icon

V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?

ebnatasa
9. jan 2013

Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂

Strana
z10
nella156
7. feb 2015

@dimidia V Spisskej Novej Vsi som rodila tu aj byvame momentalne...dakujem

lenik15
8. feb 2015

Ja som tiež rodila v TT 26.1. 2015 v 38.tt a od 19.11.2014 som lezala na rizikovom lebo som sa zacala otvarat a hrozil predcasny porod. Tiez som pochodila vsetky poschodia a najhorsie na tom bola fakt len ta strava ale tak nosili z domu 🙂 Porod museli nakoniec vyvolat a cele to trvalo 2 hodiny a chalani prisli na svet 10.04 2880g a 47 cm, a 10.06 2760g a 48cm. Rodil ma Dr. Dečkov a Dr. Chovanova a vlastne boli tam vsetci. Ale na to ake reci idu o TT tak ci na sestricky alebo doktorov len v dobrom! Na zaciatku som mala izbovu Dr. Ondrusovu a bola velmi mila aj vysvetlila co som chcela az na to ze ma nechcela pustit na Vianoce domov a povedala to dost zlym sposobom bala sa ze porodim ale tak zvladli sme to. Kamaratku rodila a ta ju chvalila ze bola pri nej a povzbudzovala ju.

vrana2
7. apr 2015

@juliana30
@leamax

ja idem tiez rodit v NR, mame mo-bi dvojcata. prekvapilo ma, ze mi na rizikovej poradni povedali, ze v 34tt nastupujem na povinnu preventivnu hospitalizaciu, kvoli tomu ze maju jednu placentu a ze sekciu mi spravia najneskor v 36tt.
Vy ste boli na tom ako?
Este rozmyslam, ci neist do NZ kvoli lepsiemu vybaveniu na perinatologii..teraz som v 33tt a ak by sa narodili predcasne, tak neviem ci ma NR nemocnica na to vybavenie?

juliana30
7. apr 2015

@vrana2 mňa tiež poslal gynekológ ležať v 33tt a ďakujem mu,lebo presne o týžden o polnoci mi odtiekla voda.Stihli mi v 33tt pichnúť kortikoidy,takze baby sa narodili zdravé,samé dýchali,len nevedeli sať a udržať si teplotu.V inkubátore boli myslím 9-10 dní.Starostlivosť tam bola podľa mňa dobrá,sestričky sa naozaj pekne starali o ne,ale aké je tam vybavenie...Fu,to naozaj neviem.Ale keď máš strach a chceš ísť radšej do Nz tak choď.Tam si chvália starostlivosť o predčasniatka.A už sa otváraš,či nemáš zatiaľ problémy?

vrana2
7. apr 2015

@juliana30 praveze nemam zatial ziadne problemy, preto som sa cudovala, ze ma chcu hospitalizovat. 10teho mam poradnu u gyn, ale hadam bude vsetko v poriadku.
do NZ by som isla iba v krajnom pripade, radsej by som volila NR..

kde boli deticky v inkubatoroch? na JISke?

juliana30
7. apr 2015

@vrana2 ano na jiske.Keď mozem poradiť,daj sa hospitalizovať,ja som to odďaľovala kolko sa dalo,ale bála som sa,predsa len pri dvoch je to nebezpečnejšie.Moj lekár posiela mamičky s dvojičkami už v 31tt ležať do nemocnice.Myslím,že je to rozumnejšie,a hneď je všetko po ruke a si monitorovana.A na gynekologii sa mne osobne ležalo super,sestričky boli zlaté,spolubývajúce úplne super,doteraz sme v kontakte a bolo to tam ako v tábore.Návstevy môžeš mat hocikedy a navyše ti donesú jedlo 😃,my sne tam mávali hostiny.Večera bola o 17:00 a keď som išla rodiť,tak sa ma pýtali,že kedy ste jedli? No a ja že o 21:00...hanbila som sa ako pes 😱😃.Viem,že každý by chcel byť doma co najdlhšie ,ale teda z mojej skusenosti neľutujem .A podla mňa si už v super tyzdni,potiahni ešte 2-3tt a je to v suchu 😃😉

vrana2
7. apr 2015

@juliana30 no vdaka, povzbudila si ma. a po tych 10 dnoch v inkubatore ste mohli ist domov ci este nie? ake mali vahy?

juliana30
7. apr 2015

@vrana2 jedna mala 1930g a druhá 1860g,domov púšťajú vtedy,keď si udržia teplotu a dokážu sa napapať z fľaše alebo z prsníka.Na váhe extra nezáleží.Najprv boli v inkubátore,potom 2 dni na vyhrevnej podložke a potom mi ich dali na izbu a až potom sme mohli ísť domov,myslím že okolo 27 dní som bola v nemocnici (z toho 7 dní na gynekologii).

luvaso
14. apr 2015

Ahoj. Mám 4,5 mesačné dvojičky-dievčatá a rodila som prirodzene v 37tt. Síce som si čo to poležala aj doma aj v nemocke aj mi museli zastavovať kontrakcie, aby som vydržala do toho 37tt, ale zvládli sme to a prirodzene.

nestmanshutpricjh
Odpoveď bola odstránená
tommynika
7. máj 2015

37plus 5 , sekcia

xevulax
7. máj 2015

@vrana2 uz to asi nebude aktualne, ja som tiez mala jednovajky (jedna placenta a dva vaky), tiez ma chceli hospitalizovat nakoniec nie, dokonca sekciu naplanovali na 1. Den 39tt (strasne neskoro), aj tak sa baby vypytali skor von (37tt plus nejake 3 dni tusim), isli sme domov po 4 dnoch. Tiez som rodila v NR

ivinka77
17. jún 2015

posuvam info...

Bratislava a okolite mesta! Do celovecerneho hraneho filmu hladame babatka dvojicky, ktore maju teraz 1,5 - 2 mesiace, v case nakrucania /august, by mali mat cca 4 mesiace, nie viac. Honorovane. Rodicia, zaujemci, kontaktujte nas na mail komparzbratislava@gmail.com a poslite nam par fotiek dvojciat, mobil a mesto odkial ste. Heslo mailu DVOJICKY

leona45
24. nov 2015

ja som rodila v 35 tt. Jednovajecne dvojcata.-jedna placenta a dva vaky. Chlapci este vtedy nevedeli sat, tak boli 1,5 tyzdna na neonato, kde sa naucili sat, zo zaciatku boli krmeny cez sondu. Rodila sekciou

annia99
10. jan 2016

rodila som v 33tt... dvojvajecne... rodila som sekciou, chlapci boli do kriza ... jednemu praskla voda... snazili sa ich este par dni udrzat... no po 20 hodinach museli prerusit tehotenstvo

zormax
6. máj 2016

Ahojte. Ja som rodila spontanne v 40. tyzdni. Chceli mi uz vyvolat porod, preto ma hospitalizovali, ale v noci mi odtiekla plodova voda a spustilo sa to nastastie samo. Porodili sme az o stvrtej poobede, chlapcek aj dievcatko mali po tri kila. 🙂

sedmookraska
26. máj 2016

Ahojte, ja som vydrzala do 29. tyzdna, cele tehotenstvo bolo ok, a zrazu sa to vsetko zmenilo v 25. tyzdni kedy som prisla do poradne a moja dr. ma poslala s preklampsiou do rizikovej poradne do nemocnice...nepovedala mi dolezitu vec, ze uz takmer nemam krcok a som otvorena..nechapem doteraz ako sa vsetko mohlo zmenit z mesiaca na mesiac, v rizokovej poradni sa dr zhrozil ze kedykolvek mozem porodit a ze ma musia hospitalizovat....vtedy pre mna zastal cas...doslova, vydrzala som mesiac az sa dcera zacala pytat na svet, nestihli urobit ani cisarsky, ani klistir...nasi mali nieco vyse kila, boli malicki, ale dnes su to valibuci;D na nerozoznanie od rovesnikov. zatial vsetko vyzera ok...takze treba si asi davat na seba pozor na konci tehu

betina1984
26. máj 2016

Ja rodila v 39 tt. Prirodzene.

yoda_
13. jún 2016

Ukonceny 39 tyzden, sekcia, dievcata mali +- 3 kila.

mri
13. júl 2016

ahojte dvojičkové maminky! mali ste skúsenosti s tvvrdnutím bruška počas tehu tak, že tvrdnutie neustupovalo? som v tt 23+3 s dvojvaječnými chlapcami, a asi horučavy, aj moja doterajšia aktivita spôsobili, že mi bruško nevie odtvrdnúť, a to beriem už mesiac 3x denne magnerot, kedže mi vždy trochu tvrdlo, ale vždy to za pár min. prešlo.. :(
a teraz už 2 dni doma len ležím a vkuse tvrdé.. bola som včera v nemocnici na kontrole, otvorena nie som, hmm..
a ešte jeden dotaz, keď to dotiahneme do dobrého týždna s dobrými polohami, veľmi rada by som rodilla prirodzene - som z BA a najradšej by som šla rodiť do menšej porodnice mimo BA - ale akú porodnicu v rámci BA ako dvojičkové odporúčate? uvažujem nad antolskou, ale chcú tam rodiť prvorodičky dvojkové prirodzene? a manžel môže byť čo najviac s maminou? a návstevy?... ďakujem za každú radu

annia99
Odpoveď bola odstránená
annia99
16. júl 2016

@mri ja som rodila dvojicky ale v inej nemocnici, kamoska rodila dvojciky prirodzene prave v antolskej na ktoru sa pytas, manzel moze byt pri porode a s navstevami nebol problemco viem podla nej...

mandy07051
2. júl 2017

@masulik30 My sme na tom takisto.ako sa maju? 🙂

barborkakr
25. mar 2018

@shania31 Ahojky, mozem sa ta opytat, ked si rodila dvojicky u Kocha, platila si tak isto, ako pri jednom? Tu sumu co maju 1 400 eur, ci sa to navysi? dakujem za odpoved 🙂

shania31
25. mar 2018

@barborkakr
Ahoj, plati sa ako pri 1 babatku.

barborkakr
25. mar 2018

@shania31 dakujem a isla by si tam znova?

shania31
25. mar 2018

@barborkakr Ja urcite ano

majulinka112
27. jún 2025

Zdravím dievčatá otázočka na vás som 11+4 dvojvaječne dvojicky po hospitalizácii slabého krvácania asi zrejme nejaka cievka alebo mensi hmatom mali ste to niektorá? A doniesli ste na svet živé bábätka ak ano v ktorom tyzdni a spontánne alebo sekciou podotýkam bábätka su podľa lekárov v poriadku krásne rastu a bijú im obom krásne srdiecka

leona45
27. jún 2025
@majulinka112

Zdravím dievčatá otázočka na vás som 11+4 dvojvaječne dvojicky po hospitalizácii slabého krvácania asi zrejme nejaka cievka alebo mensi hmatom mali ste to niektorá? A doniesli ste na svet živé bábätka ak ano v ktorom tyzdni a spontánne alebo sekciou podotýkam bábätka su podľa lekárov v poriadku krásne rastu a bijú im obom krásne srdiecka

@majulinka112 ja som tiež krvacala, hematom
Pôrod sa začal spontánne ale rodila som sekciou. 35 tt. Vsetko ok.

Strana
z10