Môže voda z bazéna poškodiť sklá okuliarov?
Po kupani v bazene som si vsimla, ze sa mi okuliare akosi zhorsili. Vyzeraju stale spinave alebo akoby boli zamazane, aj ked ich umyjem a vycistim handrickou.
Predtym boli uplne v poriadku, preto rozmyslam, ci ich nemohla poskodit voda z bazena alebo chemia v nej.
Neriešil niekto niečo podobné?
Dalo sa to este nejako vycistit, alebo bola jedina moznost vymena skiel?
Môže. Ja chodím do bazéna bez okuliarov. Sem tam mám lacnejšie slnečné okuliare, ak iba ležím vo vode, ale tie klasické dioptrické nenosím. Síce menej vidím, ale vo vode nemusím ostro vidieť.
aj sa doma kúpeš/sprchuješ s okuliarmi? nikdy nejdem do bazéna v dioptrických okuliaroch😕 tak bazénová voda obsahuje rôzne chemikálie tak mohli nejak poškodiť ochrannú vrstvu skla...
@anonym_6f37dd Bez okuliarov by som do bazénu ani netrafila :-/
Môže. Ja chodím do bazéna bez okuliarov. Sem tam mám lacnejšie slnečné okuliare, ak iba ležím vo vode, ale tie klasické dioptrické nenosím. Síce menej vidím, ale vo vode nemusím ostro vidieť.
@anonym_667c86 Keď treba dozerať na dve malé deti ... ja som bez okuliarov slepá :-/
tak si kúp obyč okuliare bez špeciálnej vrstvy - tieto máš už zničené, poškodila si to - už len vymeniť sklá ...
Ja si myslím, že je po nich. Skús sa ísť opýtať do optiky, či sa to dá nejak ešte zachrániť.
@anonym_667c86 Keď treba dozerať na dve malé deti ... ja som bez okuliarov slepá :-/
@anonym_autor neviem či neboli lepšie šošovky
Existujú aj dioptrické okuliare na plávanie.
@anonym_autor neviem či neboli lepšie šošovky
V bazene plavam v plaveckych okuliaroch (su aj dioptricke), v mori a na jazerach plavam s lacnymi slnecnymi dioptrickymi okuliarmi (lebo tu sa neponaram). Nic im nie je a to su sustavne od soli a od vody.
@sisska96 sosovky do vody urcite nie! Tam hrozi velke riziko infekcie.
kúpem sa v bazénoch aj mori s dioptrickými slnečnými okuliarmi, nič sa im nestalo a už ich mám pár rokov. Neurobil sa ti na sklách mliečny povlak z chémie? Skús umyť saponátom na riad a vyleštiť alebo skúsiť v optike, nech ti ich dajú do ultrazvukovej čističky. Ak to nepomôže, tak potom je naozaj po nich. Kúp si nové a tieto si nechaj ako "bazénové"
Kvôli deťom som prešla na šošovky. A áno, voda ti zničila sklá, tiež sa mi to stalo ale ja som ich mala položené v sprche na poličke 🙂
Treba sa zastaviť v optike a opýtať sa priamo tam či Ti to vedia nejako vyčistiť alebo sa musia vymeniť.
Dcéra používa plavecké okuliare s korekciami z Decathlonu. Aktuálne majú v ponuke napríklad tieto:
https://www.decathlon.sk/p/337780-109621-plavec...
Kúpila som jej tam aj korekčné sklá do šnorchlovacej masky.
https://www.decathlon.sk/p/148876-371950-korekc...
Používa to na plavárni aj vonku a keď vidím ako rýchlo odchádzajú sklá na plaveckých okuliaroch, tak by som neriskovala dcérine okuliare s tými špeciálnymi sklami, aj keď je to len Rodenstock.
@anonym_autor treba si kúpiť 1-dňové šošovky
@anonym_autor nie, bazénová voda ti okuliare nepoškodí...roky chodím s okuliarmi, inak by som nič nevidela, a sú ok
@anonym_autor treba si kúpiť 1-dňové šošovky
@anonym_d03eab šošovky do vody nesmie, to jej môže v oku spraviť hroznú infekciu.
@anonym_d03eab šošovky do vody nesmie, to jej môže v oku spraviť hroznú infekciu.
@mauduska preto sa do vody dávajú 1-dňové

aj sa doma kúpeš/sprchuješ s okuliarmi? nikdy nejdem do bazéna v dioptrických okuliaroch😕 tak bazénová voda obsahuje rôzne chemikálie tak mohli nejak poškodiť ochrannú vrstvu skla...