂 takže je takmer všetko lepšie ako som očakávala 🙂 ale bola som šťastná, že ich čakám... priam nadšená... dlho som nemala deti a boli moji vytúžení 🙂 sú fantastickí 🙂 moji milovaní 🙂 úžasní 🙂 super 🙂 inak vrieskam ako fúria 🙂 ako mono mamina nikdy nezískaš také zážitky ako s dvojkami ... raz som čítala, že to čo dokáže jedno dieťa vymyslieť, to dokážu dvojičky aj zrealizovať 🙂 mám ich po IVF a vkladali mi dve embryá s tým, že je len 20% šanca, že sa ujme aspoň jedno a mala som šťastie.... ujali sa obe... keby som mohla ísť opäť, tak bez problémov dám zas dve 🙂 áno bolo by to o držku ale nič čo by sa nedalo zvládnuť 🙂 takže smelo do toho... už len aby boli zdravé a ostatné dáš ľavou zadnou 🙂
Ahoj babenky. Pridavam sa k vam, tiez cakame jednovajecne dvojicky a sme v 8tt. V 6tt som bola na ultrazvuk a bolo tam len jedno, takze vsetke viete aky sok som zazila ked tam zrazu dve srdiecka 🙈 Ale uz do vecera som v sebe ukludnila vsetky cierne a negativne myslienky a zacala som to brat tak ako to je. Doky mi povedala aby som stala pevne nohami na zemy, ze este je Skoro radovat sa, ze hlavne pri jednovajecnych sa casto stava, ze prezije iba jeden plod. Tak cakame do 11.5. Na dalsiu poradni. Cvicite a strecujete niektore? Ja som cvicila uz pred tehu tak mi povedala aby som kludne pokracovala ale s mierou a nic prilis silove. Tak cvicim a robi mi to radost. Inak na to ze je to len 2.mesiac mi teda brisko pekne vyskocilo😁 Ake mate skusenosti s priberanim?

Zatial stale len lezim dnes bola vizita a nic nove sa nezmenilo .