icon

Prvorodička a dvojičky

matikeks
10. mar 2014

Ahojte. tak vcera som sa dozvedela ze cakam dvojicky .. skoro som tam odkvecla .. mala som obavy o vychove jedneho dietata a naraz ich mam mat 2 ??? Neviem ci to zvladnem .. ak je tu mamicka ktora bola prvorodicka a narodili sa jej dvojicky skuste mi opisat ako ste to zvladali ci to bolo velmi tazke a podobne .. proste skusenosti .. ja koli tomu neviem poriadne ani spat lebo sa toho obavam a to mam do konca tehu. este mooooc daleko.

monikaculenova
21. apr 2018

@lenulik88 ahoj. My sme boli prvy krat na sone v 8 tt. A hned nam doktor povedal ze su tam dve srdiecka. Ostali sme sokovany... ale mne nepovedal tak otvorene ze sa stava ze o jedno by som z nich mohla prist. Len ze sa stava ze sa zvykne jedno z nich stratit. Aj my sme najprv cakali jednovajecne dvojcata ale teraz sa to zmenilo na dvojvajecne. Od zaciatku im nebolo jasne ci su jedno alebo dvojvajecne. A tak sa nechame prekvapit... teraz sme momentalne v 28 tt. A uz sme boli hospitalizovany v nemocnici ze sa my zacal skracovat krcok maternice. A tak ma museli zasivat a mam kludovy rezim. A budu to dvaja chlapci 🙂😀 a doteraz sme pribrali nejakych 11 kil... co podla mna nie je vela na to ze nic skoro nemozem 🙂 v pondelok mam poradni tak som zvedaca ze ako sa maju 🙂 prajem ti aby bolo vsetko dobre 😉

lenulik88
22. apr 2018

@monikaculenova drzim prsty,nech vam to dobre dopadne a urcite sa ozvi 🙂

monikaculenova
23. apr 2018

@lenulik88 dakujem. Tak test na cukrovku dopadol dobre. Deti rastu su zdrave .. otocene su zadockami dole. A hlavky maju pri sebe, srdiecka krasne biju... tak sme radi. Akurat nam predpisali duphaston a zelezo. A vidime sa o 2 tyzdne 🙂

iffka1609
24. máj 2018

Ahojte dievcata, pridavam sa k vam do skupiny. Cakam dvojky, uz som 23 tt.
Tiez sme riadne predychavali ked nam dr oznamila ze su dve, kedze doma uz jedneho 3 rocneho fesaka mame.
So synom som si odlezala poslednych 6tyzdnov na Kramaroch, tak mam trosku stres ako to bude teraz.
Vy ako pokracujete?

monikaculenova
24. máj 2018

@iffka1609 super. Gratulujem ti. 🙂 my sme 33 tt. Zatial sa drzime. Na dalsi tyzden mam poradnu. Tak som zvedava ako.nam bude 🙂 dnes som musela ist akurat k lekarovi lebo som bola sikovna a padla som zvrtla sa my noha. Hadam sa detom nic nestalo. Nohu nastastie zlomenu nemam . Len to ma udrete. Deti sice nekontrolovali ale citim ich ze kopu. Tak hadam je vsetko ok.
Aj my mame doma skoro 3 rocneho chlapca tak hadam sa budu dobre znasat 🙂

iffka1609
27. máj 2018

@monikaculenova treba si davat velky pozor, ajked ved nikto nepadne lebo chce 🙂)
Ja som sa v 16 tt vysypala zo schodov, 100x som po nich sla a nikdy nic a tehotna sa vysypem.
My budeme mat parik.
V piatok som bola uz v rizikovej poradni, lebo mi celkom slusne tvrdne brucho.
Krcok skrateny ale drzi.
Drzim palce nech ti vsetko dobre dopadne

monikaculenova
27. máj 2018

@iffka1609 no vsak tiez som si davala pozor no nejako nevyslo. A tak ja som bola aj na siti. A krcok drzi zatial. Bo sa tiez skracoval... lezala som 2 tyzdne. A teraz mam poradnu 31.5. Tak uvidime ze ako sme na tom.
Super ze budete mat parik . 🙂😉

radkaaa12
27. máj 2018

Baby tak ja mám doma 1 a pol ročného a čakáme dvojičky som 19tt to bol iný šok pre mňa keby som mala v prvom tehotenstve dvojičky tak sa určite velmi tešim ☺

iffka1609
27. máj 2018

Ja tiez zvazujem ze mu navrhnem nech ma zasije. Krcok 2 cm. Tak cokolvek vie pomoct nech mi spravi.
Nerada by som predcasne.

iffka1609
27. máj 2018

Dvojky si kazdy praje ako prve. Pri druhom, nebodaj pri tretom to uz je sok. Ale ja uz sa nanich strasne tesim.

ajajaj00
27. máj 2018

ahojte kocky...tak ja som bola prvorodicka a hned dvojicky😃dnes maju chlapci 16 mesiacov uz..a doteraz spominam este na casy ked som bola tehu..mne v 23 tyzdni museli zasit krcok kvoli skracovaniu..steh mi pustili v 36 tyzdni a porodila som v ukoncenom 38 tyzdni..za cele tehu som pribrala 14kg..porodila som prirodzene..isla by spm rodit aj hned..ja som od zaciatku bola nastavena ze vsetko bude super a aj porod..vobec som sa nebala..aj tak by mi to nic nepomohlo..porodit som musela..a tak aj bolo porod bol krasny len 1,5cm zasitie ale zato dakujem aj mojej neskutocnej pani doktorke..kocky myslite len a len pozitivne...cokolvek vas bude zaujimat napiste.drzim vam kazdej jednej prsty..pridavam foto nas troch😊

iffka1609
27. máj 2018

@ajajaj00 no ja normalne zvazujem ze navrhnem doktorovy nech ma zasije. Predsa len pri prvom od 31 na dva prsty otvorena, potiahla som do 36+3, a ak by mi to malo pomoct vydrzat aspon do 36 tak idem do toho. Ajked to nikto nezaruci.
Ja sa vystresujem len ked mi viac tvrdne brucho. Teraz muz isiel s malym do Chorvatska, takze som bola 4 dni sama, klud a vylozene nohy a aj brucho tvrdne podstatne menej.
Tak sa budem musiet viacej setrit

iffka1609
27. máj 2018

Chlapci su krasni 😍😍

zdenka67
27. máj 2018

Ahojte, pridávam sa aj ja, najprv sme 2 roky nemohli mať detičky a teraz čakám dvojičky 😁 ja sa z toho teším, ale rada budem, keď mi poviete aj svoje skúsenosti, ja som v 9tt a mala som do včera strašne nevoľnosti (6tyzdnova opica) teraz sa to trošku zlepšilo 😊

ajajaj00
27. máj 2018

@iffka1609 aj mne tvrdlo brucho...vies co oni neradi zasivaju lebo je to dost rizikove kvoli infekcii zevraj..verim ze mas dobre dr a nic nepodceni..urcite vela oddychuj uzivaj si to..potom uz budes len spominat ze si mohla oddychovat a neoddychovala😊

iffka1609
28. máj 2018

@zdenka67 ahoj a gratulujem. Tak dufam ze sa nevolnosti nevratia.

zdenka67
28. máj 2018

@iffka1609 dakujem pekne, vratili sa :D dnes rano... ale je to "lepsie" takze aj to je fajn

iffka1609
28. máj 2018

@ajajaj00 no bola som v piatok prvy krat v rizikovej poradni, a doktor bol taky malovravny. Moc toho ani do knizky nepopisal. Nabuduce si napisem otazky na papierik a budem sa pytat.
Dnes nadranom so namna syn v spanku vylozil nohy a mna hned napadlo ze o chvilu bude tych noziciek sest. Tesim sa na ne velmi.

iffka1609
28. máj 2018

@zdenka67 u mna trvali do 14 tt a velmi suviseli s pocasim. Ked bolo zatiahnute tak uplna katastrofa ked sa ukazalo slniecko tak bolo dobre. Bolo to v zime, a zamracene bolo dost 🙂)
Niekomu pomaha citron, niekomu zazvor a niekomu nic. Treba to len vydrzat.

zdenka67
28. máj 2018

@iffka1609 dakujem za podporu 🙂 zazvor nepomaha, ale trosku mi pomaha voda s citronom a matou

monikaculenova
22. jún 2018

Ahojte, tak začíname 38 TT. Dneska sme boli na poradni a doktor povedal ze v pondelok príjem a v utorok rodím. Ako ste na tom vy?,

iffka1609
23. jún 2018

Jeej to je super. Krasne si potiahla.
Ja uz som vyse tyzdna v nemocnici. Zacal sa mi hodne skracovat krcok a tvrdlo brucho. Tak si ma tu nechal:(
Tecie mi magnezko a je to lepsie aj krcok nezmeneny. Ale zatial sa netvaria ze by ma pustat chceli. A sit uz nechcu tiez. Uvidim v pondelok, bude dalsia kontrola.

monikaculenova
23. jún 2018

@iffka1609 tak som rada ze je ti lepšie. A ktorý si týždeň??, a kde lezis?,
ďakujem no snažíme sa vydržať, je to ťažké. Ale tak už to dáme...

dadadalaaa
23. jún 2018

Ahojte 🙂 Koncim 22tt s dvojvajecnymi dvojkami. Je to MEGA!! Vcera sme boli na morfologii v Kosiciac, babatka su v poriadku. Je to uzasne tehotenstvo. Mne doktorka uz v 7tt povedala, ze cakame dvojicky. Dobry sok, ale uz by som nemenila. Neviem, co su ranne nevolnosti ani chute ci pachy. Trapi ma jedine chrbat, krize a alergie. Inac vsetko super. Dokonca, problemy so zaludkom, ktore som mala pred tehu sa mi zmiernili az uplne odstranili, co ma velmi tesi. Ja si toto tehu nesmierne uzivam a toto prajem aj ostatnym mamickam. 🙂

radkaaa12
23. jún 2018

@dadadalaaa kedy máš termín? Ja som dneska 23+0tt a tiež čakáme dvojvaječné dvojičky ale my už doma máme jedno 1 a pol ročné šidlo takže toto je už druhé tehotenstvo ☺

iffka1609
24. jún 2018

@iffka1609 zatial som velmi malo, zajtra zacinam 27.
Na Antolskej som, z ruzinova ma brali rovno sem, ze keby nieco. Ale klop klop klop, drzim po kope.
Tak leto bude zaujimave 🙂)

iffka1609
24. jún 2018

@monikaculenova som si to napisala sama sebe 🙂 asi mi tu trosku makkne mozog

monikaculenova
24. jún 2018

@iffka1609 nevadí. V pohode. Pochopila som ja idem zajtra n a príjem na Kramáre. Hádam to dopadne dobre. Ale tak aj 27.tt je super. Tak som rada ze sa držíš... 😉😀

dadadalaaa
24. jún 2018

@radkaaa12 prvy termin mi stanovili na 27.10. (co nam vyslo krasne na nase prve vyrocie manzelstva), ale najnovsie to mam take rozpatie 27.-29.10. Podla PM som dnes 23+0tt. No, to budes mat teda pestre, ale ja vzdy hovorim, ze ak sa chce, da sa zvladnut vsetko 😉 my sice nemame doma starsie dieta, zato mame border koliu momentalne v puberte (je to plemeno samo o sebe velmi inteligentne, ale urcite neprespi cely den, prave naopak), takze bude sranda 😁 ale velmi sa tesime 😍

monikaculenova
25. jún 2018

@dadadalaaa no to mate tiež veselo. Aj ja vravím. Ze všetko sa dá zvládnuť ak sa chce. A hádam to bude dobre. No aj tak Vám vyšli krásne dátumy. Už len vydržať. Mame tiež doma ešte aj labrador ku 5 mesačnú tak je to tiež s nou veselé je pojasena... Chodíme s nou aj na cvicak ale tak uvidíme hádam dostane rozum. Aj syn sa jej boji tak uvidíme... Ako to pôjde ďalej pri dvojickach