Ježko v drevenej hromade. Ako ho presťahovať?
Mali sme cez víkend rozobrať starú kopu konárov pri plote a zistili sme, že tam býva ježko. Teraz neviem, či to celé nechať tak do jesene alebo mu vieme spraviť nejaký úkryt vedľa a drevo odpratať. Nerada by som ho odtiaľ len tak vyhnala.
kľudne mu sprav vedľa. My sme tiež len tak pohádzali konáre pod strom na záhrade aby mal na zimu.
Jezko cez den spi, v noci vyrazi na vypravu a tych ukrytov na spanie ma viac. V lete sa nestrati, neboj sa.
Urobte mu novu kopu ešte teraz aby sa tam do zimy naučil chodiť a tam aj prezimuje.len dajte pozor aby tam neboli mladé, lebo potom treba počkať kým sa osamostatnia
@anonym_autor RAdšej teraz, ako na jeseň. Teraz si ešte nájde iné miesto, na jeseň by mohlo byť neskoro. Musela by si to nechať do jari.
Ak to chceš dať preč, tak čo najskôr. Ak by si to odpratala na jeseň, asi by si z neho bezdomovca tesne pred hibernáciou a tak neskoro si už nemusí nájsť dobrý úkryt a zimu neprežije. Tak čo najskôr, nech má ježo čas nájsť si nový brloh. Môžeš mu skúsiť urobiť, ak chceš, ale či tam pôjde, to nikto netuší.
Jezka by som prestahovala prec, niekde viac do prirody. Jezkovia su nadherne prenasace vsetkych moznych parazitov. 🙂 Na svojej zahrade by som ho urcite nechcela mat byvajuceho, maximalne ked sa kde tu zjavi na navsteve...

@anonym_autor odpracte ,ešte si nájde miesto stále je teplo,ma cas