Japonská vrba alebo bonsai do predzáhradky?
ahojte, čo by ste si dali do predzahradky? pjaponsku vrbu alebo bonsai?
bonsaj treba vediet strihat, a treba ho strihat precizne a pravidelne, vrba je blbovzdorna, ako ju ostrihas, tak ju ostrihas, vzdy vyrasi
bonsaj treba vediet strihat, a treba ho strihat precizne a pravidelne, vrba je blbovzdorna, ako ju ostrihas, tak ju ostrihas, vzdy vyrasi
@viestta a da sa kupiť vrba už taka rozkvitnuta? nie že budem čakať 3roky kym bude pekna gulata :D
Máme japonskú vŕbu na chalupe. Už bola veľmi košatá, tento rok som jej dala taký strih/rez, že som myslela že toto asi ani neprežije. A ona si veselo raší.
Bonsaje sú krásne, ale okolo toho je toľko roboty čo sa strihu týka, že to by sa mi nechcelo.
Bonsai si vyžaduje, každodenné polievanie hlavne v lete bežne 3 x denne, ale za mňa je to najkrajší na záhradu, ale nemôžeš odísť na týždeň a nechať ho len tak, bez polievania lebo je hneď po ňom, žiadnu inú starostlivosť nevyžaduje to nerastie raz za rok možno upraviť
Bonsai si vyžaduje, každodenné polievanie hlavne v lete bežne 3 x denne, ale za mňa je to najkrajší na záhradu, ale nemôžeš odísť na týždeň a nechať ho len tak, bez polievania lebo je hneď po ňom, žiadnu inú starostlivosť nevyžaduje to nerastie raz za rok možno upraviť
@zuzubb007 tak mozes zalievanie naprogramovat a cez appku dialkovo zalievat. To robi moj muz, vsetky kvetiny atd ma take ma senzory vlhkosti v tych kvetinach zapichnute a podla toho to reguluje. Je tam velka nadrz niekde okolo a odtial ide privod vody do kvetinacov. Vcera to zrovna programoval, testoval celu spodnu terasu. On je maniak na tieto veci 😂
@zuzubb007 tak mozes zalievanie naprogramovat a cez appku dialkovo zalievat. To robi moj muz, vsetky kvetiny atd ma take ma senzory vlhkosti v tych kvetinach zapichnute a podla toho to reguluje. Je tam velka nadrz niekde okolo a odtial ide privod vody do kvetinacov. Vcera to zrovna programoval, testoval celu spodnu terasu. On je maniak na tieto veci 😂
@kiki68 paráda u nás si to vôbec neviem predstaviť ako by celá záhrada takto fungovala 🤣, stovky kvetináčov
@zuzubb007 v zadu neplánujem nič na sadanie len teda dopredu chcem niečo vacsie ako vrba alebo bonsai a niečo dalsie čo prežije aj gazdinej ako som ja 🙂) mame otvorený predok bez plotu tak sa tam niečo "pýta"
@zuzubb007 v zadu neplánujem nič na sadanie len teda dopredu chcem niečo vacsie ako vrba alebo bonsai a niečo dalsie čo prežije aj gazdinej ako som ja 🙂) mame otvorený predok bez plotu tak sa tam niečo "pýta"
@anonym_autor da sa kupit aj gulata zostrihana, ale to sa potom tych par rokov starostlivosti odzrkadli aj na cene, rozkvitnuta bude len ak presne vystihnes termin, kedy kvitnu a ony kvitnu len par tyzdnov (v lepsom pripade). No a kazdy rok ju budes strihat, inac z nej bude metla.
Ked chces nieco soliterne, bez starostlivosti a co vydrzi aj zalievku obzeraj sa po ihlicnanoch, napriklad borievky (jalovec, latinsly juniperus) ale treba uvazene vybrat odrodu aby mala aj tvar aj farbu taku aku chces a treba hladat aj taku, ktora v dospelosti nebude prilis velka na vasu zahradu. Borievok je niekolko druhov a stovky odrod, ale su celkom dostupne. Napriklad tu su nejake
https://www.brest.sk/www-brest-sk/e-search?q=bo...
https://www.zahradnici.sk/index.php?route=produ...

vrbu mame