icon

Uhorky vo vyvýšenom záhone: Nechať po zemi alebo vyviazať?

19. júl 2026

Uhorky vo vyvýšenom záhone - nechať po zemi?
Mám uhorky vo vyvýšenom záhone a už sa začínajú pekne plaziť.
Len teraz neviem, či ich nechať tak, nech idú po zemi, alebo im radšej dať sieť a vyväzovať ich hore. Nechcem si z toho robiť zbytočnú robotu, ale zas sa bojím, že sa v tom potom nevyznám a budú chytať pleseň.

viestta
19. júl 2026

jednoduchsie je na sieti a vyvazovat ich netreba, uhorky maju uponky, ktorymi sa budu na sieti drzat same, staci ich na siet nasmerovat, mozno prichytit na zaciatok, neskor ak previsaju tak cez oko siete prestrcit

maca1984
19. júl 2026

Mala som vo vyvýšenom záhone , sused nám povedal že máme natiahnuť sieť že potiahnu sa samé. Dali sme. A prestali sa ťahať, schli.
Odvtedy som ich vo vyvýšenom nemala, dávam už len do zeme, nech sa ťahajú kam chcú koľko chcú a bez problému. Tento rok už mám 40 pohárov zavarených.

ivicatolic
19. júl 2026

@anonym_autor žiadne úpony, siete.... pekne voľne tahať

anonym_63e311
19. júl 2026

@anonym_autor ja mam klasicky zahon, nie vyvyseny a uhorky pestujem vzdy tak, ze muz mi tam nainstaluje ocelovu siet, co sme doma mali, to sme dali. Ale nic nevyvazujem, uhorky si poradia same. Ja som spokojna, uhorky pekne visia, nie su od blata ked polievame alebo prsi a uroda vzdy obrovska, a ziadne plesne, ziadne choroby.

danielahamar
19. júl 2026

Ja nechávam nech si rastu ako chcú, ale teda klasické, nie salatovky

anonym_781886
19. júl 2026

na kari rohozi