Je robotická kosačka bezpečná pre deti a psa?
Muž chce kúpiť robotickú kosačku a ja z toho nemám úplne dobrý pocit.
Máme malú záhradu, dve deti a psa, ktorý sa motá všade. Muž tvrdí, že nové kosačky majú senzory, zastavia sa a je to bezpečné. Ja si len predstavujem, ako dieťa nechá v tráve hračku, pes si ľahne niekam do kúta a ten stroj tam bude jazdiť.
Je ten rozdiel v pohodlí naozaj taký veľký, že sa to oplatí? Alebo je to ďalšia vec, ktorú budem viac kontrolovať ako používať?
Tá kosačka ti dieťa ani psa nepokosí.
Keby sme nemali svahovitý pozemok tak máme robotickú kosačku, ani by som neuvažovala.
pre jezkov je to apokalypsa, amputuje im nozicky ked spia v kriku
@martinmmartin Toto je blbosť na n-tú. To si kde počul? To by najprv musela kosačka na toho ježka "vyliezť" a keby sa nadvihla čo len 1 cm, tak sa zastaví.
@anonym_autor NEtreba mať žiadne obavy. Ani psovi ani dieťaťu robotická kosačka neublíži. Za prvé - pes je rýchlejší, ako kosačka, takže takže do psa ani nenarazí. Ani keby spal na trávniku, tak mu nič neurobí. To sa pes skôr zobudí a odkráča pred kosačkou, alebo max. do neho narazí a zmení smer.
A deti máš ako staré, že nechápu, že kosačka nie je hračka?
@martinmmartin Toto je blbosť na n-tú. To si kde počul? To by najprv musela kosačka na toho ježka "vyliezť" a keby sa nadvihla čo len 1 cm, tak sa zastaví.
@chrobak7 Jezko ma reflex ist do klbka. Klbko kosacka nevidi a jezkov pokosi uplne v pohode. V nemecku je dokonca ofic zakaz kosit robotmi po zotmeni vdaka tomu
kosacky moze behat v noci, vtedy nebehaju deti po zahrade, a ani psy
@chrobak7 9 Robotické a strunové sekačky jsou pro ježky velkou hrozbou. Ježci se neumí bránit. Místo útěku se schoulí do bodlinatého klubíčka. Ostré nože stroje je pak mohou těžce zranit nebo zabít.
kosacky moze behat v noci, vtedy nebehaju deti po zahrade, a ani psy
@anonym_34fb64 Zde jsou nejlepší tipy, jak chránit ježky při sekání trávníku:Sekejte jen přes den: Ježci jsou aktivní v noci. Robotickou sekačku nechte sekat pouze za světla. Nikdy ji nespouštějte večer ani v noci.
@anonym_autor No problem bude ked pes bude pi kosacke stekat ako besny.
No ked sa pripoja na Skynet, tak mozu byt nebezpecne.
je to taký veľký problém pred vypustením kosačky vyhnať deti a zvieratá zo záhrady?

Ved kosacku nemas zapnutu 24/7, vies ju pustit ked deti a pes nebudu volne pobehovat po zahrade a predtym vies skontrolovat, ci tam nieco nenechali. My mame psa aj deti aj roboticku kosacku aj vysavac vsetko ide vtedy ked deti a pes prave tam nie su. Pracu kosacky ani vysavacu nijak nekobtrolujem, robia vsetko za nas len potom ich vysypem. Toto je zase dalsi problem z edicie nemam problem tak si ho vyrobim.