Aký plot si vybrať?

gabka109
16. okt 2018

Ahojte maminy a ocinovia 🙂 Táto moja otázka asi nepatrí úplne do sekcie eko, ale nemám veľa skúseností s diskusiami a tak som nevedela ako a kde začať, takže sa vopred ospravedlňujem 🙂 😀

Takže k veci: kúpili sme domček, má veľký pozemok a potrebujeme ho oplotiť. Chceme taký plot, cez ktorý nám do dvora nebude vidlo, bude pekný, cenovo dostupný a hlavne dostatočne vysoký, lebo susedia majú poschodové domy a chceme trochu súkromia. Nechcem žiadne pletivo. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Úplne super by bolo, keby to niekto v poslednej dobe tiež tiešil, alebo s tým pracuje a vedel mi dať aj nejaké porovanie viacerých variant. 🙂

nina19833
4. jún 2021

@henrikir fotku nemám, ak nezabudnem, tak ti to odfotím, no oni majú veľký výber brán a majú aj svoje odtiene, tak že sa aj tým líšia od konkurencie 🙂 pozri si ich a sama uvidíš. Majú aj FB a tam pridávajú fotky už hotových brán a plotov

henrikir
7. jún 2021

@nina19833 pozerala som si to a brany su veru paradne, musim povedat doma, nech mi da rozmery nasej aby som to tam vedela naklikat a zistit kolko by nas to stalo aspon predbezne, nech sa vieme lepsie rozhodnut ci ist do tej hlinikovej alebo nie 🙂

nicollette332
15. jún 2021

@nina19833 a ty si bola v tej predajni? ako ste vsetko riesili? cez maili? to mi pride take neosobne

nina19833
17. jún 2021

@nicollette332 nie my sme neboli,bolo to pre nás ďaleko. Keď prišli všetko zamerať, tak mali vzorkovník so sebou a podľa toho sme si vybrali 🙂 Je to praktické riešenie 🙂

nina19833
17. jún 2021

@henrikir je dobré si to zistiť. Máš potom ako takú finančnú predstavu. Nám sa cena zvýšila, keď že sme si dali od nich spraviť aj popisné číslo na dom a doplnili sme ešte do bránky schránku. Ale nebolo to vysoké navýšenie ceny

nicollette332
21. jún 2021

@nina19833 aha, to sa da aj takto? lebo ja som chcela ist do showroomu, aby som videla vzorky. to oni maju vsetky vzorky aj pri tom zamerani? lebo ved to musi byt toho vela, podla toho co som videla na stranke

henrikir
24. jún 2021

@nina19833 pomolo nam to sa zorientovat v cene, rozmery sme asi nedali uplne presne ale spravili sme si 2 tie kongiguracie, on maju tie brany fest pekne, nevieme sa rozhodnut medzi dvoma, no asi tam zohra dost cena 🙂

nina19833
25. jún 2021

@nicollette332 oni to majú dobre spravené, áno vzorkovník bol pestrý 🙂 pokiaľ máš predajňu blízko, tak choď no pokiaľ nie, tak si počkaj kým prídu k vám 🙂
@henrikir som rada, že vám to pomohlo a ktorú ste si vybrali ?

henrikir
29. jún 2021

@nina19833 ano konecne sme vybrali, uz sme sa s nimi dohodli aj na zameranie a este nam donesie vzorkovnik aby sme si vedeli vybrat odtien ktory sa bude najviac hodit k domu 🙂 vybrali sme Ibizu 🙂

jeltica
6. júl 2021

Vlani sme dokoncili prerabku domu a tento rok sme pustili do prerabania okolia domu. Co sa tyka zahrady a dvora, to mi nejak neponahla. Ale co by som rada mala hotove ako prve je plot a brana. Precitala som si par poslednych komentarov a kedze mate cerstve skusenosti, budete mi vediet snad poradit 🙂 Stary plot sme este neodstranovali, je toto na nas, ci si s tym firma poradi? Tiez aj co sa tyka vyrovnania pozemku a takych tych pripravnych prac. Treba aj nieco potom betonovat, keby sme ten stary plot demontovali sami?

nicollette332
7. júl 2021

@nina19833 no ved to, ze je toho vo vzorkovniku vela a potom sa neviem rozhodnut. manzel mi povedal, nech si ja vyberiem farbu. musim nejak zuzit vyber :D predajnu nemam nejak blizko. pockam, kym pridu zamerat a prinesu vzorkovnik. som radsej, ked to mozem vidiet nazivo a aj ohmatat. vseobecne som typ, ktory radsej nakupuje priamo v predajniach a moc eshopy nevyuziva, uprednostnujem priamy kontakt.

nina19833
8. júl 2021

@henrikir aj ste vychytali nejaký dobrý termín na zameranie, či budete dlho čakať? Keď boli u nás, tak spomínali, že v lete mávajú toho zakaždým veľa a zvyknú byť aj dlhšie čakačky. Ibiza vyzerá veľmi dobre. Pripomína mi plot u našej babiny. Akurát, že toto bude už modernejšie a kvalitnejšie ako jej 300 ročný plot :D
@nicollette332 a model ste teda ktorý vybrali? Pre mňa bolo toto náročnejšie vybrať ako farbu.

henrikir
9. júl 2021

@nina19833 ale ano, nebudeme dlho cakat, stihaju vsetko, nepredlzuju terminy. este som premyslala nad lyonom. vyhrala ale ibiza, ma sirsie lamely. ja som nechcela, aby bolo vidno uplne cez plot na pozemok. nemusia okoloiduci vidiet, ako sa kupeme v bazene a pobehujeme v plavkach. hej hej, presne viem, aky myslis ten plot u babiny, my sme kedysi tiez mali nieco take u nasich :D

nicollette332
12. júl 2021

@jeltica zalezi, kto ti bude plot robit, niekto zabezpecuje aj demontaz. nas uz bol na tom tak zle, ze sa sam rozpadaval. takze s tym sme vela roboty nemali. ale dali by sme si stary odstranit firmou, ta co nam robila plot, tak oni to zabezpecuju. pozemok sme si sami pripravili, to oni neriesia. stavebne upravy su na tebe ako zakaznikovi. s tym vsak nie je tolko roboty.
@nina19833 vybrali ako vybrali, nechal to nakoniec na mna, ked videl, ze sa nedohodneme :D mne sa pacia drevene ploty, take ako kedysi mali vsetci na dedinach, tak som vybrala lima. na prvy pohlad budi taky dojem.

jeltica
13. júl 2021

@nicollette332 aha, takto je to. Tak to by sme si asi sami spravili, ked stavebne prace su na nas, to uz rovno aj plot zrovname so zemou a spravi sa to naraz, nech je pozemok pripraveny. Vsimla som si, ze tu riesite uz zamerania a konkretne ploty, ale nevsimla som si, kde ste ho davali zhotovit. Este sme nepozerali nikoho konkretneho, ale aspon by som vedela od coho sa mam odrazit.

nina19833
14. júl 2021

@henrikir tak super, stíhajú potom. To máš pravdu, treba mať aj svoje súkromie a nie všetko vešať susedom na nos. Nemusia vidieť všetko, čo sa u teba na dvore deje. Mali sme takú susedu, nech jej je zem ľahká, tá musela mať o každom a o všetkom prehľad. Aj keď sa u nás niečo robilo vonku, ledva o paličke došla, ale musela zistiť, čo je nové, čo za ľudí tam je. Chvíľu trvalo, kým sme si na to zvykli. Potom nám to prišlo aj milé, bola to taká rozprávková babička. To je samozrejme iné, ako keď susedia šmírujú doslova všade.

nina19833
14. júl 2021

@nicollette332 lepšie je nechať veci niekedy na nás na ženy :D Áno, presne, tiež som si to hovorila, keď som pozerala modely. Proste ženy majú na to lepší vkus. Aj to lepšie utrafíš, aby pasovala k plotu.

henrikir
15. júl 2021

@nina19833 zajtra maju prist na zameranie, tak som zvedava, co sa bude diat, muz isiel aj pred domom spravit poriadok, ze aby si nemysleli o nas nieco 🙂 ma pobavil, im to je tak jedno, ako to u koho vyzera, ale dobre, nemusim aspon ja cez vikend riadit okolo domu 🙂 som zvedava na ten vzorkovnik, co prinesu, hadam ho nezabudnu

nicollette332
16. júl 2021

@jeltica jasne, to si spravte sami este aj ked hovoris, ze s tym nebudete mat vela roboty. manzelovi kolega odporucil elmar. daval si u nich robit velku branu aj branicku. najskor sme si to boli u neho pozriet a na prvy pohlad sme vedeli, ze nieco taketo chceme aj my. pri vyrobe pouzivaju kvalitnu hlinikovu zliatinu. hlinik ako material ma super vlastnosti. je lahky ale zaroven aj pevny, ale co je dolezitejsie pre mna, tak nehrdzavie a nemas teda dalsie starosti v buducnosti, ze by bolo treba plot s branou natierat.

nicollette332
16. júl 2021

@nina19833 ano, my chceme aby to aj nejak vyzeralo. mame to tak podelene aspon u nas. manzel sleduje technicke parametre, ked sa ide nieco kupovat a ja potom vyberiem, aby sa nam to hodilo. a zvlast teda, ked ide o plot a branu. nechces, aby to bolo pred domom ako past na oko, ale nech to posobi vkusne.

jeltica
20. júl 2021

@nicollette332 maju aj nejaku predajnu, kde sa da pozriet ich ponuka? radsej vidim veci nazivo predtym, nez ich kupim. obrazky mozu skreslovat. naposledy mam taku skusenost s kobercom. odtien v eshope bol iny ako nazivo, ked prisiel. keby sa mi to stalo pri plote s branou, to by som bola asi sklamana.

nicollette332
21. júl 2021

@jeltica maju dve prevadzky, jedna je v zabokrekoch a potom v bratislave je showroom. neviem, ci mas nieco poblizku, ze by si sa isla pozriet. ale da sa spravit tak, ked sa pre nich rozhodnes a das si vypracovat cenovu ponuku, pridu na zameranie a vtedy vedia priniest vzorkovnik. mohla by si si aj zmenit potom model plotu alebo farbu, ak by sa ti nepozdaval prvy vyber s prvym vyberom. finalnu cenovu ponuku ti zaslu az po zamerani, dovtedy mozes menit, len to s tou nerozhodnostou neprehanaj 🙂

dusankomoj
21. júl 2021

Ja túžim po plote zo starých tehál😍,ale keď som konfrontovala cenu plota so stavom účtu(po redukčnej diéte za rekonštrukciu domu), tak sme sa rozhodli pre živý plot.Ale raz,keď zdedím po strýkovy v Amerike(o ktorom neviem🤣),tak budem mať tehlový.

dusankomoj
21. júl 2021

Takýto🤩

nina19833
22. júl 2021

@nicollette332 podobne je to aj u nás. Zo začiatku, keď sme niečo ohľadom domu vybavovali a nakupovali, tak som sa zaujímala o všetky tie parametre, ale rýchlo som pochopila, že to nie je nič pre mňa. Keď sa tomu nerozumiem, načo to budem siliť, no nie? Ale pri bráne sme pozerali všetko spolu. Stránku majú super spravenú, tam som aj ja zorientovala a vedela si nájsť, čo bolo treba.

nina19833
22. júl 2021

@dusankomoj to si viem predstaviť, že taký plot sa bude pohybovať cenovo niekde dosť vysoko. Ale tak snívať treba, keď už nič iné :D Ja som chcela práveže niečo modernejšie. Na tomto sme sa zhodli doma. Táto fotka nás inšpirovala pri výbere.

dusankomoj
22. júl 2021

@nina19833 aj to je pekné a tiež to práve najlacnejšie nebude😉

jeltica
23. júl 2021

@nicollette332 ja som z Revucej, takze toto je pre mna od ruky. Mame ale v plane ist na par dni k muzovej sestre do Malaciek, tak to by sa dalo odbehnut do toho showroomu. Ale ked hovoris, ze vedia priniest vzorkovniky, to som prekvapena. Lebo v ponuke maju doho dost vela. No ved to, ze som chcela mat vybrate vsetko uz ked pridu. A tak co uz, keby som to aj menila potom. Nebude ani prva ani posledna si myslim 🙂

henrikir
23. júl 2021

takze info o zamerani. prebehlo uplne v pohodicke, chlapi boli fajn. robotu si spravili rychlo, ziadne poflakovanie alebo co. priniesli aj ten vzorkovnik. ludia, tak toho bolo. pozrela som si vsetko niekolkokrat samozrejme, ako spravna nerozhodna zena, a konecne vybrala. a aby sa nepovedalo, aj kavicku som im aspon spravila, ked uz mali hotovo.

nina19833
26. júl 2021

@henrikir tak aspon sa muz cinil, mozes byt rada. Aj ked sice potreboval taketo nakopnutie k tomu. Oni boli velmi zlati. Na stavbe sa vie prestriedat vela robotnikov, ked sa stavia alebo preraba. Ale na takuto fajn partiu som uz dlho nenatrafila. Aj si si vybrala este nieco navyse, ci si ostala pri brane len? Je to lakave, ked spomenu tie doplnkove veci, co robia. Potom zacnes premyslat, co by si si este ala spravit, aby si to mala zladene. Ja som si tak dala navyse tu schranku a cislo.