icon

V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?

ebnatasa
9. jan 2013

Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂

andreasiskova3
7. feb 2014

@katicao Ahoj, kedy Ti zistili čo budeš mať? Detičky mám tiež vzpriečené a nejako sa nechcú poriadne ukázať.

pacesa
7. feb 2014

@andreasiskova3 dakujem, ani ja som to nevedela 🙂 ved uz som sa na konci aj bala aby sa nieco neprepaslo, ale vsetko ok 🙂 drzim palce

katicao
8. feb 2014

@andreasiskova3 ahoj, gratulujem k dvojickam! je to super 🙂 mne to zistili na morfologickom sone asi v 21tt. Uplne jasne sa na nom ukazali obaja - my mame chlapceka a dievcatko. Teda, ja som to az tak jasne, ako pan dr. Holan, nevidela 🙂), ale spolahla som sa na neho 🙂

shania31
8. feb 2014

@andreasiskova3
Ahoj, ja som cca od 15 tt vedela na 99 %, ze su to chlapci (podstupila som v BA tzv. maly 3D UTZ) a v 21 tt na morfologii to potvrdili 🙂
Ale napr. jedna moja kamoska do porodu nevedela pohlavie druhého babatka a prve jej povedali na 80% dievcatko, a boli to dievcatka. Tiez boli zvlastne otocene.
Neskusila si ist poprechadzat na chodbu, dat si vodu atd - niekedy sa zvyknu potom babatka pootocit.

andreasiskova3
12. feb 2014

@katicao To morfolog. sono je povinné? Ja som na tom nebola. Čo tam vidno?

andreasiskova3
12. feb 2014

Dievčatá, ktoré ste už na konci tehu resp. rodili, dá sa pri tehotenstve s dvojičkami vyhnúť striám na bruchu? Napr. tie ktoré ste veľa nepribrali. Díky

shania31
12. feb 2014

@andreasiskova3
Ja mam 2 malinke, asi 1 cm dlha kazda, su tesne okolo pupka, inak absolutne nic.

andreasiskova3
12. feb 2014

@shania31 tak to si dobrá potom, dúfam, že aj ja budem mať také šťastie 🙂

shania31
12. feb 2014

@andreasiskova3
Genetika zavazi. A morfolog.UTZ je povinny, vsetky tehulky na to chodia. Prave tam sa mozes dozvediet aj pohlavie.....

jitka_r
12. feb 2014

@andreasiskova3 ja som nemala žiadne strie..ale ja som aj málo pribrala.. 🙂

katicao
13. feb 2014

@andreasiskova3 ahoj, ku tým striám - bohužiaľ, ja som sa im nevyhla. ale objavili sa až ku koncu teho, keď bruško začalo veľmi rásť. Je to dosť brutal, no ale čo už. Muž s apýtal na to nejakého známeho plastického chirurga a ten povedal, že je to predispozícia, že všetky tie mazania bruška tomu zabrániť nemôžu. Ale my sme to aspoň mali ako príjemnú večernú činnosť s mužom 🙂
To morfologické sono je súčasťou vyšetrení, ktoré máš absolvovať v tehu. Chodí sa na neho okolo 20tt. Tam dr. pozerá, koľko má dieťatko prstíkov, ako je vyvinuté srdiečko a pod. Možno má tvoj dr. sono v ambulancii a ani si nevedela, že si absolvovala to morfologické 🙂 Prípadne sa ho na to opýtaj ešte.
Ak si z BA vrelo odporúčam ísť k dr. Holáňovi, je to skvelý odborník a aj človek. Taký úžasný pokoj z neho vyžaruje. Len má dosť dlhé čakacie doby, tak sa treba objednať čím skôr.

andreasiskova3
13. feb 2014

@katicao no veru mi robil v 20 tt sono také podrobnejšie, aj meral veľkosť a tak, asi to teda bolo to morfologické, a ani neviem 🙂

katicao
13. feb 2014

@andreasiskova3 🙂 to bolo určite ono 🙂 asi boli drobci otočení všelijako, tak sa nedalo zistiť.
Naši sa mu vtedy riadne "otrčili" 🙂 - v plnej kráse jeden aj druhá 🙂

andreasiskova3
13. feb 2014

@katicao máš pravdu, sú v blbej polohe, jedno je chrbátikom otočené ukázať sa ani za svet a druhé vraj videl dievča, tak neviem

marbalulka
13. feb 2014

@andreasiskova3 ja som nepribrala nic, praveze som schudla, ale mam striu na strie ☹

katicao
13. feb 2014

@andreasiskova3 budete mať prekvapenie 🙂 dietko si ešte užíva súkromie a cudne sa otočilo. 🙂 hlavne, že sú obe zdravé, to je úplne najdôležitejšie. Ja som sa veľmi bála, vyšli mi totiž nie veľmi dobré výsledky tripletestu, ale rozhodli sme sa neísť na amnio a počkať na výsledky morfosona. a tam bolo všetko super, strašne nám odľahlo a to, že budeme mať chlapčeka a dievčatko bola už len taká krásna bodka na záver celého vyšetrenia.

andreasiskova3
13. feb 2014

@katicaoj a nechcem prekvapko 😖 .. Ja už chcem kupovať ružovééééé alebo modréééé 😀

alzbetapipi
18. feb 2014

@andreasiskova3 ja som pribrala 18 kíl a bez strie. Používala som bi-oil neviem či pomohlo to 🙂

lenkakrskova04
16. júl 2014

Ja čakám duhé dvojičky prvé som rodila v 35.tt sekciou od 32. som bola v nemocnici ale prišlo mi to zbytočné pretože problémy som nemala. Teraz som v 27.tt a doktorka ma chce dať znovu v 32.do nemocnice môžem to odmienuť či sa to nedá?

elisa7
28. aug 2014

Moje sa narodili sekciou 37+1, vydrzala by som v pohode aj dlhsie, ale boli uz velmi velke;) mali 3030g a 3120g...pribrala som 18kg, v nemocnici som pred porodom bola 5dni a na druhy den po porode som mala o 14kg menej🙂 strie sa mi urobili minimalne az za posledne dva tyzdne🙂

misada
Odpoveď bola odstránená
abinka555
7. sep 2014

@ka. dobry den a boli ste normalne ottvorena leboo uz aj ja vstupujem 38tt a dnes som mala uz celyy den kontrakcie a doktor povedal ze uz mozeem ist rodit len som neni otvorena a bojim sa ze sa ani neotvorim mam rodit prirodzene

lenkakrskova04
11. sep 2014

chcela by som sa spýtať, tie ktoré ste mal plánovaný cisársky koľko pred operáciou ste museli byť v nemocnici?

majka381
15. sep 2014

@lenkakrskova04 ja som prišla v pondelok a v utorok ma operovali.

lenkakrskova04
15. sep 2014

@majka381 a na koľký tt plánujú cisársky pri dvojičkách?

emily76
15. sep 2014

@lenkakrskova04 prides den pred planovanou sekciou 😉 a planuju ho zvycajne po ukoncenom 37. tt. Vtedy sa uz deti povazuju za donosene.

lenkakrskova04
15. sep 2014

@emily76 tak to dúfam že dovtedy vydržíme 🙂

emily76
15. sep 2014

@lenkakrskova04 neboj, 36 tt uz je v pohode...a tych par dni utecie ako voda 🙂 vela stastia. 😉

lenkakrskova04
15. sep 2014

@emily76 ďakujeme 🙂

goldmanica
10. okt 2014

@kikamara Baby akde ste rodili dvojicky prirodzene ? V nitre mi povedali ze prirodzeny porod jednoducho neni mozny. Poradte kam ist.