V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?
Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂
@andreasiskova3 dakujem, ani ja som to nevedela 🙂 ved uz som sa na konci aj bala aby sa nieco neprepaslo, ale vsetko ok 🙂 drzim palce
@andreasiskova3 ahoj, gratulujem k dvojickam! je to super 🙂 mne to zistili na morfologickom sone asi v 21tt. Uplne jasne sa na nom ukazali obaja - my mame chlapceka a dievcatko. Teda, ja som to az tak jasne, ako pan dr. Holan, nevidela 🙂), ale spolahla som sa na neho 🙂
@andreasiskova3
Ahoj, ja som cca od 15 tt vedela na 99 %, ze su to chlapci (podstupila som v BA tzv. maly 3D UTZ) a v 21 tt na morfologii to potvrdili 🙂
Ale napr. jedna moja kamoska do porodu nevedela pohlavie druhého babatka a prve jej povedali na 80% dievcatko, a boli to dievcatka. Tiez boli zvlastne otocene.
Neskusila si ist poprechadzat na chodbu, dat si vodu atd - niekedy sa zvyknu potom babatka pootocit.
@katicao To morfolog. sono je povinné? Ja som na tom nebola. Čo tam vidno?
Dievčatá, ktoré ste už na konci tehu resp. rodili, dá sa pri tehotenstve s dvojičkami vyhnúť striám na bruchu? Napr. tie ktoré ste veľa nepribrali. Díky
@andreasiskova3
Ja mam 2 malinke, asi 1 cm dlha kazda, su tesne okolo pupka, inak absolutne nic.
@shania31 tak to si dobrá potom, dúfam, že aj ja budem mať také šťastie 🙂
@andreasiskova3
Genetika zavazi. A morfolog.UTZ je povinny, vsetky tehulky na to chodia. Prave tam sa mozes dozvediet aj pohlavie.....
@andreasiskova3 ja som nemala žiadne strie..ale ja som aj málo pribrala.. 🙂
@andreasiskova3 ahoj, ku tým striám - bohužiaľ, ja som sa im nevyhla. ale objavili sa až ku koncu teho, keď bruško začalo veľmi rásť. Je to dosť brutal, no ale čo už. Muž s apýtal na to nejakého známeho plastického chirurga a ten povedal, že je to predispozícia, že všetky tie mazania bruška tomu zabrániť nemôžu. Ale my sme to aspoň mali ako príjemnú večernú činnosť s mužom 🙂
To morfologické sono je súčasťou vyšetrení, ktoré máš absolvovať v tehu. Chodí sa na neho okolo 20tt. Tam dr. pozerá, koľko má dieťatko prstíkov, ako je vyvinuté srdiečko a pod. Možno má tvoj dr. sono v ambulancii a ani si nevedela, že si absolvovala to morfologické 🙂 Prípadne sa ho na to opýtaj ešte.
Ak si z BA vrelo odporúčam ísť k dr. Holáňovi, je to skvelý odborník a aj človek. Taký úžasný pokoj z neho vyžaruje. Len má dosť dlhé čakacie doby, tak sa treba objednať čím skôr.
@katicao no veru mi robil v 20 tt sono také podrobnejšie, aj meral veľkosť a tak, asi to teda bolo to morfologické, a ani neviem 🙂
@andreasiskova3 🙂 to bolo určite ono 🙂 asi boli drobci otočení všelijako, tak sa nedalo zistiť.
Naši sa mu vtedy riadne "otrčili" 🙂 - v plnej kráse jeden aj druhá 🙂
@katicao máš pravdu, sú v blbej polohe, jedno je chrbátikom otočené ukázať sa ani za svet a druhé vraj videl dievča, tak neviem
@andreasiskova3 ja som nepribrala nic, praveze som schudla, ale mam striu na strie ☹
@andreasiskova3 budete mať prekvapenie 🙂 dietko si ešte užíva súkromie a cudne sa otočilo. 🙂 hlavne, že sú obe zdravé, to je úplne najdôležitejšie. Ja som sa veľmi bála, vyšli mi totiž nie veľmi dobré výsledky tripletestu, ale rozhodli sme sa neísť na amnio a počkať na výsledky morfosona. a tam bolo všetko super, strašne nám odľahlo a to, že budeme mať chlapčeka a dievčatko bola už len taká krásna bodka na záver celého vyšetrenia.
@katicaoj a nechcem prekvapko 😖 .. Ja už chcem kupovať ružovééééé alebo modréééé 😀
@andreasiskova3 ja som pribrala 18 kíl a bez strie. Používala som bi-oil neviem či pomohlo to 🙂
Ja čakám duhé dvojičky prvé som rodila v 35.tt sekciou od 32. som bola v nemocnici ale prišlo mi to zbytočné pretože problémy som nemala. Teraz som v 27.tt a doktorka ma chce dať znovu v 32.do nemocnice môžem to odmienuť či sa to nedá?
Moje sa narodili sekciou 37+1, vydrzala by som v pohode aj dlhsie, ale boli uz velmi velke;) mali 3030g a 3120g...pribrala som 18kg, v nemocnici som pred porodom bola 5dni a na druhy den po porode som mala o 14kg menej🙂 strie sa mi urobili minimalne az za posledne dva tyzdne🙂
chcela by som sa spýtať, tie ktoré ste mal plánovaný cisársky koľko pred operáciou ste museli byť v nemocnici?
@lenkakrskova04 ja som prišla v pondelok a v utorok ma operovali.
@majka381 a na koľký tt plánujú cisársky pri dvojičkách?
@lenkakrskova04 prides den pred planovanou sekciou 😉 a planuju ho zvycajne po ukoncenom 37. tt. Vtedy sa uz deti povazuju za donosene.
@emily76 tak to dúfam že dovtedy vydržíme 🙂
@lenkakrskova04 neboj, 36 tt uz je v pohode...a tych par dni utecie ako voda 🙂 vela stastia. 😉
@emily76 ďakujeme 🙂
@kikamara Baby akde ste rodili dvojicky prirodzene ? V nitre mi povedali ze prirodzeny porod jednoducho neni mozny. Poradte kam ist.

@katicao Ahoj, kedy Ti zistili čo budeš mať? Detičky mám tiež vzpriečené a nejako sa nechcú poriadne ukázať.