icon

Je možné zachrániť rastlinu bez koreňa?

patrixxx23
1. mar 2026

Da sa zachranit tato rastlina,aj ked uz nema ziadny koren?? Dakujem

Je možné zachrániť rastlinu bez koreňa?
stellarstar
1. mar 2026

@patrixxx23 áno, tie suché daj dole, zdola trochu odrež a do vody

patrixxx23
autor
1. mar 2026
@stellarstar

@patrixxx23 áno, tie suché daj dole, zdola trochu odrež a do vody

@stellarstar dobre,skusim! Dik

chrobak7
1. mar 2026

@patrixxx23 Veď mu nič nie je. Tie horné listy sú zdravé. A tie spodné vždy potom postupne vysychajú. Zhora vždy narastú nové a nové.

stellarstar
1. mar 2026
@chrobak7

@patrixxx23 Veď mu nič nie je. Tie horné listy sú zdravé. A tie spodné vždy potom postupne vysychajú. Zhora vždy narastú nové a nové.

@chrobak7 hej nič mu nie je len nema korene, takže musí do vody, rýchlejšie vyjdú ako v zemine

valiant
1. mar 2026

Je to difenbachia. Mnozi sa aj odrezkami, ako ti vyssie napisali. Zrez, nechaj zaschnut a daj do vody.

patrixxx23
autor
2. mar 2026
@stellarstar

@chrobak7 hej nič mu nie je len nema korene, takže musí do vody, rýchlejšie vyjdú ako v zemine

@stellarstar ona bola najprv vo vode,kde mala pekne korene,potom som ju zasadila do zeminy a zacali jej postupne odumierat listy,skrucaju sa smerom dole..tak si vravim,ze ju presadim a kuknem korene,a ona ich uz nema..neviem,bud silne slnko,alebo priliz vody som jej dala,no proste odumiera…snad vo vode sa pozbiera

o__o
2. mar 2026

Odrez a nechaj zaschnut den-dva, aby nezacal hnit a daj do vody

stellarstar
2. mar 2026
@patrixxx23

@stellarstar ona bola najprv vo vode,kde mala pekne korene,potom som ju zasadila do zeminy a zacali jej postupne odumierat listy,skrucaju sa smerom dole..tak si vravim,ze ju presadim a kuknem korene,a ona ich uz nema..neviem,bud silne slnko,alebo priliz vody som jej dala,no proste odumiera…snad vo vode sa pozbiera

@patrixxx23 nechaj ich dlho vo vode pokiaľ nebude mat silne korene. Ja ju mám tiež a viem že to potrvá pokiaľ vykonaní a z jednej takejto čo ty máš mám dnes veľkú mohutnú

patrixxx23
autor
2. mar 2026
@o__o

Odrez a nechaj zaschnut den-dva, aby nezacal hnit a daj do vody

@o__o ja som ju uz dala do vody vcera..co mam spravit? Nechat ju tam,ci ju vybrat a nechat zaschnut?

stellarstar
2. mar 2026
@patrixxx23

@o__o ja som ju uz dala do vody vcera..co mam spravit? Nechat ju tam,ci ju vybrat a nechat zaschnut?

@patrixxx23 už ju nechaj vo vode, ale odrezala si z konca?

patrixxx23
autor
2. mar 2026
@stellarstar

@patrixxx23 už ju nechaj vo vode, ale odrezala si z konca?

@stellarstar nie 🙈 teraz citam,ze som mala odrezat z korena 🤦🏻‍♀️ len listy suche som odstranila..a kolko cm mam odrezat z korena?

stellarstar
2. mar 2026
@patrixxx23

@stellarstar nie 🙈 teraz citam,ze som mala odrezat z korena 🤦🏻‍♀️ len listy suche som odstranila..a kolko cm mam odrezat z korena?

@patrixxx23 1 cm stačí netreba veľa